Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
NHL live
09. 10.
kurzy
01:00info
MTL
TOR
NHL live
01:30info
PIT
NYR
04:00info
EDM
WPG
NHL live
04:00info
VAN
CGY
04:00info
VGK
COL
«

Slováci v NHL

Šimon Nemec: Bolo to šialené, Česi mi pomohli. Ako ho zhodnotil Lindy Ruff?

Jozef Struhár  
02.12.2023

Suspendácia Brendana Smitha viedla k tomu, že bol tím New Jersey Devils nútený v piatok povolať obrancu z Uticy z nižšej AHL. Voľba padla na Šimona Nemca, ktorý zažil vo večernom zápase proti San Jose Sharks svoj debut v NHL.


„Na ľade som sa cítil dobre, ale bola to pre nás ťažká prehra. Bolo to šialené. Mal som pocity ako cez normálny deň. Možno sa budem cítiť inak zajtra alebo na ďalší deň. Na ľade som sa cítil dobre a snažil som sa užiť tento moment,“ povedal Nemec.

Druhý draftovaný hráč v minulom roku nemal ľahký vstup do zápasu, keď bol na ľade pri otváracom góle Sharks. Ešte v prvej tretine však počas presilovky vystrelil na bránu a bol z toho jeho prvý bod v kariére. V tretej tretine pridal druhú asistenciu, ale k odvráteniu prehry 3:6 neviedla.

„Ak tento prvý zápas bol nejakou indikáciou, tak ho zvládol dobre. Korčuľoval vo svojej pozícii, neumožňoval toho súperovi veľa. V prvom rade musíte brániť. Myslím si, že na prvý zápas to zvládol dobre,“ skonštatoval hlavný tréner Lindy Ruff.

Článok pokračuje pod reklamou

Nemec od Ruffa dostal veľkú dôveru, keď odohral viac ako 22 a pol minúty, pričom minútu a pol absolvoval aj v presilovkách. Pripísal si aj bodyček, dve „mínusky“ a tri strely na bránu.

„Máme tu mladé mužstvo a chlapci sa mi snažili pomáhať. Máme tu pár českých hráčov, veľmi mi pomohli. Bolo to pre mňa ľahšie, keď im rozumiem pri komunikácii našimi jazykmi,“ poznamenal Nemec, ktorý priznal nervozitu len pri nováčikovskom kole.


Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Tatar: Bolo to pre mňa dojímavé. Rodina je prvoradá, Ondrík je skvelý otecNemec: Naša sila je oveľa väčšia. Tatar hrá výborne, môže zopakovať úspechy Expert: Honzek si zaslúži miesto v zostave Flames, no jeho konkurent by mohol mať výhoduObhajca Vezinovej trofeje nie je jej top favoritom na štarte novej sezóny Videli sme boj slovenských brankárov i prvý bod Šatana. V NCAA dva body Štrbáka i slovenský gól Dvorský ukázal šikovné ruky a skóroval. Neskôr sa pobil. So Slafkovským tréner neriskovalKmec pokračuje v skvelej forme. Sériu natiahol gólom, potom pridal ďalší bod + videoDobrá správa pre fanúšikov Penguins: Veľká hviezda stihne štart sezónyPražský zápas priniesol aj jeden otras mozgu + videoHurricanes podpísali zmluvu so synom hlavného tréneraSyn Slovákov strieľal na skúške u Devils jeden gól za druhým. Zmluvu podpísal inde Colorado uchmatlo Pittsburghu obrancu. Na waiver listine pribudlo 14 hráčov Nemec a Tatar mali opäť dôvod na radosť: Devils boli v Prahe stopercentní Honzek sa postaral o bezprecedentný obrat. Toto by voči nemu nebolo fér, tvrdí expert Nemec bol v úžase z gesta trénera. Mladého parťáka za debut pochválil, sám sa cítil lepšie Tatar si váži gesto trénera. Aj po 17 rokoch v NHL mohol zažiť niečo nové Honzek vie, že teraz to už nie je na ňom: Bude to stresujúce, ale som pripravený na všetkoNaplní nový tréner Devils očakávania? Kto je favoritom na Norrisovu a Calderovu trofej? Pospíšil verí, že Flames sú na tom dobre. Rastie aj chémia jeho útoku Flames mohli dostať v piatok ranu, ktorá zahrá do karát Honzekovi! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies