Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Pospíšil sa dostáva súperom pod kožu: Určite sú naštvaní, pre výhru urobím čokoľvek

Jozef Struhár  
19.12.2023

O Martinovi Pospíšilovi sa na začiatku jeho povolania do NHL veľa hovorilo vďaka produktivite. V ostatnom čase sa však pozornosť preniesla na jeho agresívny štýl hry, ktorým je prínosný pre svoj tím Calgary Flames, ale nenávidený medzi súpermi.

„V každom striedaním som niečo počul,“ povedal slovenský útočník so smiechom pre klubový web po tom, čo sa ho novinári pýtali na nedávny zápas proti Minnesote, v ktorom nažíval fyzické aj ústne súboje s tvrdými veteránmi Patom Maroonom a Marcusom Folignom.

„Hlavne, keď prídete do tejto ligy ako mladý alebo neskúsený hráč. Keď začnete hráčov zrážať, dostanete sa pod kožu niektorým starším veteránom. Určite sú naštvaní. To však znamená, že si robím svoju robotu. Je to súčasť mojej identity a urobím čokoľvek, aby som pomohol môjmu tímu k výhre.“

Pospíšil v úvodných zápasoch NHL dodal potrebnú iskru ofenzíve Flames, keď zaznamenal tri góly a dve asistencie v prvých siedmich dueloch, ale po 20 zápasoch začíname čoraz viac vidieť, prečo bol takou zaujímavou nádejou v systéme kanadskej organizácie. Proti Wild si vytvoril osobný rekord so siedmimi bodyčekmi a nadviazal na to aj o dva dni neskôr proti Tampe.

Článok pokračuje pod reklamou

„Viem, že dokážem hrať tvrdo. Niektoré zápasy také sú. Každé striedanie je iné, ale ak je tam príležitosť na dokončenie bodyčeku, tak to urobím. Viem, že môžem takým spôsobom vytvoriť viac priestoru mojím spoluhráčom, takže je pre mňa dôležité využívať moju postavu najviac, ako viem. V sobotu to začalo tým prvým bodyčekom. Počuli ste fanúšikov a spoluhráči sa rozbehli. Bol to dobrý pocit. V každom zápase si teraz budujem sebadôveru,“ skonštatoval Pospíšil.

Dvadsaťštyriročný zvolenský rodák aj v zápasoch, v ktorých neboduje, ukazuje, že do NHL patrí. Svoje miesto však neberie za samozrejmosť.

„Zatiaľ to bolo skvelé. Pre mňa je to skvelá príležitosť hrať na tejto úrovni a každý deň som nadšený, že som tu. V každom zápase sa nadchnem, akoby to bol môj prvý zápas v NHL. Každému striedaniu, každému dňu dávam 100 percent. Som skutočne šťastný,“ poznamenal Pospíšil.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies