Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
18. 05.
kurzy
02:00info
EDM
VAN
NHL live
19. 05.
kurzy
Žiadne zápasy
«

Juniori

CHL: Bortňák a Hrivík päťbodoví, bodoval každý Slovák

V posledný deň prestupového obdobia bol vymenený Marek Viedenský. Jemu, aj všetkým ostatným Slovákom, sa podarilo za posledných sedem dní bodovať. Najvýraznejšie bodovali Marek Hrivík a Dalibor Bortňák. Hviezdami minulého týždňa sa v CHL stali Taylor Hall a brankár Nicola Rippel.

OHLOHL (Ontario Hockey League)
Za posledný týždeň si lídri jednotlivých divízii upevňovali svoje postavenie. Vo Východnej divízii je na čele Ottawa, lídrom Stredozápadnej divízie je London, v Západnej divízii je na čele stále Windsor a v Centrálnej divízii kraľuje Barrie.

V OHL ani jeden z dvojice slovenských útočníkov príliš nevyčnieval. Richard Pánik v dvoch zápasoch zaznamenal dva body za gól a asistenciu a Miroslav Preissinger zaknihoval v troch dueloch jeden presný zásah.

Taylor Hall (Windsor) sa opäť dokázal prebojovať na pozíciu lídra kanadského bodovania v OHL. Na svojom konte má 68 bodov, teda rovnako ako Tyler Seguin z Plymouthu, ktorý však odohral o dva zápasy viac. Najlepším strelcom je Jeff Skinner z Kitcheneru, ktorý strelil už 35 gólov. Pánikovi momentálne patrí 143. pozícia v bodovaní.

Článok pokračuje pod reklamou

Slováci v OHL Tím Z G A B TM
Richard Pánik (C) Belleville 37 11 10 21 27
Miroslav Preisinger (C) Sarnia 42 10 6 16 47

Slováci v OHL Tím Z V P PP GAA %
Jaroslav Janus (B) Erie 13 7 4 2 2,81 91,8



QMJHLQMJHL (Quebec Major Junior Hockey League)
Saint John si dlhodobo udržuje postavenie najlepšieho tímu súťaže a s 73 bodmi je na čele Atlantickej divízie. Quebec je stále lídrom Východnej, Rouyn-Noranda Západnej a Drummondville Centrálnej divízie. Vo forme hrajú Victoriaville, Moncton a Rouyn-Noranda. Tieto tri tímy vyhrali šesť zápasov v rade.

Marek Hrivík zaknihoval ďalší päťbodový týždeň, keď tentokrát v troch zápasoch strelil dva góly a na tri prihrával. V piatok sa stal prvou hviezdou zápasu, keď strelil dva góly a zaznamenal aj asistenciu. Bodovať dokázali aj Adam Jánošík a Tomáš Jurčo, ktorí strelili po jednom góle.

Novým lídrom kanadského bodovania sa stal Sean Couturier z Drummondvillu, ktorý má na svojom konte 66 bodov. Najlepším strelcom je s 31 gólmi stále Jacob Legacé z Rouyn-Noranda. Hrivík sa posunul v bodovaní nováčikov už na druhé miesto. Dva body zaostáva za Petrom Strakom.

Slováci v QMJHL Tím Z G A B TM
Marek Hrivík (ĽK) Moncton 44 20 21 41 6
Adam Jánošík (O) Gatineau 41 7 20 27 30
Tomáš Jurčo (PK) Saint John 40 14 10 24 20
Radovan Puliš (C) Acadie-Barthurst 2 0 1 1 2



WHLWHL (Western Hockey League)
Saskatoon pokračuje v dobrých výkonoch a je stále lídrom Západnej divízie i celej WHL. Zmeny sa za posledných sedem dní neudiali ani na čele iných divízií. Americkej kraľuje Tri-City, Vancouver je stále lídrom Divízie Britskej Kolumbie a v Centrálnej divízii sa na prvej priečke drží tím Medicine Hat Tigers.

Najviac sa opäť vo WHL darilo zo Slovákov Daliborovi Bortňákovi, ktorý v troch zápasoch strelil dva góly a pridal tri asistencie. Marek Viedenský, ktorý bol vymenený z Prince George Cougars do tímu Saskatoon Blades, odohral štyri duely, v ktorých nazbieral tri body za gól a dve asistencie. Strelecky sa presadili aj Andrej Kudrna a Milan Hričina. Dve asistencie získal Matej Bene. Milan Kytnár pre zranenie ramena nehral.

Craig Cinningham z Vancouveru pridal na svoje konto ďalšie tri body a udržal sa na čele kanadského bodovania. Druhý je Jordan Eberle s 66 bodmi, ktorý má na svojom konte aj 32 gólov, s ktorými je spolu s Codym Eakinom na druhom mieste v poradí strelcov. Na čele je stále Ryan Howse z Chilliwacku s 34 gólmi. Kudrnovi patrí v kanadskom bodovaní 71. miesto.

Slováci vo WHL Tím Z G A B TM
Andrej Kudrna (ĽK) Red Deer 42 20 18 38 14
Marek Viedenský (C) Saskatoon 34 5 22 27 39
Dalibor Bortňák (C) Kamploops 19 5 14 19 16
Milan Kytnár (C) Vancouver 24 4 11 15 16
Tomáš Hričina (ĽK) Regina 40 6 8 14 27
Matej Bene (ĽK) Kamploops 38 2 8 10 26



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies