Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Budú Flames sledovať s ľútosťou, ako bude Ružička v Arizone rásť? Je to aj na tréneroch Coyotes

Podľa Ruperta McDonalda nebolo šokujúce, že Adam Ružička nezostal na waiver listine nepovšimnutý. Myslí si tiež, že rozhodnutie umiestniť ho na ňu by mohol tím Calgary Flames časom oľutovať a tím Arizona Coyotes oslavovať.

„Najväčším problémom u Ružičku je, že je extrémne nekonzistentný, čo nakoniec aj viedlo k jeho umiestneniu na waiver listinu. Boli obdobia, kedy vyzeral ako jeden z najlepších hráčov na ľade, ale nasledovali ich rovnako dlhé obdobia, v ktorých bol skoro neviditeľný. Niekedy mu chýbal v hre zápal, čo je ťažké naučiť, musí to prísť zvnútra,“ poznamenal McDonald.

„Treba však mať na pamäti, že má stále len 24 rokov. Ešte nedosiahol vrchol svojej kariéry a ak tréneri Coyotes dokážu nejakým spôsobom zvýšiť úroveň jeho zaangažovanosti, mohli by mať v rukách prekvapivo dobrého hráča.“

Zámorský autor poukazuje na robustnú postavu Ružičku i na to, že niekedy jej využívaním nenapĺňa svoj potenciál. Coyotes budú dúfať, že sa im v ňom podarí odomknúť novú úroveň intenzity. Ak by sa tak stalo, mohol by sa z neho stať skvelý silový útočník s veľkým ofenzívnym potenciálom, ktorý ukazoval vlani, keď počas série 25 zápasov vyprodukoval 20 bodov.

„Trénerský zbor (Flames) váhal s uprednostňovaním Ružičku pred veteránmi. To mu vzalo akúkoľvek príležitosť, akú mohol mať, v presilovkách a často vyústilo v to, že hrával v štvrtom útoku. V prvých 39 zápasoch sezóny odohral v priemere 10 minút a 10 sekúnd na zápas. To ho radilo na dno tímu, keďže len A.J. Greer, Walker Duehr a nedávno povolaní Adam Klapka a Cole Schwindt hrávali menej,“ skonštatoval McDonald.

„Ak by dostal nejakú príležitosť v prvých dvoch útokoch, mohol by dokázať Flames, že má predpoklady byť pravidelným hráčom NHL. Očakávajte, že u Coyotes bude hrávať vyššie v zostave a pravdepodobne dostane aj príležitosť v špeciálnych formáciách. Bude na ňom, aby využil túto šancu a spôsobil, že sa Flames budú pozerať na toto rozhodnutie s veľkou ľútosťou.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies