Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Sumáre

Slafkovský vyrovnal rekord v životnom dueli, Tatar hrdinom, presadili sa aj obrancovia

11-zápasový utorkový večer v NHL bol zo slovenského pohľadu vydarený. Slafkovský zažiaril, Tatar rozhodol zápas, presadili sa aj Černák s Fehérvárym. A aj Nemec mal dôvod na radosť.

Highlighty noci
  • Slafkovský prvýkrát trojbodový, vyrovnal klubový rekord
  • Černák skóroval, Fehérváry asistoval
  • Tatar premenil víťazný nájazd, Nemec nebodoval
  • Chicago prehralo siedmy zápas po sebe
  • Marchand odohral 1000. zápas v NHL
  • Ovečkin skóroval v šiestom zápase po sebe
  • McDavid šesťbodový, Lehkonen štvorbodový
  • B. Tkachuk a McMann strelili hetriky
  • Luukkonen a Primeau vychytali čisté kontá
  • Saros urobil 43 zákrokov
  • Gignac strelil prvý gól v NHL


MTL - ANA 5:0

Slafkovský prvýkrát v NHL trojbodový, vyrovnal klubový rekord

Juraj Slafkovský bol po prvýkrát v kariére trojbodový, keď prihrával na dva góly Nicka Suzukiho a následne po prihrávke svojho kapitána strelil svoj 11. gól v sezóne. Montreal zdolal Anaheim 5:0 aj vďaka gólom Jakea Evansa a Brandona Gignaca, pre ktorého to bol prvý presný zásah v NHL. Svoje prvé čisté konto v kariére vychytal Cayden Primeau, ktorý naň potreboval urobiť len 13 zákrokov. Lukáš Dostál ich urobil o 20 viac. Slafkovský, ktorý sa stal druhou hviezdou zápasu, odohral takmer 21 minút aj so ziskom „plusky“, troch striel a dvoch bodyčekov. Aktuálne ťahá šesťzápasovú bodovú sériu, ktorou vyrovnal klubový rekord Douga Wickenheisera z ročníka 1980/81 v počte zápasov s bodom v sérii u tínedžerov. Trojbodový v jednom zápase bol ako desiaty rôzny tínedžer v histórii „Habs“ a prvý od roku 2013, kedy dosiahol rovnakú bilanciu Alex Galchenyuk.


Slafkovského 11. gól v sezóne:

Gignacov prvý gól v NHL:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. N. Suzuki (MTL), 2. J. Slafkovský (MTL), 3. C. Primeau (MTL)



NYI - SEA 1:2 SN

Tatarov nájazd rozhodol o výhre nad Islanders

Tomáš Tatar uspel v samostatných nájazdoch ako jediný, aby rozhodol o výhre Seattlu 2:1 nad Islanders. Kraken hrali druhý zápas za dva dni a podarilo sa im ukončiť trojzápasovú sériu prehier. V normálnom hracom čase skóroval Matty Beniers, ktorý otvoril skóre zápasu. Philipp Grubauer urobil vo svojom prvom štarte od 9. decembra 25 zákrokov a recept na neho našiel len Kyle Palmieri počas presilovky. Iľja Sorokin opustil duel s 29 zákrokmi. Tatar odohral v zápase necelých 12 minút a prezentoval sa aj jednou strelou na bránu a jedným bodyčekom.


Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. P. Grubauer (SEA), 2. M. Beniers (SEA), 3. I. Sorokin (NYI)



BOS - TBL 2:3 SN

Černák prispel gólom k výhre nad Bruins

Erik Černák strelil svoj prvý gól v sezóne, aby otvoril skóre stretnutia a pomohol Tampe Bay k výhre 3:2 nad Bostonom. Nikita Kučerov zvýšil vedenie Lightning na 2:0, ale nakoniec zápas rozhodovali až samostatné nájazdy. V nich o 10. výhre z posledných 13 duelov rozhodol Brayden Point. Andrej Vasilevskij urobil 36 zákrokov a prekonali ho Charlie McAvoy a James van Riemsdyk. Pri oboch góloch asistovali David Pastrňák a Brad Marchand, ktorý hral vo svojom 1000. zápase v NHL. Linull Ullmark urobil 23 zákrokov a Bruins prehrali tretí zápas z posledných štyroch. Černák odohral v zápase 21 minút a 19 sekúnd, pričom zaknihoval aj strelu na bránu, dva bloky, menší trest za podrazenie a až osem bodyčekov – čo je nové maximum slovenských obrancov v tejto sezóne. Viac ich raz urobil len Martin Pospíšil – deväť. Kučerov už pokoril métu 90 bodov v sezóne.

Černákov prvý gól v sezóne:


Samostatné nájazdy:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. B. Point (TBL), 3. C. McAvoy (BOS)



WSH - COL 3:6

Fehérváry bodoval, ale k výhre neprispel

Do bodovania sa zapísal aj Martin Fehérváry, ktorý prihrával na gól pri prehre Washingtonu 3:6 s Coloradom, ktoré si ukončilo štvorzápasovú sériu prehier. Výrazne k tomu pomohol Artturi Lehkonen, ktorý strelil dva góly a pridal dve asistencie. Gól a asistenciu si pripísali Ross Colton, Mikko Rantanen, Miles Wood, skóroval aj Devon Toews a dvakrát asistovali Nathan MacKinnon a Bowen Byram. Alexandara Georgieva prekonali z 27 striel Beck Malenstyn, Connor McMichael a Alex Ovečkin, ktorý skóroval v šiestom zápase po sebe. Naposledy takú sériu ťahal v roku 2018. Len jeden hráč vo veku 38 a viac rokov mal v histórii NHL dlhšiu gólovú sériu – Brett Hull sedemzápasovú (2003/04). Anthony Mantha dvakrát asistoval a Charlie Lindgren kryl 31 striel z 35 – Lehkonen a Wood strelili po góle do prázdnej brány. Fehérváry odohral necelých 23 minút ako druhý najvyťažovanejší hráč tímu. Okrem asistencie zaznamenal aj tri strely a tri bodyčeky. Bratislavský rodák si s 10. asistenciou v sezóne vyrovnal osobné maximum zo sezóny 2022/23.

Fehérváryho 10. asistencia v sezóne:


Hviezdy duelu: 1. A. Lehkonen (COL), 2. R. Colton (COL), 3. A. Mantha (WSH)


NSH - NJD 2:4

Devils vyhrali aj druhý z dvoch zápasoch odohraných za dva dni

New Jersey hralo druhý zápas za dva dni a aj ten vyhralo, keď dvakrát dokázalo odpovedať na góly Nashvillu predtým, ako Timo Meier rozhodol o výhre 4:2. Dva góly, jeden do prázdnej brány, strelil Nico Hischier, skóroval aj Jack Hughes a Nico Daws predviedol 30 zákrokov. Viac práce mal Juuse Saros, ktorý kryl 43 zo 46 striel. Dvakrát ho ohrozil aj Šimon Nemec, ktorý odohral 18 a pol minúty aj so ziskom dvoch plusových bodov a jedného bloku. O góly Predators, ktorí prehrali štvrtý zápas z posledných piatich, sa postarali Ryan O’Reilly a Tommy Novak. Pri oboch asistoval Cody Glass.

Hviezdy duelu: 1. T. Meier (NJD), 2. J. Hughes (NJD), 3. T. Novak (NSH)



BUF - LAK 7:0

Sabres zdolali Kings 7:0, s nulou skončil Luukkonen

Ukko-Pekka Luukkonen zneškodnil všetkých 33 striel, aby so štvrtým čistým kontom v sezóne položil základy výhry Buffala 7:0 nad Los Angeles. Jordan Greenway zaznamenal dva góly a asistenciu, gól a asistenciu si pripísali JJ Peterka, Alex Tuch a Rasmus Dahlin, skórovali aj Zach Benson a Kyle Okposo, dvakrát asistoval Jacob Bryson. David Rittich inkasoval päť gólov zo 17 striel, Cam Talbot dva góly zo siedmich. Viac núl ako Luukkonen vychytal naposledy z brankárov Sabres Ryan Miller v ročníku 2011/12 – šesť.

Hviezdy duelu: 1. J. Greenway (BUF), 2. U. Luukkonen (BUF), 3. R. Dahlin (BUF)



OTT - CBJ 6:3

Tkachuk zažiaril s hetrikom, Senators vyhrali štvrtý zápas po sebe

Brady Tkachuk strelil svoj druhý hetrik v kariére, aby pomohol Ottawe k výhre 6:3 nad Columbusou, ktorou si natiahla najdlhšiu víťaznú sériu v sezóne na štyri zápasy. Do čierneho sa trafili aj Claude Giroux v oslabení a Ridly Greig, do prázdnej brány Erik Brannstrom. Giroux pridal aj dve asistencie. Anton Forsberg predviedol pri návrate zo zranenia 37 zákrokov a puk vyberal z brány po góloch Dmitriho Voronkova, Boonea Jennera a Jacka Roslovica. Daniil Tarasov opustil svoj prvý duel od 28. januára s 24 zákrokmi. Blue Jackets prehrali štvrtý zápas z posledných piatich. Ottawa hrala celý zápas oslabená o jedného hráča, pretože pre obmedzenia v platovom rozpočte nemohla povolať nikoho pri absencii zraneného obrancu Arťoma Zuba.

Druhý hetrik v kariére Bradyho Tkachuka:

Hviezdy duelu: 1. B. Tkachuk (OTT), 2. C. Giroux (OTT), 3. R. Greig (OTT)



TOR - STL 4:1

McMann zažiaril pri výhre nad Blues

Bobby McMann gólom do prázdnej brány spečatil výhru Toronta 4:1 nad St. Louis i svoj prvý hetrik v NHL. William Nylander strelil víťazný gól a Iľja Samsonov urobil 14 zákrokov, aby Maple Leafs vyhrali druhý zápas z posledných troch. O jediný gól Blues, ktorí sa snažili vyhrať tretí zápas po sebe, sa postaral Alexej Toropčenko. Jordan Binnington inkasoval tri góly z 31 striel. McMann v predošlých 36 zápasoch kariéry strelil len dva góly a mal byť v utorok zdravým náhradníkom. Tímu však ochoreli John Tavares a Mitchell Marner. Auston Matthews prišiel o deväťzápasovú bodovú sériu.

Prvý hetrik McManna v NHL:

Hviezdy duelu: 1. B. McMann (TOR), 2. N. Gregor (TOR), 3. A. Toropčenko (STL)



DAL - CAR 4:2

Oettinger, Robertson doviedli Stars k výhre nad Hurricanes

Jake Oettinger urobil 32 zákrokov a Jason Robertson strelil víťazný gól a pridal asistenciu, aby doviedli Dallas k výhre 4:2 nad Carolinou. K šiestej výhre z posledných siedmich duelov viedli aj góly Roopeho Hintza, Masona Marchmenta a Matta Duchenea, ktorý pečatil triumf gólom do prázdnej brány a pridal aj asistenciu. Dve si z duelu odniesli Joe Pavelski a Jani Hakanpaa. Jesper Fast a dvojbodový Jordan Staal sa postarali o góly Hurricanes, Jordan Martinook dvakrát asistoval a Piotr Kočetkov kryl 19 striel z 22. Oettinger vyhral šiesty zápas po sebe, Marchment bodoval v siedmom zápase v sérii.

Hviezdy duelu: 1. J. Oettinger (DAL), 2. J. Robertson (DAL), 3. J. Staal (CAR)



CHI - VAN 2:4

Canucks predĺžili Chicagu sériu prehier, Joshua trojbodový

Dakota Joshua zaznamenal gól a dve asistencie, Conor Garland skóroval dvakrát a Vancouver zdolal Chicago 4:3, aby vyhral druhý zápas po sebe a bodoval v treťom v sérii. Nils Hoglander strelil víťazný gól, Filip Hronek dvakrát asistoval a Thatcher Demko kryl 21 striel. Prekonali ho Tyler Johnson a Kevin Korchinski. Petr Mrázek urobil 34 zákrokov, ale siedmu prehru Blackhawks v sérii to odvrátiť nepomohlo. Demko má bezchybnú bilanciu v United Center – 4-0-0.

Hviezdy duelu: 1. D. Joshua (VAN), 2. C. Garland (VAN), 3. F. Hronek (VAN)



EDM - DET 8:4

McDavid nazbieral šesť asistencií pri výhre nad Red Wings

Connor McDavid si vytvoril nové osobné maximum, keď nazbieral šesť asistencií, aby pomohol Edmontonu k výhre 8:4 nad Detroitom. Dosiahol aj svoju 600. asistenciu v kariére a doma bodoval už v 19. zápase po sebe. Oilers vyhrali druhý zápas z posledných troch aj vďaka dvom trojbodovým hráčom – Ryan Nugent-Hopkins strelil dva góly a pridal asistenciu, Evan Bouchard zaznamenal gól a dve asistencie. Z gólov sa tešili aj dvojbodový Leon Draisaitl, dvojbodový Cody Ceci, Dylan Holloway, Zach Hyman a Evander Kane, Darnell Nurse dvakrát asistoval a Stuart Skinner urobil 34 zákrokov. Prekonali ho Alex DeBrincat, Joe Veleno, Patrick Kane a David Perron. Všetci s výnimkou Velena pridali aj po asistencii. Kane zažil svoj 333. viacbodový zápas v kariére, čím sa zaradil pred Jeremyho Roenicka na druhé miesto historického poradia Američanov. Viac ich zažil len Mike Modano – 358. Ville Husso zastavil šesť striel zo siedmich predtým, ako v prvej tretine utrpel zranenie dolnej časti tela. Alex Lyon následne inkasoval sedem gólov z 29 striel. Duel pre zranenie nedohral ani útočník hostí Klim Kostin. V tejto sezóne už nazbieral šesť asistencií aj Kris Letang z Pittsburghu.


Hviezdy duelu: 1. C. McDavid (EDM), 2. E. Bouchard (EDM), 3. C. Ceci (EDM)


Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bčk
 Š. Nemec (NJD)
18:33
0
0
0
+2
0
2
0
 T. Tatar (SEA)
11:45
0
0
0
0
0
1
1
 J. Slafkovský (MTL)
20:51
1
2
3
+1
0
3
2
 M. Fehérváry (WSH) 
22:45
0
1
1
0
0
3
3
 E. Černák (TBL)
21:19
1
0
1
0
2
1
8



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Senators sú bližšie k sťahovaniu: Na poslednú chvíľu dosiahli dôležitú dohoduV NHL odohral len 78 zápasov a už podpísal obrovskú zmluvu! Je to vážnejšie, ako by chceli: Lekárska prehliadka odhalila u obrancu Jets problémBlackhawks budú ešte týždne bez nového brankára. Prišli aj o draftovú dvojkuRick Nash sa dočkal povýšeniaMešár predviedol gólovú lahôdku! Neskôr povedal: Musím byť opatrný, keď hovorím o SlafkovskomMôže ísť do kempu: Devils si upísali posledného hráča bez zmluvyTatar žiari šťastím a má vysoké očakávania. Rád je aj kapitán: Sme rovnakí, milujem hru s ním Pospíšil začal kemp ako center po boku veľkej hviezdy. Honzeka doplnil aj ČechDvorský dostáva veľkú príležitosť: Kemp začal v špičkovom útoku! Generálny manažér Devils priniesol novinky o stave Bretta Pesceho a Šimona Nemca Mešár zareagoval na nevydarené zápasy nádejí veľmi dobre Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies