Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Slováci v NHL

Pospíšil bol zďaleka najlepším hráčom Flames. S úsmevom sa dostáva pod kožu súperov

Tím Calgary Flames odohral vo štvrtok dobrú prvú tretinu, ale po nej už to išlo rýchlo dole vodou a nakoniec podľahol San Jose Sharks 3:6. Pozitíva sa hľadali ťažko, no určite medzi ne patril slovenský útočník Martin Pospíšil.

Po Pospíšilovej strele padol prvý gól zápasu. Ten opustil po odohraní takmer 14 a pol minúty, pričom zblokoval jednu strelu, urobil päť bodyčekov a vyhral obe vhadzovania, na ktoré sa postavil. Hral s nasadením a tvrdosťou.

„Martin Pospíšil bol dnes večer zďaleka najlepším hráčom Flames. Nebolo to ani tesné,“ zhodnotil Robert Munnich z Flames Nation.



Pospíšil dostal aj menší trest za hrubosť, ktorý len podčiarkuje fyzický element v jeho hre. Pravidelne sa dostáva pod kožu súperom a robí to s úsmevom na tvári.

„Hlavne pri elitných hráčoch sú to skvelé pocity, keď ich frustrujete alebo nahneváte,“ priznal pre klubový web. „Musím byť na nich tvrdý a nedať im nič zadarmo. Je to spôsob, akým hrám.“

Článok pokračuje pod reklamou

Pospíšil sa takýmto spôsobom snaží rozhodiť súperov a vytvoriť viac času a miesta pre svojich spoluhráčov vo formácii, Nazemovi Kadrimu a Connorovi Zarymu. Je pritom pripravený čeliť aj následkom.

„Ani o tom nepremýšľam, je to súčasť mojej hry a snažím sa len robiť si svoju prácu a vytvoriť viac mieste pre spoluhráčov. Viete, sú zápasy, kedy ste tvrdší a sú zápasy, kedy hráte menej tvrdo. Ja sa však stále snažím hrať moju hru a využívať moju postavu,“ skonštatoval.

Kadri pri sledovaní zvolenského rodáka spomína aj na úvodné roky svojej kariéry, rozdával bodyčeky s rovnakým nasadením a energiou.

„Vidím nejaké podobnosti. Snáď to bude mať pod kontrolou omnoho lepšie ako som to mal ja. Myslím si, že je to súčasť jeho hry. Je skvelým korčuliarom, a tiež aj dosť zručným hráčom. Myslím si, že to je u neho trochu nedocenené. Hrá tvrdo a je fajn mať ho v mojom útoku,“ povedal Kadri.

Čím viac miesta Pospíšil vytvorí pre svojich spoluhráčov vo formácii, tým viac môže byť celé trio kreatívnejšie.

„Oni sú skutočne dobrí, rozumní hráči a dokážu čítať ľad veľmi dobre. Myslím si, že medzi nami troma je naozaj dobré prepojenie. Len musíme takto hrať a prinášať to na stôl každý deň,“ dodal Pospíšil.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies