Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

Canucks sa museli obrátiť na brankársku trojku! Nečakaný debut Lotyša, vzácny zápis do histórie

Arturs Silovs (foto: X/Vancouver Canucks)

Tím Vancouver Canucks nastúpil na štvrtý zápas série proti Nashvillu v bráne s tretím brankárom v hierarchii tímu. Po Thatcherovi Demkovi totiž nebol k dispozícii ani Casey DeSmith. Arturs Silovs nakoniec pomohol k výhre 4:3 po predĺžení 27 zákrokmi.

Demko štartoval v prvom zápase play-off, ale od druhého absentuje pre zranenie. Od neho chytával DeSmith, ktorý však tiež utrpel zranenie, a tak sa Canucks museli obrátiť na Silovsa.

„Čas na zažiarenie, viete?“ zavtipkoval Silovs. „Nebol som príliš nervózny. Vlastne som bol v pohode. Len som si robil moje veci, spoliehal sa na to, na čom som pracoval. To je všetko.“

Dvadsaťtriročný Lotyš sa dozvedel o svojom štarte v sobotu. V tejto sezóne pritom odchytal za prvý tím len štyri zápasy s 88,1% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,47 inkasovaného gólu na zápas.

Článok pokračuje pod reklamou

„Nemohol by som mať z neho väčšiu radosť. Je veľmi pokojný. Naozaj je a urobil niekoľko dobre načasovaných zákrokov, ktoré nás udržali v suchu, keď na nás dnes zatlačili,“ povedal útočník J.T. Miller.

Hlavný tréner Rick Tocchet povedal, že zranenie DeSmitha je len ľahšie a mohol by sa vrátiť do brány už v utorkovom zápase číslo päť. Dodal tiež, že poranenie nesúvisí s kontaktom s útočníkom Predators Michaelom McCarronom, ku ktorému došlo v treťom zápase.

V celej histórii NHL sa predtým len raz stalo, že nejaký tím zaknihoval prvé tri výhry v play-off s troma rôznymi brankármi. V roku 2004 to bol tiež Vancouver s Danom Cloutierom, Johanom Hedberom a Alexom Auldom.

Chicago v roku 1972 bolo jediným iným tímom v ligovej histórii, ktorý vyhral zápasy s troma rôznymi brankármi v jednej sérii play-off. O tento zápis sa postarali Tony Esposito, Gary Smith a Gerry Desjardins.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies