Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Správy z NHL

Bez jasného favorita či outsidera: Je tu finále konferencií, šampión ukončí dlhé čakanie

V NHL ide do tuhého. V hre o Stanleyho pohár zostávajú štyri tímy, ktoré v posledných rokoch patrili medzi ligovú špicu. Je to predpoklad zaujímavého tretieho kola play-off.

Poslednú štvorku tohtoročného play-off tvoria tímy, ktoré týmto úspechom nikoho neprekvapia. Zároveň už je isté, že ktokoľvek získa Stanleyho pohár, ukončí dlhé suchoty. Dallas nevyhral titul od roku 1999, Rangers od roku 1994, Oilers od roku 1990 a Panthers čakajú na svoj prvý titul od vstupu do NHL v roku 1993.

Východná konferencia

New York Rangers – Florida Panthers

Východná konferencie nemohla mať lepšie vyvrcholenie – o Prince of Wales Trophy zabojujú aktuálni divízni šampióni a zároveň najlepší tím základnej časti celej NHL proti obhajcovi trofeje a minuloročnému finalistovi. Na začiatok treba skonštatovať jedno – séria nemá favorita. V základnej časti však Panthers dokázali vyhrať dva vzájomné zápasy z troch. V play-off vyradili Tampu a Boston, pričom prehrali len tri zápasy. Rangers doteraz zaváhali dokonca len dvakrát, keď si s Washingtonom poradili v štyroch dueloch a Carolinou v šiestich. V minulosti sa tím v play-off stretli len raz – v roku 1997 vyhrali New York v piatich zápasoch.

Oba tímy majú kvalitu i hĺbku v obrane i útoku. Rozhodujúce by mohlo byť, kto vyhrá súboj ruských brankárov. Igor Šesťorkin bol doteraz fantastický a hoci Sergej Bobrovskij tiež chytá spoľahlivo, stále má priestor na zlepšenie, čoho dôkazom boli jeho vlaňajšie výkony v play-off. New York má o niečo lepšie presilovky, ale oba tímy majú skvelé oslabenia. Rangers v nich pritom vedia strieľať aj góly – podarilo sa im to v play-off už štyrikrát. Oba tímy majú aj hráčov, ktorí dávajú predpoklady, že by sme mohli vidieť aj trochu viac hrubosti. Vďaka tomu všetkému by malo ísť o fantastickú sériu.

Bilancia: z pohľadu Panthers 2-0-1
Prvý zápas: 22. mája v New Yorku
Slováci: -
Očakávame: postup Rangers
Favorit Tipsportu: Florida (kurz: 1,72), natipovať »




Západná konferencia

Dallas Stars – Edmonton Oilers

Vo finále Západnej konferencie sa stretne Dallas s Edmontonom, ktorý v dramatickej sérii druhého kola vyradil šampióna Pacifickej divízie, Vancouver. V prvom kole si pomerne rýchlo poradil s Los Angeles. Stars sú najlepším tímom konferencie v základnej časti, ale to im v play-off veľmi nepomohlo – narazili na veľmi silných súperov. Poradili si však s obhajcom titulu Vegas i s ambicióznym Coloradom. Výhra v šiestich zápasoch v druhom kole im umožnila mať pred štartom tretieho kola až päť dní voľna, takže mohli nabrať nové sily. Texaský tím vyhral v základnej časti dva vzájomné zápasy z troch, pričom navrch má aj v play-off, kde ovládol šesť z ôsmich vzájomných sérií, naposledy v roku 2003 v šiestich dueloch.

Článok pokračuje pod reklamou

Edmonton má veľké hviezdy a rozdielových hráčov, pričom sa zdá, že súčasné jadro je v najlepšej pozícii na úspech, v akej doteraz bolo. Veľkým otáznikom je však bránkovisko. V ňom má Dallas väčšiu istotu a v jeho prospech by mohla hrať aj väčšia hĺbka v zostave, najmä v útoku. Nie je mu cudzia obetavosť a húževnatosť. Bude však musieť zachovať trend a hrať disciplinovane. Oslabenia totiž nie sú jeho silnou stránkou, zatiaľ čo presilovky Oilers sú najlepšie v play-off. Ak Stars pokryjú ťahúňov kanadského tímu, ten to bude mať veľmi ťažké vzhľadom na spomínanú hĺbku amerického mužstva.

Bilancia: z pohľadu Stars 2-0-1
Prvý zápas: 23. mája v Dallase
Slováci: -
Očakávame: postup Stars
Favorit Tipsportu: Dallas (kurz: 1,80), natipovať »

Odporúčame:
Sekcia play-off 2024



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je v Montreale niečím unikátny. Komu by rozdal medaile na olympiáde? Veriť Šimonovi Nemcovi? To je ľahké, tvrdí Ramsay. Ktorých dvoch mladíkov si ešte zamiloval? Prekvapenie? Dvorský ešte neodohral v NHL ani zápas a už je v tomto rebríčku! Slafkovský? Veľký chlapík by mohol byť pripravený na explóziuWaddell komentoval Laineho situáciu. Musel znížiť jeho cenu? Slovenský pár v all-star tíme: Višňovský kráľom, Chára verejným nepriateľom i šampiónom Vykúpi Detroit zo zmluvy skúseného obrancu?Zaradí sa medzi top platených brankárov? Ako bude vyzerať nová zmluva Swaymana? Návrat NHL do Arizony nie je ešte stratený: Našiel sa nový spasiteľ? Islanders sa vyhli arbitráži s niekdajšou jedenástkou draftu Sharks podpísali novú zmluvu s mladým centromPenguins si upísali voľbu z 1. kola tohtoročného draftu, Kings brankára z 2. kola Hviezda Flyers podpísala osemročnú zmluvu. Poriadne lukratívnu!Fanúšikovia Oilers sa búria: Proti novému GM spísali petíciu! Bude Šimon Nemec nastupovať po boku hviezdnej akvizície? Slovenský mladík zabojuje v kempe tímu NHL. Ak to nevyjde, vráti sa domov Briere priznáva: Keď sme draftovali Mičkova, nikdy sme si nemysleli, že sa stane totoNový GM Columbusu chce, aby ruský útočník najskôr dokázal svoju cenu Existuje šanca, že sa Rangers nedohodnú so Šesťorkinom a bude vymenený? Kanada posilňuje svoju manažérsku skupinu pre ZOH o dve osobnosti z NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies