Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Sumáre

Opäť rozhodlo predĺženie: Frustrácia Panthers, Rangers vytvorili nový rekord NHL!

V nedeľu finále Východnej konferencie privítala už aj Florida, ktorá hostila Rangers v treťom zápase série.


Finále Východnej konferencie

Zápas č. 3
1
2
3
3
Stav série
 Florida Panthers
2
0
2
0
4
•••
 New York Rangers
2
2
0
1
5
••••
Podrobné štatistiky

Alex Wennberg skóroval v šiestej minúte predĺženia, aby Rangers zdolali Floridu 5:4 a po treťom zápase finále Východnej konferencie sa po prvýkrát ujali v sérii vedenia. V normálnom hracom čase strelili po dva góly Alexis Lafreniere a Barclay Goodrow, dvakrát asistovali Vincent Trocheck, Ryan Lindgren a Jacob Trouba. Igor Šesťorkin pomohol k triumfu 33 zákrokmi. New York viedol pred treťou tretinu 4:2, ale Aleksander Barkov a Gustav Forsling stratu zmazali a poslali duel do predĺženia. V prvej tretine dvakrát počas presiloviek skóroval Sam Reinhart. Barkov pridal aj asistenciu, po dve si pripísali Matthew Tkachuk a Carter Verhaeghe. Sergej Bobrovskij opustil duel s 18 zásahmi. Panthers budú hostiť aj štvrtý zápas série, ktorý sa odohrá v utorok.

Víťazný gól Wennberga:


Domáci sa ujali vedenia už v tretej minúte po tom, čo Reinhart využil vylúčenie Schneidera za zdržovanie hry. Rangers odpovedali v ôsmej minúte, keď sa Lafreniere presadil do prieniku. Len o 25 sekúnd neskôr už jeho tím vyhrával, keď sa presadil Goodrow. Hostia sa následne ubránili v oslabení po vylúčení Millera, no Rempeho hrubosť už bola v 15. minúte potrestaná. Opäť skóroval Reinhart a za stavu 2:2 sa odchádzalo do šatní.

V druhej dvadsaťminútovke najskôr New York nevyužil dve presilové hry, no v 36. minúte Lafreniere po peknom prieniku obnovil jeho vedenie. Trouba následne dostal trest za faul lakťom, ale bol to jeho tím, ktorý sa tešil počas oslabenia z gólu. Trocheck získal puk, spoza brány ho poslal Goodrowovi a ten poslal Rangers už do dvojgólového vedenia.

To sa stalo minulosťou už v siedmej minúte tretej tretiny. V nej najskôr po piatich minútach hry skóroval z tesnej blízkosti bránkoviska Barkov a o necelé dve minúty neskôr vyrovnal stav strelou z ľavého kruhu Forsling. Domáci boli strelecky aktívnejší, ale Šesťorkinovi veľké problémy nenarobili. Nepomohla im ani presilovka po vylúčení Troubu.

V nadstavenom čase mali domáci prevahu, no v šiestej minúte sa rozhodlo o ich prehre. Lindgren vystrelil od modrej a jeho strelu tečoval pred bránou Wennberg, ktorý sa stal hrdinom Rangers.

Sergej Bobrovskij
Igor Šesťorkin
64:47 18/23 65:31 33/37
Anthony Stolarz
Jonathan Quick
- - - -

Naspäť v zostave Rangers figuroval Kaapo Kakko, ktorý v nej nahradil zraneného Jimmyho Veseyho. ... Rangers majú v tohtoročnom play-off bilanciu 4-0 v predĺženiach. Panthers 1-2. ... New York dosiahol svoju 34. výhru v zápase, v ktorom prehrával (základná časť aj play-off dokopy), čo je najviac v histórii NHL – prekonali zápisy Hurricanes (2005/06) a Oilers (1983/84). So šiestou takouto výhrou v play-off si vyrovnal klubový rekord z roku 1974. ... Rangers strelili počas tohtoročného play-off päť gólov v oslabení, čo sa im podarilo po tretíkrát (aj 6 v 1979 a 5 v 1992).

Hviezdy duelu: 1. A. Wennberg (NYR), 2. S. Reinhart (FLA), 3. A. Lafreniere (NYR)

Alex Wennberg, útočník Rangers: „Je to úžasné. Bol to intenzívny zápas ako na hojdačke. Vidieť, ako puk skončil v bráne, vám dodalo energiu a pocity. Bolo to skvelé. Toto je však tím. Nezáleží na tom, kto je hrdinom. Nezáleží kto ním je, musíme bojovať jeden za druhého. Áno, možno som nenazbieral rovnaký počet bodov, ale sme tímom. Všetko čo robíme, robíme spoločne. Máme vieru. Možno nejde o tú najhlučnejšiu vec, ale všetci sa na seba navzájom pozrieme a vieme, čo robiť.“

Sam Reinhart, útočník Panthers: „Vždy, keď prehráte takýto tesný zápas, je to frustrujúce. Môžete povedať, že sme dominovali, ale potom sa pozriete na chyby, ktoré viedli k ich gólom. určite sú to veci, ktoré musíme zlepšiť.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mladá hviezda Hurricanes podpísala netradičnú lukratívnu zmluvuRegenda: Viem, čo musím urobiť, aby som hral v NHL. Ak urobíme toto, v nedeľu budeme v poriadku Zranenie Šimona Nemca: Bude hrať v nedeľu? Slovo budú mať aj Devils Bratovi Gaudreaua sa mal narodiť syn: Tisíce ľudí podporujú finančne jeho ženu. Aj hráči NHL Fanúšikovia v Ohiu i Alberte vzdávajú hold Gaudreauovi. Vinník opísal nehodu, na súde šokoval otázkouOttawa potrebuje dohodu o aréne v centre už v septembri Slováci zdolali Maďarov, teraz ich čaká priamy boj o miestenku. Nemec duel nedohralVeľká tragédia: Hviezda NHL a jej mladší brat zomreli Hartford miluje Sýkoru: Obľúbencom fanúšikov sa stal rýchlo. Viac si verím, tvrdí 100 najlepších nádejí NHL? V rebríčku sú aj traja Slováci Černák napodobnil Hossu a Kopeckého, Chára Jágra. Posledný duel play-off v kariére odohral proti Bruins Keller sa už nevie dočkať: Letné ťahy Utahu nás posunú správnym smerom Trotz: Askarov bude skvelý, ale nie som si istý, či je mentálne pripravený Veľká rana: Známy útočník Hurricanes vynechá pre zranenie celý ročník Lotyšská hviezda utrpela v príprave na kvalifikáciu zranenie. Stihne kemp v NHL? Ottawa podpísala zmluvu s aktuálnym víťazom Stanleyho pohára Flyers dajú v kempe šancu fínskemu brankárovi Olympijská kvalifikácia: Slovensko má za sebou prvý hrací deň Marián Studenič opustil slovenský výber. Nebol spokojný Strelí Slafkovský viac gólov ako Laine? Toto číslo by znamenalo veľmi dobrú sezónu, odhaduje Biron Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies