Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Sumáre

Hala v Edmontone stíchla. Oilers potom strelili päť gólov po sebe!

Edmonton sa v stredu pred vlastnými fanúšikmi pokúsil proti najlepšiemu tímu na ľadoch súperov vyrovnať stav finále Západnej konferencie.


Finále Západnej konferencie

Zápas č. 4
1
2
3
Stav série
 Edmonton Oilers
2
2
1
5
••••
 Dallas Stars
2
0
0
2
••••
Podrobné štatistiky

Edmonton zažil zlý vstup do zápasu, ale na dva skoré inkasované góly zareagoval piatimi gólmi po sebe, aby sa nakoniec tešil z výhry 5:2 nad Dallasom, ktorou vyrovnal stav finále Západnej konferencie na 2:2. Stuart Skinner urobil 20 zákrokov a puk z brány vyťahoval po góloch Wyatta Johnstona a Esu Lindella, pri ktorých asistoval Jamie Benn. Oilers sa podarilo stav vyrovnať ešte do prvej prestávky zásluhou Ryana McLeoda a Evana Boucharda. V druhej tretine strelil víťazný gól počas oslabenia Mattias Janmark a o minútu neskôr zvýšil vedenie Leon Draisaitl. Mattias Ekholm ešte pridal poistku do prázdnej brány. Pri jeho góle si svoju tretiu asistenciu v zápase pripísal Connor McDavid. Domáci vyslali na Jakea Oettingera 28 striel, z ktorých kryl 24. Séria sa teraz presťahuje do Dallasu, v ktorom sa zápas číslo päť odohrá v piatok.

Víťazný gól Janmarka a o 51 sekúnd neskôr gól Draisaitla:


Prvá tretina bola bohatá na góly a zaujímavá na priebeh. Do dvojgólového vedenia sa totiž už v priebehu úvodnej päť a pol minúty dostali hostia vďaka gólom Johnstona a Lindella. A to ešte medzitým nevyužil únik Hintz. Nálada v aréne sa zlepšila v 14. minúte, v ktorej McLeod znížil na 1:2. Stars po góle opäť ožili, ale v 17. minúte kapitulovali po druhýkrát. Na 2:2 vyrovnal Bouchard, ktorý dorážal do odkrytej brány vyrazenú strel McDavida. Oilers mali šancu ešte v prvej tretine dokonať obrat, ale vylúčenie Faksu na to nevyužili.

V druhej dvadsaťminútovke mali viac z hry domáci, ktorý Stars nepúšťali do väčších šancí. Od 14. minúty hrali po držaní Ryana v oslabení a nielen v ňom neinkasovali, ale dokonca skórovali. Prvýkrát ich do vedenia poslal Janmark, ktorý pri prečíslení zužitkoval krížnu prihrávku Browna. Netrvalo dlho a Edmonton mal už dvojgólové vedenie – o necelú minútu neskôr sa oň po rýchlom prechode do útoku postaral Draisaitl.

Edmonton vstúpil do tretej tretiny pomerne aktívne a prvé komplikácie preň mohlo priniesť podrazenie Hymana. Dallasu však presilovka nevyšla. Domáci sa čoraz viac zameriavali na bránenie. V 58. minúte hostia odvolali Oettingera, ale k žiadnym veľkým šanciam to neviedlo. Navyše, dve minúty pred koncom sa trafil do prázdnej brány Ekholm a vyrovnanie stavu série bolo dokonané.

Stuart Skinner
Jake Oettinger
60:00 20/22 59:02 24/28
Calvin Pickard
Scott Wedgewood
- - - -

Corey Perry sa vrátil do zostavy Oilers po tom, čo strávil predošlých päť duelov na tribúne. Vložení do nej boli aj Philip Broberg a McLeod. Nahradili Vincenta Desharnaisa, Warrena Foegeleho a Sama Carricka. ... Do zostavy Stars sa zase vrátil Radek Faksa, ktorý v nej nahradil Craiga Smitha. Duel pre zranenie dolnej časti tela po blokovaní strely nedohral obranca Dallasu Chris Tanev. Tréner Pete DeBoer dúfa, že bude k dispozícii v piatom zápase série. ... Po prvýkrát od roku 2021 a po siedmykrát za ostatných 20 rokov si obe konferenčné finále vyžiadajú minimálne šesť zápasov. ... Janmark s Draisaitl skórovali v rozmedzí 51 sekúnd, čo sú najrýchlejšie dva góly Oilers v kole prechádzajúcom veľkému finále od roku 1990, kedy strelili dva góly za 17 sekúnd. ... Draisaitl je piatym aktívnym hráčom NHL s 10 gólmi v dvoch play-off po sebe. Dokázali to aj Brayden Point, Jake Guentzel, Nikita Kučerov a Jevgenij Malkin.

Hviezdy duelu: 1. M. Janmark (EDM), 2. C. McDavid (EDM), 3. R. McLeod (EDM)

Kris Knoblauch, tréner Oilers: „Myslel som si, že to bude dlhý večer. Nevyzeralo to veľmi dobre. Veci nám nevychádzali a oni vyzerali omnoho lepšie pri tvorbe hry. Nebol to začiatok, aký sme chceli, ale videli ste to už aj predtým počas tejto série, že jeden tím absolútne dominoval a potom sa to otočilo. Je to sem a tam.“

Pete DeBoer, tréner Stars: „Dostali sme sa do vedenia 2:0 a bol to začiatok, aký sme chceli mať, ale nemyslím si, že sme mali dostatok hráčov, ktorí hrali na dostatočnej vysokej úrovni. Zvyšok zápasu boli oni lepším tímom. To je to podstatné.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je po lete ako absolútna beštia: Bude mať veľkú sezónu, verí uznávaný expert Fehérváry absolvoval vo Washingtone akciu aj s Petrom Bondrom + fotoSlafkovský medzi zvučnými menami: Mohol by byť novým Behemotom, tvrdí Larkin McDavid: V skutočnosti sa cez to nikdy neprenesiete Informácie zo zákulisia: Sidney Crosby sa stále nerozhodol. Dôvodom nie sú peniaze Hviezdny obranca Ducks sa spája s výmenou. Bude ich novým kapitánom český veterán? O víťaza Norrisovej trofeje sa zaujímajú aj Flames, Oilers či Leafs Veterán s hviezdnym menom diskutuje s niekoľkými tímami pred 15. sezónou v NHL Devils sú stále ďaleko od novej zmluvy s mladou hviezdičkou Stále nemá zmluvu, ale Perfetti už korčuľuje so spoluhráčmi vo Winnipegu Fehérváry sa už pripojil k spoluhráčom: Jeho hra môže ešte porásť, toto je jeho konkurencia v kempe Slafkovský debutoval po historickom drafte, Tatar ožil. Halák vytvoril rekord NHLMešár už trénuje s Lavalom. Budúci víkend by mal absolvovať Prospect Showdown Nepodceňujte pravdepodobnosť výmeny Sidneyho Crosbyho, tvrdí expert Fanúšikovia i hráči v Calgary a Columbuse vzdali hold Gaudreauovi. Známy je už aj termín pohrebu Do Siene slávy amerického hokeja pribudnú aj dvaja víťazi Stanleyho pohára Toronto predĺžilo zmluvu s obrancom. Mladá hviezdička však chce stále odísťDucks si upísali švédskeho brankára. Na dlhšie prišli o mladíka z prvého kola draftu i o ČechaDo kempu Devils príde český obranca. Príde aj Milan Lucic? Senators pozvali do kempu ruského veterána z KHL a kanadského obrancuZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies