Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Sumáre

Víťaz Prezidentskej trofeje končí: O prvom finalistovi rozhodol jeho bývalý hráč!

Florida mala v sobotu šancu pred vlastnými fanúšikmi spečatiť postup do finále Stanleyho pohár. Zabránili jej v tom Rangers?


Finále Východnej konferencie

Zápas č. 6
1
2
3
Stav série
 Florida Panthers
1
0
1
2
••••
 New York Rangers
0
0
1
1
••••
Podrobné štatistiky

Florida postúpila v druhej sezóne po sebe do finále Stanleyho pohára, keď v domácom prostredí vyhrala šiesty zápas finále Východnej konferencie tesne 2:1. O výhre rozhodol v tretej tretine Vladimir Tarasenko, ktorý vlani obliekal dres Rangers. Skóre stretnutia otvoril Sam Bennett a Sergej Bobrovskij kryl 23 striel. Ako jediný ho pokoril pri hre bez brankára Artemij Panarin. Igor Šesťorkin opustil duel s 32 zásahmi. Panthers sa vo veľkom finále stretnú s Edmontonom alebo Dallasom. Prince of Wales Trophy po piaty raz po sebe získal tím z Floridy (v rokoch 2020 až 2022 ho získala Tampa Bay).


Víťazný gól:


V prvej tretine sa nehralo s veľkým nasadením a tímy si ani netvorili väčšie šance. Domáci mali od štvrtej minúte príležitosť otvoriť skóre po vylúčení Trochecka, ale hostia sa ubránili. Následne aj oni premrhali presilovku po nedovolenom bránení Okposa. Prvý gól zápasu padol 50 sekúnd pred prvou prestávkou, keď Bennett uspel strelou z prevej z ľavého kruhu.

V druhej dvadsaťminútovke sa mohla očakávať väčšia iniciatíva Rangers, ale tí Bobrovskému v bráne domáceho tímu príliš život nekomplikovali. Najväčšiu šancu mali Panthers, keď Bennett v 36. minúte vyslal do úniku Tkachuka, ktorý však Šesťorkina neprekonal.

Florida mala lepší nástup aj do tretej tretiny, v ktorej druhej minúte mohol Tarasenko z dorážky strely Ekmana-Larssona streliť druhý gól hostí, ale nepodarilo sa mu ideálne zakončenie. Tarasenkov moment však prišiel v 50. minúte, keď Lundell zblokoval zakončenie Panarina a Panthers sa dostali do protiútoku. Lundell sa dostal k puku a peknou krížnou prihrávkou našiel ruskú hviezdu, ktorý zakončovala do odkrytej brány. Domáci kontrovali hru a Rangers sa nedarilo vytvoriť tlak. V 58. minúte odvolali Šesťorkina z brány a Panarinovi sa podarilo strelou z pravého kruhu prekonať Bobrovského. New York mal 100 sekúnd na vyrovnanie a po oddychovom čase to znova skúsil bez brankára. Tentoraz to však ovocie neprinieslo.

Podanie rúk:


Sergej Bobrovskij
Igor Šesťorkin
60:00 23/24 57:44 32/34
Anthony Stolarz
Jonathan Quick
- - - -

Florida má bilanciu 8-0 v zápasoch, v ktorých si môže zaistiť výhru v sérii a skóruje ako prvá. ... Panthers sú šiestym tímom v ére po expanzii (od 1967/68), ktorý sa vrátil do finále po tom, čo v ňom rok predtým neuspel. Len Oilers (1984) a Penguins (2009) následne získali aj Stanleyho pohár. ... Bennett strelil svoj štvrtý gól v tohtoročnom konferenčnom finále, čím vyrovnal klubový rekord Matthewa Tkachuka (2023) v počte gólov strelených v kole predchádzajúcom finále. ... Tarasenko je druhým aktívnym hráčom NHL, ktorý strelil po druhýkrát v kariére víťazný gól v zápase, v ktorom si jeho tím zaistil postup do finále (aj 2019). Dokázal to aj Artturi Lehkonen. Viackrát to v celej histórii dokázali len Mike Bossy, Claude Provost a Maurice Richard (3). ... Rangers vyradili pred zápasom zo zostavy Matta Rempeho a nahradili ho Jonnym Brodzinskim.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (FLA), 2. S. Bennett (FLA), 3. V. Tarasenko (FLA)

Matthew Tkachuk, útočník Panthers: „Očakávali sme, že tu znova budeme. Samozrejme, nič nie je garantované, ale toto sme očakávali.“

Peter Laviolette, tréner Rangers: „Počujte, naši chlapci tento rok bojovali. Úplne od začiatku sa do toho vrhli. Je to sklamanie. Keď začnete niečo takéto, nerobíte to preto, aby ste v play-off vyhrali tri či päť zápasov. Robíte to, aby ste to vyhrali celé.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Slafkovský je po lete ako absolútna beštia: Bude mať veľkú sezónu, verí uznávaný expert Fehérváry absolvoval vo Washingtone akciu aj s Petrom Bondrom + fotoSlafkovský medzi zvučnými menami: Mohol by byť novým Behemotom, tvrdí Larkin McDavid: V skutočnosti sa cez to nikdy neprenesiete Informácie zo zákulisia: Sidney Crosby sa stále nerozhodol. Dôvodom nie sú peniaze Hviezdny obranca Ducks sa spája s výmenou. Bude ich novým kapitánom český veterán? O víťaza Norrisovej trofeje sa zaujímajú aj Flames, Oilers či Leafs Veterán s hviezdnym menom diskutuje s niekoľkými tímami pred 15. sezónou v NHL Devils sú stále ďaleko od novej zmluvy s mladou hviezdičkou Stále nemá zmluvu, ale Perfetti už korčuľuje so spoluhráčmi vo Winnipegu Fehérváry sa už pripojil k spoluhráčom: Jeho hra môže ešte porásť, toto je jeho konkurencia v kempe Slafkovský debutoval po historickom drafte, Tatar ožil. Halák vytvoril rekord NHLMešár už trénuje s Lavalom. Budúci víkend by mal absolvovať Prospect Showdown Nepodceňujte pravdepodobnosť výmeny Sidneyho Crosbyho, tvrdí expert Fanúšikovia i hráči v Calgary a Columbuse vzdali hold Gaudreauovi. Známy je už aj termín pohrebu Do Siene slávy amerického hokeja pribudnú aj dvaja víťazi Stanleyho pohára Toronto predĺžilo zmluvu s obrancom. Mladá hviezdička však chce stále odísťDucks si upísali švédskeho brankára. Na dlhšie prišli o mladíka z prvého kola draftu i o ČechaDo kempu Devils príde český obranca. Príde aj Milan Lucic? Senators pozvali do kempu ruského veterána z KHL a kanadského obrancuZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies