Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Sumáre

Prvé finále prinieslo rekordy i pohľad na Pohár. Arénou znelo: Bobby! Bobby!

Po niekoľkodňovej prestávke sa v NHL opäť hralo. V sobotu v Sunrise odštartovalo tohtoročné finále Stanleyho pohára.


Finále Stanleyho pohára

Zápas č. 1
1
2
3
Stav série
 Florida Panthers
1
1
1
3
•••
 Edmonton Oilers
0
0
0
0
••••
Podrobné štatistiky

Sergej Bobrovskij bol neprekonateľný pri jednom z pamätných brankárskych výkonov nedávnej histórie. Predviedol 32 zákrokov, aby s čistým kontom vytvoril základy výhry Floridy 3:0 nad Edmontonom v otváracom zápase finále Stanleyho pohára, v ktorom sa dokola opakovalo skandovanie „Bobby! Bobby!“. Panthers strelili po góle v každej tretine. Stuarta Skinera zo 17 striel prekonali Carter Verhaeghe, ktorý strelil svoj 10. gól v play-off, a Evan Rodrigues, zatiaľ čo gól do prázdnej brány pridal v samom závere zápasu Eetu Luostarinen. Aleksander Barkov prihrával na dva góly. Oilers hrali tri presilovky, ale ani jednu nevyužili. Druhý zápas série sa odohrá opäť v Sunrise. Na programe je v pondelok.

Víťazný gól Verhaegheho:


Floride sa podarilo otvoriť skóre zápasu z prvej strely na bránu, keď sa dostala do rýchleho protiútoku a Barkov našiel pred bránou Verhaegheho, ktorý zakončením z prvej prekonal Skinnera. Panthers od smej minúty hrali aj prvú presilovku zápasu, ale podrazenie Ekholma nepotrestali. Od 15. minúty si presilovku vyskúšali aj hostia po podrazení Forslinga, ale väčšiu šancu si nevypracovali. V samom závere dvadsaťminútovky ešte putoval na trestnú lavicu Verhaeghe, ktorý sa previnil vysokou hokejkou.

Aj v druhej tretine mali hostia strelecky navrch, ale z gólu sa tešili domáci. A prišiel krátko po tom, čo sa ubránili edmontonskej presilovke. V 23. minúte sa k voľnému puku pred bránou dostal osamotený Rodrigues, ktorý zvýšil vedenie domácich na 2:0. Oilers sa aktívnou hrou snažili s výsledkom niečo urobiť, ale nepomohla im k tomu ani presilovka po nedovolenom bránení Bennetta. Počas neho domácich podržal Bobrovskij, ktorý musel byť v strehu aj po vypršaní trestu jeho spoluhráča.

Aj v tretej tretine mali hernú prevahu hráči kanadského tímu, ale nedokázali nájsť recept na domáceho gólmana. V 47. minúte ich pozdržalo vylúčenie Perryho, počas ktorého Skinner nečelil žiadnej väčšej hrozbe. Oilers sa snažili útočiť, ale domáci hrali obetavo a dvojgólové vedenie bránili. Ak bolo treba, zasiahol Bobrovskij. Od 58. minúty to hostia skúsili s hrou bez brankára, ale svoje ovocie to neprinieslo. Štyri sekundy pred koncom zápasu pridal záverečnú bodku za stretnutím domáci Luostarinen.

Sergej Bobrovskij
Stuart Skinner
60:00 32/32 57:48 15/17
Anthony Stolarz
Calvin Pickard
- - - -

Tímy, ktoré vyhrajú prvý zápas finálovej série, sa v 76,2 % prípadu stanú víťazmi Stanleyho pohára. Platilo to aj o posledných troch šampiónoch. ... Bobrovskij sa stal vo veku 35 rokov a 262 dní najstarším brankárom histórie NHL s nulou v prvom zápase finálovej série. S 13 výhrami v jednom play-off vytvoril nový klubový rekord. Predošlý zdieľal s Johnom Vanbiesbrouckom. Je aj prvým brankárom v klubovej histórii s čistým kontom v otváracom zápase ligového finále. ... Edmonton ubránil dve oslabenia, a tak ich už dokázal ubrániť 30 po sebe. ... NHL priviedla na ľad pred zápasom Stanleyho pohár, čo pred štartom finále urobila aj pred štyrmi rokmi v edmontonskej bubline.

Hviezdy duelu: 1. S. Bobrovskij (FLA), 2. C. Verhaeghe (FLA), 3. E. Rodrigues (FLA)

Sergej Bobrovskij, brankár Panthers: „Bolo zábavné hrať proti týmto chlapcom, proti týmto elitnými hráčom. Atmosféra bola zábavná. Žijem pre tieto príležitosti a užil som si jej každú jednu sekundu. Séria to bude dlhá. Ideme sa zresetovať, znova nakoncentrovať a pripraviť na ďalší boj.“

Connor McDavid, kapitán Oilers: „V našej hre bolo veľa vecí, ktoré sa nám môžu páčiť. Neumožnili sme im toho príliš, ale to, čo sme im umožnili, bolo nebezpečné. V okolí brány sme nemali veľa šťastia.“




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Mladá hviezda Hurricanes podpísala netradičnú lukratívnu zmluvuRegenda: Viem, čo musím urobiť, aby som hral v NHL. Ak urobíme toto, v nedeľu budeme v poriadku Zranenie Šimona Nemca: Bude hrať v nedeľu? Slovo budú mať aj Devils Bratovi Gaudreaua sa mal narodiť syn: Tisíce ľudí podporujú finančne jeho ženu. Aj hráči NHL Fanúšikovia v Ohiu i Alberte vzdávajú hold Gaudreauovi. Vinník opísal nehodu, na súde šokoval otázkouOttawa potrebuje dohodu o aréne v centre už v septembri Slováci zdolali Maďarov, teraz ich čaká priamy boj o miestenku. Nemec duel nedohralVeľká tragédia: Hviezda NHL a jej mladší brat zomreli Hartford miluje Sýkoru: Obľúbencom fanúšikov sa stal rýchlo. Viac si verím, tvrdí 100 najlepších nádejí NHL? V rebríčku sú aj traja Slováci Černák napodobnil Hossu a Kopeckého, Chára Jágra. Posledný duel play-off v kariére odohral proti Bruins Keller sa už nevie dočkať: Letné ťahy Utahu nás posunú správnym smerom Trotz: Askarov bude skvelý, ale nie som si istý, či je mentálne pripravený Veľká rana: Známy útočník Hurricanes vynechá pre zranenie celý ročník Lotyšská hviezda utrpela v príprave na kvalifikáciu zranenie. Stihne kemp v NHL? Ottawa podpísala zmluvu s aktuálnym víťazom Stanleyho pohára Flyers dajú v kempe šancu fínskemu brankárovi Olympijská kvalifikácia: Slovensko má za sebou prvý hrací deň Marián Studenič opustil slovenský výber. Nebol spokojný Strelí Slafkovský viac gólov ako Laine? Toto číslo by znamenalo veľmi dobrú sezónu, odhaduje Biron Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies