Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Finále SC
  Florida 3
  Edmonton 2
21. 06.
kurzy
02:00info
EDM
FLA
NHL live
«

AHL

Už dnes štartuje finále Calderovho pohára. Získa ho po dvoch rokoch aj Slovák?


Marián Studenič (foto: X/Seattle Kraken)

Ešte len v stredu vyvrcholilo finále Východnej konferencie a už v piatok začína v nižšej AHL veľké finále. Bojovať o Calderov pohár bude aj slovenský útočník Marián Studenič.

Vo finále sa v druhej sezóne po sebe stretávajú Hershey a Coachella Valley. Vlani Bears zaknihovali svoj 12. titul v histórii, teraz sa Firebirds pokúsia vrátiť im to a získať svoj prvý.

Vlani o víťazovi rozhodovalo predĺženie siedmeho zápasu a ani v tomto roku by favorit nemusel byť jasný, hoci Coachella Valley môže čerpať s väčšieho počtu voľných dní po konferenčnom finále.

Oba tímy ovládli v základnej časti svoje konferencie. Hershey následne v play-off vyradilo Lehigh Valley, Hartford a Cleveland. Jeho súper si poradil s Calgary, Ontariom a Milwaukee, pričom prehral len dva zápasy.

Článok pokračuje pod reklamou

Studenič je súčasťou práve „farmy“ Seattlu. Po tom, čo v základnej časti vyprodukoval 44 bodov (15+29) v 64 zápasoch, v play-off zaknihoval dva góly a päť asistencií v 12 stretnutiach.

Ak by jeho tím uspel nad záložným tímom Washingtonu, stal by sa 12. Slovákom s Calderovým pohárom. Naposledy ho získal v roku 2022 Richard Pánik.

Okrem neho ho získali aj Tomáš Jurčo, Rudolf Tajcnár, Miroslav Ihnačák, Jerguš Bača, Martin Červeň, Rastislav Pavlikovský, Tomáš Tatar, Jaroslav Janus, Martin Marinčin a Boris Valábik.

Rozpis finálovej série (na 4 víťazné zápasy):
14.06. Hershey – Coachella Valley
16.06. Hershey – Coachella Valley
18.06. Coachella Valley – Hershey
20.06. Coachella Valley – Hershey
22.06. Coachella Valley – Hershey*
24.06. Hershey – Coachella Valley*
26.06. Hershey – Coachella Valley*
* - ak by bolo nutné

Užitočné:
Tabuľky AHL



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies