Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Finále SC
  Florida 3
  Edmonton 3
24. 06.
kurzy
02:00info
FLA
EDM
NHL live
«

Správy z NHL

„McPrecenený“ vytvoril nový rekord NHL. Necháva za sebou Gretzkého! + video

Jozef Struhár  
16.06.2024

Connor McDavid (foto: X/NHL PR)

Connor McDavid sa postaral o skvelú odpoveď na kritiku zo strany floridského novinára, keď sa stal prvou hviezdou zápasu o prežitie, v ktorom Edmonton zdolal Floridu 8:1, aby znížil stav finále Stanleyho pohára na 1:3. Popritom prepísal dejiny NHL.


„Connor McDavid dokázal, že je McPrecenený, a Leon Draisaitl je Dry-saital („Dry“ znamená v preklade suchý, vyschnutý), keď ani jeden z nich vo finále nestrelil gól. Tiež, brankár Oilers Stuart Skinner je celkom zlý a obranca Darnell Nurse ešte horší,“ napísal pred štvrtým zápasom finále Greg Cote z denníka Miami Herald.

Skinner po zápase číslo tri povedal, že ak je jeden tím, ktorý môže otočiť stav finále z 0:3, tak sú to Oilers. Tí urobili prvý krok v sobotu, keď s prispením gólu a troch asistencií McDavida poslali sériu naspäť na Floridu.

McDavid pritom v zápase prekonal ligový rekord Waynea Gretzkého v počte asistencií získaných v jednom play-off. S 31. asistenciou najskôr zápis Gretzkého vyrovnal, s 32. asistenciu vytvoril rekord nový. A bude mať ešte priestor na jeho zveľadenie.

Článok pokračuje pod reklamou

Dvadsaťsedemročný rodák z kanadského Ontária sa stal prvým hráčom od roku 1987 (Brian Propp z Philadelphie proti Edmontonu), ktorý nazbieral štyri body v zápase veľkého finále, v ktorom jeho tím čelil vyradeniu.

McDavid v tomto play-off nazbieral dokopy už 38 bodov v 22 stretnutiach. Viac ich z aktívnych hráčov celej NHL nenazbieral v jednom play-off nikto. Doterajšie maximum držal Jevgenij Malkin s 36 bodmi (2008/09). Viac bodov naposledy nazbieral Gretzky v roku 1993 – 40.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies