Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
NHL live
«

Správy z NHL

Je tu vrchol sezóny, zápas o všetko: Bude sa opakovať rok 1942 alebo 1945?

V pondelok sa v Sunrise odohrá zápas, ktorý rozhodne o všetkom – zápas číslo sedem finále Stanleyho pohára. Bude sa z neho tešiť Florida, ktorá vyhrala prvé tri finálové zápasy, alebo Edmonton, ktorý ťahá trojzápasovú víťaznú šnúru?

„Toto bude pravdepodobne najväčší zápas NHL za mnoho rokov,“ myslí si útočník Panthers Matthew Tkachuk.

Vo veľkom finále sme svedkami siedmeho zápasu po 18-krát v histórii, pričom domáce tímy majú bilanciu 12-5 a posledné tri vyhrali vždy hostia. Len po tretíkrát sa pritom tento zápas hrá po tom, čo jeden z tímov viedol 3:0 na zápasy.

Ak Edmonton zavŕši svoj obrat, tak sa stane len druhým tímom histórie, ktorému sa to podarí, po Toronte, ktoré to zvládlo v roku 1942. Oilers by zároveň ukončili svoje čakanie na titul trvajúce od roku 1990 i čakanie Kanady, ktorej posledný šampión, Montreal, sa zrodil v roku 1993.

Článok pokračuje pod reklamou

Florida bude dúfať, že napodobní Toronto z iného roka. V roku 1945 viedli Maple Leafs vo finále 3:0 na zápasy a Detroit dokázal vynútiť zápas číslo sedem, v ktorom však svoj obrat nezavŕšil. Ak by sa opakovala táto časť histórie. Panthers by získali svoj prvý Stanleyho pohár v klubovej histórii a ako štvrtému tímu by sa to podarilo po sedemzápasovej finálovej sérii (aj Hurricanes, Lightning a Blues).

„Nezáleží na tom, ako sa to vyvíjalo, ako ste si to nakreslili. Oni prehrali prvé tri zápasy, my sme prehrali ďalšie tri. Teraz je to nerozhodné. Nezáleží na ničom, čo sa stalo pred týmto bodom. O celej sezóne rozhodne jeden zápas. Doma. Ako by ste nemohli byť na toto nabudení? Toto je absolútne neskutočná, neskutočná príležitosť,“ skonštatoval Tkachuk.

Doteraz sa v sérii medzi Floridou a Edmontonom nepredlžoval ani jeden zápas. Ak by sa tak stalo v pondelok, dalo by to pripomenúť na roky 1950 a 1954, ktoré sú jediné, keď zápas č. 7 vo finále Stanleyho pohára rozhodovali nadstavené časy. V oboch prípadoch sa z titulu tešili Red Wings.

Florida si zahrá zápas č. 7 v play-off po štvrtýkrát, pričom doteraz dva z troch vyhrala. Edmonton z predošlých 12 takýchto duelov vyhral osem.

Najskúsenejším hráčom z týchto zápasov je útočník Oilers Corey Perry, ktorý ich odohral desať. Z mužstva Panthers je to Vladimir Tarasenko s piatimi. Ako jediný pritom odohral takýto zápas vo finále (so St. Louis v roku 2019). Obaja brankári si zápas č.7 zahrajú po druhýkrát. Zaujímavá je bilancia trénera Floridy Paula Mauricea – 4-0. Bilanciu 5-0 by mal len ako druhý tréner histórie po Peterovi DeBoerovi.

Dôležité bude, kto strelí v zápase gól ako prvý. Až 75,6% všetkých doterajších zápasov č. 7 v play-off vyhral tím, ktorý otvoril skóre. Vo finále je táto úspešnosť 70,6%.

„Nepovedal by som, že máme momentum. Použil by som slovo viera. Každý zápas, ktorý vyhráte, ju posilňuje. Myslím si, že veľa ľudí finále nezaujímalo, keď bol stav 0-3, ale teraz si nie som istý, aké veľké množstvo ľudí si ho pustí. Každý chce sledovať takéto zápasy,“ skonštatoval útočník Oilers Zach Hyman.

„Toto je dôvod, prečo je šport úžasný. Stať sa môže nemysliteľné. Sme na mieste, o ktorom sme si mysleli, že môžeme dosiahnuť, zatiaľ čo nikdy iný neveril, že sa to môže stať. Teraz máme príležitosť a to je všetko, o čo môžete žiadať.“

Florida alebo Edmonton? Jasné to bude už o niekoľko hodín...



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Canadiens dnes čelia opäť Leafs. V akcii by mal byť tentoraz len jeden SlovákPrvý týždeň prípravy: 11 slovenských bodov, Honzek jasne prvý, Tatar poslednýKmec: Podpis zmluvy s tímom NHL je neuveriteľný pocit. Teraz sa musím vrátiť nohami na zem Fleury nechce špeciálne zaobchádzanie v jeho poslednej sezóne v NHL Predĺženie zmluvy s Rantanenom nebude pre Avalanche lacný špás. Zabojuje o neho Toronto? Mišiak pri sezónnom debute zažiaril. Presadil sa aj Kmec + video Skúsený útočník je otvorený rokovať s Islanders aj počas sezóny Mladí Slováci boli prvými dvoma hviezdami rovnakého zápasu + videoPadol druhý slovenský gól. Kňažko zbieral plusové body, Nemec opäť mínuskyZnámy útočník Jets nehral od roku 2019. Teraz podpíše jednodňovú zmluvu a skončí definitívneĎalší z veľkej štvorky útočníkov Toronta utrpel zranenie. Obranca podstúpil operáciu Najhoršie obavy u hviezdneho veterána Kings sa potvrdiliObranca Winnipegu absolvuje operáciu, pre ktorú príde o úvod sezónyNa waiver listine pribudlo 16 hráčov z piatich tímov Capitals a Flyers si upísali mladíkov z tohtoročného draftuHonzek sa dočkal skvelého povýšenia, Pospíšil je zranený Slováci prežili ďalšie škrty vo svojich tímoch. Ktorí stále čakajú na prvú šancu v príprave?Expert: Bude kariéra Slafkovského v slepej uličke, ak nenazbiera 60 bodov? Mešár má pred sebou ešte veľa roboty. Debut v NHL v tejto sezóne? Pomôžu len dve veciSlafkovský je v exkluzívnej skupine budúcej generácie hviezd NHLZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies