Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
«

Slováci v NHL

Višňovský strelil gól, Jurčina a Kopecký asistovali

V posledný deň pred olympijskou prestávkou sa v kanadsko-americkej NHL odohralo šesť stretnutí, v ktorých sa predstavilo päť Slovákov. Strelecky sa presadil Ľubomír Višňovský, no bodovali aj Tomáš Kopecký a Milan Jurčina.

Obranca Ľubomír Višňovský sa ako jediný slovenský hokejista dokázal v nedeľu zapísať do streleckej listiny. Svoj desiaty gól v sezóne strelil v zápase proti Anaheimu, ktorý Oilers na domácom ľade prehrali pomerom 3:7. Pod víťazstvo Ducks sa podpísal najmä Ryan Getzlaf, ktorý sa vrátil do akcie a hneď zaznamenal štyri body za dva góly a dve asistencie. Okrem neho sa presadili aj Saku Koivu, Corey Perry, Scott Niedermayer, George Parros a Bobby Ryan. Jonas Hiller zaznamenal 26 zákrokov a okrem Višňovského ho prekonal aj Ethan Moreau. Višňovský v zápase odkorčuľoval 18 minút a 10 sekúnd, počas ktorých zaznamenal jednu strelu a dve trestné minúty za sekanie. Anaheim sa vďaka víťazstvu dostal na ôsmu postupovú pozíciu v Západnej konferencii, na ktorej pobudne počas olympijskej prestávky.

Slovensko malo zastúpenie aj v Columbuse, kde sa odohral duel medzi Blue Jackets a Chicagom. Obaja slovenskí hráči, ktorí sa v ňom predstavili, bodovali. Z víťazstva sa však tešil Tomáš Kopecký, ktorého tím vyhral 5:4 po tom, čo Troy Brouwer premenil svoj samostatný nájazd v štvrtej sérii. V normálnej hracej dobe sa za Blackhawks presadili Patrick Kane, Bryan Bickell, Jake Dowell a Patrick Sharp, pri ktorého góle asistoval Kopecký. Ten v zápase odohral viac ako 9 a po minúty a zaznamenal aj tri strely na bránu a jeden mínusový bod. Asistenciu zaznamenal aj domáci obranca Milan Jurčina, ktorý bodoval pri úvodnom góle zápasu, ktorý strelil Kristian Huselius. Okrem neho sa z hráčov Blue Jackets strelecky presadili aj Raffi Torres, Rick Nash a Fedor Tyutin. Jurčina strávil na ľade 17 minút a zaznamenal aj jednu strelu a jeden plusový bod. Marián Hossa sa v akcii neukázal.

Rangers nastúpili v domácom zápase proti Tampe Bay bez zraneného Mariána Gáboríka. Newyorskému tímu jeho absencia neublížila a v poslednom zápase pred olympijskou prestávkou zvíťazil pomerom 5:2 po tom, čo po prvej tretine prehrával 0:2. Dva góly Lightning strelili Steven Stamkos a Steve Downie. V druhej tretine strelili Rangers štyri góly. Presadili sa Sean Avery z trestného strieľania, Vinny Prospal, dvakrát Erik Christensen a v tretej tretine Chris Drury, ktorý uzavrel skóre zápasu strelou do prázdnej brány. Henrik Lundqvist zaznamenal 27 zákrokov pri druhom víťazstve „jazdcov“ v rade. Slovenský obranca Andrej Meszároš ho ohrozil jednou strelou. Inak si zo zápasu, v ktorom odohral 19 a pol minúty, odniesol dva mínusové body.

Článok pokračuje pod reklamou

Pavol Demitra sa po dvoch vynechaných zápasoch vrátil do základnej zostavy Vancouveru v nedeľnom zápase proti Minnesote. Ten Vancouveru príliš nevyšiel, čoho dôkazom bol aj fakt, že v druhej tretine Canucks vyslali na Backstroma len dve strely. Wild vyhrali pomerom 6:2. Prvou hviezdou zápasu sa stal český obranca Marek Židlický, ktorý strelil gól a na jeden aj prihrával. Okrem neho sa do streleckej listiny zapísali aj Guillaume Latendresse, Kyle Brodziak, Andrew Brunette, Cal Clutterbuck a Cam Barker. Niklas Backstrom zaznamenal 27 zákrokov. Prekonali ho len Mason Raymond a Mikael Samuelsson. Demitra ho ohrozil troma strelami. Na ľade strávil 19 minút a 38 sekúnd, počas ktorých zaznamenal jeden plusový bod.

Cal O’Reilly a Martin Erat sa presadili v samostatných nájazdoch a tím Nashville Predators porazil pomerom 4:3 Pittsburgh v nedeľnom zápase, v ktorom Sidney Crosby, hviezda Penguins i kanadskej reprezentácie, utrpel zranenie nohy pri blokovaní strely, no v zápase ešte dokázal hrať a nemal by vynechať ani olympiádu. K víťazstvu Predators prispel aj Dan Ellis, ktorý zaznamenal 30 zákrokov. Erat, Jordin Tootoo a Shea Weber sa presadili v normálnom hracom čase. Ellisa prekonali Crosby, Matt Cooke a Books Orpik.

Tréner Ottawy Cory Clouston mal pre svojich hráčov po druhej tretiny jednoduchý odkaz – streliť čo najskôr gól a dôverovať svojim zručnostiam. Senators v tretej tretine strelili tri góly, aby nakoniec porazili Islanders pomerom 4:3. O góly sa postarali Jarkko Ruutu, Alex Kovalev, Jason Spezza a Mike Fisher. Brian Elliott zaznamenal 34 zákrokov a prekonať ho dokázali len Matt Moulson a dvakrát Blake Comeau.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Andrej Meszároš (TAM) 19:28 0 0 0 -2 1 0
Pavol Demitra (VAN) 19:38 0 0 0 +1 3 0

Ľubomír Višňovský (EDM)

18:10 1 0 1 0 1 2
Milan Jurčina (CLB) 16:50 0 1 1 +1 1 0
Tomáš Kopecký (CHI) 09:38 0 1 1 -1 3 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Rempe zranil Fehérváryho spoluhráča: Som z toho už znechutený a unavený, reaguje Carlson + videoUvidíme veľký trénerský prestup? Nemca by mohol trénovať dvojnásobný šampión Fehérváry opäť bodoval, ale opäť bez čerešničky. Vyrovnal Suchého či Sekeráša + video Patrick Roy robí opäť rošádu v bránkovisku. Aký bude narodeninový darček? Už vieme, kedy bude draftová lotéria. Aké šance majú tímy? Jeho bod nepomohol: Ďalší Slovák je blízko k MS! Draisaitl vytvoril nový rekord NHL Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies