Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Správy z NHL

Bývalý GM Sharks priznáva, že sa mal k Pavelskimu postaviť inak: Bola to chyba

Bývalý generálny manažér tímu San Jose Sharks, Doug Wilson, s odstupom času ľutuje, že nechal v roku 2019 odísť Joea Pavelskiho z tímu ako voľného hráča.

„Mali sme nájsť spôsob, ako sa dohodnúť,“ povedal Wilson pre San Jose Hockey Now. „Bola to chyba.“

Po odchode zo San Jose zostal Pavelski ešte päť sezón útočníkom prvých dvoch útokov. Sharks opúšťal ako 34-ročný a dovtedy hrával v NHL len za nich. Za sebou mal sezónu s 38 gólmi a 64 bodmi.

Kalifornský tím nemal dostatok priestoru pre novú zmluvu svojho kapitána po tom, čo investoval veľké peniaze do Erika Karlssona. Pavelski tak nakoniec zakotvil v Dallase, s ktorým podpísal trojročnú zmluvu s hodnotou 7 miliónov amerických dolárov ročne. Zarobil tak o milión dolárov viac, ako pri predošlej zmluve.

Článok pokračuje pod reklamou

„Niekedy môžete veci preanalyzovať. Ale ja, ako generálny manažér, s mojou láskou pre Pavelskiho a uvedomovaním si toho, aký špeciálny bol, som mal pravdepodobne zavrhnúť historické analýzy kontraktov pre hráčov jeho veku a povedať: ‘Kašlať na to,’“ skonštatoval Wilson.

Pavelski zostal v Dallase do konca kariére, pričom v sezóne 2021/22 ešte dokázal streliť 27 gólov a nazbierať 81 bodov. Podľa Wilsona bol taký efektívny tak dlho hlavne pre svoje unikátne zručnosti a inteligenciu.

„To, čo zvykol robiť pred bránou, s jeho schopnosťou tečovať puky a dostávať sa do správnej pozície, bola kombinácia odvahy, guráže a statočnosti, ale aj brilantnosť v tom, že vedel, ako sa oddeliť a ísť preč v ten správny čas. O hre premýšľal na vysokej úrovni, čo spároval s ochotou chodiť do týchto oblastí ľadu,“ poznamenal Wilson.

Pavelski ukončil kariéru po uplynulej sezóne. Po tomto rozhodnutí ho kontaktoval aj samotný Wilson. „Povedal som: ‘Skláňam pred tebou klobúk a som veľmi ohromený všetkým, čo si dokázal. ’ Neprekvapilo ma to. Želám si, pri spätnom pohľade, aby sme si ho udržali,“ prezradil súčasný poradca Pittsburghu.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Predators sa už dohodli na novej zmluve s fínskym útočníkomBude absolútnou hrozbou: Pospíšil je medzi hráčmi s najvýhodnejšími zmluvami pre tímy NHLJe dlhodobý kontrakt Mercera uskutočniteľný? Situáciu ovplyvňuje aj Nemec Pozornosť opäť stúpla: Nie je dôvod, aby sme u Slafkovského očakávali úpadokSlafkovský zažil prelom. Toto však Slováci v NHL nezažili od ročníka 2000/01! Stále veľké mená: Top 10 obmedzených voľných hráčov krátko pred štartmi kempov Caufield pri pocte porušil pravidlo NHL, ale namietať určite nebude nikto Monštruózny kontrakt na ceste: Prekoná ruská hviezda rekord Careyho Pricea? Zažijú Dvorský a Mešár v tejto sezóne debut v NHL? Jednému sa verí podstatne viacBude si musieť zvyknúť? Brankárska jednotka Canucks bude musieť hrať aj cez zranenieHviezda amerického futbalu si pred nedeľným duelom uctila Gaudreauvcov + videoUž mu neverí: Šanca, že sa Mešár presadí v NHL ako ofenzívny hráč je nízka Slafkovský? Limitom mu je len obloha, znie zo zámoria McDavid urobil pred novou sezónou veľkú zmenu. Prinesie mu želané ovocie? Držiteľ Norrisovej trofeje: V tejto sezóne dokážem streliť 20 gólov. A čo 100 bodov? Škaredé správy zo zákulisia: Medzi Bruins a Swaymanom to nevyzerá dobreSlafkovský je po lete ako absolútna beštia: Bude mať veľkú sezónu, verí uznávaný expert Fehérváry absolvoval vo Washingtone akciu aj s Petrom Bondrom + fotoSlafkovský medzi zvučnými menami: Mohol by byť novým Behemotom, tvrdí Larkin McDavid: V skutočnosti sa cez to nikdy neprenesiete Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies