Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk

Slováci v NHL

Veľká nádej Islanders: Vzorom mi bol Hossa, Slovensku fandím. Futbalistov sme pozerali v Las Vegas

Tím New York Islanders draftoval v tomto roku z celkového 61. miesta centra Kamila Bednarika. Hoci ide o amerického reprezentanta, má slovenský pôvod. A k Slovensku ho viaže aj jeden zo vzorov, ktoré mu pomohli vybrať si pre svoju budúcnosť práve hranie hokeja.

„Odmala som robil viac športov. Americký futbal, plávanie, hokej a triatlon. Neskôr som sa rozhodol pre hokej najmä preto, že v tom období Chicago Blackhawks vyhralo Stanley Cup a v meste bola hokejová eufória. Keď som začínal, preto boli mojím vzorom Patrick Kane a Marián Hossa. Neskôr som vzhliadal aj k Patricovi Bergeronovi, teda bývalému centrovi Bostonu Bruins,“ povedal Bednarik pre sport.sk.

Bednarik má oboch rodičov Slovákov – otec Kamil pochádza z Humenného, mama Miriam z Prievidze. V roku 1997 opustilo Slovensko, aby išli za prácou do Illinois. Kým jeho sestra Simona reprezentuje Slovensko, on sa aj napriek vlastneniu slovenského občianstva rozhodol pre reprezentáciu USA.

„Mám obe občianstva, americké aj slovenské. USA je však krajina, kde som sa narodil a vyrastal. Darí sa mi tu, takže som veľmi rád, že mám možnosť reprezentovať USA. Samozrejme, že fandím aj Slovensku,“ skonštatoval Bednarik.

Článok pokračuje pod reklamou

Osemnásťročný rodák z Elk Grove Village fansí reprezentácii spod Tatier aj vo futbale. Dokonca si počas draftu pozrel zápas Majstrovstiev Európy.

„Veľmi fandím slovenskému futbalu, aj teraz hrali výborne. Zápas s Anglickom sme všetci pozerali v Las Vegas. Bol to zážitok,“ prezradil Bednarik. „Samozrejme sledujem aj slovenský hokej. Veľmi som sa tešil aj naposledy, keď sa Slovensku podarilo vybojovať bronz na olympijských hrách v Pekingu.”

Bednarik celý život vyrastá v Spojených štátoch amerických, ale so slovenčinou nemá žiadne problémy. Doma sa hovorí po slovensky, v ich komunite je viacero Slovákov a navštevoval aj slovenskú školu. Samotnú krajinu pod Tatrami už tiež niekoľkokrát navštívil.

„Na Slovensku som bol asi štyrikrát na letných prázdninách. Či už v Humennom, odkiaľ je môj otec, alebo v Prievidzi, kde vyrastala moja mama. Navštívil som aj Košice, Poprad a Bojnice,“ priblížil Bednarik.



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Predators sa už dohodli na novej zmluve s fínskym útočníkomBude absolútnou hrozbou: Pospíšil je medzi hráčmi s najvýhodnejšími zmluvami pre tímy NHLJe dlhodobý kontrakt Mercera uskutočniteľný? Situáciu ovplyvňuje aj Nemec Pozornosť opäť stúpla: Nie je dôvod, aby sme u Slafkovského očakávali úpadokSlafkovský zažil prelom. Toto však Slováci v NHL nezažili od ročníka 2000/01! Stále veľké mená: Top 10 obmedzených voľných hráčov krátko pred štartmi kempov Caufield pri pocte porušil pravidlo NHL, ale namietať určite nebude nikto Monštruózny kontrakt na ceste: Prekoná ruská hviezda rekord Careyho Pricea? Zažijú Dvorský a Mešár v tejto sezóne debut v NHL? Jednému sa verí podstatne viacBude si musieť zvyknúť? Brankárska jednotka Canucks bude musieť hrať aj cez zranenieHviezda amerického futbalu si pred nedeľným duelom uctila Gaudreauvcov + videoUž mu neverí: Šanca, že sa Mešár presadí v NHL ako ofenzívny hráč je nízka Slafkovský? Limitom mu je len obloha, znie zo zámoria McDavid urobil pred novou sezónou veľkú zmenu. Prinesie mu želané ovocie? Držiteľ Norrisovej trofeje: V tejto sezóne dokážem streliť 20 gólov. A čo 100 bodov? Škaredé správy zo zákulisia: Medzi Bruins a Swaymanom to nevyzerá dobreSlafkovský je po lete ako absolútna beštia: Bude mať veľkú sezónu, verí uznávaný expert Fehérváry absolvoval vo Washingtone akciu aj s Petrom Bondrom + fotoSlafkovský medzi zvučnými menami: Mohol by byť novým Behemotom, tvrdí Larkin McDavid: V skutočnosti sa cez to nikdy neprenesiete Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies