Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
28. 04.
kurzy
20:30info
COL
WPG
NHL live
23:00info
NSH
VAN
NHL live
02:00info
WSH
NYR
NHL live
04:30info
LAK
EDM
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
03:30info
VGK
DAL
«

Slováci v NHL

Demitra strelil svoj druhý gól v sezóne

Po jednozápasovom pondelku prišla utorková noc a 12 zápasov, v ktorých sa predstavilo deväť slovenských olympionikov. Do bodovania sa zapísali Chára, Handzuš a Demitra, ktorý strelil svoj druhý gól v sezóne.

Aj napriek tomu, že Vancouver nastúpil v Columbuse bez Roberta Luonga, ktorý po víťazstve na zimných olympijských hrách dostal voľno, dokázal poraziť Blue Jackets, pričom dvakrát v stretnutí prehrával. Po prvej tretine viedli domáci hráči po góloch Andrewa Murraya a Antoinea Vermettea o dva góly, no v druhej vyrovnali Alex Burrows a najproduktívnejší hráč olympiády Pavol Demitra. Derek Dorsett však v rovnakej dvasaťminútovke poslal Columbus opäť do vedenia. V druhej polovici tretej tretiny však vyrovnal Kyle Wellwood a v predĺžení rozhodol o víťazstve Canucks 4:3 nemecký reprezentačný obranca Christian Ehrhoff. Andrew Raycroft ukončil zápas s 27 úspešnými zákrokmi. Pavol Demitra, ktorý v zápase strelil svoj druhý gól v ročníku, odohral takmer 20 minút a zaznamenal aj tri strelecké pokusy. Bol členom druhého útoku. Dva úspešne kryl Steve Mason, ktorý zaznamenal 27 zákrokov. Obranca Columbusu Milan Jurčina nehral.

Boston na domácom ľade v utorok privítal divízneho rivala z Montrealu. Skóre stretnutie otvoril v 13. minúte Marco Sturm, ktorému na gól v presilovke nahrával Zdeno Chára. Po bezgólovej druhej tretine prišla tretia, v ktorej Montreal zaskočil svojho súpera a stav zápasu otočil výrazným spôsobom na svoju stranu. Po góloch Glena Metropolita, Maxima Lapierrea, Mathieua Darcheho a Benoita Pouliota napokon vyhral pomerom 4:1. Carey Price zaznamenal 23 zákrokov. Chára, ktorý v stretnutí odohral 24 minút, ho ohrozil troma strelami. Miroslav Šatan naňho vyslal jeden strelecký pokus a do štatistík si pripísal jeden mínusový bod. Na ľade strávil 10 minút. Tuukka Rask zaznamenal 28 zákrokov. Bruins nenadviazali na víťaznú sériu, počas ktorej pred olympijskou prestávkou vyhrali štyri stretnutia v rade.

Do kanadského bodovania sa zo slovenských hokejistov zapísal v utorok už len center Michal Handzuš, ktorý zaznamenal asistenciu na úvodnom góle zápasu, v ktorom Los Angeles zdolalo Dallas pomerom 5:1. Skóre stretnutia otvoril Jarret Stoll a v druhej časti hry naňho nadviazali Alexander Frolov, Brad Richardson a Ryan Smyth. Do tretej tretiny sa vstupovalo za stavu 4:0 pre Kings. Mike Ribeiro v nej najskôr v presilovke znížil, aby v poslednej minúte uzavrel skóre stretnutia rovnako v presilovke Anže Kopitar. Jednou z hviezd zápasu bol aj brankára Jonathan Quick, ktorý zaknihoval 31 zákrokov. Marty Turco inkasoval päť gólov z 22 striel. Handzuš ho strelecky neohrozil, ale okrem asistencie zaznamenal aj dva plusové body, pričom na ľade strávil 18 minút. Na vhadzovaniach mal 38% úspešnosť.

Článok pokračuje pod reklamou

Dvaja slovenskí hokejisti sa predstavili na Long Islande, kde Islanders hostili zápas proti Blackhawks. Chicago bolo v stretnutí strelecky aktívnejšie, no z víťazstva sa tešili domáci hráči, ktorí zvíťazili pomerom 5:3. Zaslúžili sa o to najmä brankára Dwayne Roloson, ktorý zaznamenal 41 zákrokov, a Blake Comeau, ktorý strelil svoj prvý hetrik v NHL. Okrem neho sa do streleckej listiny zapísali Jon Sim a Richard Park. Rolosona prekonali Brian Campbell, Patrick Kane a Dustin Byfuglien. Marián Hossa bol síce najaktívnejším strelcom, no do kanadského bodovania sa nezapísal. Na ľade strávil 18 minút a 20 sekúnd. Tomáš Kopecký odohral necelých 14 minút, počas ktorých otestoval Rolosonovu pozornosť trikrát.

V Pittsburgh zápas začal trochu nezvyčajne. Diváci ocenili potleskom súperovho hráča. Koho? Amerického brankára Ryana Millera, ktorý po výborných výkonoch na olympiáde dostal voľno a stretnutie sledoval len ako náhradník. Sidney Crosby, ktorý doniesol z Vancouveru zlato, nežiaril, no Penguins aj napriek tomu zvíťazili pomerom 3:2, keď o víťazstve rozhodol Ruslan Fedotenko. Strelecky sa presadili aj Sergej Gončar, ktorý zaknihoval svoj 200. gól v kariére, a Pascal Dupuis. Brent Johnson zaznamenal 26 zákrokov a puk z brány vyťahoval len po góloch Toniho Lydmana a Dereka Roya. Andrej Sekera ho strelecky neohrozil a v zápase odohral 19 minút, počas ktorých zaznamenal jeden mínusový bod. Patrick Lalime zaznamenal 25 zákrokov.

Philadelphia potvrdila svoju dominanciu nad Tampou Bay a v utorok ju zdolala po štvrtýkrát v sezóne. Flyers vyhrali hladko 7:2 a zaknihovali piate víťazstvo v rade. Prvou hviezdou zápasu bol Mike Richards, ktorý strelil jeden gól a na tri ďalšie prihrával. Dva góly strelil Simon Gagne a do listiny strelcov sa z hosťujúceho tímu zapísali aj Daniel Carcillo, James van Riemsdyk, Claude Giroux a Jeff Carter. Michael Leighton zaznamenal 36 zákrokov a prekonať ho dokázal len dvojgólový Steven Stamkos. Jeho spoluhráč Andrej Meszároš Leightona otestoval jednou strelou. Na ľade strávil 21 minút a 43 sekúnd, počas ktorých zaznamenal jeden mínusový bod. V bráne Lightning sa vystriedali obaja brankári. Antero Niittymaki inkasoval šesť gólov z 31 striel a Mike Smith jeden z troch.

V akcii sa v utorok predstavil ešte jeden Slovák. Ten sa už tradične netešil z víťazstva. Reč je o Ľubomírovi Višňovskom, ktorý odohral 22 a pol minúty v zápase Edmontonu proti Nashvillu, v ktorom domáci Predastors zvíťazili 4:3. Višňovský bol najvyťažovanejším hráčom zápasu, no do štatistík si zapísal len jeden mínusový bod. Z jeho spoluhráčov sa presadili Mike Comrie, Gilbert Brule a Marc Pouliot. Jeff Deslauriers zaznamenal 24 zákrokov, no štyri puky prešli za jeho chrbát. O víťazstvo Predators sa postarali Colin Wilson, Denis Grebeškov, ktorý odohral prvý zápas po výmene z Edmontonu, Shea Weber a Jason Arnott. Pekka Rinne zaznamenal 22 zákrokov. Prvou hviezdou duelu bol Grebeškov, ktorý ku gólu proti svojmu bývalému tímu pridal aj jednu asistenciu.

Rangers hrali bez zraneného Mariána Gáboríka (dolná časť tela), no aj napriek tomu dokázali vyhrať nad Ottawou a to pomernej hladkým spôsobom. Ryan Callahan strelil dva góly a „jazdci“ sa presadili v závere druhej tretiny trikrát v priebehu dvoch minút, aby zaknihovali víťazstvo 4:1. Strelecky sa presadili aj Brandon Dubinsky a Sean Avery. Henrik Lundqvist zaznamenal 24 zákrokov a prekonal ho len Milan Michálek.

Rich Peverley strelil gól a pridal aj asistenciu, aby zaknihoval svoj 100. bod v NHL. Atlanta porazila Floridu 4:2 a k zisku dvoch bodov pomohol aj brankár Johan Hedberg, ktorý zaznamenal 34 zákrokov. Colby Armstrong, Todd White a Pavel Kubina sa tiež presadili za Thrashers. O dva góly Panthers sa postarali Stephen Weiss a David Booth. Brankár Scott Clemmensen, ktorý nastúpil do zápasu prvýkrát od 27. decembra, zaznamenal 35 zákrokov.

Chad LaRose zaznamenal gól a asistenciu, Justin Peters zastavil vo svojom treťom zápase v NHL 32 striel a Carolina zdolala Toronto hladko 5:1. Tuomo Ruutu, Brandon Sutter, Jussi Jokinen a Sergej Samsonov sa tiež zapísali do streleckej listiny a Joni Pitkanen mal dve asistencie. Peters inkasoval jediný gól päť minút pred koncom, kedy ho prekonal John Mitchell.

Andy McDonald strelil svoj 20. gól v sezóne a T.J. Oshie pridal gól a asistenciu, aby pomohli St. Louis zdolať Phoenix 5:2. K štvrtému víťazstvu v rade pomohli aj David Backes s gólom a asistenciou a ďalší úspešní strelci Jay McClement a Brad Boyes. Joel Perrault a Matthew Lombardi sa presadili strelecky za Phoenix, ktorý prehral tretí zápas v rade.

V poslednom zápase privítalo San Jose na domácom ľade New Jersey. Po bezgólovej prvej tretine prišla druha, v ktorej padli tri góly Devils. Na Dainiusa Zubrusa, Marka Frasera a Iľju Kovaľčuka potom v tretej tretine nadviazal Travis Zajac, ktorý poslal New Jersey do štvorgólového vedenia. Sharks sa podarilo zásluhou dvoch gólov Devina Setoguchiho a gólu Joea Pavelskiho znížiť, no k vyrovnaniu sa už nedostali. Martin Brodeur zaznamenal 17 zákrokov, Jevgenij Nabokov 21.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Zdeno Chára (BOS) 24:06 0 1 1 0 3 0
Miroslav Šatan (BOS) 10:09 0 0 0 -1 1 0
Pavol Demitra (VAN) 19:53 1 0 1 0 3 0
Marián Hossa (CHI) 18:20 0 0 0 0 8 0
Tomáš Kopecký (CHI) 13:45 0 0 0 0 3 0
Andrej Sekera (BUF) 19:04 0 0 0 -1 0 0
Andrej Meszároš (TAM) 21:43 0 0 0 -1 1 0
Ľubomír Višňovský (EDM) 22:31 0 0 0 -1 0 0
Michal Handzuš (LAK) 17:59 0 1 1 +2 0 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Expert považuje Slafkovského sa nedotknuteľného. S Montrealom spája útočné hviezdyČernák nepoľavil v dôraze: Viedol zápas, vedie ligu a je už pred Hossom + videoPotenciálne posily Slovenska si sezónu v AHL predlžujú. O osude jednej z nich sa rozhodne dnes Repčík skóroval a jeho tím je opäť bližšie k finále! + video Špičkový turnaj v Česku: Súper Slovenska v skupine sa teší na veľkú posilu z NHLNylander sa vrátil do akcie, ale zápas nedohral Matthews Každý raz skončí: O konci kariéry sa už rozhodol aj Jaromír Jágr!Tampa prekvapila návratom obrancu, fanúšikovia mu pripravili veľké ovácie + video Černák vyhral zápas o prežitie, drámy na Long Islande a v Las Vegas, ďalší tím má mečbalCapitals vypadol pre zápas o prežitie obranca. Zažije debut Švéd?Obranca Predators bude absentovať, útočník dostal trest od NHL + videoŠťastie v nešťastí: Rezná rana obrancu Jets nie je až taká vážna Pospíšil ohúril rýchlosťou. Štatistiky hovoria jasne: V tíme je kráľom! Dvorský nechcel klamať, hovoril o sklamaní. Obráti sa reprezentácii v budúcnosti chrbtom? NHL naživo: Koniec sezóny pre NY Islanders a Tampu Bay?Veľká dráma v súboji slovenských brankárov rozhodla sériu. Slovensko má istého šampióna Slovenskí juniorskí reprezentanti zažili úspešný vstup do finále konferencie + videoPosledný súper Slovenska v skupine zverejnil zostavu na MS. Nechýba v nej ani hviezda Sabres Ďalšie zámorské posily pre Slovensko sú k dispozícii!Nylander trénoval. Prvýkrát prehovoril aj pred novinármi Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies