Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 10.
kurzy
23:00info
DET
EDM
NHL live
00:00info
NJD
ANA
00:00info
PHI
MTL
02:00info
COL
OTT
NHL live
28. 10.
kurzy
00:00info
BUF
FLA
00:30info
TBL
NSH
NHL live
00:00info
CBJ
EDM
00:30info
WPG
TOR
01:00info
COL
CHI
02:00info
UTA
SJS
03:00info
VAN
CAR
03:00info
VGK
CGY
NHL live
«

Slováci v NHL

Černák vs. Fehérváry, Pospíšil si natiahol sériu. Slafkovského zástupca v útoku prvou hviezdou


Erik Černák (foto: Instagram/Tampa Bay Lightning)

V sobotu sme videli slovenské zastúpenie len v dvoch zápasoch NHL. Došlo však aj na súboj obrancov spod Tatier.

TBL - WSH 3:0

Černák sa tešil z výhry nad Fehérvárym, Vasilevskij vychytal nulu

V Tampe sa proti sebe postavili dvaja slovenskí obrancovia a lepšie zápas dopadol pre toho domáceho, ktorého tím ukončil Washingtonu triumfom 3:0 päťzápasovú víťaznú sériu. Svoje prvé čisté konto v sezóne a 35. v kariére vychytal Andrej Vasilevskij, ktorý eliminoval všetkých 31 striel. Nikita Kučerov vďaka asistencii bodoval v ôsmom zápase od začiatku sezóny po sebe a z gólov sa tešili Mitchell Chaffee, Brayden Point a Conor Geekie, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Lightning vyhrali druhý zápas z posledných troch. V bráne Capitals stál Charlie Lindgren, ktorý predviedol 18 zákrokov. Erik Černák ho neohrozil ani raz. Na ľade strávil 20 minút a 18 sekúnd, počas ktorých sa prezentoval blokom, troma bodyčekmi a hrubosťou. Pripísal si aj dva plusové body. S jednou „mínuskou“ na konte skončil Martin Fehérváry, ktorý odohral 19 minút a 38 sekúnd aj so ziskom troch blokov a jedného bodyčeku.

Prvý gól Conora Geekieho v NHL:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. C. Geekie (TBL), 3. M. Chafee (TBL)



CGY - WPG 3:5

Jets oslávili v Calgary ôsmu výhru z ôsmich zápasov, Pospíšil opäť centrom

Calgary sa nepodarilo vrátiť na víťaznú koľaj a pripísali so druhú prehru po sebe, keď nestačilo na stále nezdolaný Winnipeg pomerom 3:5. O ôsmej výhre v sezóne rozhodol v 57. minúte počas presilovky Cole Perfetti. Pred ním skórovali aj Nikolaj Ehlers, Kyle Connor a Dylan Samberg, po ňom pridal poistku do prázdnej brány Mason Appleton. Connor a Appleton pridali aj po asistencii, po dve zaknihovali Neal Pionk, Nino Niederreiter a Adam Lowry. Eric Comrie kryl 26 striel. Z hráčov Flames ho prekonali Mikael Backlund, Rasmus Andersson a Nazem Kadri. Andrej Kuzmenko dvakrát asistoval a Dustin Wolf urobil 30 zákrokov. Sezónny debut zažil po zranení Jegor Šarangovič, ktorý z prvej formácie vytlačil Martina Pospíšila. Ten sa vrátil na post centra a nebodoval už v piatom zápase po sebe. Na ľade strávil necelých 11 minút so ziskom plusového bodu, bloku, bodyčeku a dvoch trestných minút za podrazenie. Na vhadzovaniach mal 44,4% úspešnosť. Jets sú štvrtým kanadským tímom, ktorý otvoril ročník s bilanciou 8-0-0 po dvoch mužstvách Toronta (1934/35, 8-0-0; 1993/94, 10-0-0) a jednom Montrealu (2015/16, 9-0-0). Ich tréner Scott Arniel je prvým trénerom v histórii NHL, ktorý vyhral prvých osem zápasov na lavičke svojho tímu.

Hviezdy duelu: 1. K. Connor (WPG), 2. C. Zary (CGY), 3. N. Ehlers (WPG)



MTL - STL 5:2

Dach pomohol Canadiens ukončiť sériu prehier

Kirby Dach strelil gól a prihrával na víťazný gól Alexa Newhooka, aby si Montreal v druhom zápase bez Juraja Slafkovského ukončil štvorzápasovú séru prehier triumfom 5:2 nad St. Louis. Gól bol jeho prvý od 23. marca 2023, keďže väčšinu minulého ročníka vynechal pre zranenie. „Bolo pekné streliť ho pred našimi fanúšikmi. Ešte lepšie je, že sme získali ako tím dva body a odohrali kompletný zápas,“ poznamenal Dach. Skóroval aj ďalší člen prvej formácie, Cole Caufield, zatiaľ čo Nick Suzuki dvakrát asistoval. Po góle a asistencii si pripísali Joe Armia (gól do prázdnej brány) a Jake Evans, dvakrát asistoval aj Mike Matheson. Sam Montembeault predviedol 29 zákrokov. Blues zmazali dvojgólovú stratu gólmi Coltona Parayka a Jakea Neighboursa, ale nakoniec prehrali druhý zápas z posledných troch. Jordan Binningron inkasoval štyri góly z 25 striel. Lane Hutson sa stal prvým obrancom v histórii Montrealu, ktorý ako nováčik zaznamenal sedem asistencií v prvých desiatich dueloch kariéry.

Hviezdy duelu: 1. K. Dach (MTL), 2. D. Savard (MTL), 3. J. Evans (MTL)

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies