Menu
Účet používateľa Vyhľadávanie
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
27. 10.
kurzy
23:00info
DET
EDM
NHL live
00:00info
NJD
ANA
00:00info
PHI
MTL
02:00info
COL
OTT
NHL live
28. 10.
kurzy
00:00info
BUF
FLA
00:30info
TBL
NSH
NHL live
00:00info
CBJ
EDM
00:30info
WPG
TOR
01:00info
COL
CHI
02:00info
UTA
SJS
03:00info
VAN
CAR
03:00info
VGK
CGY
NHL live
«

Sumáre

Pospíšil znova ako center, natiahol si sériu. Vasilevskij s nulou, dvaja hráči päťbodoví


Martin Pospíšil (foto: Instagram/Calgary Flames)

V sobotu sa v NHL odohralo až 14 zápasov. Bohatý program však priniesol Slovákov len v dvoch dueloch. Ani jeden z nich pritom nebodoval.

Highlighty noci
  • Černák, Fehérváry ani Pospíšil nebodovali
  • Winnipeg vyhral aj ôsmy zápas v sezóne
  • San Jose prehralo aj deviaty zápas v ročníku
  • Penguins prehrali päť zápasov po sebe
  • Wild prvýkrát v sezóne nezískali ani bod
  • Panarin bodoval aj v ôsmom zápase sezóny
  • Couturier strelil hetrik
  • Couturier a Konecny päťbodoví
  • Vasilevskij vychytal čisté konto
  • Bains, Geekie a Samoskevich strelil svoj prvý gól v NHL


TBL - WSH 3:0

Černák sa tešil z výhry nad Fehérvárym, Vasilevskij vychytal nulu

V Tampe sa proti sebe postavili dvaja slovenskí obrancovia a lepšie zápas dopadol pre toho domáceho, ktorého tím ukončil Washingtonu triumfom 3:0 päťzápasovú víťaznú sériu. Svoje prvé čisté konto v sezóne a 35. v kariére vychytal Andrej Vasilevskij, ktorý eliminoval všetkých 31 striel. Nikita Kučerov vďaka asistencii bodoval v ôsmom zápase od začiatku sezóny po sebe a z gólov sa tešili Mitchell Chaffee, Brayden Point a Conor Geekie, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Lightning vyhrali druhý zápas z posledných troch. V bráne Capitals stál Charlie Lindgren, ktorý predviedol 18 zákrokov. Erik Černák ho neohrozil ani raz. Na ľade strávil 20 minút a 18 sekúnd, počas ktorých sa prezentoval blokom, troma bodyčekmi a hrubosťou. Pripísal si aj dva plusové body. S jednou „mínuskou“ na konte skončil Martin Fehérváry, ktorý odohral 19 minút a 38 sekúnd aj so ziskom troch blokov a jedného bodyčeku.


Prvý gól Conora Geekieho v NHL:

Článok pokračuje pod reklamou

Hviezdy duelu: 1. A. Vasilevskij (TBL), 2. C. Geekie (TBL), 3. M. Chafee (TBL)



CGY - WPG 3:5

Jets oslávili v Calgary ôsmu výhru z ôsmich zápasov, Pospíšil opäť centrom

Calgary sa nepodarilo vrátiť na víťaznú koľaj a pripísali so druhú prehru po sebe, keď nestačilo na stále nezdolaný Winnipeg pomerom 3:5. O ôsmej výhre v sezóne rozhodol v 57. minúte počas presilovky Cole Perfetti. Pred ním skórovali aj Nikolaj Ehlers, Kyle Connor a Dylan Samberg, po ňom pridal poistku do prázdnej brány Mason Appleton. Connor a Appleton pridali aj po asistencii, po dve zaknihovali Neal Pionk, Nino Niederreiter a Adam Lowry. Eric Comrie kryl 26 striel. Z hráčov Flames ho prekonali Mikael Backlund, Rasmus Andersson a Nazem Kadri. Andrej Kuzmenko dvakrát asistoval a Dustin Wolf urobil 30 zákrokov. Sezónny debut zažil po zranení Jegor Šarangovič, ktorý z prvej formácie vytlačil Martina Pospíšila. Ten sa vrátil na post centra k Manthovi a Huberdeaovi a nebodoval už v piatom zápase po sebe. Na ľade strávil necelých 11 minút so ziskom plusového bodu, bloku, bodyčeku a dvoch trestných minút za podrazenie. Na vhadzovaniach mal 44,4% úspešnosť. Jets sú štvrtým kanadským tímom, ktorý otvoril ročník s bilanciou 8-0-0 po dvoch mužstvách Toronta (1934/35, 8-0-0; 1993/94, 10-0-0) a jednom Montrealu (2015/16, 9-0-0). Ich tréner Scott Arniel je prvým trénerom v histórii NHL, ktorý vyhral prvých osem zápasov na lavičke svojho tímu.


Perfetti strelil víťazný gól v presilovke:

Hviezdy duelu: 1. K. Connor (WPG), 2. C. Zary (CGY), 3. N. Ehlers (WPG)



BUF - DET 5:3

Thompson a Dahlin trojbodoví pri výhre nad Red Wings

Take Thompson zaznamenal dva góly a asistenciu, Rasmus Dahlin nazbieral tri asistencie a Buffalo ukončilo Detroitu trojzápasovú víťaznú sériu triumfom 5:3, aby ono samotné teraz vyhralo tri zápasy po sebe. Z gólov sa tešili aj Jason Zucker, Bowen Byram a Jack Quinn (prázdne brána), kým Ukko-Pekka Luukkonen predviedol 22 zákrokov. Pokorili ho Alex DeBrincat, Michael Ramussen a dvojbodový Lucas Raymond. Moritz Seider dvakrát asistoval, Alex Lyon kryl 34 z 38 striel.

Hviezdy duelu: 1. T. Thompson (BUF), 2. R. Dahlin (BUF), 3. J. Quinn (BUF)



PHI - MIN 7:5

Couturier a Konecny päťbodoví, Flyers si ukončili sériu prehier

Sean Couturier strelil hetrik a pridal dve asistencie, Travis Konecny zaznamenal gól a štyri asistencie a Minnesota si ukončila šesťzápasovú sériu prehier triumfom 7:5 nad Minnesotou, ktorá prvýkrát v sezóne nezískala ani bod. Matvej Mičkov, Nick Seeler a Rasmus Ristolainen zaznamenali po góle a asistencii, Owen Tipett dvakrát asistoval a Samuel Ersson kryl 21 striel. Dvakrát ho prekonal Marcus Foligno, raz aj Jake Middleton, Brock Faber a dvojbodový Joel Eriksson Ek. Kirill Kaprizov bol vďaka dvom asistenciám viacbodový v piatom zápase po sebe a Filip Gustavsson inkasoval šesť gólov z 22 striel. Couturier, ktorý skóroval prvýkrát od 10. februára a ktorého prvý presný zásah bol 500. bodom v kariére, pečatil hetrik gólom do prázdnej brány. Flyers vyhrali prvýkrát v sezóne v normálnom hracom čase. Wild mali pred sobotným duelom bilanciu 5-0-2.

Štvrtý hetrik v kariére Couturiera, druhý v základnej časti:

Hviezdy duelu: 1. S. Couturier (PHI), 2. K. Kaprizov (MIN), 3. T. Konecny (PHI)



LAK - UTA 3:2

Edmundson dvojgólový pri výhre nad Utahom

Joel Edmundson strelil prvé dva góly v drese Los Angeles, vrátane víťazného, aby pomohol k výhre 3:2 nad Utahom, ktorý prehral tretí zápas po sebe. „Angažovali sme ho pre mnoho dôvodov a ak chce aj strieľať góly, tak zoberieme aj to,“ poznamenal o skúsenom obrancovi tréner Jim Hiller. Brandt Clarke zaznamenal gól a asistenciu, Adrian Kempe dve asistencie a Darcy Kuemper pri návrate zo zranenia dolnej časti tela urobil 23 zákrokov. Kings vyhrali štvrtý zápas z posledných piatich. O góly hostí sa postarali Clayton Keller a Logan Cooley, zatiaľ čo Connor Ingram kryl 20 striel. Domáci Kevin Fiala posledných 24 minút presedel na striedačke po tom, čo jeho druhé zbytočné vylúčenie v zápase skončilo gólom v bráne Los Angeles.

Hviezdy duelu: 1. J. Edmunson (LAK), 2. B. Clarke (LAK), 3. A. Kempe (LAK)



BOS - TOR 4:3 PP

Marchand rozhodol v predĺžení o výhre nad Maple Leafs

Brad Marchand strelil svoj prvý gól v sezóne v strede predĺženia, aby Boston zdolal Toronto 4:3 a ukončil si trojzápasovú sériu prehier. Tú teraz ťahajú Maple Leafs, ktorí v zápase dvakrát viedli. David Pastrňák a Justin Brazeau však dokázali stav vyrovnať predtým, ako Mark Kastelic poslal Bruins prvýkrát do vedenia. Marchand a Pastrňák pridali aj po asistencii, Jeremy Swayman urobil 20 zákrokov. Mitch Marner asistoval pri všetkých góloch hostí. Bod im v 59. minúte zaistil dvojbodový Auston Matthews, ktorý nadviazal na presné zásahy Matthewa Kniesa a Morgana Riellyho. Anthony Stolarz urobil 30 zákrokov a do akcie sa vrátil Max Pacioretty. Marchand je tretím hráčom v histórii NHL s 20 gólmi v predĺžení. Dokázali to aj Alex Ovečkin (26) a Sidney Crosby (20).

Bruins otočili z 1:2 na 3:2 za 36 sekúnd:

Hviezdy duelu: 1. B. Marchand (BOS), 2. A. Matthews (TOR), 3. M. Kastelic (BOS)



MTL - STL 5:2

Dach pomohol Canadiens ukončiť sériu prehier

Kirby Dach strelil gól a prihrával na víťazný gól Alexa Newhooka, aby si Montreal v druhom zápase bez Juraja Slafkovského ukončil štvorzápasovú séru prehier triumfom 5:2 nad St. Louis. Gól bol jeho prvý od 23. marca 2023, keďže väčšinu minulého ročníka vynechal pre zranenie. „Bolo pekné streliť ho pred našimi fanúšikmi. Ešte lepšie je, že sme získali ako tím dva body a odohrali kompletný zápas,“ poznamenal Dach. Skóroval aj ďalší člen prvej formácie, Cole Caufield, zatiaľ čo Nick Suzuki dvakrát asistoval. Po góle a asistencii si pripísali Joe Armia (gól do prázdnej brány) a Jake Evans, dvakrát asistoval aj Mike Matheson. Sam Montembeault predviedol 29 zákrokov. Blues zmazali dvojgólovú stratu gólmi Coltona Parayka a Jakea Neighboursa, ale nakoniec prehrali druhý zápas z posledných troch. Jordan Binningron inkasoval štyri góly z 25 striel. Lane Hutson sa stal prvým obrancom v histórii Montrealu, ktorý ako nováčik zaznamenal sedem asistencií v prvých desiatich dueloch kariéry.

Hviezdy duelu: 1. K. Dach (MTL), 2. D. Savard (MTL), 3. J. Evans (MTL)



NYR - ANA 2:1

Quick pomohol Rangers k výhre nad Ducks

Jonathan Quick zneškodnil 31 striel, aby položil základy výhry Rangers 2:1 nad Anaheimom, ktorá bola piatou z posledných šiestich duelov. Na góly sa čakalo až do tretej tretiny, v ktorej poslali newyorský tím do dvojgólového vedenia Ryan Lindgren a Will Cuylle. To skresal Olen Zellweger, ktorý zápas zdramatizoval v 53. minúte. Hosťom sa však nakoniec nepodarilo odvrátiť tretiu prehru z posledných štyroch duelov. Lukáš Dostál opúšťal bránu s 30 zásahmi. Artemij Panarin zaknihoval asistenciu, aby bodoval v ôsmich zápasoch od začiatku sezóny po sebe.

Hviezdy duelu: 1. J. Quick (NYR), 2. W. Cuylle (NYR), 3. L. Dostál (ANA)



NYI - FLA 3:6

Panthers zmazali trojgólovú stratu a zdolali Islanders

Matthew Tkachuk zaznamenal dva góly a asistenciu a Florida strelila šesť gólov po sebe, aby zvrátila trojgólovú stratu a zdolala Islanders 6:3. K tretej výhre z posledných štyroch duelov viedli aj góly Sama Reinharta, Sama Bennetta, Gustava Forslinga (prázdna brána) a Mackeho Samoskevicha, pre ktorého to bol prvý gól v NHL. Anton Lundell dvakrát asistoval a Spencer Knight zneškodnil 25 striel. Newyorský tím viedol už v 12. minúte 3:0 po góloch Dennisa Cholowskiho, Kylea Palmieriho a Brocka Nelsona. Palmieri pridal aj asistenciu, dve si pripísal Maxim Cyplakov. Semion Varlamov inkasoval päť gólov z 27 striel.

Samoskevich a jeho prvý gól v NHL:


Hviezdy duelu: 1. M. Tkachuk (FLA), 2. A. Lundell (FLA), 3. K. Palmieri (NYI)


NSH - CBJ 4:3 PP

Predators vyhrali tretí zápas v sérii, hrdinom bol Marchessault

Jonathan Marchessault skóroval v druhej minúte predĺženia, aby Nashville zdolal Columbus 4:3 a po päťzápasovej sérii prehier si pripísal tretiu výhru po sebe. Filip Forsberg, Cole Smith a Alexandre Carrier sa presadili strelecky v normálnom hracom čase, Brady Skjei dvakrát asistoval a Scott Wedgewood kryl 25 striel. Kirill Marčenko a Zach Aston-Reese poslali Blue Jackets do dvojgólového vedenia, Zach Werenski obnovoval vedenie v tretej tretine. Daniil Tarasov sa prezentoval 29 zákrokmi. Tím z Ohia streda v prvých siedmich dueloch sezóny výhry s prehrami.

Marchessault zobral zodpovednosť na seba a rozhodol:

Hviezdy duelu: 1. J. Marchessault (NSH), 2. A. Carrier (NSH), 3. Z. L´Heureux (NSH)



DAL - CHI 4:2

Duchene rozhodol o výhre nad Blackhawks

Matt Duchene strelil víťazný gól a potom pridal poistku do prázdnej brány, aby Dallas zdolal Chicago 4:2 a vyhral siedmy z prvých deviatich zápasov sezóny. Do streleckej listiny sa zapísali aj Jevgenij Dadonov a Jamie Benn, dvakrát asistoval Miro Heiskanen a Jake Oettinger urobil 22 zákrokov. Ryan Donato a Connor Bedard strelili góly Blackhawks, ktorí prehrali štvrtý zápas v sérii. Pri oboch góloch asistoval Pat Maroon. Petr Mrázek opustil duel s 26 zásahmi.

Hviezdy duelu: 1. M. Duchene (DAL), 2. M. Heiskanen (DAL), 3. J. Benn (DAL)



VAN - PIT 4:3

Canucks otočili zápas proti trápiacim sa Penguins

Vancouver prehrával o dva góly, ale potom strelil štyri góly po sebe a nakoniec vyhral nad Pittsburghom pomerom 4:3. Víťazný gól strelil Arshdeep Bains, pre ktorého to bol prvý gól v kariére. Pred ním sa v rozmedzí 65 sekúnd presadili Elias Pettersson, Kiefer Sherwood a J.T. Miller. Kevin Lankinen predviedol 21 zákrokov. Kým Canucks vyhrali štvrtý zápas po sebe, Penguins prehrali päť zápasov v sérii. O ich góly sa postarali Bryan Rust, dvojbodový Anthony Beauvillier a trojbodový Jevgenij Malkin, zatiaľ čo Alex Nedeljkovic kryl 30 striel. Rust duel nedohral pre zranenie pravej nohy.

Canucks otočili stav troma rýchlymi gólmi:

Bains a jeho prvý gól v NHL:


Hviezdy duelu: 1. A. Bains (VAN), 2. J. Malkin (PIT), 3. K. Lankinen (VAN)


VGK - SJS 7:3

Vegas natiahlo Sharks sériu prehier, Karlsson pri návrate dvojbodový

William Karlsson zaznamenal pri sezónnom debute gól a asistenciu, aby prispel k výhre Vegas 7:3 nad San Jose, ktoré doteraz prehralo všetkých deväť zápasov sezóny. K tretej výhre Golden Knights v sérii pomohli góloma dvoma asistenciami Pavel Dorofejev a Mark Stone, dvoma gólmi Brett Howden, gólom a asistenciou aj Jack Eichel. Skóroval aj Tanner Pearson a dvakrát asistovali Alex Pietrangelo a Tomáš Hertl. Iľju Samsonova z 26 striel prekonali Mikael Granlund, Nico Sturm a Luke Kunin. Vítek Vaněček sa na nedostatok práce sťažovať nemohol – čelil 42 strelám. Karlsson skóroval v oslabení po 13-krát v kariére, čím vytvoril nový klubový rekord. Predošlý zdieľal s Reillym Smithom.

Hviezdy duelu: 1. B. Howden (VGK), 2. W. Karlsson (VGK), 3. M. Stone (VGK)



SEA - CAR 1:4

Carolina potvrdila formu výhrou v Seattli

Seth Jarvis zaznamenal gól a asistenciu, Frederik Andersen predviedol 18 zákrokov a Carolina uspela v Seattli 4:1, aby oslávila tretiu výhru v sérii a piatu z posledných šiestich duelov. Do čierneho sa trafili aj Andrej Svečnikov a Jack Drury, do prázdnej brány Dmitrij Orlov. O čestný úspech Kraken, ktorí prehrali posledné tri zápasy, sa postaral Jared McCann. Joey Daccord zastavil 35 z 38 striel.

Hviezdy duelu: 1. J. Daccord (SEA), 2. J. Drury (CAR), 3. J. McCann (SEA)

Slováci v akcii

 Hráč
Čas
G
A
B
+/-
TM
S
Bč
Bl
 E. Černák (TBL)
20:18
0
0
0
+2
2
0
3
1
 M. Fehérváry (WSH)
19:38
0
0
0
-1
0
0
1
3
 M. Pospíšil (CGY) 
10:53
0
0
0
+1
2
0
1
1

Prečítajte si na SlovakFitness.sk:
Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies