Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Šatan rozhodol o víťazstve Bruins

V noci zo štvrtku na piatok sa v kanadsko-americkej NHL odohralo deväť stretnutí, v ktorých sa predstavilo päť Slovákov. Do bodovania sa zapísali Meszároš a Šatan, ktorý rozhodol o víťazstve Bostonu

Miroslav Šatan sa stal treťou hviezdou duelu, v ktorom Boston privítal Toronto. Slovenský veterán otvoril v 10. minúte skóre zápasu svojim štvrtým presným zásahom v sezóne a v nájazdoch sa presadil ako jediný, aby pre Boston vybojoval bonusový bod za víťazstvo 3:2 po samostatných nájazdoch. Tim Thomas zaznamenal 24 zákrokov a do listiny strelcov za z víťazného tímu zapísal aj Johnny Boychuk. Viktor Stalberg a Tyler Bozak mali na svedomí góly Maple Leafs. Kapitán Bruins Zdeno Chára odohral zhruba 25 minút a do štatistík si pripísal jeden plusový bod a tri strelecké pokusy. Šatan si tiež polepšil o jeden bod v štatistike plus/mínus a zaknihoval len jednu strelu. Bol tak v streľbe 100% úspešný. Boston zaznamenal prvé víťazstvo v TD Garden v roku 2010.

Slovenský obranca Andrej Meszároš zaznamenal bod za asistenciu v dueli, v ktorom sa v hlavnom meste Spojených štátov amerických stretli Capitals a Lightning. Meszároš zaknihoval sekundárnu asistenciu na druhom góle Vincenta Lecavaliera. Okrem neho sa z hosťujúcich hráčov presadili aj Steve Downie a Steven Stamkos. Washington však strelil o jeden gól viac a napokon sa tešil z víťazstva práve on. Mike Knuble i Scott Walker, ktorého tím získal v deň prestupovej uzávierky, strelili po dva góly a skóre stretnutia otvoril Eric Fehr. Simeon Varlamov zaznamenal 25 zákrokov. Dvakrát ho ohrozil aj Meszároš, ktorý v akcii strávil necelých 20 minút.

Aj napriek tomu, že sa Los Angeles v poslednom období darí, nedokázali hráči tohto tímu nájsť recept na Nashville. J.P. Dumont, Jason Arnott, Marcel Goc a Jerred Smithson sa presadili strelecky, Pekka Rinne zaznamenal 20 zákrokov a Nashville vyhral pomerom 4:2, vďaka čomu zaznamenal šieste víťazstvo nad Kings v rade. Alexander Frolov a Drew Doughty sa presadili strelecky za Los Angeles, ktoré z posledných 14 zápasov vyhralo 11. Center Michal Handzuš strávil v akcii 16 minút a 19 sekúnd. Do štatistík si pripísal jeden plusový bod a jeden strelecký pokus. Okrem toho zaznamenal 44% úspešnosť na vhadzovaniach.

Článok pokračuje pod reklamou

Posledným slovenským hokejistom, ktorý sa predstavil v akcii bol Marek Svatoš, ktorý v stretnutí Colorada proti Phoenixu odohral sedem minút, počas ktorých vyslal na bránu Coyotes päť striel a zaznamenal aj jeden mínusový bod. Jediný gól jeho tímu strelil John-Michael Liles. Avalanche to na víťazstvo nestačilo. Craig Anderson inkasoval dva góly z hokejok Lee Stempniaka a bývalého hráča Colorada Wojteka Wolskiho, ktorý, rovnako ako Stempniak, odohral prvý duel v drese arizonského tímu. V závere uzavrel skóre stretnutia gólom do prázdnej brány Radim Vrbata. Iľja Bryzgalov zaznamenal 23 zákrokov. Phoenix sa posunul na štvrté miesto v Západnej konferencii.

Marián Gáborík (slabiny) v štvrtkovom zápase nenastúpil, ale rád by pomohol svojmu tímu, ktorý prehral 4:5 po predĺžení v súboji s obhajcom titulu. Marc-Andre Fleury zastavil iba osem z 12 striel a Jordan Staal strelil víťazný gól v predĺžení. Zo zápasu si celkovo odniesol dva góly a asistenciu, vďaka čomu sa stal prvou hviezdou. Z hráčov Penguins sa presadili aj Chris Kunitz, Michael Rupp a Alex Goligoski. Henrik Lundqvist zaznamenal 50 zákrokov. Z jeho spoluhráčov sa z gólu tešili Anisimov, Drury, Rozsíval, a Dubinsky.

Rod Brind'Amour, Tom Kostopoulos, Chad LaRose a Brandon Sutter sa presadili strelecky, aby sa Carolina radovala z výhry 4:1 nad Ottawou Senators. Jediný presný zásah Senators zaznamenal Matt Cullen za stavu 3:0 pre Carolinu. Hurricanes vyhrali siedmy raz po sebe, Ottawa prehrala druhýkrát v rade.

Atlanta nastúpila vo svojej aréne proti hráčom Islanders, ktorých zdolala 6:3. O výhre Thrashers sa rozhodlo už v prvej tretine, ktorú vyhrali 4:1. V druhej pridali ďalšie dva góly a v tretej sa dvakrát presadili aj Newyorčania. Strelecky sa za Atlantu presadili Afinogenov, dvakrát Antropov, Arťuchin, Bergfors a MacArthur. Johana Hedberga v bráne Atlanty prekonali Streit, Schremp a Jackman.

V Dallase bolo na programe stretnutie medzi miestnymi Stars a Blues zo St. Louis. Z dvoch bodov sa radovali hostia, ktorí vyhrali hladko 6:1. Paul Kariya zaznamenal dva góly a jednu asistenciu, T.J. Oshie a Alexander Steen gól a asitenciu. Strelecky sa okrem nich presadili za St. Louis aj Berglund a Boyes. Chris Mason (gólman St. Louis) zlikvidoval 29 striel a prekonal ho iba Loui Eriksson. Stars prehrali druhý raz za sebou, Blues ťahajú šnúru piatich víťazstiev v rade.

V poslednom stretnutí proti sebe nastúpili San Jose a Montreal. V bráne Canadiens stál opäť Carey Price, ktorý zaknihoval 37 zákrokov, ale na víťazstvo to nestačilo. Po góloch Marleaua, Heatleyho a Malhotru sa z víťazstva 3:2 tešili hráči Sharks.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Andrej Meszároš (TAM) 19:42 0 1 1 0 2 0
Zdeno Chára (BOS) 25:10 0 0 0 +1 3 0

Miroslav Šatan (BOS)

08:33 1 0 1 +1 1 0
Michal Handzuš (LAK) 16:19 0 0 0 +1 1 0
Marek Svatoš (COL) 06:59 0 0 0 -1 5 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies