Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
02:00info
DAL
COL
NHL live
15. 05.
kurzy
02:00info
DAL
COL
NHL live
16. 05.
kurzy
01:00info
CAR
NYR
NHL live
04:00info
VAN
EDM
NHL live
«

Slováci v NHL

Gáborík doviedol Rangers k víťazstvu nad Devils

Vo štvrtok sa v zámorskej NHL odohralo sedem prípravných zápasoch, v ktorých malo aj Slovensko svoje zastúpenie. Dvoma gólmi sa prezentoval Marián Gáborík, ktorý pomohol Rangers k víťazstvu nad Devils. Hviezdou večera sa stal talentovaný Magnus Paajarvi, ktorý zaknihoval hetrik a jednu asistenciu.

Marián Gáborík otvoril skóre stretnutia a aj ho uzavrel. Slovenský útočník rozhodol v predĺžení o víťazstve Rangers 4:3 nad New Jersey. „Gabby“ hral v jednom útoku s Alexandrom Frolovom, s ktorým si na ľade rozumeli, čo ukázal aj pekný víťazný gól. Frolov sa stal prvou hviezdou zápasu, keď strelil jeden gól a pridal dve asistencie. Brian Boyle doplnil strelcov víťazného tímu. Za Devils sa presadili postupne Travis Zajac, Iľja Kovaľčuk a Zach Parise, ktorý pridal ku gólu aj dve prihrávky. „Jazdci“ boli v zápase aktívnejší a súpera prestrieľali 37:26. V bráne stáli Brodeur (24/27) a Frazee (9/10) na strane hostí, Biron (17/19) a Johnson (6/7) na strane domáceho mužstva.

Edmonton na domácom ľade zaznamenal víťazstvo aj v druhom zápase, keď vo štvrtok zdolal Tampu Bay pomerom 5:2. Hetrikom sa blysol nováčik Magnus Paajarvi, ktorý sa presadil pri normálnom počte hráčov, v presilovke i v oslabení. Ku gólom pridal aj jednu asistenciu. Zvyšné dva góly „olejárov“ vsietili Andre Cogliano a draftová jednotka Taylor Hall. Randy Jones a Carten Ashton skórovali za Tampu, v ktorej drese hral aj obranca Vladimír Mihalik, ktorý odohral necelých 17 minút a zaznamenal mínusový bod, jednu strelu a dve trestné minúty.

Florida v newyorskom Rochestri privítala Boston, ktorý zdolala pomerom 3:2 zásluhou dvoch gólov Davida Bootha a víťazného presného zásahu bývalého obrancu Bruins Dennisa Widemana. Steve Kampfer a Jeff LoVecchio sa presadili za hostí. Kapitán Zdeno Chára v zápase nechýbal, no nebodoval. Oba tímy sa stretnú aj v sobotu v Bostone.

Článok pokračuje pod reklamou

V Londone sa odohral duel medzi Philadelphiou a Torontom. I keď ako domáci celok boli Flyers, Maple Leafs ukázali, komu patrí provincia Ontário a zvíťazili 3:2 po samostatných nájazdoch. Víťazný premenil v 11. sérii Colby Armstrong, ktorý v tretej tretine poslal zápas aj do predĺženia. Prvý gól Toronta strelil Greg McKedd. Za Flyers sa presadili Marc-Andre Bourdon a Bill Guerin. Andrej Meszároš hral aj v tomto zápase.

J. P. Dumont síce otvoril v prvej tretine skóre zápasu, no Nashville si jednogólový náskok neudržal, resp. si vedenie nezvýšil a nakoniec podľahol Caroline 1:3. O vyrovnanie sa postaral Patrick O’Sullivan, víťazný gól strelil Sergej Samsonov a skóre zápasu uzavrel gólom do prázdnej brány Erik Cole. Brankár Justin Peters zaznamenal 27 úspešných zákrokov.

Phoenix a Los Angeles medzi sebou odohrali dvojzápas. V Arizone sa z víťazstva 2:1 po predĺžení tešili domáci hráči. Shane Doan strelil víťazný gól, pričom duel do predĺženia poslal Kyle Wellwood v 59. minúte. Gól Kings vsietil Alexej Ponikarovsky. V Kalifornii sa tiež z víťazstva tešili hráči Coyotes. Tentokrát nepotrebovali predĺženie a vyhrali 3:1. Mikkel Boedker, Brett MacLean a Eric Belanger sa presadili strelecky a Al Montoya zaznamenal 19 zákrokov. Jediný gól domácich vsietil Brayden Schenn. Michal Handzuš nehral ani v jednom zápase.

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Marián Gáborík (NYR) 19:28 2 0 2 -2 4 0
Vladimír Mihalik (TAM) 16:43 0 0 0 -1 1 2
Zdeno Chára (BOS) - 0 0 0 - - -
Andrej Meszrášos (PHI) - 0 0 0 - - -



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies