Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
26. 04.
kurzy
01:00info
WSH
NYR
NHL live
01:30info
NSH
VAN
04:00info
COL
WPG
04:30info
LAK
EDM
NHL live
27. 04.
kurzy
20:00info
NYI
CAR
NHL live
23:00info
TBL
FLA
NHL live
02:00info
TOR
BOS
NHL live
04:30info
VGK
DAL
NHL live
«

Sumáre

Kopecký dvojgólový, Hossa a Višňovský asistovali

V jedenástich dueloch, ktoré boli v NHL na programe v sobotu, nastúpilo desať slovenských hráčov, z ktorých sa do bodovania zapísali traja. Tomáš Kopecký strelil dva góly, Marián Hossa a Ľubomír Višňovský asistovali. Slovenskí brankári sa z výhier netešili.

V Joe Louis Aréne sa v sobotu popoludní odohralo divízne derby medzi domácimi Red Wings a Blackhawks z Chicaga. Svoju premiéru v NHL si odbil Cory Emmerton, ktorý svojim prvým gólom v kariére poslal Detroit do vedenia. Hosťom sa podarilo vyrovnať v 17. minúte zásluhou Davea Bollanda. Druhá tretina patrila prvej hviezde duelu, ktorou sa stal slovenský útočník Tomáš Kopecký. Ten strelil víťazný gól a neskôr pridal aj svoj druhý v zápase a celkovo 10. v sezóne. Na ten mu nahrával Marián Hossa. Hráči Red Wings boli v tretej tretine aktívni, no nepodarilo sa im vyrovnať. Definitívnu bodku za stretnutím dal Troy Brouwer. Corey Crawford zaznamenal 36 zákrokov. Raz ho ohrozil aj Tomáš Tatar, ktorý počas viac ako deviatich minút zaznamenal jeden plusový bod. Kopecký odohral necelých 16 minút a zaznamenal plusový bod a päť striel na bránu, s ktorými bol najaktívnejším strelcom tímu. Hossa ich mal na svojom konte štyri. V akcii strávil necelých 16 minút a zaznamenal aj plusový bod.

Bobby Ryan sa presadil ako jediný v samostatných nájazdoch a Anaheim zvíťazil nad ľade Montrealu 4:3. V normálnej hracej dobe skórovali za kalifornský klub Cam Fowler, Corey Perry a Ryan. Jonas Hiller zaznamenal 37 úspešných zákrokov a prekonali ho Mathieu Darche a dvakrát Max Pacioretty. Švajčiarsky brankár mal najviac práce v tretej tretine, v ktorej dostal dva góly z 23 striel. V drese víťazného mužstva nastúpil aj náš obranca Ľubomír Višňovský, ktorý odohral 26 a pol minúty, počas ktorých získal jednu asistenciu, jeden plusový bod a dvakrát ohrozil Careyho Pricea, ktorý chytil 23 striel. Pre topoľčianskeho rodáka to bol už 41. kanadský bod v tejto sezóne. Špeciálnu príchuť mal duel pre centra Ducks Saku Koiva, ktorý odohral proti svojmu bývalému tímu prvý zápas v Bell Center.

Nováčik Brad Marchand strelil dva góly a na dva prihral, aby Boston vyhral v Pepsi Center nad domácim tímom Colorado Avalanche 6:2. Ďalšími strelcami Bruins, ktorí prestrieľali Avalanche 39:34, boli Milan Lucic, ktorý skóroval dvakrát, Mark Recchi a Patrice Bergeron. Jednotka „lavín“ Craig Anderson dostala v úvodných dvoch tretinách štyri góly z 28 striel a zápas dochytal slovenský brankár Peter Budaj, ktorý chytil desať striel. Na opačnej strane stal Tim Thomas, ktorý k výhre pomohol 32 zákrokmi. Puk zo svojej brány vyťahoval len po góloch Paula Stastnyho a Kevina Shattenkirka. V drese víťazného mužstva hral aj obranca Zdeno Chára, ktorý strávil na ľade viac ako 22 a pol minúty, počas ktorých nazbieral tri plusové body a jednu strelu.

Článok pokračuje pod reklamou

Mats Zuccarello premenil ako jediný svoj nájazd a Rangers zvíťazili na ľade Atlanty 3:2. K víťazstvu dopomohli aj Wojtek Wolski a Brian Boyle, ktorí skórovali v základnej hracej dobe. Henrik Lundqvist opustil zápas s 20 úspešnými zákrokmi. Za jeho chrbtom skončili strely z hokejok Nika Antropova, bývalého hráča „jazdcov“, a nováčika Anthonyho Stewarta. Slovenský útočník Marián Gáborík, ktorý nechýbal v zostave newyorského klubu odohral takmer 20 a pol minúty, no do kanadského bodovania sa nezapísal. Na svojom konte mal len dve strely, ktoré Ondřej Pavelec (29/31) chytil.

Z víťazstva sa radoval aj center Michal Handzuš z Los Angeles, ktoré vrátilo Phoenixu prehru zo štvrtka a vyhralo tesne 4:3. Autorom víťazného gólu bol Jarret Stoll, ktorý skóroval v 45. minúte. Iľju Bryzgalova, ktorý zlikvidoval 29 streleckých pokusov, prekonali aj Justin Williams, Drew Doughty a Alex Martinez, ktorí sa do streleckej listiny zapísali už v prvej tretine. Lee Stempniak (dva góly) a Martin Hanzal sa presadili za arizonský klub. Handzuš sa na výhre „kráľov“ bodovo nepodieľal. Na ľade strávil pätnásť minút a 44 sekúnd a do štatistík si zapísal jeden strelecký pokus a vyhral štrnásť z devätnástich vhadzovaní.

Andrew Murray strelil svoj tretí gól v ročníku, ktorým rozhodol o víťazstve Columbusu nad St. Louis v pomere 5:2. V bráne Blues nechýbal bratislavský rodák Jaroslav Halák, ktorý odchytal celý zápas a zlikvidoval 25 striel. Najviac práce mal v druhej tretine, v ktorej naňho smerovalo štrnásť striel. Puk zo svojej brány vyťahoval aj po góloch Antoinea Vermetta, Jareda Bolla a Ricka Nasha. Posledný gól Blue Jackets strelil do prázdnej brány Fedor Tyutin. Autormi dvoch presných zásahov Blues boli Eric Brewer a Patrick Berglund, ktorí strelili úvodné dva góly duelu. Zápas okorenili tri bitky v úvodnej dvadsaťminútovke. Dokopy udelili rozhodcovia 64 trestných minút.

Patrik Eliáš strelil víťazný gól a k nemu pridal aj gól do prázdnej brány, aby sa stal prvou hviezdu zápasu, v ktorom New Jersey zdolalo Philadelphiu pomerom 3:1. Johan Hedberg zaknihoval 26 zákrokov a skóre stretnutia otvoril Henrik Tallinder. Jediný gól Flyers vsietil v závere druhej tretiny James van Riemsdyk, ktorý dal domácim ešte nádej na zvrat stavu zápasu. Napriek veľkej aktivite „letcov“ v tretej tretine však nedošlo ani k vyrovnaniu. Hedberg v tretine zaznamenal 12 zákrokov. V drese domáceho tímu nechýbal ani slovenský obranca Andrej Meszároš, ktorý odohral necelých 20 minút, počas ktorých zaznamenal jednu strelu na bránu.

Alex Ovečkin strelil svoj prvý hetrik v aktuálnom ročníku a Capitals aj vďaka nemu vyhrali nad Torontom 4:1. Do streleckej listiny sa za Washington zapísal aj Hendricks, ktorému k dosiahnutiu hetrika Gordieho Howea chýbala len jedna asistencia. Brian Holtby pomohol k víťazstvu 35 zákrokmi, prekonal ho len Brent. Giguerre mal na svojom konte 27 úspešných zákrokov.

Alex Tanguay rozhodol v samostatných nájazdoch o výhre Flames nad Canucks v pomere 4:3. Morrison, Glencross a Jackman skórovali za víťazný tím v základnej hracej dobe a brankár Miikka Kiprusoff chytil 41 streleckých pokusov. Edler (dva góly) a Kesler skórovali za Canucks. Luongo zlikvidoval 30 striel a pri Keslerovom góle zaznamenal sekundárnu asistenciu.

Pascal Dupuis dal v 48. minúte gól v oslabení a rozhodol o výhre Penguins nad Hurricanes v pomere 3:2. Jeffrey a Letestu tiež skórovali za Pittsburgh, za ktorý odchytal celé stretnutie Fleury (24/26). Prekonali ho len Samsonov a Eric Staal. Ward zlikvidoval 28 streleckých pokusov.

Devin Setoguchi dal dva góly, Benn Ferriero bol autorom víťazného gólu a San Jose vyhralo nad Minnesotou tesne 4:3. Ďalší gól Sharks zaznamenal Couture. Niemi pomohol k výhre 23 úspešnými zásahmi. Prekonali ho len Koivu, ktorý dal dva góly, a Burns. Bäckström chytil 39 striel (23 v druhej tretine).

Slováci v akcii Ice-time G A B +/- S TM
Jaroslav Halák (STL) 25/29 - - - - - -
Peter Budaj (COL) 10/11 - - - - - -
Tomáš Kopecký (CHI) 15:46 2 0 2 +1 5 0
Marián Hossa (CHI) 15:45 0 1 1 +1 4 0
Tomáš Tatar (DET) 09:12 0 0 0 +1 1 0
Ľubomír Višňovský (ANA) 26:29 0 1 1 +1 2 0
Zdeno Chára (BOS) 22:37 0 0 0 +3 1 0
Marián Gáborík (NYR) 20:24 0 0 0 0 2 0
Michal Handzuš (LAK) 15:44 0 0 0 0 1 0
Andrej Meszároš (PHI) 19:45 0 0 0 0 1 0



Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Anketa: Ako oznámkujete Slovákov v NHL za ich výkony?Vyšle Montreal signál? Slafkovský pomaly zatieňuje Caufielda a Suzukiho, tvrdí majster sveta Ovečkin sa trápi. Dúfa, že trpezlivosť sa čoskoro vyplatí Hľadanie trénera Senators sa zintenzívnilo. Poznáme prvých kandidátov Ďalší potenciálny adept na dres Slovenska na MS je o krok bližšie k vypadnutiuČernák prekonal Pálffyho zápis a hrou telom bol ako na roztrhanie. Vedie celú NHL! Kanadu povedie na majstrovstvách sveta tréner, pod ktorým si zahrali aj Slováci Čo sa to deje s Nylanderom? Viac svetla do záhady vniesol známy insider Ťažká rana: Útočník Hurricanes si už v play-off nezahrá Zahrá si na MS v lepšej nálade: Jeden z top mladíkov Chicaga podpísal dlhodobú zmluvuNHL zverejnila, kedy bude odhaľovať finalistov na výročné ocenenia Porovnávanie nekončí: Slafkovský je lepší ako tieto dve draftové jednotky, tvrdí expert Černák bodoval, bodyčekoval ostošesť a je bližšie k MS. Prvé tímy čelia vyradeniuV hokeji, vo fitku i v živote: Kĺby sú základom, o ktorý sa musíme staraťJohnny Bower prepísal dejiny a stal sa legendou, hoci to mal nesmierne ťažkéJedna hviezda za druhou: Súper Slovenska v skupinovej fáze zverejnil prvých 15 nominovaných hráčovMladíci na tribúne. Ako začali play-off AHL potenciálne posily Slovenska?Podpíše Crosby novú zmluvu krátko na to, ako bude oficiálne môcť? Nebolo to k Slafkovskému fér, tvrdí expert. Porovnal preto draftové jednotky inak! Tréner Toronta: Je neuveriteľné, ako to Marchandovi prechádza! Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies