Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
Finále SC
  Florida 3
  Edmonton 2
21. 06.
kurzy
02:00info
EDM
FLA
NHL live
«

Správy z NHL

S Boogaardom sa prišli rozlúčiť stovky ľudí

REGINA – Stovky ľudí sa v sobotu v kanadskej Regine rozlúčili so známym hokejistom Derekom Boogaardom, ktorého našili 13. mája mŕtveho v jeho domove v Minneapolise. Na pohrebe hokejistu NY Rangers nechýbali členovia rodiny, jeho priatelia, fanúšikovia, spoluhráči, ale aj tréneri či manažéri tímov.

Mezdi smútiacimi sa objavili aj útočníci Rangers Marián Gáborík a Sean Avery, prezident a generálny manažér manhattanského tímu Glen Sather, obranca Wild Brent Burns, niekdajší útočník Brendan Shanahan či útočník Jordan Eberle z Edmontonu.

Po súdnej pitve skonštatovali lekári, že Boogaardovu smrť spôsobila kombinácia alkoholu a lieku oxykodon. Súdny znalec ďalšie detaily neoznámil. Podľa znalca sa nedá určiť ani presný čas smrti.

„Boogy bol miláčikom fanúšikov, nie len pre jeho fyzický štýl hry, tvrdé bodyčeky či šarvátky. Tvrdo pracoval. To sa fanúšikom páčilo. Tiež bol známy aj svojou charitatívnou činnosťou. Bol to veľký muž s otvoreným srdcom. Na ľade sa mu súperi snažili vyhýbať, v súkromí chcel byť každý s ním kamarát," zaspomínal si na známeho bitkára Doug Risebrough, niekdajší generálny manažér Minnesoty a momentálne skaut NY Rangers.

Svoj posledný zápas odohral Boogaard 9. decembra proti Ottawe. Počas kariéry sa pobil 70-krát a dokopy nazbieral 589 trestných minút. V kanadsko-americkej NHL odohral 277 stretnutí a nazbieral 16 bodov (3+13).




Neprehliadnite
Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies