Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
29. 04.
kurzy
01:00info
FLA
TBL
NHL live
03:30info
VGK
DAL
NHL live
30. 04.
kurzy
01:00info
BOS
TOR
NHL live
01:30info
CAR
NYI
03:30info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Komunita: Diskusia > Mladé slovenské talenty

Tému založil: mathis
28.03.2011 - 17:10:02
Nemá niekto nejaké informácie o našich najväščích talentoch,napr. Marka Dana,Tomasa Mikusa,Petra Čerešnáka,Filipa Nemceka,Patrika Koyša,Bezucha,Straucha,martina rewaya atd prípadne dalších hračov za všetky info dakujem

18.07.2023 - 04:24:28
avatar
Reakcia na: penguin89, 18.07.2023 - 01:19:16
Na tej pasáži o Lukovi Radivojevičovi som sa mimochodom dobre pobavil, lebo čo veta, to perla...tak poďme na to. "Luka bude mať podobný problém ako Žabka a Hutson" Že si dneska prečítam takúto vetu by som veru nečakal, je to vcelku úsmevné. No bodaj by mal Luka Hutsonove problémy! Síce neviem teda akým problémom Hutson čelí, keďže zatiaľ mu to práveže v kariére ide ako po masle, ale dobre. Možno prídu, ale zatiaľ ich teda ešte nevidím, to je prvá vec. A ďalšia, v jednom kuse porovnania so Žabkom? To ako vážne? Žabka v jeho veku bol asi o 2 triedy inde, stačí si len pozrieť stats a ten rozdiel je brutálny. A to nie som typ, čo sleduje hráčov cez štatistiky, ale v tomto prípade je aj toto do očí bijúce. A že bol Žabka uprednostňovaný v repre je síce pravda, ale nebolo to preto, že by sa v ňom videla budúca megastar, ktorá potom náhle zhasla. V tomto prípade sa dá na plnú hubu povedať, že Žabka bol jednoducho tlačenka keďže jeho otecko bol Fenešovým asistentom v mládežníckych repre, takže tak. Takže porovnania so Žabkom sú tu úplne mimo misu, taktiež aj ako s Hutsonom, na to je tiež priskoro, lietaš tu z extrému do extrému. Ja netvrdím, že Luka Radivojevič ide byť hviezdou v seniorskom hokeji, na podobné závery je veľmi priskoro a nechal by som ho ísť jeho vlastnou cestou. "Luka je dnes biologicky takmer hotový má 60 kíl a 176-8 cm" No zrovna u Luku by ma toto nenapadlo, ale tak asi máš krištáľovú guľu a vieš to lepšie. Už o tých 60 kilách by som sa hádal, ale dobre, to som nechcel. Ja práveže pri pohľade na neho vidím dieťa, ktoré sa ešte vyvíja, toto nie je žiadny Fantilli alebo Lafreniere, ktorí v tomto veku už vyzerali ako starí chlapi a ich fyzický vývoj bol v podstate ukončený. Ja si teda myslím, že je dobrá šanca, že Lukove telo o 10 rokov môže vyzerať diametrálne odlišne ako teraz, už len kvôli genetickým predpokladom - jeho stále detský vzhľad a pozrime sa napr. aj na otca Branka, ten je slušný svalovec a hromotĺk. Nevravím, že Luka bude až presne takýto, ale jeho biologický vývoj ešte teda zďaleka nevidím ako skončený. Len tak na okraj, aj práve taký Lane Hutson podrástol v tejto sezóne už po jeho drafte ešte 3 cm, každý to má rôzne. Ale fascinuje ma, že už teda takto skoro vieš aj toto u Luku posúdiť, ja by som to takto odhadnúť nedokázal, že sa vývoj jeho tela už v podstate zastavil, klobúk dole pred tebou.
∧ skryť ∧
Netreba do toho vnášať emócie …. Ja som Radivojeviča prirovnal k asi najlepšiemu ofenzívnenu obrancovi medzi prospectami.
Aj keď tvrdím že Hutson je ešte vyšší level. Nechápem tomu rozhorčeniu.
Mate pravdu Žabka bol asi otcom dosť tlačený aj keď ja nerád o týchto veciach polemizujem, keďže dokázať to neviem ja a ani čas na rozdiel od tých iných polemík k vývoju hráčov, ktoré čas potvrdí alebo vyvráti.
Chápem že by ste chceli aby bol Radivojevič taký somatotyp ako otec, verte že aj ja a asi väčšina. Mám svoj osobný názor že to tak nebude a vy máte iný, netreba z toho robiť vedu. K vývoju a vývinu hráčov máte iný názor ako ja a ja ho rešpektujem. Môžeme sa nakoniec o dva roky k tomu vrátiť.
Viete ono v odborných kruhoch je take pravidlo že všetky údaje o výške a váhe sú do draftu irelevantné, lebo väčšina tých parametrov napr na elite sú absolútne nezmysly, ktoré si tam hráči píšu z pochopiteľných príčin. Na Combine si hráčov veľmi dobre zmerajú a zvážia.
Na NHL Combine mal Lane Hutson výšku 5’9.25” …. V preklade 173 cm a 71 kg (Možno stojí zato sa pozrieť aj na slovenských hráčov ako ich pomerali)
A s tými pribudnutými centimetrami po drafte? Viete otec Hutson neni hocikto, v hokejovom prostredí je to známe meno s dobrými kontaktami … jeden z top mládežníckych trénerov. Uvedomujúc si trend a problematiku, s centimetrami synov bojuje dlhšiu dobu a rôznymi spôsobmi. Možno aj preto vznikajú potom také legendy o tom že ešte po drafte narástol.
Jedna nazvime to legenda hovorí, že v predvečer draftu poslal tímom SMS s tým že má lekársku správu že jeho syn ešte narastie 5 cm. Možno to je tých 5 cm ktoré narástol, aj keď takisto nespochybňujem a mohol nárast ako hovoríte 3 cm.
To by znamenalo že má teraz 176 cm. Neviem no či to má vôbec význam teraz ďalej rozoberať.
Môžeme sa k tomu o pár rokov vrátiť





18.07.2023 - 05:21:13
avatar
Reakcia na: AgentHockey, 17.07.2023 - 22:39:47
Ak sa rozprávame o Šalém, dovolím si oponovať…pokiaľ sa bude Šalé etablovať do úlohy len strelca s potrebou dvoch nabíjačov, tak si NHL nikdy nezahrá. Časy jednosmerných hráčov typu Gáborík atď už dávno skončili,dnes je NHL úplne inde.
∧ skryť ∧
Áno , presne tento názor mám aj ja a aj NHL skauti. Áno doba “len dopredu” skončila. Takisto ale platí že každého hráča naučíte za jedno leto brániť ale žiadneho strielať góly.

Každopádne Šalemu “ublížila” jeho jednosmerná hra a viacmenej bezkontaktná hra. Inak si myslím že by urobil prvú desiatku. Niesom si úplne istý ale podľa mojich informácií ho nechajú ešte rok OHL…. Tam sa môže ešte strelecky vyblázniť a nasledne AHL kde už ho brániť naučia, alebo možno aj nenaučia.
18.07.2023 - 07:54:05
avatar
Reakcia na: Advisor, 18.07.2023 - 04:24:28
Netreba do toho vnášať emócie …. Ja som Radivojeviča prirovnal k asi najlepšiemu ofenzívnenu obrancovi medzi prospectami. Aj keď tvrdím že Hutson je ešte vyšší level. Nechápem tomu rozhorčeniu. Mate pravdu Žabka bol asi otcom dosť tlačený aj keď ja nerád o týchto veciach polemizujem, keďže dokázať to neviem ja a ani čas na rozdiel od tých iných polemík k vývoju hráčov, ktoré čas potvrdí alebo vyvráti. Chápem že by ste chceli aby bol Radivojevič taký somatotyp ako otec, verte že aj ja a asi väčšina. Mám svoj osobný názor že to tak nebude a vy máte iný, netreba z toho robiť vedu. K vývoju a vývinu hráčov máte iný názor ako ja a ja ho rešpektujem. Môžeme sa nakoniec o dva roky k tomu vrátiť. Viete ono v odborných kruhoch je take pravidlo že všetky údaje o výške a váhe sú do draftu irelevantné, lebo väčšina tých parametrov napr na elite sú absolútne nezmysly, ktoré si tam hráči píšu z pochopiteľných príčin. Na Combine si hráčov veľmi dobre zmerajú a zvážia. Na NHL Combine mal Lane Hutson výšku 5’9.25” …. V preklade 173 cm a 71 kg (Možno stojí zato sa pozrieť aj na slovenských hráčov ako ich pomerali) A s tými pribudnutými centimetrami po drafte? Viete otec Hutson neni hocikto, v hokejovom prostredí je to známe meno s dobrými kontaktami … jeden z top mládežníckych trénerov. Uvedomujúc si trend a problematiku, s centimetrami synov bojuje dlhšiu dobu a rôznymi spôsobmi. Možno aj preto vznikajú potom také legendy o tom že ešte po drafte narástol. Jedna nazvime to legenda hovorí, že v predvečer draftu poslal tímom SMS s tým že má lekársku správu že jeho syn ešte narastie 5 cm. Možno to je tých 5 cm ktoré narástol, aj keď takisto nespochybňujem a mohol nárast ako hovoríte 3 cm. To by znamenalo že má teraz 176 cm. Neviem no či to má vôbec význam teraz ďalej rozoberať. Môžeme sa k tomu o pár rokov vrátiť
∧ skryť ∧
Tieto názory už beriem, toto je napísané už objektívnejšie. Pre mňa je Radivojeviča momentálne ešte ťažko odhadovať, zatiaľ si netrúfam - hádam niečo už napovie aj najbližší HGC. Určite nebudem ako kolega tu vyššie, ktorý ho vidí viacmenej už teraz skoro ako budúceho 1st roundera, to je úlet to maximálne súhlasím. Ale zase z neho robiť druhého Žabku rovnako tak, oceňujem teda, že aspoň v tomto sme sa nejak čiastočne zhodli. No a somatotyp ako Branko to nie je, to tiež súhlasím a veď sám som to aj napísal, len som dodal, že si myslím, že toto jeho súčasné detské telo ešte nemusí byť finálny produkt a o 10 rokov si ho predstavujem trochu inak. Ale uvidíme, v tejto fyziológii sa necítim byť expertom, len... ostal by som prekvapený. Luka je určite zaujímavým hráčom na sledovanie do budúcna a určite mu budem radšej fandiť, než aby som ho vopred odpisoval.
18.07.2023 - 09:50:32
avatar
Reakcia na: Advisor, 18.07.2023 - 04:24:28
Netreba do toho vnášať emócie …. Ja som Radivojeviča prirovnal k asi najlepšiemu ofenzívnenu obrancovi medzi prospectami. Aj keď tvrdím že Hutson je ešte vyšší level. Nechápem tomu rozhorčeniu. Mate pravdu Žabka bol asi otcom dosť tlačený aj keď ja nerád o týchto veciach polemizujem, keďže dokázať to neviem ja a ani čas na rozdiel od tých iných polemík k vývoju hráčov, ktoré čas potvrdí alebo vyvráti. Chápem že by ste chceli aby bol Radivojevič taký somatotyp ako otec, verte že aj ja a asi väčšina. Mám svoj osobný názor že to tak nebude a vy máte iný, netreba z toho robiť vedu. K vývoju a vývinu hráčov máte iný názor ako ja a ja ho rešpektujem. Môžeme sa nakoniec o dva roky k tomu vrátiť. Viete ono v odborných kruhoch je take pravidlo že všetky údaje o výške a váhe sú do draftu irelevantné, lebo väčšina tých parametrov napr na elite sú absolútne nezmysly, ktoré si tam hráči píšu z pochopiteľných príčin. Na Combine si hráčov veľmi dobre zmerajú a zvážia. Na NHL Combine mal Lane Hutson výšku 5’9.25” …. V preklade 173 cm a 71 kg (Možno stojí zato sa pozrieť aj na slovenských hráčov ako ich pomerali) A s tými pribudnutými centimetrami po drafte? Viete otec Hutson neni hocikto, v hokejovom prostredí je to známe meno s dobrými kontaktami … jeden z top mládežníckych trénerov. Uvedomujúc si trend a problematiku, s centimetrami synov bojuje dlhšiu dobu a rôznymi spôsobmi. Možno aj preto vznikajú potom také legendy o tom že ešte po drafte narástol. Jedna nazvime to legenda hovorí, že v predvečer draftu poslal tímom SMS s tým že má lekársku správu že jeho syn ešte narastie 5 cm. Možno to je tých 5 cm ktoré narástol, aj keď takisto nespochybňujem a mohol nárast ako hovoríte 3 cm. To by znamenalo že má teraz 176 cm. Neviem no či to má vôbec význam teraz ďalej rozoberať. Môžeme sa k tomu o pár rokov vrátiť
∧ skryť ∧
Hutson ale po drafte reálne narástol, o tom niet pochýb.. má oneskorenú pobertu - v deň draftu vyzeral tak na 15. A taktiež nepochybujem o tom, že pár cm ešte narastie aj Radivojevič
18.07.2023 - 11:03:50
avatar
Fanda a taxikár zBratislavy musia byť bratia keď nevedia že faithov otec není faith
18.07.2023 - 18:27:42
avatar
Reakcia na: Advisor, 18.07.2023 - 05:21:13
Áno , presne tento názor mám aj ja a aj NHL skauti. Áno doba “len dopredu” skončila. Takisto ale platí že každého hráča naučíte za jedno leto brániť ale žiadneho strielať góly. Každopádne Šalemu “ublížila” jeho jednosmerná hra a viacmenej bezkontaktná hra. Inak si myslím že by urobil prvú desiatku. Niesom si úplne istý ale podľa mojich informácií ho nechajú ešte rok OHL…. Tam sa môže ešte strelecky vyblázniť a nasledne AHL kde už ho brániť naučia, alebo možno aj nenaučia.
∧ skryť ∧
OK. Nazor beriem. Ale neda mi, ako suvisi somatotyp so skills hraca , ako ma prave zmienovany Lane Hutson ? Ci mam to chapat tak, ze podla somatotypu ak ma byt minimalne 2. kolovy ak nie 1.kolovy prospect tak by mal tak hrat ako on a mat skills ako on ?
18.07.2023 - 18:49:53
avatar
Napísal som že fanda a bratislavský taxikár sú bratia lebo nevedia otca faitha a oni dali mi že nevhodný príspevok
18.07.2023 - 19:58:57
avatar
Reakcia na: Detvan, 18.07.2023 - 18:49:53
Napísal som že fanda a bratislavský taxikár sú bratia lebo nevedia otca faitha a oni dali mi že nevhodný príspevok
∧ skryť ∧
Nic si z toho nerob.
20.07.2023 - 10:58:42
avatar
Reakcia na: Logic&Eros, 18.07.2023 - 18:27:42
OK. Nazor beriem. Ale neda mi, ako suvisi somatotyp so skills hraca , ako ma prave zmienovany Lane Hutson ? Ci mam to chapat tak, ze podla somatotypu ak ma byt minimalne 2. kolovy ak nie 1.kolovy prospect tak by mal tak hrat ako on a mat skills ako on ?
∧ skryť ∧
Neviem teraz či som to tentokrát ja správne pochopil tak skúsim odpovedať …

Zhrniem … Bavíme sa o Lukovi … ja vravím že je extrémne šikovný má výborne skills a výborné čítanie hry je skratka veľmi hokejový. Prirovnal som ho skôr k ešte šikovnejšiemu Hutsonovi a nie Pellikka. Pretože majú podobný somatotyp

Aj napriek všetkým skills a všetkým vysokým hodnoteniam bude problém sa takému hráčovi ako Hutson presadiť v NHL … a tým pádom som tu “brzdil” optimistické predikcie smerom k Lukovi . Hutson mal íst aj v drafte podstatne vyššie ako nakoniec išiel.

Na tú vašu otázku …. áno kvôli somatotypu sa väčšina šikovných ale menších prepadne aj v drafte. Trend brať vysokých sa do NHL vracia , resp už sa vrátil.
Tých prípadov je veľa, ale u našich hráčov je taky príklad Čiernik. Amatérsky skauting ktorého tvorcovia čerpajú najmä z EP ho mal niekde v druhom kole … vo väčšine rebríčkov. Dokonca aj niektorí renomovaní rebríčkotvorcovia ho videli v 2 kole dokonca v prvom. Ale pre väčšinu klubových skautov to bol nezaujímavý hráč pre prvé kolá. Ja osobne som ho mal posledneho draftovaneho z tej šestice istych draftovaných.
A to práve vďaka tomu somatotypu a aj napriek tomu že jeho skills či už ruky alebo nohy sú na úrovni 2 kola.
To vôbec neni náhoda že šiel z 120 miesta … najdôležitejšie mítingy sú na combine … vacsina hráčov ich má okolo 20 takisto aj naši slovenskí hráči. Ciernik ich mal násobne menej… asi 7. Taky bol záujem klubov.


20.07.2023 - 11:21:38
avatar
Reakcia na: penguin89, 18.07.2023 - 07:54:05
Tieto názory už beriem, toto je napísané už objektívnejšie. Pre mňa je Radivojeviča momentálne ešte ťažko odhadovať, zatiaľ si netrúfam - hádam niečo už napovie aj najbližší HGC. Určite nebudem ako kolega tu vyššie, ktorý ho vidí viacmenej už teraz skoro ako budúceho 1st roundera, to je úlet to maximálne súhlasím. Ale zase z neho robiť druhého Žabku rovnako tak, oceňujem teda, že aspoň v tomto sme sa nejak čiastočne zhodli. No a somatotyp ako Branko to nie je, to tiež súhlasím a veď sám som to aj napísal, len som dodal, že si myslím, že toto jeho súčasné detské telo ešte nemusí byť finálny produkt a o 10 rokov si ho predstavujem trochu inak. Ale uvidíme, v tejto fyziológii sa necítim byť expertom, len... ostal by som prekvapený. Luka je určite zaujímavým hráčom na sledovanie do budúcna a určite mu budem radšej fandiť, než aby som ho vopred odpisoval.
∧ skryť ∧
Trochu vám odpoviem sem aj na ten chat čo ste ma vraj “zotreli” ….

V prvom rade tu nikto nikoho neodpisuje. Toto je jeden z mála slovenských portálov kde si istá komunita vymieňa názory a voľne diskutuje. Keď mu chcete fandiť ako hovoríte tak to bude možno lepšie z tribúny. Keď chcete čítať chválospevy na mladých hokejistov čítajte bulvár.

Už som raz písal že ma bavia čítať rôzne názory a niekedy mi nedá a napíšem svoj pohľad na vec. Niesom rodič a ani fanúšik. A určite je lepšie pre slovenský hokej mať triezvy názor ako prílišný Hype. Najmä pre tých chlapcov je to lepšie. Za tých 15 rokov som už videl veľa vzletov aj pádov.

Ale aby ste nepovedali že len haním tak top prospecty, ktoré reálne majú šancu zahrať si NHL z ročníka 2007 sú zatiaľ !!!! tieto 4 mená
Chovan, Tomik, Straka a Lisý.

U Radivojevica je to len a len otázka toho ako sa fyzicky vyvinie.
A škoda že Melvin Novotny má švedske občianstvo.

Nejaké mena ešte ako vždy vyskočia.


20.07.2023 - 11:43:47
avatar
Reakcia na: Advisor, 20.07.2023 - 10:58:42
Neviem teraz či som to tentokrát ja správne pochopil tak skúsim odpovedať … Zhrniem … Bavíme sa o Lukovi … ja vravím že je extrémne šikovný má výborne skills a výborné čítanie hry je skratka veľmi hokejový. Prirovnal som ho skôr k ešte šikovnejšiemu Hutsonovi a nie Pellikka. Pretože majú podobný somatotyp Aj napriek všetkým skills a všetkým vysokým hodnoteniam bude problém sa takému hráčovi ako Hutson presadiť v NHL … a tým pádom som tu “brzdil” optimistické predikcie smerom k Lukovi . Hutson mal íst aj v drafte podstatne vyššie ako nakoniec išiel. Na tú vašu otázku …. áno kvôli somatotypu sa väčšina šikovných ale menších prepadne aj v drafte. Trend brať vysokých sa do NHL vracia , resp už sa vrátil. Tých prípadov je veľa, ale u našich hráčov je taky príklad Čiernik. Amatérsky skauting ktorého tvorcovia čerpajú najmä z EP ho mal niekde v druhom kole … vo väčšine rebríčkov. Dokonca aj niektorí renomovaní rebríčkotvorcovia ho videli v 2 kole dokonca v prvom. Ale pre väčšinu klubových skautov to bol nezaujímavý hráč pre prvé kolá. Ja osobne som ho mal posledneho draftovaneho z tej šestice istych draftovaných. A to práve vďaka tomu somatotypu a aj napriek tomu že jeho skills či už ruky alebo nohy sú na úrovni 2 kola. To vôbec neni náhoda že šiel z 120 miesta … najdôležitejšie mítingy sú na combine … vacsina hráčov ich má okolo 20 takisto aj naši slovenskí hráči. Ciernik ich mal násobne menej… asi 7. Taky bol záujem klubov.
∧ skryť ∧
Inak povedane povedane, nemyslite si, ze sa zmeni jeho somatotyp v buducnosti. Spravne ?

Cize verite, ze sa neprejavia geny po otcovi a neporastie este 2-4 cm, a nenaberie este hmotu cca 5-10 kil.

Potom by mal somatotyp Pelikku.

Alebo aky rozdiel robi Pelikka vs Hutson, lebo v odbornej literature som taketo minimalne rozdiely v somatotype vobec nenasiel.

Snad pomoze link na odborny clanok. Vdaka.
20.07.2023 - 12:17:29
avatar
Reakcia na: Logic&Eros, 20.07.2023 - 11:43:47
Inak povedane povedane, nemyslite si, ze sa zmeni jeho somatotyp v buducnosti. Spravne ? Cize verite, ze sa neprejavia geny po otcovi a neporastie este 2-4 cm, a nenaberie este hmotu cca 5-10 kil. Potom by mal somatotyp Pelikku. Alebo aky rozdiel robi Pelikka vs Hutson, lebo v odbornej literature som taketo minimalne rozdiely v somatotype vobec nenasiel. Snad pomoze link na odborny clanok. Vdaka.
∧ skryť ∧
Somatotyp je genetická predispozícia postavy nedá sa zmeniť. A veľmi by som si želal aby mal Luka postavu po otcovi, asi asi to tak neni.

A Sklamem vás pre mňa ani Pellikka nestelesnuje predstavy o NHL obrancovi a ani Hutson. A aký je medzi nimi rozdiel? - no v somatotype.
To neznamená že ju nebudú hrať. Je to len môj subjektívny názor vzhľadom na súčastný trend.

Skúste si predstaviť hru 1/1 v rohu …. Slafkovsky vs o 5-10 kg ťažší Luka
….
Skúste si predstaviť hru 1/1 v rohu ….. Slafkovsky vs Černak

Pochopené ? Či ešte nie ?






20.07.2023 - 14:02:07
avatar
Reakcia na: Advisor, 20.07.2023 - 12:17:29
Somatotyp je genetická predispozícia postavy nedá sa zmeniť. A veľmi by som si želal aby mal Luka postavu po otcovi, asi asi to tak neni. A Sklamem vás pre mňa ani Pellikka nestelesnuje predstavy o NHL obrancovi a ani Hutson. A aký je medzi nimi rozdiel? - no v somatotype. To neznamená že ju nebudú hrať. Je to len môj subjektívny názor vzhľadom na súčastný trend. Skúste si predstaviť hru 1/1 v rohu …. Slafkovsky vs o 5-10 kg ťažší Luka …. Skúste si predstaviť hru 1/1 v rohu ….. Slafkovsky vs Černak Pochopené ? Či ešte nie ?
∧ skryť ∧
Aha.. internet mi pise nieco ine.

Geneticky somatotyp sa da ovplivnit.

Visnovsky tiez vo svojej dobe bol podcenovani a nakoniec ukoncil karieru so skoro 0,5 ppg zapas. Zahral si NHL a v repre nedostatkovy tovar.

Nieje vsetko len somatotyp.

A prave preto nerozumiem tej nalepky ,ze somatotyp.

Ked ukaze level , bude draftovany, lebo ukaze nieco co ini nemaju. Mozno a dufajme level Makar.

Rozmyslam ci Reway nas doviedol k bronzu subojmi v rohu 1na1, alebo to bolo nieco ine.....
20.07.2023 - 20:03:24
avatar
Reakcia na: Logic&Eros, 20.07.2023 - 14:02:07
Aha.. internet mi pise nieco ine. Geneticky somatotyp sa da ovplivnit. Visnovsky tiez vo svojej dobe bol podcenovani a nakoniec ukoncil karieru so skoro 0,5 ppg zapas. Zahral si NHL a v repre nedostatkovy tovar. Nieje vsetko len somatotyp. A prave preto nerozumiem tej nalepky ,ze somatotyp. Ked ukaze level , bude draftovany, lebo ukaze nieco co ini nemaju. Mozno a dufajme level Makar. Rozmyslam ci Reway nas doviedol k bronzu subojmi v rohu 1na1, alebo to bolo nieco ine..... :lol:
∧ skryť ∧
Na toto asi nemá význam od nikoho reagovať. Naozaj sa nehnevaj, ale zaspal si v minulosti.
21.07.2023 - 12:10:34
avatar
Reakcia na: AgentHockey, 20.07.2023 - 20:03:24
:-( Na toto asi nemá význam od nikoho reagovať. Naozaj sa nehnevaj, ale zaspal si v minulosti.
∧ skryť ∧
Ved sam som zvedavy ako to nakoniec bude. Zatial okrem somatotypu to ma Luka nastartovane dobre.

21.07.2023 - 23:12:34
avatar
Reakcia na: Logic&Eros, 21.07.2023 - 12:10:34
Ved sam som zvedavy ako to nakoniec bude. Zatial okrem somatotypu to ma Luka nastartovane dobre.
∧ skryť ∧
U teba to nie je o Lukovi
22.07.2023 - 07:31:51
avatar
Reakcia na: Logic&Eros, 20.07.2023 - 14:02:07
Aha.. internet mi pise nieco ine. Geneticky somatotyp sa da ovplivnit. Visnovsky tiez vo svojej dobe bol podcenovani a nakoniec ukoncil karieru so skoro 0,5 ppg zapas. Zahral si NHL a v repre nedostatkovy tovar. Nieje vsetko len somatotyp. A prave preto nerozumiem tej nalepky ,ze somatotyp. Ked ukaze level , bude draftovany, lebo ukaze nieco co ini nemaju. Mozno a dufajme level Makar. Rozmyslam ci Reway nas doviedol k bronzu subojmi v rohu 1na1, alebo to bolo nieco ine..... :lol:
∧ skryť ∧
R3v3r3nd, je rozdiel medzi zmenou somatotypu a ovlyvnením. Miešaš dve rozdielne veci. Ked si mezomorfom, tak proste si mezomorf a maš uplne ine predispozicie, ako ked si ektomorf. A možeš v tej posilovni aj spávať.
Samozrejme, dopingom možeš tuto hranicu, ktorú maš geneticky preliezť, čo sa týka svalovej hmoty, ale to neni len o tom.
22.07.2023 - 12:03:53
avatar
Reakcia na: Logic&Eros, 20.07.2023 - 14:02:07
Aha.. internet mi pise nieco ine. Geneticky somatotyp sa da ovplivnit. Visnovsky tiez vo svojej dobe bol podcenovani a nakoniec ukoncil karieru so skoro 0,5 ppg zapas. Zahral si NHL a v repre nedostatkovy tovar. Nieje vsetko len somatotyp. A prave preto nerozumiem tej nalepky ,ze somatotyp. Ked ukaze level , bude draftovany, lebo ukaze nieco co ini nemaju. Mozno a dufajme level Makar. Rozmyslam ci Reway nas doviedol k bronzu subojmi v rohu 1na1, alebo to bolo nieco ine..... :lol:
∧ skryť ∧
Si ma pobavil,keď prirovnávaš 60 kg detského Rewaya v 7 zapasovom juniorskom turnaji k 80kg Višňovi fyzicky zdatnemu v menšej postave v 82 zápasovej sezone
22.07.2023 - 13:59:41
avatar
Reakcia na: Advisor, 20.07.2023 - 12:17:29
Somatotyp je genetická predispozícia postavy nedá sa zmeniť. A veľmi by som si želal aby mal Luka postavu po otcovi, asi asi to tak neni. A Sklamem vás pre mňa ani Pellikka nestelesnuje predstavy o NHL obrancovi a ani Hutson. A aký je medzi nimi rozdiel? - no v somatotype. To neznamená že ju nebudú hrať. Je to len môj subjektívny názor vzhľadom na súčastný trend. Skúste si predstaviť hru 1/1 v rohu …. Slafkovsky vs o 5-10 kg ťažší Luka …. Skúste si predstaviť hru 1/1 v rohu ….. Slafkovsky vs Černak Pochopené ? Či ešte nie ?
∧ skryť ∧
Ano a preto mal Detroit posvateni Yzermanom iny nazor a Pelikka isiel v 1.kole.

Urcite nie kvoli somatotypu.

Skor ukazal, ze vie hrat vysoky level, ma na urcitu ulohu v time a vie byt efektivny v urcitych aspektoch hry.

Som nazoru, ze kazdy klub chce mat aspon jeden podobny talent/podobneho hraca v time. Tak ako aj specialistu na oslabenia.

Je to praca, pozaduje sa vykon ale to ako dobre to doksze hrac generovat den co den, zapas co zapas nema nic so somatotypom v tejto rovine.

Je mnozstvo vynimiek, mnozstvo pribehov.
Chara, Visnovsky ako protipol a zaroven rovnake pochyby na zaciatkoch ich karier.

Datsyuk, Zuccarello, Halak, Briere.... atd.

Moralno-volove vlastnosti, talent, rola v time, ochota makat na sebe je viac ako trend, ci somatotyp.
A aj keby nesiel v 1.kole ci druhom.... to , ze na to ma nam napovie mozno aj redraft.

Tie re-drafty su tiez zrkadlo ktore nam nieco o zmyslani skautov a manazerov hovori.


03.08.2023 - 10:33:17
avatar
Reakcia na: Logic&Eros, 22.07.2023 - 13:59:41
Ano a preto mal Detroit posvateni Yzermanom iny nazor a Pelikka isiel v 1.kole. Urcite nie kvoli somatotypu. Skor ukazal, ze vie hrat vysoky level, ma na urcitu ulohu v time a vie byt efektivny v urcitych aspektoch hry. Som nazoru, ze kazdy klub chce mat aspon jeden podobny talent/podobneho hraca v time. Tak ako aj specialistu na oslabenia. Je to praca, pozaduje sa vykon ale to ako dobre to doksze hrac generovat den co den, zapas co zapas nema nic so somatotypom v tejto rovine. Je mnozstvo vynimiek, mnozstvo pribehov. Chara, Visnovsky ako protipol a zaroven rovnake pochyby na zaciatkoch ich karier. Datsyuk, Zuccarello, Halak, Briere.... atd. Moralno-volove vlastnosti, talent, rola v time, ochota makat na sebe je viac ako trend, ci somatotyp. A aj keby nesiel v 1.kole ci druhom.... to , ze na to ma nam napovie mozno aj redraft. Tie re-drafty su tiez zrkadlo ktore nam nieco o zmyslani skautov a manazerov hovori.
∧ skryť ∧
O (ne)draftovani nerozhoduje v Detroite len a výlučne Yzerman.

A môžem vám prezradiť že jeho osobný názor na somatotyp je presne ten čo hovorím ja. Treba vyrábať vysokých hráčov - taký je bude trend v NHL. Samozrejme že existujú výnimky, nikto menších obrancov neodpisuje , len to budú mať ťažšie sa presadiť.

< 1 ... 526 527 528 529 530 531 ... 538 >

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies