Účet používateľaVyhľadávanie
Menu  .
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
20. 04.
kurzy
23:00info
CAR
NYI
02:00info
BOS
TOR
21. 04.
kurzy
18:30info
FLA
TBL
21:00info
NYR
WSH
01:00info
WPG
COL
04:00info
VAN
NSH
«

Komunita: Diskusia > Pasha\'s football corner

Tému založil: Pasha
13.09.2014 - 00:42:37
Aby sme to mali na poriadku a aby som mal svoj kútik (aspoň by som ho chcel) Snáď mi ho admini nezrušia Zoberte si koláčik, uvarte si kávu, spravte si pohodlie, usaďte sa do kresla. Príjemné čítanie prajem !

13.09.2014 - 00:47:59
avatar
Prevaha Werkselfu, ale i efektivita Brém

17.Jedvaj 1:0, 45.Bartels 1:1, 60.Di Santo 1:2, 63.Calhanoglou 2:2, 73.Son 3:2, 85.Prödl 3:3.

B04 (4-2-3-1): Leno - Jedvaj, Toprak, Spahič, Boenisch - Castro, Bender (69.Reinartz) - Bellarabi, Calhanoglou, Öztunali (60.Son) - Kießling (90.Drmič)

Werder (4-4-2): Wolf - Fritz (82.Busch), Prödl, Lukimya, Garcia - Bartels, Galvez, Junuzovic, Elia (78.Petersen) - Di Santo, Selke (71.Hajrovič)

Po repre prestávke sa konečne rozbiehajú európske futbalové ligy, prirodzene aj Bundesliga. Piatkovú, zväčša nudnú predohrávku obstarali tímy s celkom inými ambíciami. Zatiaľ čo Leverkusen pomýšľa na titul a umiestnenie na priečkach zaručujúcich Ligu Majstrov, Brémy sa budú mať čo obracať, aby si ligovú príslušnosť udržali aj pre ďalší ročník. Je síce pred nami (v prípade B04 a Werderu už za) 4.kolo, no aspoň u tímu z prístavného mesta je boj o záchranu takmer jasný.

Bez rešpektu hrajúci domáci, pravda, prečo by mali mať rešpekt, sa pustili do súpera s veľkou vervou a výsledok po prvom polčase bol pre Farmaceutikov veľmi nepríjemný, ale za to si, bohužiaľ, mohli celkom sami. Pre zhrnutie, spálená gólovka Kießlinga, 3 bránkové konštrukcie, no napriek tomu iba jeden gól z kopačky 18-ročného pravého beka Tina Jedvaja. Absolútny šok prišiel ale na konci polčasu, kedy Brémy vyrovnali.

Druhý polčas sa vkradla na kopačky domácich akási nervozita z povinnosti vyhrať. Katastrofálne hrajúca trojica Boenisch - Spahič - Toprak sa pričinila o gól na 1:2 (a nielen o ten), strelcom Di Santo. Leverkusen síce tak, ako má vo zvyku, nezložil zbrane a Turek Calhanoglou krásnou strelou vyrovnal a striedajúci (zdalo sa, že bude žolík) Son obrátil na 3:2. Nekompaktná defenzíva mužstva trénera Rogera Schmidta vedenie neudržala, neustrážila Prödla - 3:3.

Pozitíva zápasu ? Kde začať ? Uf, piatkový večer sa dá tráviť všelijak, jedna z možností je zapnúť si Eurosport 2 a pozrieť si Bundesligu. Kto tak urobil v tento večer, neostal sklamaný. Začal by som Tinom Jedvajom, teenager na pravom kraji štvorčlennej obrany výdatne podporuje útok, dnes to potvrdil tiež, to, že sa ťažšie vracia dozadu sa mu odpustiť dá. Rastie z neho niečo, o čom sa ešte v budúcnosti dopočujeme. Nejde nevyzdvihnúť efektivitu Werderu, naozaj nevídaná porcia šťastia a efektivity. Brémy boli pri bráne Bernarda Lena možno 5 krát, dali 3 góly. Dobre, 6 gólov v dnešných časoch, kedy je to prešpikované taktikou a často sme radi za jeden gól ? Protagonisti v Bay Arene nám predviedli reklamu na futbal, akú by sme chceli vidieť oveľa častejšie. Nesmiem zabudnúť na Izeta Hajroviča, ten oživil hru Brém po svojom príchode v 71.minúte, nebyť jeho otáľania so strelou, mohli byť z toho 3 body pre Werder.

Mínusov sa nájde už viac, hlavne čo do výkonov zopár borcov. Trojica Leverkusenu v zadných radoch Toprak - Spahič - Boenisch pôsobila občas až komicky. Boenisch si miesto stráženia ľavej strany zbehol do stredu a potom nestíhal ubrániť Bartelsa pri prvom góle a Di Santa pri druhom. Gól na 3:3 je výsledkom práce celej obrany, ktorá bola nesprávne rozložená a nepokryla trojicu hráčov súpera.

Hakan Calhanoglou neodohral zápas, na ktorý by bol pyšný, ale i tak pomohol krásnym priamym kopom a ukázal, prečo za neho vedenie Leverkusenu vysolilo 15 miliónov €. O ňom nepochybujem ani na chvíľu, v nohách má zlato, len jednoducho si dnes vybral slabšie 2 hodinky. Stefan Kießling si tiež nepočínal ako strelec par excellence, šanca z prvého polčasu ho isto mrzí doteraz, také sa musia premieňať, ešte navyše strelec takého rangu ako rodák zo západného Nemecka. Zlepšenie defenzívy je pre Leverkusen absolútnym kľučom, v budúcotýždňovom zápase by sa mal v zostave červeno-čiernych objaviť už aj Giulio Donati, pravý taliansky bek, posadiť Jedvaja by bola ale hlúposť, Donati by sa teda mohol presunúť na ľavú stranu miesto neistého Boenischa, ktorý bol najslabším článkom tímu.

Na dnes vše, tak zase někdy příště (tj. už v sobotu popoludní a večer)
13.09.2014 - 17:41:31
avatar
Nestranný fanúšik opäť nasýtený, šláger 4.kola Premier League sa skončil nerozhodne

Arsenal – Manchester City 2:2 (0:1)

28.Agüero 0:1, 63.Wilshere 1:1, 74.Alexis 2:1, 83.Demichelis 2:2.

Arsenal (4-2-3-1): Szczesny – Debuchy (81.Chambers), Mertesacker, Koscielny, Monreal – Flamini (94.Arteta), Wilshere – Ramsey, Alexis, Özil – Welbeck (87.Oxlade-Chamberlain)

Manchester City (4-2-3-1): Hart – Zabaleta, Kompany, Demichelis, Clichy – Fernandinho (77.Kolarov), Lampard (46.Nasri) – Navas, Silva, Milner – Agüero (69.Džeko)

V piatok sa rozbehla Bundesliga, Ligue 1 a La Liga. Tá najlepšia sa ale vždy začína predohrávkou v sobotu o 13:45 a tentoraz bola rovno šlágrom kola. „The Gunners“ posilnení útočníkom Welbeckom sa postavili úradujúcemu šampiónovi z modrej časti Manchestru. A že zápas nesklamal a oko fanúšikov potešil, o tom niet pochýb.

V zostave domácich sa objavil po prvý krát Danny Welbeck, v tíme Manuela Pellegriniho legenda Chelsea Frank Lampard. Z neznámych dôvodov chýbal Yaya Touré.

Prvý polčas očakávaného ťaháka kola si s prehľadom postrážili futbalisti City. Pravá strana Zabaleta – Navas veľmi dobre spolupracovala, za očakávaním nezostali ani Silva s Agüerom. Na konci úvodnej polhodinky sa presadil práve argentínsky bombardér. Arsenal si nevypracoval váženjšiu príležitosť okrem pološance Welbecka.

Druhá 45-minútovka sa niesla zo strany City v duchu stráženia si výsledku, ofenzívna aktivita nebola taká, ako v prvom polčase. Trest prišiel po akcii dvojice Ramsey – Wilshere, teda chlapci, od ktorých sa čaká, že prinesú Arsenalu veľa trofejí. Tretí do partie Alexis Sanchéz, letná 40 miliónová posila z FC Barcelona si na svoj moment počkala, veľmi kvalitný výkon korunoval čilský ofenzívny klenot krásnym, nechytateľným volejom. Zakrátko sa ukázal geniálny ťah toho, čo na trávniku nebehá, ale má na starosti prípravu mužstva na zápas. Pellegrini sa rozhodol posilniť ofenzívu a do hry poslal Kolarova. Že to bol rozumný krok sa mu potvrdilo pri rohovom kope práve 28-ročného Srba, ten posadil loptu presne na hlavu Demichelisa a po náramnej hlavičke bol stav 2:2. Šancu na obrat mali aj futbalisti City, svoje príležitosti nevyužili, najmä Kolarov mohol byť dokonalým hrdinom, mieril len do žrde.


Príjemný štart do soboty, zase, nestranný fanúšik sa nemohol nudiť. Veľmi vydarený zápas odohrala dvojica Alexis – Wilshere, obaja sa dočkali gólov. Ako je známe, 25-ročný Čiľan dostal od boha do svojich nôh výrazné dary, s loptou vie narábať ozaj perfektne a je radosť dívať sa na neho. Aby to nebolo iba pri pochvalách Arsenalu, David Silva, motor a mozog ofenzívy City zase raz ukázal, aký je pre svoj tím kľúčový. Bol takmer pri každej akcii, sám mohol skórovať, spoluhráčov neraz vyzval nečakanou prihrávkou ku skórovaniu. Sergio Agüero okrem gólu potvrdil, že to nie je len killer a s ostatnými veľmi dobre kombinoval. Často počúvam na Jesusa Navasa reči, ako je to hráč iba s rýchlosťou a ničím iným. Dnes presvedčil, že kritici sa mýlia, jeho finálny pas pretavil ku gólu Agüero, spolupráca so Zabaletom fungovala tiež dobre, aspoň v 1.polčase (No, Bacary Sagna bude musieť viac makať, aby sa cez Pabla dostal).


Odchodený (po koľký raz už ? ) zápas má za sebou Mesut Özil. Po príchode do Arsenalu vyzeral, akoby ožil, darilo sa mu herne, tímu. No teraz sa zdá, že sa na všetko vykašľal. Alebo sa mu jednoducho nechce ? Majster sveta z Brazílie na trávniku vyzerá bez záujmu, znudený. Keď dostal loptu a mal šancu na rýchly brejk, kúsok zašprintoval, akciu pokazil, ale dozadu sa nevrátil. Flamini je ďalším na rade, nepoznám dôvod jeho nasadenia do základnej zostavy, jeho výkon ale zase nepatril medzi tie, ktoré si budeme pamätať. Ale sám Wenger si ho priviedol, je to jeho obľúbenec. Od Arsenalu očakávam obmenenú zostavu v utorkovom zápase LM v Signal Iduna Parku v Dortmunde. A či nie ? No, uvidíme, v Arsénovi Wengerovi sa človek nevyzná.

1

Ak sa chcete zapojiť do diskusie, prosím prihláste sa alebo ak ešte nemáte vlastný úcet, zaregistrujte sa.

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies