Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Pouliot podpísal zmluvu s Vegas a už si zaň aj zahral Obranca Derrick Pouliot podpísal ako voľný hráč ročný dvojcestný kontrakt s Vegas a debut v jeho drese zažil už vo štvrtok proti Floride. Raz asistoval. Dvadsaťosemročný Kanaďan nehral v NHL od sezóny 2019/20. Doteraz v nej odohral 203 zápasov so ziskom 49 bodov (8+41). Aktuálne ročník trávil v Hendersone pod zmluvou AHL. V 42 dueloch si pripísal 19 bodov (2+17). V minulosti si zahral za Penguins, Canucks a Blues.

22. 11. 2022

Slafkovský: Je to skvelá príležitosť. Toto chcem zlepšiťSlovenský útočník Montrealu Juraj Slafkovský po utorkovom rozkorčuľovaní vyjadril radosť z toho, že si večer proti Buffalu zahrá v druhom útoku s Christianom Dvorakom a Brendanom Gallagherom. „Ó áno, je to skvelá príležitosť. Čakal som a teraz to konečne prišlo. Urobím to najlepšie a uvidíme," povedal Slafkovský, ktorý by chcel zvýšiť počet striel na bránu: „Chcete strieľať viac a viac, ak chcete dávať viac gólov, takže sa pokúsim v tomto zlepšiť. Stále si myslím, že by som mohol strieľať častejšie, tak sa o to jednoducho pokúsim a niečo dobré sa môže stať."
Potvrdené: Slafkovského dnes čaká veľká šanca v top 6Tím Montreal Canadiens oficiálne potvrdil, že nebude mať v utorkovom zápase proti Buffalu k dispozícii útočníka Mikea Hoffmana, ktorého sužuje zranenie dolnej časti tela. V zostave na dopoludňajšie rozkorčuľovanie figuroval na jeho mieste v druhom útoku Juraj Slafkovský. Slovenský útočník by tak mal proti Sabres dostať šancu po boku Christiana Dvoraka a Brendana Gallaghera, s ktorými trénoval už v pondelok. Zvyšné formácie tvoria: Caufield-Suzuki-Dach, Dadonov-Monahan-Anderson, Pezzetta-Evabs-Armia.
Zaujímavá štatistika: Ďalší dôvod, prečo nechať Ružičku hrávať?Jeden z fanúšikov Calgary Flames na sociálnej sieti poukázal na „ďalší dôvod, prečo nechať Adam Ružičku v základnej zostave“ – kanadský tím má s ním v zostave pozitívnu bilanciu 25-13-1. Pozreli sme sa, ako sa táto bilancia rozložila medzi sezóny. V ročníku 2020/21 mali Flames bilanciu s Ružičkom 2-1-0, vlani 19-8-1 a tento rok 4-4-0, pričom z posledných piatich duelov vyhralo Calgary štyri.
Video: Ružička pokračoval v dobrej práci. Takto získal presilovkuSlovenský útočník Adam Ružička pri pondelkovej výhre Calgary 5:2 nad Philadelphiou nebodoval, no v strede prvej tretiny získal pre svoj tím presilovku, keď ho pred bránou súpera poslal k ľadu Justin Braun. Flames však početnú výhodu na gól nezužitkovali.

Video: Černák skončil na ľade po reverznom hite FolignaSlovenský obranca Tampy Erik Černák sa v pondelkovom zápase proti Bostonu postavil do cesty útočníkovi Nickovi Folignovi. Nakoniec to však bol on, kto skončil na ľade:

Video: Tomáš Tatar zaujal krásnym gólom zo vzduchu Slovenský útočník Tomáš Tatar pomohol v pondelok New Jersey k výhre 5:2 nad Edmontonom, keď v tretej tretine strelil svoj štvrtý gól v sezóne. Išlo o peknú dorážku vlastného zakončenia, keď bol puk ešte vo vzduchu:

21. 11. 2022

Konečne lepší útok? Slafkovský trénoval na mieste HoffmanaArpon Bosu z The Athletic informuje, že slovenský útočník Montrealu, Juraj Slafkovský, absolvoval pondelkový tréning v útoku s Christianom Dvorakom a Brendanom Gallagherom. Ide o druhú formáciu v hierarchii, v ktorej bežne hráva aj Mike Hoffman. Toho trápi zranenie dolnej časti tela. Canadiens najbližšie hrajú v utorok proti Buffalu.
Video: Hráči Pens pri rozcvičke vtipne napodobňovali MalkinaHviezdny veterán Jevgenij Malkin odohral v nedeľu proti Chicagu svoj 1000. zápas v NHL. Spoluhráči z Pittsburghu sa uistili, že naň nezabudne, už pri predzápasovej rozcvičke. Napodobňovali po ňom jeho typickú rutinu. To, že sa mu to páčilo, prezradil úsmev na jeho tvári i poklepanie hokejkou.

20. 11. 2022

Video: MacKinnon s krásnou akciou, neubránil ho ani FehérváryHviezdny útočník Colorada Nathan MacKinnon ukázal v sobotnom zápase svoju silu. Nanešťastie, odskákala si to obrana Washingtonu a zastaviť sa rozbehnutý vlak nedokázal ani slovenský bek Martin Fehérváry. Capitals nakoniec zápas prehrali 0:4.

Najproduktívnejší hráč Flyers je zranenýÚtočník Flyers Travis Konecny vynechal sobotný zápas proti Montrealu pre zranenie hornej časti tela, s ktorým sa vrátil do Philadelphie na vyšetrenia. Utrpel ho vo štvrtok v Bostone. Ak by vynechal dlhší čas, bola by to pre tím rana. Vedie ho s 19 bodmi (7+12), ktoré nazbieral v 17 dueloch.
Video: Trojbodový Adam Ružička strelil ďalšie dva góly! Slovenský útočník Adam Ružička v sobotnom zápase Calgary proti Floride potvrdil svoju formu, keď dvakrát skóroval a pridal asistenciu. Góly boli už jeho tretí a štvrtý v sezóne, v ktorej odohral len sedem zápasov. Flames vyhrali 5:4 po nájazdoch.

19. 11. 2022

Nemec a Kňažko patria medzi top mladých obrancov AHLSlovenskí obrancovia Samuel Kňažko a Šimon Nemec zažívajú v dresoch Clevelandu, resp. Uticy svoje prvé sezóny v AHL. A aj napriek tomu sa už radia medzi 15 najlepších obrancov v kategórii do 24 rokov v pokročilej štatistike Game Score na jeden zápas. Kňažko je s hodnotou 0,67 na 14. pozícii, Nemec s hodnotou 0,66 na delenej 15. pozícii. Táto štatistika kombinuje viacero faktorov s rôznymi váhami, aby vyčíslila čo možno najlepšiu celkovú hodnotu produktivity hráča.

Honzek opäť skóroval a ťahá skvelé série! + videoSlovenský útočník Samuel Honzek, ktorý patrí medzi kandidátov na prvé kolo budúcoročného draftu v NHL, sa v piatok opäť zapísal do streleckej listiny, keď pri prehre Vancouveru 1:4 s Kamloops strelil gól v oslabení. Skóroval tak už v piatom zápase po sebe. Bodovú sériu má dokonca o dva zápasy dlhšiu a nazbieral počas nej sedem gólov a deväť asistencií! V oboch prípadoch ide o jeho najdlhšie série v zámorskej kariére. Po 20 zápasoch má na konte 13 gólov (10. v lige, 1. medzi nováčikmi) a 29 bodov (8. v lige, 1. medzi nováčikmi), s ktorými vedie svoj tím.


Viac o výkonoch mladých Slovákov v noci z piatka na sobotu nájdete na SlovakKHL.sk:
Päť Slovákov skórovalo, Císar bol hviezdou zápasu + video
Pitlick ide do Lavalu, Slafkovský vynechal tréningMontreal poslal do Lavalu z AHL útočníka Rema Pitlicka, ktorého povolal v utorok, ale nezaradil do zostavy vo štvrtkovom zápase proti Columbusu. V siedmich dueloch tejto sezóny nebodoval. Medzitým, piatkový tréning vynechali Jevgenij Dadonov, Jake Evans i slovenský mladík Juraj Slafkovský. Dostali voľno z dôvodu „údržby“.
Hviezda Panthers by sa mohla vrátiť už dnesTréner Floridy Paul Maurice v piatok povedal, že sa hviezdny center Aleksander Barkov cíti lepšie a tím je optimistický, že sa vráti do zostavy už v sobotu proti Calgary. Kapitán Panthers vynechal štvrtkový duel proti Dallasu pre chorobu. V tejto sezóne vyprodukoval 14 bodov (4+10) v 16 stretnutiach.
Vegas by mohlo byť bez dôležitého útočníkaCenter Nicolas Roy by mohol vynechať sobotný zápas Vegas proti Edmontonu po tom, čo v tretej tretine štvrtkového duelu proti Arizone utrpel zranenie dolnej časti tela. Tréner Bruce Cassidy sa ešte nerozhodol, či ho v prípade potreby nahradí Jakeom Leschyshynom alebo Michaelom Amadiom. Golden Knights budú v akcii aj v pondelok vo Vancouveri. Roy zaznamenal v 18 zápasoch sezóny 11 bodov (4+7).

18. 11. 2022

Video: Zbodyčekoval vlastného brankára. Potom prišla ďalšia ranaPavel Francouz zažil tŕpky moment v strede tretej tretiny štvrtkového zápasu Colorada proti Caroline. Pravdepodobne z dôvody chyby v komunikácii ho zbodyčekoval vlastný spoluhráč Andreas Englund. Aby toho nebolo málo, v zapätí to využil hráči Hurricanes na strelenie vyrovnávajúceho gólu. Našťastie, Avalanche nakoniec duel vyhrali:

Canadiens poslali mladíka na hosťovanieÚtočník Emil Heineman sa už zotavil zo zranenia, ktoré utrpel v tréningovom kempe. Tím Montreal Canadiens ho tak vo štvrtok poslal na hosťovanie do tímu Leksands IF zo švédskej SHL. V jeho drese vlani zaznamenal 16 bodov (11+5) v 38 stretnutiach. Dvadsaťjedenročného Švéda draftoval Montreal v roku 2020 zo 43. miesta.
Video: Ružička zoči-voči brankárovi. Trafil tyčkuSlovenský útočník Calgary Flames, Adam Ružička, bol veľmi blízko k vyrovnaniu stavu štvrtkového zápasu proti Tampe Bay. Ak by netrafil zoči-voči Andrejovi Vasilevskému tyčku, skóroval by už v treťom zápase po sebe. Nakoniec nebodoval a netešil sa ani z výhry. Lightning vyhrali 4:1.

17. 11. 2022

Video: McDavid tomu nemohol uveriť. Arvidsson ho obral o istý gólJedným z highlightov stredajšieho večera bol aj neskutočný zákrok útočníka Los Angeles Viktora Arvidssona, ktorý na poslednú chvíľu zabránil vyrovnávajúcemu gólu Connora McDavida. Ten tomu nemohol uveriť – puk už videl v bráne. Rovnako, ako mnoho ďalších ľudí:

Video: Montreal zverejnil debatu Zedníka so Slafkovským Bývalý útočník Montrealu, Richard Zedník, sa po otváracom zápase sezóny stretol v šatni so slovenským mladíkom Jurajom Slafkovským. Už vtedy to bolo medializované, no teraz Canadiens zverejnili video, v ktorom sa obaja zhovárali po slovensky a potom aj po anglicky:

Video: Kelemen vykúzlil krásnu prihrávku! Je 4. najlepší v tímeSlovenský útočník Miloš Kelemen pomohol Tucsonu k výhre nad Hendersonom dvoma asistenciami (sumár večera TU). Zaujala však najmä jeho pekná prihrávka naslepo, po ktorej Ronald Knot uzavrel skóre zápasu. Kelemen má po 12. zápase sezóny na konte 8 bodov (3+5) a je štvrtým najproduktívnejším hráčom tímu po Michaelovi Carconem (16), Jean-Sebastianovi Deaovi (11) a Laurentovi Dauphinovi (10).

16. 11. 2022

Swayman robí pokrokyBrankár Jeremy Swayman je popredu oproti plánu zotavovania zo zranenia dolnej časti tela. V utorok sa zapojil do tréningového procesu Bostonu. Tréner Jim Montgomery povedal, že nebude musieť ísť na kondičný pobyt do AHL, ale nevedel povedať, či by sme ho mohli vidieť v akcii už vo štvrtok proti Philadelphii.

15. 11. 2022

Zaujímavosť: Honzek nemá až tak ďaleko od Bedarda!Jedna z najväčších nádejí Slovenska pre budúcoročný vstupný draft v NHL, útočník Samuel Honzek, zažíva vydarený nováčikovský ročník vo WHL. V drese Vancouveru už zaznamenal 12 gólov a 28 bodov v 19 stretnutiach. Liga dokonca upozornila na to, že jeho meno bolo zahrnuté v 47,5 % gólov svojho tímu. Lepšie sú na tom len dvaja hráči - adept na post draftovej jednotky Connor Bedard (60,6%) a Andrew Cristall (54,5%).

Potvrdené: Slafkovský sa vracia. V tejto formáciiSlovenský útočník Juraj Slafkovský dúfal, že sa v utorok vráti pri prvej možnosti po dvojzápasovej suspendácii do zostavy Canadiens. Mohla by si ho totiž naživo pozrieť aj jeho mama. A želanie sa mu splní. V zápase proti New Jersey nastúpi v štvrtom útoku s centrom Jakeom Evansom a pravým krídelníkom Michaelom Pezzettom. Útočníci Joel Armia a Jonathan Drouin nebudú hrať pre zranenia v hornej časti tela.

Černák po prvýkrát v sezóne vynechá dva zápasy po sebeSlovenský obranca Erik Černák, ktorý vynechal pondelkový tréning Tampy Bay, definitívne nebude hrať ani v utorkovom zápase proti Dallasu. Informuje o tom Erik Erlendsson. Černák tak po prvýkrát v sezóne vynechá dva zápasy po sebe. Osudná sa mu stala strela Alexa Ovečkina, ktorá ho v piatkovom zápase proti Washingtonu trafila do nohy. Jeho stav sa posudzuje na dennej báze.
Bude Erik Černák mimo hry aj dnes?Slovenský obranca Erik Černák vynechal v nedeľu svoj druhý zápas sezóny po tom, čo ho v piatok trafila do členka strela Alexa Ovečkina. Zdá sa, že by po prvýkrát v sezóne mohol vynechať viac zápasov po sebe. Tampa Bay sa v utorok stretne s Dallasom a košický rodák v pondelok netrénoval. Podľa Erika Erlendssona je jeho štart proti Stars pri najlepšom otázny.
Buffalu sa vracia obrancaObranca Henri Jokiharju nehral od 20. októbra po tom, čo ho do tváre zasiahol puk. Doktori mu však už dali zelenú a v utorkovom zápase Buffala proti Vancouveru by sme ho mohli vidieť naspäť v akcii. V pondelok trénoval po boku Jacoba Brysona. Sabres hrajú dva zápasy za dva dni, a tak by sa mohol vrátiť až v stredu proti Ottawe. „nemá toho veľa natrénovaného a ja na neho nechcem zvyšovať tlak. Je to však talentovaný hráč, ktorý bude pre nás veľkým prínosom,“ poznamenal tréner Don Granato.
Video: Adam Ružička opäť skóroval!Slovenský útočník Adam Ružička v druhom zápase po sebe zaznamenal gól a asistenciu. Jeho druhý presný zásah v sezóne bol nakoniec dokonca víťazný pri triumfe Calgary 6:5 nad Los Angeles. Po piatich zápasoch má na konte dva góly a tri asistencie.

14. 11. 2022

Video: Sharks inkasovali v presilovke, Karlssonov mega kiks O zaváhanie večera sa v nedeľu postaral Erik Karlsson. Hviezdny obranca San Jose počas presilovky spadol na zadok, keď sa presúval na modrej s pukom. Využili to hráči Wild, ktorí počas oslabenia zvýšili svoje vedenia na 2:0. Našťastie, Sharks sa nakoniec podaril obrat a duel vyhrali 3:2 po nájazdoch.

|< <   47 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Habs rozhodli o štarte Slafkovského i Mešára: Stretnú vo vzájomnom dueli s Nemcom? Kontroverzný obranca predsa len opúšťa NHL a mieri do RuskaCanadiens rozdelili hráčov do skupín: Povzbudzujúce znamenie pre Mešára?Naplní Regenda očakávania? Jedna vec sa stať nemôže, lebo bude zlá pre jeho budúcnosť v NHL Top hráči Devils do 25 rokov: Šimon Nemec sa dostal do najlepšej päťky. Polepšil si Dvorský nebodoval, ale svojím výkonom zaujal: Odohral fantastický zápas? Expert sa obul do Mešára: Nebral by som ho ani do Lavalu. Treba ho vymeniť! Šatan mal dôvod na radosť. Slovenský brankár proti nemu nestál Lehner zrejme ešte stále dúfa v návrat do NHLMajitelia sa stretnú, aby rozhodli o ďalšej expanzii NHL. Bude v nej 36 tímov?Kane má po operácii. Bude pauzovať dlho. Do kedy? Útočník Kings utrpel v úvode kempu nepríjemné zranenie Honzek dvojbodový, Pekarčík prihrával nádherne. Kelemen bodoval a bol pri kurióznom momenteObaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies