Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Pouliot podpísal zmluvu s Vegas a už si zaň aj zahral Obranca Derrick Pouliot podpísal ako voľný hráč ročný dvojcestný kontrakt s Vegas a debut v jeho drese zažil už vo štvrtok proti Floride. Raz asistoval. Dvadsaťosemročný Kanaďan nehral v NHL od sezóny 2019/20. Doteraz v nej odohral 203 zápasov so ziskom 49 bodov (8+41). Aktuálne ročník trávil v Hendersone pod zmluvou AHL. V 42 dueloch si pripísal 19 bodov (2+17). V minulosti si zahral za Penguins, Canucks a Blues.

14. 11. 2022

Video: Markström bude mať novú, drsnú masku Brankár Calgary Flames Jacob Markström zostane aj pri svojej novej maske verný lebke. Novú dimenziu drsnosti motívu však tentoraz dodá to, že bude mať magmatické zuby a bude láve. Autor Jordon Bourgeault pritom namaľoval aj mriežku, takže celý motív vynikne o niečo viac:

Video: Petrovský žiaril, Mešár tiež 1. hviezdou zápasu! Slovenské nádeje tímov NHL majú za sebou vydarený večer v OHL. Servác Petrovský (Minnesota) dosiahol svoj prvý hetrik v lige, aby ako prvá hviezda zápasu doviedol Owen Sound k výhre 6:3 nad Erie. Strelil aj víťazný gól. Po 16 dueloch má na konte 18 bodov (6+12).


Filip Mešár (Montreal) medzitým po dvoch zápasoch bez bodu strelil svoj 6. gól v sezóne a pridal 5. asistenciu v sezóne, aby pomohol k výhre Kitcheneru 4:3 nad North Bay. Tiež bol vyhlásený za prvú hviezdu. Bol to jeho deviaty zápas v OHL.


Viac o slovenských nádejach v zámorí nájdete na SlovakKHL.sk:
Petrovský, Mešár a Kmec hviezdami zápasov, Honzek trojbodový + video

13. 11. 2022

Ružička je na tom už rovnako i lepšie ako hviezdna posila Flames! Zámorský expert Ryan Pike poukázal po sobotnom zápase Calgary na zaujímavú skutočnosť. Slovenský útočník Adam Ružička už v hre piatich proti piatim s dvoma bodmi vyrovnal produktivitu hviezdneho Jonathana Huberdeaua. Kým Ružička však odohral len štyri zápasy, letná posila Flames až 11. Ak započítame špeciálne formácie, na konte má Ružička tri body a Huberdeau šesť. Ružička tak má priemer lepší – 0,75 vs. 0,55 bodu na zápas. V prepočte bodov na 60 minút hry je dokonca bratislavský rodák najlepší v tíme s 3,25 bodu aj 1,62 gólu na 60 minút hry.
Video: Komentátor stratil reč, neuveriteľný zákrok a lá Hašek! Brankár Calgary Jacob Markström v sobotnom zápase proti Winnipegu predviedol jeden z najefektnejších zákrokov tejto sezóny. Vylámal si na ňom zuby Mark Scheifele. Usmievať sa niekde musí Dominik Hašek, ktorý robieval podobné zákroky.

Dojímavé gestá: Toronto si uctilo chorého Salminga. Neudržal slzy Tím Toronto Maple Leafs pred sobotným zápasom proti Vancouveru uctilo svoju legendu, Borjeho Salminga, ktorý trpí nevyliečiteľnou chorobou ALS. Hoci bol v kariére známy ako tvrďas, ceremoniál ho dojal až k slzám. Hodil aj slávnostný puk a Maple Leafs si pre neho pripravili ešte jedno prekvapenie – otváracie zostava bola švédska. Okrem brankára Kallgrena ju tvorili aj obrancovia Sandin a Liljegren a útočníci Engvall, Nylander a Jarnkrok.

Video: Parise prekonal rekord VišňovskéhoZach Parise rozhodol v sobotu o výhre Islanders 4:3 nad Columbusom, keď skóroval v predĺžení. Zároveň tým prekonal klubový rekord Ľubomíra Višňovského a vo veku 38 rokov a 107 dní sastal najstarším hráčom Islanders s gólom v nadstavenom čase. Slovenská legenda ten predošlý vytvorila 27. februára 2014 s vekom 37 rokov a 200 dní.

Video: Adam Ružička strelil prvý gól v sezóne!Slovenský útočník Adam Ružička nastúpil v sobotu proti Winnipegu v treťom zápase po sebe v prvom útoku Calgary a tentoraz to prinieslo aj svoje gólové ovocie. Po prihrávke Eliasa Lindholma obnovoval vedenie svojím prvým gólom v sezóne a šiestym v kariére (35 zápasov):

Video: Tomáš Tatar opäť skóroval, nový rekord na sveteSlovenský útočník Tomáš Tatar potvrdil v sobotu svoju formu, keď s gólom a asistenciou pomohol Devils k výhre 4:2 nad Arizonou. Gól bol jeho tretí v sezóne a druhý za ostatné dva zápasy. Bodoval pritom už v siedmich dueloch po sebe, čo je jeho nový osobný rekord. Počas tejto série nazbieral deväť bodov. Dokopy ich má na konte 11 v 15 dueloch.

12. 11. 2022

Video: Flyers si uctili Claudea Girouxa pri jeho návrateSkúsený center Claude Giroux sa so svojím tímom Ottawa Senators predstavil v sobotu na ľade Philadelphie. Vrátil sa do nej po prvýkrát od výmeny do Floridy a dočkal sa vrúcneho privítania. Niekdajší kapitán Flyers odohral za organizáciu, ktorá ho draftovala v roku 2006 z 22. miesta, presne 1000 zápasov so ziskom 900 bodov (291+609)

Rozhodlo sa o ďalšom štarte Haláka, Ružička opäť v prvom útokuRangers sa v sobotu predstavia v Nashville a slovenský brankár Jaroslav Halák sa v ňom pokúsi zaknihovať svoju prvú výhru v newyorskom drese a v tejto sezóne. Jeho štart potvrdil hlavný tréner Gerard Gallant. Medzitým v Calgary sa v treťom zápase po sebe dočká príležitosti v prvom útoku Adam Ružička, ktorý pred večerným zápasom proti Winnipegu absolvoval rozkorčuľovanie po boku Eliasa Lindholma a Tylera Toffoliho.

Andersen je už na listine zranenýchTím Carolina Hurricanes umiestnil brankára Frederika Andersena na listinu zranených hráčov s retroaktívnou platnosťou k 6. novembru. Tridsaťtriročného Dána trápi nešpecifikované zranenie. Naposledy chytal 6. novembra, kedy proti Torontu zastavil 18 z 21 striel pri prehre 1:3. V tejto sezóne má bilanciu 5-3 s 89,1% úspešnosťou zákrokov.
Capitals budú chvíľu bez tréneraMužstvo Washingtonu si bude musieť minimálne v dvoch zápasoch poradiť bez hlavného trénera Petera Lavioletta, ktorý vstúpil do covidového protokolu. Prvý zápas vynechal v piatok, kedy Cpaitals hostili Tampu. Na jej ľade sa predstavia v nedeľu. Dočasne vedie tím asistent Kevin McCarthy.

11. 11. 2022

Hjalmarsson obnovuje kariéru, Eriksson sa vracia domov Dvaja bývalí hráči NHL, útočník Loui a obranca Niklas Hjalmarsson, sa vrátili domov, aby tam hrali v najvyššej SHL. Tridsaťsedemročný Eriksson sa dohodol na zmluve s Frolundou po tom, čo v minulej sezóne zaznamenal 19 bodov (3+16) v 73 dueloch v drese Arizony. O dva roky mladší Hjalmarsson obnovuje kariéru, aby si zahral za HV71. Naposledy hral v sezóne 2020/21 tiež za Coyotes.
Yamamoto sa vrátil do EdmontonuÚtočník Kailer Yamamoto sa vrátil z výjazdu do Edmontonu, aby absolvoval vyšetrenia nešpecifikovaného zranenia. Prezradil to tréner Jay Woodcroft, ktorému hráč nebol k dispozícii vo štvrtok proti Caroline. Nebude hrať ani proti Floride. Yamamoto odohral v tomto ročníku 13 zápasov len so ziskom troch asistencií.
Video: Campbell sa vyznamenal. Prihral na gól. Súperovi Už v posledných minútach prehratého zápasu o veľa nešlo, no brankár Edmontonu Jack Campbell si na gól Jespera Fasta z Caroliny sem-tam ešte určite spomenie. Na gól mu doslova prihral svojou ľahkovážnou rozohrávkou:

Video: Krásna akcia, Tatar strelil svoj druhý gól v sezóneTomáš Tatar bodoval v šiestom zápase po sebe a hoci prišiel o sériu zápasov so ziskom asistencií, tentoraz k výhre New Jersey 4:3 nad Ottawou pomohol gólom! Druhým v sezóne a po peknej kombinácii:

10. 11. 2022

Ružička opäť v prvom útoku. Brániť ho bude aj vracajúca sa hviezdaSlovenský útočník Adam Ružička by sa mal aj vo štvrtkovom zápase proti Bostonu predstaviť v prvom útoku Calgary po boku Eliasa Lindholma a Tylera Toffoliho. Práve s nimi dnes absolvoval dopoludňajšia rozkorčuľovanie. Domáci medzitým potvrdili, že sa im vráti do hry hviezdny obranca Charlie McAvoy, ktorý bude hrať v prvom páre po boku Matta Grzelcyka.
Expert o Regendovi: Prečo bol v AHL? Patrí do NHL!Zámorský odborník Félix Sicard z The Fourth Period si myslí, že slovenský útočník Pavol Regenda v stredajšom zápase Anaheimu proti Minnesote dokázal, že patrí do NHL, keď v ňom strelil svoj prvý gól.

„Pavol Regenda ako absolútny ostrostrelec poslal Anaheim do vedenia. Prečo bol v AHL?“ poznamenal Sicard. „Nemôžete žiadať o výrazne lepší prvý gól, ako bol tento. Perfektná strela, ktorá prekonala brankára bez tienenia. Dobré pre Regendu. Je hráčom NHL a patrí do zostavy na každovečernej báze.“
Video: Ovečkin ako buldozer! Zranil českého beka, získal presilovkuKapitán Washington Alex Ovečkin nie je známy len tým, že vie strieľať góly. Nikdy mu nebola cudzia ani hra do tela. Dokázal to aj v stredu, keď nekompromisne narazil na mantinel obrancu Pittsburghu Jana Ruttu. Nanešťastie, český hokejista musel duel opustiť so zranením. Ovečkin tým získal aj presilovku – Rutta zákrok oplácal krosčekom:

Hart absolvoval tréning. Vráti sa dnes?Brankár Philadelphie Carter Hart absolvoval v stredu tímový tréning a mohol by hrať vo štvrtkovom zápase proti Columbusu. „Cítim sa omnoho lepšie ako som sa cítil včera,“ povedal Hart, ktorý vynechal utorkový duel pre chorobu. Tréner John Tortorella nevedel potvrdiť jeho štvrtkový štart, no Flyers poslali na „farmu“ brankára Samuela Erssona, takže v zostave by mal figurovať.
Caroline chýba Frederik AndersenCarolina absolvovala stredajší zápas proti Floride bez brankára Frederika Andersena, ktorý nedokončil pre nešpecifikované zranenie utorkový tréning. Tím jeho stav nešpecifikoval, ale zo Chicaga (AHL) povolal Piotra Kočetkova, ktorý proti Panthers kryl chrbát Anttimu Raantovi.
Video: Slafkovského mentor sa mlátil s brankáromSkúsený útočník Brendan Gallagher, ktorý si v Montreale zobral pod svoje krídla mladíkov, vrátane nášho Juraja Slafkovského, sa v stredajšom zápase proti Vancouver zaplietol do potýčky s brankárom Thatcherom Demkom. Pôvodcom všetkého bol jeho agresívny ťah na bránu:

Video: Zegras strelil krásny gól, nakoniec bol ten Regendov jediným Anaheim prehral v stredu s Minnesotou 1:4 a o jediný gól kalifornského tímu sa postaral Pavol Regenda. Ešte pred ním sa však z gólu tešil aj Trevor Zegras. Dočasne. Rozhodcovia mu ho po ďalšom posúdení pre ofsajd odobrali. Bolo to však ďalšie výstavné, tzv. lakrosové zakončenie z jeho dielne:

09. 11. 2022

Potvrdené: Slafkovský sa porozpráva s disciplinárkou Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL v stredu informovalo, že absolvuje pojednávanie s útočníkom Montrealu Jurajom Slafkovským, ktorý sa bude obhajovať v prípade nebezpečného narazenia Matta Luffa z Detroitu v utorkovom zápase (viac TU). Súperovi spôsobil zranenie, o ktorom tréner Red Wings Derek Lalonde povedal, že bude dlhodobé.

Tréner Detroitu sa vyjadril k zákroku SlafkovskéhoTréner Detroitu Derek Lalonde nebol spokojný so zákrokom, ktorým Juraj Slafkovský zranil jeho zverenca Matta Luffa v utorkovom zápase proti Montrealu (viac TU). Po zápase povedal: „Pokiaľ ide o ten zákrok, rozhodcovia urobili správne rozhodnutie. Je to nešťastné. Je to presne taký zákrok, ktorým sa chcete vyhnúť presne pre to, čo sa aj stalo. Hráč sa vážne zranil. Je to tak, ako to je a ideme ďalej.“
Samsonov vynechá týždne, Murray napreduje Hlavný tréner Toronta Sheldon Keefe v utorok povedal, že zranenie kolena brankára Iľju Samsonova sa aktuálne posudzuje na týždennej báze. Stále nemá k dispozícii špecifickejší odhad dĺžky absencie. Brankár Matt Murray sa medzitým zapojil do utorkového dopoludňajšieho rozkorčuľovania a v stredu bude trénovať bez obmedzení.
Video: Mešár skóroval v slovenskom súboji!Z mladíkov v zámorí sme do rána videli v akcii nádej Montrealu Filipa Mešára, ktorý strelil svoj 5. gól v sezóne pri výhre Kitcheneru 7:1 nad Owen Sound. Pripísal si aj plusku. Po 6 dueloch má na konte 9 bodov. Na jediný gól súpera prihrával Servác Petrovský (nádej Minnesoty), ktorý si po 13 dueloch udržuje priemer bod na zápas.


Sumáre o mladíkoch v zámorí nájdete na SlovakKHL.sk

08. 11. 2022

Novinár z Montrealu: Mešár je ako česká legenda, len šikovnejší Zámorský novinár Stu Cowen z denníka Montreal Gazzette je očarený slovenským útočníkom Filipom Mešárom od momentu, kedy ho prvýkrát videl. Pripomína mu neikdjašieho útočníka Canadiens, Tomáša Plekanca. „Filip Mešár zaujal mňa aj ostatných od prvého momentu, keď sme ho videli v rozvojovom kempe. Je veľmi šikovný a prefíkaný s pukom i bez neho. Na ľade ide vždy naplno, v súbojoch nepoľavuje. Je trochu ako Plekanec, akurát šikovnejší,“ poznamenal Cowan.
Video: Tento gól Blues, absolútna krása St. Louis si v pondelok pripísalo siedmu prehru po sebe, keď nestačilo na Boston 1:3. Čestný úspech mal na svedomí Brayden Schenn, ktorý bol na konci ukážkovej kombinácie:

Video: Tatar sa stal počas interview terčom žartu mladého BielorusaV kabíne New Jersey Devils bolo v pondelok veselo. Slovenský útočník Tomáš Tatar sa počas rozhovoru s novinármi stal terčom žartíka zo strany spoluhráča Jegora Šarangoviča, na čom sa všetci dobre zasmiali:

|< <   48 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Habs rozhodli o štarte Slafkovského i Mešára: Stretnú vo vzájomnom dueli s Nemcom? Kontroverzný obranca predsa len opúšťa NHL a mieri do RuskaCanadiens rozdelili hráčov do skupín: Povzbudzujúce znamenie pre Mešára?Naplní Regenda očakávania? Jedna vec sa stať nemôže, lebo bude zlá pre jeho budúcnosť v NHL Top hráči Devils do 25 rokov: Šimon Nemec sa dostal do najlepšej päťky. Polepšil si Dvorský nebodoval, ale svojím výkonom zaujal: Odohral fantastický zápas? Expert sa obul do Mešára: Nebral by som ho ani do Lavalu. Treba ho vymeniť! Šatan mal dôvod na radosť. Slovenský brankár proti nemu nestál Lehner zrejme ešte stále dúfa v návrat do NHLMajitelia sa stretnú, aby rozhodli o ďalšej expanzii NHL. Bude v nej 36 tímov?Kane má po operácii. Bude pauzovať dlho. Do kedy? Útočník Kings utrpel v úvode kempu nepríjemné zranenie Honzek dvojbodový, Pekarčík prihrával nádherne. Kelemen bodoval a bol pri kurióznom momenteObaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies