Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Pouliot podpísal zmluvu s Vegas a už si zaň aj zahral Obranca Derrick Pouliot podpísal ako voľný hráč ročný dvojcestný kontrakt s Vegas a debut v jeho drese zažil už vo štvrtok proti Floride. Raz asistoval. Dvadsaťosemročný Kanaďan nehral v NHL od sezóny 2019/20. Doteraz v nej odohral 203 zápasov so ziskom 49 bodov (8+41). Aktuálne ročník trávil v Hendersone pod zmluvou AHL. V 42 dueloch si pripísal 19 bodov (2+17). V minulosti si zahral za Penguins, Canucks a Blues.

02. 11. 2022

St. Louisovi sa páčilo, ako si spoluhráči zastali Slafkovského Minútu a 20 sekúnd pred koncom utorkového zápasu strčil útočník Minnesoty Marco Rossi do útočníka Montrealu Juraja Slafkovského, ktorý následne nepekne narazil do mantinelu. Mladého Slováka sa spoluhráči okamžite pokúsili pomstiť a ešte pol minúty pred koncom sa to Arber Xhekaj pokúsil Rossim vrátiť. Neúspešne. Trénera Martina St. Louis však takáto odozva potešila, hoci sa z toho nesnažil robiť veľké haló: „Nebola to až taká veľká vec, no aj napriek tomu sa k tomu chlapci postavili ako mužstvo. Mentalita svorky – a to sa mi páči. Keď ju máte, viete, že vaše mužstvo je zomknuté a hráči si navzájom chránia chrbát. Bez toho, aby som z toho incidentu robil veľkú vec, musíme sa navzájom chrániť a bolo fajn vidieť to.“
Najlepšie halloweenske meno histórie NHL? Zaujali dvaja SlováciOficiálny účet NHL na Instagrame si pri príležitosti Halloweenu posvietil na mená hráčov, ktoré sa najviac k tomuto zámorskému sviatku hodia. V prehľade sme pritom našli aj dvoch Slovákov – Miroslava Šatana a Richarda Pánika. Šatan, ktorého meno sa v zámorí píše ako Satan, bol dokonca častou voľbou fanúšikov ako najlepšie meno z tohto zoznamu.

Video: Fehérváry poslal Smitha nepekne do mantinelu Slovenský obranca Martin Fehérváry sa v utorkovom zápase Washingtonu proti Vegas dostal v súboji o puk do kontaktu s Reillym Smithom. Ten stratil pevnú pôdu pod nohami a nepríjemne narazil do zadného mantinelu. Bratislavský rodák za to dostal dve trestné minúty a vyvolalo to aj potýčku.

01. 11. 2022

Opäť v novom: V tomto útoku dnes nastúpi Juraj SlafkovskýSlovenský útočník Juraj Slafkovský nastúpi v dnešnom zápase Montrealu proti Minnesote v štvrtom útoku. Doplnia ho v ňom Rem Pitlick a Jake Evans. Pre draftovú jednotku pôjde o siedmy zápas v tejto sezóne. V predošlých šiestich dvakrát skóroval.
Mešár sa udržal v rebríčku záujmuSlovenský útočník Juraj Slafkovský síce z rebríčka 10 najhľadanejších hráčov týždňa na najväčšej hokejovej databáze HockeyDB vypadol, no jeho kolega a krajan z organizácie Canadiens, Filip Mešár sa v ňom udržal. Figuruje na šiestom mieste za Philom Kesselom, Nicolasom Beaudinom, Coleom Caufieldom, Connorom Bedardom a Connorom McDavidom. Za ním skončili Jack Studnicka, Erhan Bear, Shane Wright a Arber Xhekaj.
Video: Binnington musel striedať. „Pozdravil“ pri tom striedačku súperaBrankár Jordan Binnington v pondelkovom zápase St. Louis proti Los Angeles inkasoval päť gólov z 19 striel a v strede zápasu sa ho tréner rozhodol vystriedať. Samozrejme, gólman neodchádzal z brány s nadšením a dokonca sa pár ostrých slov ušlo aj striedačke súpera:

Video: Veľký hit od FehérváryhoSlovenský obranca Martin Fehérváry sa v pondelkovom zápase Washingtonu proti New Jersey zviditeľnil viac svojou početnou streľbou - s piatimi strelami si vytvoril osobné maximum. Urobil však aj dva bodyčeky a na jeden z nich poukázala televízia NBC Sports:

Brossoit smeruje na kondičný pobyt Tím Vegas Golden Knights poslal brankára Laurenta Brossoita na dlhodobý kondičný pobyt do tímu Henderson Silver Knights z AHL. Dvadsaťdeväťročný Kanaďan absolvoval v lete operáciu bedrového kĺbu a v tejto sezóne preto ešte nechytal. Vlani dosiahol bilanciu 10-9-3 s 89,5% úspešnosťou zákrokov.

31. 10. 2022

Video: Na Bastiana sa pred bránou vrhla horda Modrokabátnikov Útočník New Jersey Nathan Bastian bol v nedeľnom zápase proti Columbusu v poslednej minúte druhej tretiny agresívny pred bránou až príliš. Okamžite sa na neho vrhli spoluhráči Elvisa Merzlikinsa:

Kuriozita: Gibson kopal a kopal, no hokejky sa nemohol zbaviť V strede tretej tretiny nedeľného zápasu Anaheimu proti Torontu museli rozhodcovia prerušiť hru, pretože sa domáci brankár John Gibson nemohol zbaviť zaseknutej hokejky:

Devils v nedeľu ocenili Daneyka + videoTím New Jersey Devils pred nedeľným zápasom proti Columbusu ocenil Kena Daneyka za 40 sezón, ktoré v tíme strávil ako hráč a komentátor. Vhodil čestné buly a od hráčov, trénerov a personálu dostal darček v podobe obľúbených cigár a dekoratívneho popolníka, od tímu striebornú hokejku. Jeho syn Shane zaspieval národnú hymnu.

Calgary si upísalo rodáka z EdmontonuÚtočník Lucas Ciona podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Calgary, ktoré ho draftovalo v minulom roku z celkového 173. miesta. Devätnásťročný rodák z Edmontonu pôsobí v juniorskej WHL, kde v drese Seattlu odohral v tomto ročníku deväť zápasov so ziskom siedmich gólov a desiatich asistencií.

30. 10. 2022

Video: Mešár sa vrátil a skóroval v presilovke! V sobotu sa do akcie vrátil Juraj Slafkovský a skóroval v presilovke. O deň neskôr, len na inej úrovni, sa to isté podarilo Filipovi Mešárovi. Svojím štvrtým gólom v sezóne však k výhre nepomohol. Kitchener prehral s Erie 3:7 a mladý Slovák si z duelu odniesol aj tri mínusové body.

Slafkovský je v tejto štatistike lepší ako McDavid, Pastrňák či OvečkinZámorský novinár Stu Cowan poukázal na to, že slovenský útočník Montrealu Juraj Slafkovský strelil svoje dva góly len z piatich striel na bránu. Jeho úspešnosť streľby je tak na úrovni 40 %. V NHL je medzi hráčmi s minimálne piatimi odohranými zápasmi štvrtý za Ryanom McLeodom (50%), Shaneom Pintom (42,9%) a Nicom Dowdom (42,9%). Za sebou necháva hráčov ako sú Connor McDavid (30%), David Pastrňák (14,0%), Sidney Crosby (12,9 %) či Alex Ovečkina (10,3%). K tomu pritom treba dodať, že už trafil aj tyčky, takže od ďalších gólov ho delili milimetre.
Video: Fehérváry ako stena. Takto poslal súper k ľadu Slovenskému obrancovi Washingtonu Martinovi Fehérvárymu nie je tvrdá hra cudzia. Dokazuje to aj v tejto sezóne. Fanúšikov zaujal aj jeho bodyček ešte zo štvrtkového zápasu proti Dallasu. Nedovolil v ňom prejsť ďalej Tyovi Dellandreovi. V zámorí si ho pripomenuli v sobotu, pozrite si ho aj vy:

Video: Nechali sa napáliť! Domi „predal“ rozhodcom neexistujúci zásahÚtočník Chicaga Max Domi zahral divadlo, trval na svojom a rozhodcovia mu uverili. V tretej tretine sobotného zápasu vylúčili obrancu Buffala Rasmusa Dahlina za nedovolenú hru vysokou hokejkou, ku ktorej v skutočnosti nedošlo:

Mullett Aréna: Smiali sa jej, ale v tomto môže byť najlepšia v NHLUniverzitná Mullett Aréna, ktorá sa stala prechodným domovom tímu Arizona Coyotes, sa stala terčom posmeškov pre svoju nízku kapacitu či provizórne podmienky v zázemí (ktoré by sa mali časom vyriešiť), no mohla by byť v NHL v niečom aj najlepšia. Pierre-Luc Dubois z Winnipegu, ktorý hral v hale historicky prvý zápas proti Coyotes, povedal pre Leih Hextallovú, že „ľad v Mullett Aréne by mohol byť ten najlepší v celej NHL.“

29. 10. 2022

Video: Doan a Doan vhodili symbolické prvé buly v Mullett ArénePred prvým zápasom NHL hraným v päťtisícovej Mullett Aréne, ktorý sa odohral v piatok, vhodili prvé buly symbolicky Shane Doan v drese Coyotes a jeho syn Josh v drese Arizonskej štátnej univerzity, za ktorú hráva a s ktorou tím NHL zdieľa spomínanú halu. Následne sledovali, ako Coyotes podľahli Jets 2:3 po predĺžení.

Trpaslík proti obrovi: V zámorí baví nerovná bitka. Ako dopadla? + video V zámorí sa hokejoví nadšenci zabávajú na piatkovej bitke z nižšej AHL. 167 centimetrov vysoký Xavier Simoneau z Lavalu si zmeral sily s 196-centimetrovým Brettom Murrayom z Rochestru. A nerovný súboj pre neho, na prekvapenie, nedopadol najhoršie:

28. 10. 2022

Vtipné foto: Slafkovský je len o „trochu“ vyšší ako GallagherZámorský novinár Stu Cowan zverejnil na sociálnej sieti fotografiu, ktorá zachytávala trojicu hráčov Canadiens. Zaujal najmä pohľad na vysokého Juraja Slafkovského, vedľa ktorého stal Brendan Gallagher. Novinár k tomu napísal: „Nováčik Juraj Slafkovský je len o trochu väčší ako jeho spoluhráč Brendan Gallagher.“

Video: Tatarov gól rezonuje v Detroite aj po rokochNa Detroit Sports Nation vyšiel rebríček 5 brilantných gólov roka 2015 z pohľadu hráčov Red Wings. Na peknom treťom mieste figuroval slovenský útočník Tomáš Tatar a jeho strela v zápase proti New Jersey:



Brilantnejšie góly strelili už len Henrik Zetterberg a Dylan Larkin:



Video: Postaral sa útočník Flyers o prihrávku sezóny?Philadelphia vo štvrtok zdolala Floridu 4:3 aj vďaka tomu, že vedela dvakrát zareagovať na nepriaznivý stav. Prvýkrát sa to podarilo Tonymu DeAngelovi, pri ktorého góle sa skvelou prihrávkou prezentoval Travis Konecny:

27. 10. 2022

Foto: Pre Slafkovského nenašli poriadne miesto v kabíneKanadský novinár Arpon Basu priniesol zaujímavú fotografiu z Buffala, kde Montreal odohrá vo štvrtok zápas proti miestnym Sabres. Dve stoličky s popisom „nováčik“. Patrili slovenskému útočníkovi Jurajovi Slafkovskému. „Malo by byť poznamenané, že kustódi rozhodujú o tom, kto nedostane svoje miesto v kabíne a keďže Slafkovský dnes večer nehrá, tak práve on dostal stoličky,“ dodal Basu v nadväznom príspevku.

Chicago získalo hráča, ktorý si zahral v NitreChicago urobilo v stredu aj druhú výmenu (o prvej viac TU). Tentoraz zahŕňala hráčov bez skúseností z NHL, no jeden si zahral na Slovensku. Ide o obrancu Coopera Zecha, ktorého Blackhawks získali od Philadelphie za centra Evana Barratta. Dvadsaťtriročný nedraftovaný Američan odohral v ročníku 2020/21 15 zápasov za HK Nitra. Pripísal si v nich dva góly a osem asistencií. Vlani hrával za Lehigh Valley v AHL. V 53 zápasoch zaznamenal gól a desať asistencií. Dvadsaťtriročný Barratt v prvých dvoch dueloch tejto sezóny AHL nebodoval.
Stars povolali letnú akvizíciu z ČeskaTím Dallas Stars v stredu povolal do prvého tímu českého útočníka Matěja Blümela z Texasu z AHL, kde doteraz zaznamenal päť gólov a tri asistencie v piatich stretnutiach. Debut v NHL by mohol zažiť vo štvrtok, kedy Stars hostia Washington. Dvadsaťdvaročný rodák z Tábora podpísal s Dallasom zmluvu v lete po troch rokoch strávených v Pardubiciach. Zaujal na posledných majstrovstvách sveta, z ktorých si odniesol štyri góly a štyri asistencie z desiatich stretnutí.
Video: Binnington zasiahol Kanea do tváreFanúšikov Edmontonu v stredajšom zápase proti St. Louis rozladil brankár Blues Jordan Binnington, ktorý opäť ukázal, že žiadne dotieranie v blízkosti bránkoviska nestrpí – v úvode druhej tretiny zasiahol lapačkou tvár ich útočníka Evandera Kanea. Ten to ustál a žiaden trest od rozhodcov neprišiel. Z víťazstva 3:1 sa však nakoniec tešil kanadský tím.

Bowness nepôjde na výjazd Hlavný tréner Rick Bowness nepocestuje s tímom Winnipeg Jets na trojzápasový výjazd, ktorý začne vo štvrtok. Predzápasového plánovania sa však zúčastní virtuálne. Bowness mal pred otváracím zápasom sezóny pozitívny test na koronavírus. Cez víkend sa vrátil na striedačku, no v pondelok na nej chýbal, pretože sa cítil zle.

26. 10. 2022

Video: Gallagher vytočený! Fleury mu strhol prilbu Marc-Andre Fleury zneškodnil v utorok 26 z 27 striel Montrealu, aby pomohol Minnesote k výhre 3:1. To však nebol jediný dôvod, prečo nahneval Brendana Gallaghera. Útočník Canadiens sa smerom k rozhodcovi rozčuľoval, že mu populárny gólman strhol z hlavy prilbu a nedostal za to trest:

Video: Erik Černák sa dostal do šarvátkySlovenský obranca Erik Černák sa v utorkovom zápase Tampy proti Los Angeles vrátil do akcie po jednozápasovej absencii spôsobenej zranením. Netrvalo dlho a zviditeľnil sa – v 17. minúte prvej tretiny sa dostal do potýčky s Brendanom Lemieuxom. Obaja si z nej odniesli dve trestné minúty za hrubosť. Černák nakoniec zaznamenal aj mínusový bod, streli, dva bloky a tri bodyčeky počas 19 minút v akcii.

Premiérka podporuje novú arénu v CalgaryPremiérka provincie Alberta, Danielle Smithová, podporuje výstavbu novej arény v Calgary, ktorá by bola aj domovom Flames: „Stačí sa len pozrieť na sever na Rogers Place, aby ste videli, že Edmonton priťahuje množstvo podujatí svetovej úrovne a aréna priniesla aj ekonomickú revitalizáciu pre centrum mesta. Jednoducho povedané, Calgary potrebuje nové centrum pre podujatia a arénu svetovej triedy. Práve teraz je na čase, aby sa s týmto projektom začalo.“

|< <   50 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Canadiens rozdelili hráčov do skupín: Povzbudzuje znamenie pre Mešára?Naplní Regenda očakávania? Jedna vec sa stať nemôže, lebo bude zlá pre jeho budúcnosť v NHL Top hráči Devils do 25 rokov: Šimon Nemec sa dostal do najlepšej päťky. Polepšil si Dvorský nebodoval, ale svojím výkonom zaujal: Odohral fantastický zápas? Expert sa obul do Mešára: Nebral by som ho ani do Lavalu. Treba ho vymeniť! Šatan mal dôvod na radosť. Slovenský brankár proti nemu nestál Lehner zrejme ešte stále dúfa v návrat do NHLMajitelia sa stretnú, aby rozhodli o ďalšej expanzii NHL. Bude v nej 36 tímov?Kane má po operácii. Bude pauzovať dlho. Do kedy? Útočník Kings utrpel v úvode kempu nepríjemné zranenie Honzek dvojbodový, Pekarčík prihrával nádherne. Kelemen bodoval a bol pri kurióznom momenteObaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies