Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Pouliot podpísal zmluvu s Vegas a už si zaň aj zahral Obranca Derrick Pouliot podpísal ako voľný hráč ročný dvojcestný kontrakt s Vegas a debut v jeho drese zažil už vo štvrtok proti Floride. Raz asistoval. Dvadsaťosemročný Kanaďan nehral v NHL od sezóny 2019/20. Doteraz v nej odohral 203 zápasov so ziskom 49 bodov (8+41). Aktuálne ročník trávil v Hendersone pod zmluvou AHL. V 42 dueloch si pripísal 19 bodov (2+17). V minulosti si zahral za Penguins, Canucks a Blues.

26. 10. 2022

McDavid vyzerá byť v poriadkuHlavný tréner Edmontonu Jay Woodcroft v utorok povedal, že kapitán Connor McDavid vyzeral v poriadku počas utorkového rána a očakáva od neho, že nastúpi na ďalší zápas vo štvrtok proti St. Louis. Hviezdny útočník opustil na nejaký čas pondelkový duel proti Pittsburghu, keď po súboju s Jeffom Petrym narazil do bránky.
Stars chýba hviezdny obrancaTím Dallas Stars absolvoval utorkový duel proti Bostonu bez hviezdneho obrancu Mira Heiskanena. Trápi ho zranenie hornej časti tela, ktoré sa posudzuje denne. Viac informácií nie je známych. Heiskanen zaznamenal dva góly a asistenciu v prvých šiestich dueloch sezóny.

25. 10. 2022

Mešár a Slafkovský pútali záujem hokejového svetaNajväčšia hokejová databáza HockeyDB sa pochválila s rebríčkom 10 najvyhľadávanejších hráčov počas minulého týždňa. Dostali sa medzi nich aj dvaja slovenskí útočníci z organizácie Montrealu – Juraj Slafkovský skončil na treťom mieste, Filip Mešár na piatom. Zaujímavé sú dva postrehy – medzi nich sa dostal Shane Wright zo Seattlu a rebríčku dominovali hráči z organizácie „Habs“, pričom na čele skončili Arber Xhekaj a Cole Caufield. Do prvej desiatky sa dostali aj Nicholas Robertson z Toronta (NHL), Owen Beck z Missisaugy (OHL), Connor Bedard z Reginy (WHL), Kaiden Guhle a Nick Suzuki z Montrealu (NHL). K organizácii Canadiens patrí aj Beck.
Video: Hviezdy v bolestiach. McDavid aj Tavares vystrašili fanúšikovPondelkový večer nebol ideálny pre dve ofenzívne hviezdy NHL a dve niekdajšie draftové jednotky. Najskôr Connor McDavid v zápase proti Pittsburgu vystrašil fanúšikov nepríjemným nárazom do mantinelu, po ktorom zamieril do šatne. Dobrá správa - po čase sa z nej vrátil a duel dohral:



Duel opustil aj John Tavares z Toronta, ktorému sa v stretnutí proti Vegas stala osudná strela spoluhráča. Zasiahla ho do nohy. Aj u neho to však malo šťastný koniec, keď sa v závere duelu vrátil do akcie:

Ďalšieho brankára Senators trápi zranenieMagnus Hellberg sa v pondelok dočkal svojho prvého štartu v drese Ottawy, pretože Anton Forsberg nebol k dispozícii pre nešpecifikované zranenie. Do prvého tímu bol z AHL povolaný brankár Kevin Mandolese. Závažnosť zranenia Forsberga nie je známa okrem toho, že sa jeho stav posudzuje denne. Aj tak to nie je povzbudivá správa pre tím, ktorý už prišiel o svoju jednotku v osobe Cama Talbota. Toho od návratu delí stále niekoľko týždňov. Senators najbližšie hrajú vo štvrtok.
Ennis si našiel pôsobisko v EurópeÚtočník Tyler Ennis strávi aktuálnu sezónu v najvyššej švajčiarskej lige. Dohodol sa na zmluve s tímom SC Bern. Tridsaťtriročný Kanaďan strávil minulý ročník v Ottawe, za ktorú odohral 57 zápasov so ziskom ôsmich gólov a 24 bodov. V minulosti už vo Švajčiarsku pôsobil počas výluky v sezóne 2012/13 – za Lagnau Tigers.
Video: Neskutočná prihrávka Jarryho viedla ku gólu CrosbyhoKeď Sidney Crosby v prvej tretine pondelkového zápasu proti Edmontonu posielal Pittsburgh do vedenia, mohol za to poďakovať aj brankárovi Tristanvi Jarrymu. Ten zastavil nahodenie súpera a pohotovo puk poslal dlhou prihrávkou Rickardovi Rakellovi:

24. 10. 2022

Video: Gibson trafil súpera lakťami, potom dvakrát hokejkouNestáva sa tak často, aby brankár dostal dva tresty a ešte k tomu v jednej tretine. John Gibson z Anaheimu ich však v nedeľnom zápase proti Detroitu dostal – za faul lakťom a hrubosť. Jeho terčom bol Adam Erne:

Video: Chicagu to v oslabeniach ide, pozrite si krásny gólÚtočník Chicaga Jujhar Khaira v nedeľu vynútil stratu puku u obrancu Seattlu Vincea Dunna a následne zakončil krásnu gólovú akciu v oslabení. Pre Blackhawks išlo už o štvrtý gól v oslabení v tejto sezóne, s čím vedú celú ligu. Len jeden tím v histórii NHL mal v prvých piatich dueloch na konte viac takýchto gólov – Philadelphia v ročníku 1973/74 (5).

Penguins zapísali útočníka na listinu dlhodobo zranenýchPittsburgh v nedeľu zapísal na listinu dlhodobo zranených hráčov útočníka Teddyho Bluegera. Znamená to, že vynechá minimálne 24 dní a 10 zápasov. Blueger v tejto sezóne ešte nehral pre zranenie hornej časti tela, ktoré utrpel na tréningu 28. septembra. Penguins povolali z AHL útočníkov Drakea Caggiulu a Sama Poulina.
Iafallo je na listine dlhodobo zranenýchLos Angeles v nedeľu zapísalo na listinu dlhodobo zranených hráčov útočníka Alexa Iafalla. Znamená to, že vynechá minimálne 24 dní a 10 zápasov. Iafallo utrpel zranenie dolnej časti tela 17. októbra v zápase proti Detroitu. V tejto sezóne odohral štyri zápasy so ziskom dvoch gólov a troch asistencií. Kings povolali z AHL obrancu Austina Wagnera.
Video: Husso doslova okradol Regendu o prvý gól! Slovenský útočník Pavol Regenda pri nedeľnej prehre Anaheimu 1:5 s Detroitom nebodoval, ale nebol ďaleko od svojho prvého gólu v NHL. Zabránil mu v ňom skvelým zákrokom Ville Husso. Pre Red Wings to bol dôležitý zákrok, pretože vyrovnanie na 2:2 krátko pred prestávkou mohlo zmeniť „momentum“ zápasu:

23. 10. 2022

Video: Už toho majú dosť! Bučanie, dres na ľadeVancouver vstupoval do tejto sezóny ambiciózne. Po prvých šiestich zápasoch sezóny má však na konte nulu. A keď nedokázal vyhrať zápasy, v ktorých viedol, nezvládol ani otočiť nepriaznivý stav v prvom domácom zápase a prehral s Buffalom 1:5. Na to už prišla aj reakcia fanúšikov. Najskôr odhodený dres:



Potom bučanie na rozlúčku:

22. 10. 2022

St. Louis má radosť z toho, čo fanúšikovia ukázali Slafkovskému Hlavný tréner tímu Montreal Canadiens Martin St. Louis verí, že súčasťou rastu Juraja Slafkovského je aj zvládanie tlaku a budovanie vzťahu s fanúšikmi. Tí sa prejavili skvelým spôsobom, keď sa draftová jednotka tešila z gólu a postu prvej hviezdy štvrtkového duelu. „Mám z neho radosť. Na osemnásťročného chlapca čelí veľkému tlaku. Hrá v Montreale. Po strelení prvému gólu mu fanúšikovia ukázali veľkú známku rešpektu. Nič menej som ani neočakával. Máme úžasných fanúšikov,“ poznamenal St. Louis.
Ružičkovi nepomohla ani prvá prehraHlavný tréner Darryl Sutter je známy tým, že zostavy po výhrach nemení. Po trojzápasovej víťaznej sérii však prišla prvá prehra Calgary v sezóne – 3:6 s Buffalom, ktorá mohla zmenu vyvolať. Do hry mohlo prísť aj prvé nasadenie slovenského útočníka Adama Ružičku do akcie. Očakáva sa však, že ani v sobotu proti Caroline sezónny debut nezažije. V piatok totiž trénoval opäť mimo štyroch formácií ako 13. útočník. Formácie zostali v typickom zložení.
Matthews vynechal tréning, veterána čaká sezónny debut Hviezdny útočník Auston Matthews chýbal na piatkovom tréningu tímu Toronto Maple Leafs po tom, čo sa vo štvrtkovom zápase proti Dallasu stal terčom krosčeku Jamieho Benna a neskôr ho v zápase trafila strela do nohy. Tréner Sheldon Keefe však očakáva, že v sobotu proti Winnipegu hrať bude. Svoj sezónny debut proti Jets zažije Wayne Simmonds, ktorý bol v nedeľu povolaný z AHL. Zdravým náhradníkom bude Nicolas Aube-Kubel.
Toews v piatok nehral pre zranenie Obranca Devon Toews vynechal piatkový zápas proti Seattlu (2:3) pre nešpecifikované zranenie, ktoré utrpel v stredajšom zápase proti Winnipegu. Colorado hrá najbližšie v sobotu vo Vegas a podľa trénera Jareda Bednara je „možné“, že ani v tomto zápase nebude Toews k dispozícii. Malo by však ísť o krátkodobú absenciu.
Ako Demitra: Suzuki pripomenul nezabudnuteľný nájazd + videoVo štvrtkovom zápase Montrealu proti Arizone sa kapitán Canadiens Nick Suzuki prezentoval trestným strieľaním, ktorým uspel proti brankárovi Connorovi Ingramovi podobne, ako Pavol Demitra na ZOH 2010 uspel v nájazdoch proti Iľjovi Bryzgalovovi:


A tu nezabudnuteľný moment slovenskej hokejovej histórie:

21. 10. 2022

Video: Krutá chyba českého brankára, Eichel mu za gól musí ďakovaťVegas vo štvrtok zdolalo Winnipeg 5:2 aj vďaka dvom gólom Jacka Eichela. Za ten druhý však hviezdny útočník musí byť vďačný brankárovi Jets Davidovi Rittichovi, ktorý mu puk naservíroval ako na podnose:

Video: Slafkovského odkaz súperovi po góle: F*ck off! Slovenský útočník Montrealu Juraj Slafkovský bol po svojom prvom góle v NHL vo vytržení. Niet sa mu čo čudovať. Tento moment však využil aj na štipľavý odkaz Joshovi Brownovi z Arizony, ktorý mu krátko pred gólom uštedril tvrdý bodyček. Najskôr mu venoval veľavravný pohľad a potom dokonca zdanlivo zakričal: „F*ck you!“ (v preklade: po**b sa) Po zápase priznal, že to bolo "F*ck Off".


A ak ste ho ešte nevideli, tak tu je gól:

20. 10. 2022

Anaheim je dnes v akcii. Bude hrať aj Regenda?Tím Anaheim Ducks sa dnes predstaví na ľade Bostonu, kde sa bude snažiť zareagovať na prehru z posledného duelu. V ňom nehral slovenský útočník Pavol Regenda, ktorý bol len zdravým náhradníkom. Dobrá správa je, že vo štvrtok hrať bude. O jeho návrate do zostavy informovala Lisa Dillmanová z denníka OC Register, ktorej to potvrdil tréner Dallas Eakins.
Zvláštna noc v NHL: Predtým sme takú zažili len trikrát!Len deň po tom, čo šesť zápasov z ôsmich videlo zmazanie viacgólovej straty, sme v NHL videli ďalší večer s historickou zvláštnosťou. Len po štvrtýkrát od vzniku súťaže sa totiž stalo, že v deň s minimálne troma zápasmi rozhodol každý zápas obranca. V stredu to boli Josh Mahura z Floridy, Neal Pionk z Winnipegu a Justin Faulk zo St. Louis. V histórii sme videli podobný úkaz 2. marca 1957 (3 zápasy), 14. marca 1985 (3 zápasy) a 18. februára 2008 (4 zápasy).
Video: Wright skoro aj skóroval! Naštartoval ho tvrdý hit súpera? Nádejný útočník tímu Seattle Kraken, Shane Wright, sa vo svojom treťom zápase v NHL dočkal prvého bodu, keď zaznamenal sekundárnu asistenciu na góly Ryana Donata v stredajšom zápase proti St. Louis (3:4 PP). V tejto sezóne je prvým osemnásťročným hráčom s bodom a bodoval aj ako prvý hráč z draftu 2022. Všetko to videli aj jeho rodičia:



Wright nebol ďaleko ani od svojho prvého gólu. Zabránila mu v ňom tyčka:


Štvorka tohtoročného draftu sa však v stredu zviditeľnila aj inak. Stala sa terčom masívneho bodyčeku Ivana Barbašova:

Bownessova absencia sa natiahneRick Bowness si na svoj súťažný debut na lavičke Winnipegu musí počkať ešte o trochu dlhšie. Dočasný tréner Jets Scott Armiel v stredu potvrdil, že šesťdesiatsedemročný kormidelník sa nepripojí k tímu v zvyšných dvoch zápasoch výjazdu. Bowness mal pred otváracím zápasom sezóny pozitívny test na covid, no dúfalo sa, že by mohol stihnúť stredajší zápas proti Colorado. Posledný duel výjazdu odohrá Winnipeg v piatok vo Vegas.
DeKeyser absolvuje skúšku v Toronte MarliesSkúsený obranca Danny DeKeyser neuspel počas tréningového kempu na skúške vo Vancouveri a teraz sa na skúšku pripojí k tímu Toronto Marlies, ktorý ja „farmou“ Maple Leafs v nižšej AHL. DeKeyser má v 32 rokoch skúsenosti z 10 sezón v NHL, ktoré všetky strávil v Detroite.

19. 10. 2022

Mladíkov Canadiens čaká sťahovanie. Aj Slafkovského Slovenský útočník tímu Montreal Canadiens Juraj Slafkovský sa sťahuje k náhradnej rodine. V stredu o tom informoval Eric Engels zo Sportsnet, ktorý tiež poznamenal, že sa ďalší mladíci, Xhekaj a Harris, sťahujú z Brossardu do spoločného apartmánu v centre Montrealu. Košický rodák inak v stredu trénoval opäť vo štvrtom útoku s Evansom a Hoffmanom.

Video: Hráči Habs, vyhláskujte meno Slafkovského
Video: Hart prišiel o nôž. Jeho cesta k striedačke vyvolala úsmev Keď prídete o nôž korčule, nie je to nič príjemné. Viete, že cesta na striedačku nebude ľahká. Ak ste však brankárom, môžete využiť niečo zo svojho tréningu, aby ste si ju uľahčili. To v utorok dokumentoval aj Carter Hart z Philadelphie:

Anson Carter sa stal majiteľom hokejového tímuBývalý hráč NHL pracujúci v súčasnosti ako analytik, Anson Carter, sa stal spolumajiteľom hokejového tímu Atlanta Gladiators z ECHL, ktorý spolupracuje s tímom Arizona Coyotes. „Som nadšený, že som sa stal súčasťou profesionálneho hokeja v mojom adoptovanom domove. Budem zaangažovaný aktívne, aby som sa uistil, že Gladiators budú akceptovaní nie iba tu v Atlante, ale stanú sa značkou známkou medzinárodne,“ vyhlásil Carter, ktorý odohral 674 zápasov NHL, ale žiaden v ECHL.

18. 10. 2022

Regenda by body vymenil za výhru Slovenský útočník Pavol Regenda zaznamenal v pondelok svoje prvé dva body v kanadsko-americkej NHL. K výhre však nepomohol, keď Anaheim prehral s Rangers 4:6. Rodák z Michaloviec po zápase povedal, že by body vymenil za víťazstvo, ak by to bolo možné: „Mám z toho radosť. Avšak, radšej by som mal v každom zápase na svojom konte nulu a my by sme vyhrali.“

|< <   51 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Naplní Regenda očakávania? Jedna vec sa stať nemôže, lebo bude zlá pre jeho budúcnosť v NHL Top hráči Devils do 25 rokov: Šimon Nemec sa dostal do najlepšej päťky. Polepšil si Dvorský nebodoval, ale svojím výkonom zaujal: Odohral fantastický zápas? Expert sa obul do Mešára: Nebral by som ho ani do Lavalu. Treba ho vymeniť! Šatan mal dôvod na radosť. Slovenský brankár proti nemu nestál Lehner zrejme ešte stále dúfa v návrat do NHLMajitelia sa stretnú, aby rozhodli o ďalšej expanzii NHL. Bude v nej 36 tímov?Kane má po operácii. Bude pauzovať dlho. Do kedy? Útočník Kings utrpel v úvode kempu nepríjemné zranenie Honzek dvojbodový, Pekarčík prihrával nádherne. Kelemen bodoval a bol pri kurióznom momenteObaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies