Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Pouliot podpísal zmluvu s Vegas a už si zaň aj zahral Obranca Derrick Pouliot podpísal ako voľný hráč ročný dvojcestný kontrakt s Vegas a debut v jeho drese zažil už vo štvrtok proti Floride. Raz asistoval. Dvadsaťosemročný Kanaďan nehral v NHL od sezóny 2019/20. Doteraz v nej odohral 203 zápasov so ziskom 49 bodov (8+41). Aktuálne ročník trávil v Hendersone pod zmluvou AHL. V 42 dueloch si pripísal 19 bodov (2+17). V minulosti si zahral za Penguins, Canucks a Blues.

10. 10. 2022

Lightning si upísali tridsaťpäťročného veteránaKrídelník Pierre-Cedric Labrie podpísal ročný dvojcestný kontrakt s tímom Tampa Bay Lightning. Na úrovni NHL zarobí 770 800 amerických dolárov, v nižšej lige 100 000. Tridsaťpäťročný nedraftovaný Kanaďan si v minulosti zahral za Lightning v 46 zápasoch, v ktorých zaznamenal dva góly a tri asistencie. V NHL však nehral od ročníka 2013/14. Vlani pôsobil v AHL, kde v dresoch Hartfordu a Syracuse zaznamenal 16 bodov (6+10) v 56 dueloch.

09. 10. 2022

Lankinen sa nenudil, ale Lašákov rekord neohrozil Brankár Kevin Lankinen má za sebou svoj prvý štart v drese Nashvillu. S 31 zákrokmi pomohol k výhre 3:2 nad San Jose v zápase hranom v Prahe. Viac zákrokov pri debute v tíme zaknihovali v histórii Predators len štyria brankári. Rekord drží stále Ján Lašák, ktorý 9. apríla 2002 urobil 39 zákrokov. Nasledujú ho Pekka Rinne (35), David Rittich a Connor Ingram (obaja 33).

08. 10. 2022

Hviezda Jets nedohrala piatkový duel Hviezdny center Winnipegu, Pierre-Luc Dubois, nedohral piatkový prípravný zápas proti Calgary, pretože utrpel zranenie dolnej časti tela. Tréner Rick Bowness po zápase povedal, že tím nemá obavy nad stavom Duboisa a že duel nedohral skôr z preventívnych dôvodov. Jets odohrali v piatok posledný prípravný zápas. Základnú časť otvoria budúci piatok, doma proti Rangers.

07. 10. 2022

Video: Slafkovský bicykle len neničí. Opäť rozosmial novinárov Juraj Slafkovský si začal budovať renomé ničiteľa stacionárnych bicyklov. Tím Montreal Canadiens však vo štvrtok priniesol dôkaz, že slovenský útočník dokáže na nich jazdiť aj kultivovane:


Slafkovský je tiež známy vtipkár, o čom sa presvedčili už aj novinári v Kanade. Rozosmial ich aj vo štvrtok, keď padla reč na to, že nie je dobrým hráčom bowlingu. Následne čelil otázke, odkiaľ by mal naspäť získať sebadôveru, o ktorej hovoril. Odvetil: „Bowling to nebude.“ Upresniť to potom nevedel.
Bývalý obranca mieri do vedenia OilersBývalý obranca Steve Staios, ktorý v NHL odohral 1001 zápasov so ziskom 56 gólov a 164 asistencií, sa stal špeciálnym poradcom v Oddelení hokejových operácií, ktorý bude pôsobiť priamo pod generálnym manažérom Kenom Hollandom so zameraním na rozvoj hráčov. Od roku 2016 bol prezidentom a generálnym manažérom juniorského tímu Hamilton Bulldogs, s ktorým vlani získal ligový titul. Túto pozíciu opúšťa.
Brankár Jets strávi ročník v Rusku Tím Winnipeg Jets oznámil, že brankár Michail Berdin strávi na odporúčanie Programu NHL/NHLPA proti zneužívaniu látok a na podporu duševného zdravia ročník 2022/23 v rodnom Rusku, aby bol bližšie k rodine. Scott Billeck z Winnipeg Sun tvrdí, že dôvodom zapojenia do programu nie je problém so závislosťou na nejakú látku. Dvadsaťštyriročný Berdin za päť rokov v AHL dosiahol bilanciu 65-50-11.

06. 10. 2022

Capitals sa zranil hviezdny krídelník Krídelník T.J. Oshie nedohral stredajší prípravný zápas Washingtonu proti Detroitu pre zranenie hornej časti tela, ktoré utrpel v druhej tretine, keď ho na mantinel narazil Joe Veleno. Capitals neskôr informovali, že do zápasu sa nevráti a jeho stav sa znovu posúdi vo štvrtok. Tréner Peter Laviolette však povedal, že Oshieho odchod z duelu nebol len preventívnym opatrením.
Rask neuspel na skúškeTím Columbus Blue Jackets vyradil zo svojho tréningového kempu útočníka Victora Raska, ktorý v ňom bol na skúške. V troch prípravných zápasoch zaznamenal asistenciu. Dvadsaťdeväťročný Švéd pôsobil v minulej sezóne v Minnesota a Seattli. V 47 zápasoch zaznamenal 9 gólov a 12 asistencií. V kariére má za sebou 506 zápasov NHL, v ktorých strelil 89 gólov a pridal 139 asistencií.
Video: McDavid predviedol v Abbotsforde výstavný prienik Nie tak často majú fanúšikovia v Abbotforde šancu vidieť hviezdy NHL. V stredu tam však videli aj tú najväčšiu hviezdu – Connora McDavida. A ten im v prípravnom zápase Edmontonu proti Vancouveru ukázal aj jeden zo svojich typických výstavných prienikov:

05. 10. 2022

Foto: Fehérváry sa opäť fotil s domácimi zvieratamiTak ako to v tíme Washington Capitals v posledných rokoch bývalo zvykom, pred štartom sezóny prišiel čas na dobročinné fotenie kalendára s hráčmi a domácimi zvieratami. Opäť sa ho zúčastnil aj slovenský obranca Martin Fehérváry.

Montreal si upísal osemnásťročného útočníkaCenter Owen Beck podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Montrealom, ktorý ho draftoval v tomto roku z celkového 33. miesta. Osemnásťročný Kanaďan zaznamenal v minulej sezóne 51 bodov (21+30) v 68 zápasoch juniorskej OHL, v ktorej hráva za Mississaugu. V 10 dueloch play-off pridal gól a päť asistencií.
Dvaja známi veteráni neuspeli na skúškeTím Vancouver Canucks v utorok uvoľnil zo skúšky skúseného obrancu Dannyho DeKeysera, ktorý dostal šancu v troch prípravných zápasoch. Rovnaký osud postihol aj útočníka Natea Thompsona, ktorý bol na skúške v tíme Los Angeles Kings. Tridsaťdvaročný DeKeyser strávil celú kariéru v Detroite, za ktorý vlani odohral 59 duelov so ziskom 11 asistencií. Tridsaťosemročný Thompson vystriedal viacero tímov a vlani hrával za Philadelphiu. V 33 dueloch zaznamenal gól a dve asistencie.

04. 10. 2022

Slafkovský dnes nastúpi po boku top hviezd CanadiensSlovenský útočník Juraj Slafkovský odohrá v utorok druhý zápas za dva dni. Tentoraz sa konečne dočká šance v prvom útoku Montrealu s hviezdami tímu, Nickom Suzukim a Coleom Caufieldom. V zápase proti Ottawe bude jediným Slovákom v akcii. Filip Mešár hrať nebude.
Video: Regenda v centre pozornosti Slovenský útočník Pavol Regenda zanecháva v kempe Anaheimu veľmi dobrý dojem a reálne bojuje o miesto v otváracej zostave. V pondelok mu klub venoval pozornosť aj na svojom profile na sociálnej sieti. Takto si precvičoval prácu s hokejkou:

Video: Ružička skoro skóroval, Slafkovský skončil na mantineli Ako jediný v pondelok zo Slovákov nebodoval Adam Ružička, ktorý však mohol zvýšiť vedenie Calgary nad Seattlom v strede tretej tretiny, keď jeho zakončenie opečiatkovalo tyčku:


Medzitým, Juraj Slafkovský si vďaka asistencii otvoril v príprave bodové konto. Okrem toho však v zápase Montrealu proti Torontu musel vytrpieť aj zákrok od Zacha Aston-Reeseho:


Sumár z noci nájdete tu:
Tatar opäť skóroval, Slafkovský bodoval. Obaja boli hviezdami + video
James Neal svoje nádeje nenaplnilSkúsený útočník James Neal dúfa, že si v tréningovom kempe tímu Columbus Blue Jackets vybojuje riadnu zmluvu. Jeho nádeje sa však nenaplnili. Tím z Ohia ho v pondelok uvoľnil zo skúšky. V príprave odohral dva zápasy, v ktorých zaznamenal jeden gól. Niekdajší účastník zápasu hviezd má skúsenosti z 869 zápasov NHL, v ktorých strelil 296 gólov a nazbieral 559 bodov.
Blues sa zranil najproduktívnejší hráč prípravyÚtočník Logan Brown vynechal pondelkový tréning St. Louis pre zranenie hornej časti tela, ktoré utrpel v sobotnom prípravnom zápase proti Dallasu. Blues informovali, že jeho stav sa bude posudzovať denne. „Dúfajme, že to nebude trvať príliš dlho a bude môcť odohrať ešte nejaký zápas,“ poznamenal tréner Craig Berube. Brown vedie klub v príprave s piatimi bodmi (4+1), ktoré nazbieral v troch dueloch.
Kapitán Montrealu je pripravený na návratHlavný tréner Montrealu Martin St. Louis v pondelok informoval, že kapitán Nick Suzuki sa už zotavil zo zranenia dolnej časti tela. V akcii mladého centra uvidíme už v utorkovom prípravnom zápase proti Ottawe. Po ňom Canadiens odohrajú ešte dva prípravné zápasy pred štartom základnej časti.

03. 10. 2022

Hviezda Ducks sa vrátila na ľadHviezdny útočník Anaheimu Trevor Zegras sa v nedeľu ukázal na ľade počas dopoludňajšieho rozkorčuľovania, ale vo večernom prípravnom zápase nehral. Jeho zranenie hornej časti tela sa stále posudzuje na dennej báze. Utrpel ho v druhej tretine stredajšieho prípravného zápasu proti Arizone, keď do neho vrazil Jan Jeník.
Hart by mal stihnúť otvárací zápasBrankár Philadelphie Carter Hart by mal byť tímu k dispozícii v otváracom zápase proti New Jersey. Hart pred týždňom utrpel zranenie dolnej časti tela a v piatok sa vrátil do tréningového procesu v drese zakazujúcom fyzické kontakty. „Budem pripravený. Je to viac z opatrnosti ako z niečoho iného,“ povedal v nedeľu. Hart vynechal posledných deväť zápasov minulej sezóny pre zranenie dolnej časti tela.

02. 10. 2022

Video: Juraj Slafkovský a jeho „potýčka“ so spoluhráčomPosledné dve prvé voľby tímu Montreal Canadiens mali na konci náročného sobotného tréningu čas na menšiu kamarátsku „potýčku“. Ide o dvoch veľkých chlapcov, Juraja Slafkovského a Logana Maillouxa. Poukázal na to Arpon Basu z The Athletic:

Lightning venujú milióny obetiam hurikánu Hurikán Ian zasiahol tento týždeň pobrežie Floridy a spôsobil škody na majetku i životoch, ktoré sa dotkli množstva rodín a komunít. Preto sa tím Tampa Bay Lightning a jeho majiteľ Jeff Vinnik rozhodli venovať spolu 2 milióny amerických dolárov na pomoc ľuďom v núdzi.
Video: Nová maska Jacoba MarkstromaHviezdny brankár Calgary Flames, Jacob Markström, bude mať aj na svojej maske pre sezónu 2022/23 lebku. Pribudli však na nej kovbojské prvky.

01. 10. 2022

Talbota trápi zranenie. Nie však vážneBrankár Ottawy Cam Talbot sa vyrovnáva s nešpecifikovaným zranením, no očakáva sa, že mimo zostavy nebude dlho. Hlavný tréner D.J. Smith v piatok povedal, že hoci jeho zverenec nebude chytať v sobotnom zápase, jeho stav sa bude posudzovať len na dennej báze. Verí, že sa čoskoro vráti na ľad. „Nie je to nič vážne, ale nechceli by ste ho s tým nechať hrať pri takomto scenári. V základnej časti by pravdepodobne chytať mohol, ale v príprave to nemá zmysel,“ poznamenal Smith. Senators získali Talbota od Minnesoty za Filipa Gustavssona.
Oilers si upísali mladučkého obrancuObranca Maximus Wanner podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Edmontonom, ktorý ho draftoval v minulom roku z celkového 212. miesta. Devätnásťročný rodák z kanadského Saskatchewanu strávil minulú sezónu v juniorskej WHL, kde si v 55 zápasoch v drese Moose Jaw pripísal 23 bodov (6+17). V play-off bol ešte produktívnejší, keď zaznamenal tri góly a štyri asistencie v deviatich dueloch.
Lightning dva odložené zápasy rušiaTím Tampa Bay Lightning oznámil, že dva odložené domáce prípravné zápasy nakoniec neodohrá v náhradnom termíne. Zrušené boli zápas proti Caroline, ktorý sa mal hrať 28. septembra, a zápas proti Nashvillu, ktorý sa mal hrať 29. septembra. Vstupné bude fanúšikom vrátane. Dôvodom pôvodného odloženia zápasov boli obavy z hurikánu Ian.

30. 09. 2022

Útočník Stars zažíval výborný kemp, teraz sa zranil Útočník Ty Dellandrea by mal vynechať pár týždňov pre zlomeninu prsta. Dvadsaťdvaročný rodák z Toronta ju utrpel vo štvrtkovom prípravnom zápase Dallasu proti Minnesote, v ktorom strelil gól v oslabení. Dellandrea odohral v minulej sezóne za prvý tím len jeden zápas po tom, čo zaň v ročníku predtým odohral 26 stretnutí so ziskom troch gólov a dvoch asistencií. Vlani hrával v AHL, kde si pripísal 50 bodov (23+27) v 68 stretnutiach. Tréner Peter DeBoer dúfa, že absencia nebude dlhšia ako 2-3 týždne. Stars mladíka draftovali z 13. miesta v roku 2018 a zažíval doteraz výborný kemp.

29. 09. 2022

Video: Hviezdu Ducks zranil tvrdý hit českého útočníkaHviezdny útočník Anaheim Trevor Zegras nedohral stredajší prípravný zápas proti Arizone pre zranenie hornej časti tela. V druhej tretine ho tvrdo v strednom pásme bodyčekoval krídelník Coyotes Jan Jeník. Podrobnosti o stave Zegrasa nie sú známe.

Ducks si upísali mladého obrancuObranca Tyson Hinds podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Anaheimom, ktorý ho draftoval v roku 2021 z celkového 76. miesta. Devätnásťročný Kanaďan pôsobil v minulej sezóne v juniorskej QMJHL, kde v dresoch Rimouski a Sherbrooke vyprodukoval 35 bodov (12+23) v 61 stretnutiach. V 11 dueloch play-off pridal gól a tri asistencie.
Galchenyuk na skúške neuspelTím Colorado Avalanche v stredu uvoľnil zo skúšky skúseného útočníka Alexa Galchenyuka. Dvadsaťosemročný Američan odohral prvý prípravný zápas obhajcu titulu proti Minnesote. Pri prehre 2:3 odohral 17 minút bez bodového zisku. Niekdajšia trojka draftu strávila minulú sezónu v Arizone. V 60 zápasoch zaznamenala šesť gólov a 15 asistencií.

|< <   53 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Dvorský nebodoval, ale svojím výkonom zaujal: Odohral fantastický zápas? Expert sa obul do Mešára: Nebral by som ho ani do Lavalu. Treba ho vymeniť! Šatan mal dôvod na radosť. Slovenský brankár proti nemu nestál Lehner zrejme ešte stále dúfa v návrat do NHLMajitelia sa stretnú, aby rozhodli o ďalšej expanzii NHL. Bude v nej 36 tímov?Kane má po operácii. Bude pauzovať dlho. Do kedy? Útočník Kings utrpel v úvode kempu nepríjemné zranenie Honzek dvojbodový, Pekarčík prihrával nádherne. Kelemen bodoval a bol pri kurióznom momenteObaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies