Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Pouliot podpísal zmluvu s Vegas a už si zaň aj zahral Obranca Derrick Pouliot podpísal ako voľný hráč ročný dvojcestný kontrakt s Vegas a debut v jeho drese zažil už vo štvrtok proti Floride. Raz asistoval. Dvadsaťosemročný Kanaďan nehral v NHL od sezóny 2019/20. Doteraz v nej odohral 203 zápasov so ziskom 49 bodov (8+41). Aktuálne ročník trávil v Hendersone pod zmluvou AHL. V 42 dueloch si pripísal 19 bodov (2+17). V minulosti si zahral za Penguins, Canucks a Blues.

29. 09. 2022

Generálny manažérom USA na MSJ bude „modrokabátnik“ Riaditeľ Oddelenia hráčskych záležitostí tímu Columbus Blue Jackets, Chris Clark, bol v stredu vymenovaný do pozície generálneho manažéra Spojených štátov amerických na najbližších majstrovstvách sveta juniorov. Clark, ktorý v minulosti odohral v NHL 607 zápasov a dvakrát reprezentoval USA na svetových šampionátoch, pracuje pre Columbus od roku 2011. V súčasnej pozícii je od roku 2019. Je súčasne aj generálnym manažérom záložného tímu v AHL.

27. 09. 2022

Canadiens robili škrty, čo je nové so Suzukim?Montreal v pondelok oznámil, že z kempu vyškrtol brankára Antoinea Coulombeho, centra Jareda Davidsona, krídelník Cédricka Guindona a obrancu Daniila Soboleva. Canadiens tiež informovali, že kapitán Nick Suzuki (dolná časť tela) začal znova korčuľovať a pokračuje v rehabilitovaní. K tímu by sa mal pripojiť do týždňa. Joel Edmundson (dolná časť tela) zostáva stále mimo hry na neurčito, stav Madisona Boweyho (nešpecifikované) sa posudzuje denne.
Flyers pozvali na skúšku brata hviezdy BluesPhiladelphia v pondelok oznámila, že do svojho tréningového kempu pozvala na profesionálnu skúšku útočníka Cala O’Reillyho, brata kapitána St. Louis Ryana O’Reillyho. Tridsaťpäťročný rodák z Toronta nehral v NHL od ročníka 2017/18 a posledné tri sezóny pôsobil v Lehigh Valley, záložnom tíme Flyers. V 75 zápasoch minulej sezóny AHL nazbieral 53 bodov (21+32). V minulosti odohral v NHL 145 zápasov so ziskom 16 gólov a 33 asistencií za Predators, Coyotes, Sabres a Wild.
Nádej Blues skončila pod skalpelom Tím St. Louis Blues informoval, že jeho nádejný center Keean Washkurak podstúpil v pondelok operáciu zápästia, z ktorej sa bude zotavovať štyri až šesť týždňov. Dvadsaťjedenročný Kanaďan bol draftovaný v roku 2019 zo 155. miesta a za sebou má prvú sezónu v AHL. V 64 zápasoch v drese Springfieldu zaznamenal 23 bodov (13+10).
Video: Tatar vyobjímal Mešára a SlafkovskéhoSkúsený slovenský útočník Tomáš Tatar zažil v utorok v rámci prípravy na novú sezónu NHL stretnutie proti slovenským mladíkom Filipovi Mešárovi a Jurajovi Slafkovskému. Oboch po výhre New Jersey 2:1 nad Montrealom, ku ktorej prispel gólom, vyobjímal. Po zápase mali ísť všetci traja spolu ešte na večeru.

26. 09. 2022

Anisimov utrpel v prípravnom zápase zranenie Útočník Artemij Anisimov, ktorý je vo Philadelphii na skúške, utrpel v sobotnom prípravnom zápase proti Bostonu zranenie dolnej časti tela, keď sa v prvej tretine snažil zblokovať puk. Flyers v nedeľu informovali, že jeho stav sa bude monitorovať na dennej báze. Tak sa posudzujú aj stavy brankára Cartera Harta (dolná časť tela) a útočníka Cama Atkinsona (horná časť tela), ktorí v sobotu nehrali.
Video: Nedeľná bitka v Pittsburghu skončila knokautom Druhý deň prípravného obdobia priniesol prvý moment, pri ktorom divákom v hľadisku tuhla krv. V zápase medzi Pittsburghom a Columbusom došlo k bitke medzi Jamiem Devaneom a Benom Harpurom, v ktorej domáci útočník uštedril skúsenému obrancovi knokaut. Harpur, ktorý je u Blue Jackets na skúške, duel nedohral pre zranenie hornej časti tela, ale s tímom mohol odcestovať naspäť do Columbusu.

24. 09. 2022

Foto: So Studeničom sa stretla 93-ročná slovenská fanúšičkaAmerická reportérka Taylor Bairdová zverejnila fotku, na ktorej sa slovenský útočník Marián Studenič počas kempu v Cedar Parku rozpráva s fanúšičkou. Na tom by nebolo nič zvláštne, pokiaľ by nešlo o 93-ročnú Slovenku. „Povedala mu: ‘radšej hrať dobre!’ Takým jemným spôsobom, ako to dokáže len babička,“ poznamenala Bairdová. Fanúšičke stretnutie vybavil tím Dallas Stars po tom, čo na sociálnej sieti zverejnil jej fotku fanúšik Stars so statusom: „Chce sa stretnúť s Mariánom Studeničom.“ Klub odpísal: „Tak to poďme zrealizovať.“

Hviezdu Detroitu trápi poranenieHviezdny útočník Tyler Bertuzzi nebol k dispozícii pre piatkový tréning Detroitu. Hlavný tréner Derek Lalonde o jeho absencii zistil len hodinu pred začiatkom tréningovej jednotky. Zranenie nebolo špecifikované, no jeho stav sa bude monitorovať na dennej báze. Dvadsaťsedemročný krídelník zaznamenal v 68 dueloch minulej sezóny 30 gólov a 32 asistencií.
Sillinger sa vyrovnáva so zranenímJeden z najnádejnejších mladíkov organizácie Blue Jackets, útočník Cole Sillinger, v piatok netrénoval pre zranenie hornej časti tela. Jeho stav sa bude posudzovať na dennej báze. Devätnásťročný Sillinger má za sebou nováčikovskú sezónu, v ktorej vyprodukoval 16 gólov a 31 bodov v 79 stretnutiach. Problémy s chrbtom trápia útočníka Boonea Jennera, ktorý pre ne vynechal modelový zápas. Tím bude k jeho záťaži v kempe pristupovať s opatrnosťou.
Senators si upísali osemnásťročného obrancuTím Ottawa Senators podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s obrancom Jorianom Donovanom, ktorého draftoval v tomto roku z celkového 136. miesta. Osemnásťročný Kanaďan strávil minulý ročník v juniorskej OHL, v ktorej odohral 64 zápasov za Hamilton. Pripísal si v nich 22 bodov (3+19). V 13 dueloch play-off pridal gól a dve asistencie.

23. 09. 2022

Medzi zranenými v Montreale sú aj Suzuki a Edmundson Tím Montreal Canadiens otvoril tréningový kemp bez kapitána Nicka Suzukiho, ktorý vynechá dva týždne pre zranenie dolnej časti tela. To trápi aj obrancu Joela Edmundsona, ktorý vynechá neurčitý čas. Útočníci Josh Anderson a Jake Evans sa zotavujú so zranení hornej časti tela a ich stav sa posudzuje denne. Útočníci Paul Byron a Sean Monahan sa zase zotavujú z operácií bedrového kĺbu.
Jake Muzzin vynechá úvod tréningového kempuObranca Jake Muzzin nebude Maple Leafs k dispozícii v úvode tréningového kempu pre problémy s chrbtom. Očakáva sa, že sa na ľad vráti začiatkom budúceho týždňa. Vlani odohral len 47 zápasov pre dva otrasy mozgu a nešpecifikované zranenie. Zaznamenal v nich tri góly a 11 asistencií.
Mitchell vynechá niekoľko týždňovObranca Ian Mitchell vynechá šesť týždňov pre zranenie zápästia. Dvadsaťtriročný Kanaďan odohral v minulej sezóne za Chicago len osem zápasov so ziskom asistencie. Väčšinu ročníka strávil v AHL, kde v 57 zápasoch nazbieral 11 gólov a 24 asistencií. Počíta sa, že v novej sezóne by mal dostávať v NHL viac šancí.

22. 09. 2022

Video: Slafkovský to urobil opäť Juraj Slafkovský sa na preddraftovom testovaní zviditeľnil svojím výkonom na stacionárnom bicykli. Teraz si začína už budovať imidž zdatného šprintéra. Podobný výkon totiž predviedol na úvod tréningového kempu Canadiens:

21. 09. 2022

Vegas oznámilo novinku ohľadom dresovTím Vegas Golden Knights v utorok oficiálne oznámil, že po piatich rokoch existencie bude mať nové primárne dresy pre zápasy hrané doma. Tmavošedé dresy nahradia zlaté, ktoré klub využíval v minulej sezóne ako alternatívne. Prichádza tzv. Zlatý vek. „Zlatá je odvážna a mocná farba. Sme nadšení, že ju budeme využívať ešte viac vďaka tejto evolúcii. Sedí nášmu mestu i našej organizácii,“ povedal riaditeľ marketingu Eric Tosi.


Okrem toho klub ukázal, ako bude v novej sezóne vyzerať kruh v strednom pásme:

20. 09. 2022

Giroux je medzi formálnymi lídrami Senators Tím Ottawa Senators v pondelok oznámil, že veterán Claude Giroux, ktorého si klub upísal v lete, bude v sezóne 2022/23 alternatívnym kapitánom. V tejto pozícii sa pripojí k obrancovi Thomasovi Chabotovi. Kapitánom zostáva Brady Tkachuk, ktorý bol za neho vymenovaný v minulej sezóne.

Gabriel ukončil kariéru Tvrdý útočník Kurtis Gabriel v pondelok oznámil, že ukončil svoju aktívnu hráčku kariéru. Dvadsaťdeväťročný Kanaďan počas nej odohral aj 51 zápasov NHL v dresoch Minnesoty, New Jersey, San Jose a Chicaga. Pripísal si v nich dva góly, tri asistencie a 153 trestných minút. Vlani pôsobil v organizácii Blackhawks. Za prvý tím odohral dva zápasy, v nižšej AHL 39 so ziskom troch gólov, asistencie a 84 trestných minút.

19. 09. 2022

Video: Fleury si v Las Vegas vystrelil z CrosbyhoBrankár Minnesoty Marc-Andre Fleury je známy aj tým, že si rád sem-tam z niekoho vystrelí. Platilo to aj minulý týždeň v Las Vegas, kde sa vybraní hráči venovali mediálnym povinnostiam. Stretol tam aj svojho bývalého spoluhráča z Pittsburghu Sidneyho Crosbyho, ktorému pripravil nečakané privítanie v kabíne – výstroj mu zabalil do celofánu:

Boychuk je späť v organizácii IslandersAndrew Gross z Newsday informuje, že sa niekdajší obranca Johnny Boychuk vrátil do organizácie New York Islanders, v ktorej strávil posledných šesť sezón kariéry. Spozorovaný bol minulý týždeň na ľade s nádejami tímu, pretože začal pracovať v oddelení hráčskeho rozvoja. Tridsaťosemročný rodák z Edmontonu hrával v NHL aj za Colorado a Boston. V 725 zápasoch nazbieral 206 bodov (54+152) a 331 trestných minút.

18. 09. 2022

Live Prenos: Slafkovský a Mešár proti Senators (ukončený)Zápas Montreal vs Ottawa na Prospect Challenge 2022 skončil výhrou Canadiens 7:2. Slováci nebodovali.

17. 09. 2022

Video: Aj Nemca sa pokúsil pomstiť spoluhráč Po Jurajovi Slafkovskom našiel svojho ochrancu na turnaji nádejí v Buffale aj Šimon Nemec. Slovenský obranca sa v piatkovom zápase New Jersey proti Montrealu stal terčom Johna Parker-Jonesa, ktorý ho v rohu narazil na mantinel. To sa nepáčilo Nikitovi Ochoťjukovi, ktorý svojho partnera z obranného páru pokúsil pomstiť:

16. 09. 2022

Zhodil rukavice: Spoluhráč si bránil Slafkovského + videoSlovenský útočník Juraj Slafkovský zažil vo štvrtok vydarený prvý zápas na turnaji nádejí v Buffale. Hoci zaznamenal „len“ asistenciu a Montreal prehral 3:4, bol ho plný ľad. V posledných minútach tretej tretiny sa stal aj terčom bodyčeku, ktorý sa následne pokúsil pomstiť spoluhráč Lucas Condotta:

15. 09. 2022

Generálny manažér Seattlu bude mať asistentku Tím Seattle Kraken v stredu povýšil Alexandru Mandryckyovú do pozície asistentky generálneho manažéra po tom, čo v organizácii strávila tri roky ako riaditeľka hokejovej stratégie a výskumu. V súčasnosti bude šiestou ženou, ktorá bude v NHL zastávať túto funkciu. Spolupracovať bude s Rickym Olczykom a Jasonom Botterillom, ktorí už robia asistentov Ronovi Francisovi.

14. 09. 2022

Johnstonová bude pracovať na plný úväzok Tridsaťdvaročná Rebecca Johnstonová sa pripojila k tímu Calgary Flames na plný úväzok. V utorok to oznámil samotný klub, v ktorom trojnásobná zlatá olympionička a dvojnásobná majsterka sveta bude pracovať na rozvoji hráčov – asistovať pri aktivitách na ľade i posudzovať rozvoj nádejí.

13. 09. 2022

Stars najali Bena BishopaDallas na začiatku leta vymenil brankára Bena Bishopa do Buffala s tým, že už bolo jasné, že si viac pre chronické zranenia nezachytá. O niekoľko týždňov neskôr si Stars priviedli Bishopa naspäť, no už do funkcie koordinátora hráčskeho rozvoja. Ako to ovplyvní jeho kontrakt, v ktorom je stále platný jeden rok s platom 3,5 milióna dolárov, je nejasné. Informoval o tom Matthew DeFranks z Dallas Morning News.
Víťaz Stanleyho pohára mieri do Nemecka Útočník Carter Rowney sa rozhodol opustiť NHL i Severnú Ameriku. Smeruje do nemeckej DEL, kde bude hrávať za Lowen Frankfurt. Tridsaťtriročný Kanaďan odohral v minulej sezóne 26 zápasov za Detroit, v ktorých zaznamenal štyri góly a dve asistencie. V NHL dokopy odohral 249 duelov za Penguins, Ducks a Red Wings so ziskom 63 bodov (24+39). V roku 2017 získal aj Stanleyho pohár.

11. 09. 2022

Kariéru ukončil niekdajší obranca FlyersNiekdajší obranca Flyers Oskars Bartulis oznámil vo veku 35 rokov koniec svojej kariéry. Rodák z lotyšskej Rigy bol draftovaný v roku 2005 z 91. miesta a za Philadelphiu odohral 66 zápasov v sezónach 2009/10 a 2010/11. Pripísal si v nich gól a osem asistencií. Následne pôsobil v KHL a v sezóne 2020/21 v Rakúsku.
Český útočník opúšťa NHLČeský útočník Dominik Simon zasiahol do zápasov NHL v každej z predošlých siedmich sezón, no teraz sa rozhodol pre návrat domov. S tímom Sparta Praha sa dohodol na dvojročnej zmluve. Dvadsaťosemročný pražský rodák pôsobil vlani v Pittsburghu a Anaheime. V 72 zápasoch strelil tri góly a pridal desať asistencií. V kariére si zahral aj za Pittsburgh a Calgary. Odohral spolu 256 zápasov so ziskom 22 gólov a 55 asistencií.

10. 09. 2022

Jonathan Drouin pred novou sezónou mení číslo Útočník tímu Montreal Canadiens, Jonathan Drouin, vstúpi do novej sezóny s číslom 27 po tom, čo v predošlých piatich sezónach v tíme nosil číslo 92. Teraz sa vracia k číslo, ktoré nosil aj v organizácii Tampy Bay. Umožnil mu to júlový koniec zmluvy obrancu Karla Alznera, ktorý vlastnil číslo 27.

|< <   54 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Šatan mal dôvod na radosť. Slovenský brankár proti nemu nestál Lehner zrejme ešte stále dúfa v návrat do NHLMajitelia sa stretnú, aby rozhodli o ďalšej expanzii NHL. Bude v nej 36 tímov?Kane má po operácii. Bude pauzovať dlho. Do kedy? Útočník Kings utrpel v úvode kempu nepríjemné zranenie V dohraných zápasoch bodovali dvaja Slováci. Jeden sa postaral o nešťastný vlastný gól + videoObaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies