Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Pouliot podpísal zmluvu s Vegas a už si zaň aj zahral Obranca Derrick Pouliot podpísal ako voľný hráč ročný dvojcestný kontrakt s Vegas a debut v jeho drese zažil už vo štvrtok proti Floride. Raz asistoval. Dvadsaťosemročný Kanaďan nehral v NHL od sezóny 2019/20. Doteraz v nej odohral 203 zápasov so ziskom 49 bodov (8+41). Aktuálne ročník trávil v Hendersone pod zmluvou AHL. V 42 dueloch si pripísal 19 bodov (2+17). V minulosti si zahral za Penguins, Canucks a Blues.

17. 05. 2022

Mladý český krídelník podpísal zmluvu s FlamesKrídelník Adam Klapka podpísal ako nedraftovaný voľný hráč dvojročný vstupný kontrakt s Calgary. Dvadsaťjedenročný rodák z Prahy odohral v sezóne 2021/22 až 44 zápasov v Českej extralige. V drese Liberca zaznamenal 18 bodov (6+12). V play-off pridal gól a tri asistencie v 10 dueloch. Zahral si aj v nižšej ligy, v ktorej vyprodukoval 12 bodov (7+5) v 16 stretnutiach. V minulosti si vyskúša aj zámorský hokej. V sezóne 2019/20 a 2020/21 si zahral za Tri-City v USHL.
Detroit si upísal najlepšieho strelca play-off SHLCenter Pontus Andreasson podpísal ako nedraftovaný voľný hráč jednoročný vstupný kontrakt s Detroitom. Dvadsaťtriročný Švéd má za sebou prvú sezónu v elitnej SHL. V drese Lulea HF odohral 52 zápasov so ziskom 38 bodov (18+20). V play-off mal priemer bod na zápas, keď si pripísal osem gólov a päť asistencií v 13 stretnutiach. Lepší strelec v ňom nebol. Predošlé dve sezóny strávil v nižšej Allsvenskan.
Rangers podpísali zmluvu s majstrom Švédska Center Gustav Rydahl podpísal ako nedraftovaný voľný hráč jednoročný vstupný kontrakt s Rangers. Dvadsaťsedemročný Švéd, ktorý si zahral aj na olympiáde, odohral v tejto sezóne 44 zápasov za Färjestad BK v elitnej SHL. Pripísal si v nich 15 gólov a 15 asistencií. Platný boj aj v play-off, v ktorom zaznamenal šesť gólov a šesť asistencií v 19 stretnutiach. Svojmu tímu pomohol k majstrovskému titulu.

15. 05. 2022

Video: Fanúšikovia Toronta nezvládli vypadnutie. Pobili sa navzájom Fanúšikovia tímu Toronto Maple Leafs zažili v sobotu ďalšie sklamanie, keď sa ich tímu opäť nepodarilo prebojovať do druhého kola play-off. Po prehre 1:2 s Tampou Bay sa na chodbe torontskej haly strhla medzi domácimi priaznivcami potýčka:

Blues umiestnili krídelníka na waiver listinuTím St. Louis Blues umiestnil v sobotu na waiver listinu nechránených hráčov útočníka MacKenzieho MacEacherna, ktorý sa od 8. apríla zotavoval zo zranenia hornej časti tela a tento týždeň bol poslaný na kondičný pobyt do Springfieldu z AHL. Tam teraz zrejme aj zakotví. Dvadsaťosemročný Američan odohral v tejto sezóne 14 zápasov, v ktorých zaznamenal dve asistencie, mínusový bod a štyri trestné minúty.

14. 05. 2022

Video: Stars a Flames sa lúčili šarvátkami. Bol pri tom aj Studenič Séria medzi Calgary a Dallasom sa rozhodne v siedmom zápase. Pozvánkou naň boli šarvátky, ktoré sa medzi tímami udiali v posledných sekundách piatkového duelu, ktorý Stars vyhrali 4:2. Na ľade bol v tom čase aj Marián Studenič:

13. 05. 2022

Video: Charlie McAvoy zbúral Sebastiana Aha Obranca Bostonu Charlie McAvoy v prvej tretine šiesteho zápasu série prvého kola play-off proti Carolina predviedol takýto bodyček v otvorenom priestore na Sebastiana Aha:

Devils podpísali zmluvu s mladým fínskym obrancom Obranca Topias Vilén podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s tímom New Jersey Devils, ktorý ho draftoval v minulom roku zo 129. miesta. Devätnásťročný Fín má za sebou sezónu v elitnej Liige. V 50 zápasoch základnej časti zaznamenal šesť asistencií a za Pelicans si zahral aj v troch bezbodových dueloch.

12. 05. 2022

Oilers si upísali hviezdu z univerzityKrídelník Carter Savoie podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Edmontonom, ktorý ho draftoval v roku 2020 z celkového 100. miesta. Dvadsaťročný Kanaďan bol hviezdou Denverskej univerzity, ktorej pomohol k celonárodnému titulu. V 39 dueloch nazbieral 45 bodov (23+22). Po skončení vysokoškolskej sezóny sa pripojil k Bakersfield z AHL na skúšku. V dvoch dueloch nebodoval. Nováčikovská zmluva začne platiť ešte v tomto ročníku.
Sabres si upísali devätnásťročného Rusa Útočník Aleksandr Kisakov podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Buffalom, ktoré ho draftovalo v roku 2021 z celkového 53. miesta. Devätnásťročný Rus si v tejto sezóne vyskúšal KHL, keď odohral štyri zápasy za Dynamo Moskva. Väčšinu ročníka však strávil v MHL, kde vyprodukoval 56 bodov (26+30) v 51 dueloch základnej časti a sedem asistencií v šiestich zápasoch play-off.

10. 05. 2022

Video: Burakovsky svojím gólom potrhal sieť brányÚtočník Colorada Andre Burakovsky strelil v pondelok jeden z najpozoruhodnejších gólov v NHL. Jeho strela totiž pretrhala sieť brány a okrem neho sa z gólu nikto netešil. Puk totiž zostával v hre, a tak ostatní hráči venovali pozornosť jemu. Gól bol napokon uznaný až po preskúmaní situácie videom.

Húska bol formálne poslaný na farmuSlovenský brankár Adam Húska bol tímom New York Rangers poslaný do záložného tímu Hartford Wolf Pack z AHL. Išlo o formálny krok, vďaka ktorému sa zvolenský rodák bude môcť pripojiť k slovenskej reprezentácii na MS vo Fínsku. Stať by sa tak malo už dnes. Húska bol povolaný do prvého tímu 3. mája, pretože tretí brankár v hierarchii, Keith Kinkaid, mal problémy s chrbticou.
Kraken predĺžili zmluvu s americkým útočníkomKrídleník Max McCormick podpísal so Seattlom novú dvojročnú dvojcestnú zmluvu s hodnotou 762 500 amerických dolárov ročne na úrovni NHL. Minimálny garantovaný zárobok má 350 000 amerických dolárov ročne. Tridsaťročný Američan odohral v poslednej sezóne za Kraken 10 bezbodových duelov. Ďalších 46 so ziskom 29 bodov (13+16) odohral za Charlotte v AHL. V minulosti si zahral aj za Ottawu a Carolinu. V NHL odohral 93 duelov so ziskom 13 bodov (8+5).
Wild si upísali dvadsaťročného Čecha Krídelník Pavel Novák podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Minnesotou, ktorá ho draftovala v roku 2020 z celkového 146. miesta. Dvadsaťročný Čech pôsobil v tejto sezóne v juniorskej WHL. V drese Kelowny odohral 62 zápasov, v ktorých zaznamenal 72 bodov (29+43). V play-off pridal jeden gól v troch stretnutiach.

08. 05. 2022

Studenič zažil debut v play-off, Bondra klesol v poradíDve štatistické zaujímavosti, ktoré sa v sobotu dotkli Slovákov. Peter Bondra najskôr prišiel o svoju druhú pozíciu v historickom poradí Washingtonu, keď svoj 14. presilovkový gól v play-off dosiahol T.J. Oshie. Ten zaostáva už len za Alexom Ovečkinom (27). Neskôr sa Marián Studenič z Dallasu stal 46. slovenským korčuliarom a 48. Slovákom celkovo, ktorý si zahral v bojoch o Stanleyho pohár.
Flyers si upísali olympionika i víťaza Gagarinovho poháraBrankár Ivan Fedotov podpísal jednoročný vstupný kontrakt s Philadephiou, ktorá ho draftovala v roku 2015 z celkového 188. miesta. Medzitým 25-ročný Rus chytával v KHL. V poslednej sezóne mal v drese CSKA bilanciu 14-10-2 s 91,9% úspešnosťou zákrokov. V play-off kryl 93,7 % striel pri bilancii 16-6-0, aby pomohol k zisku Gagarinovho pohára. Zachytal si aj na olympiáde, kde pri bilancii 4-2-0 dosiahol 94,3% úspešnosť zákrokov a pomohol k striebru.
Rangers podpísali zmluvu so švédskym útočníkom Útočník Adam Edström podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Rangers, ktorí ho draftovali v roku 2019 z celkového 161. miesta. Dvadsaťjedenročný Švéd pôsobí od sezóny 2019/20 v Rögle BK. V poslednej sezóne SHL si pripísal 9 bodov (7+2) v 43 stretnutiach základnej časti a 4 body (3+1) v 13 stretnutiach play-off.
Kraken si upísali obrancu z fínskej LiigyObranca Peetro Seppälä podpísal ako nedraftovaný voľný hráč dvojročný vstupný kontrakt so Seattlom. Dvadsaťjedenročný Fín hrával od sezóny 2018/19 v Liige. V poslednej sezóne v drese KooKoo zaznamenal 29 bodov (8+21) v 57 stretnutiach. V 15 dueloch play-off pridal osem asistencií.
Mesto z Nového Škótska vyhralo Kraft Hockeyville Spoločnosť Kraft Heinz Canada v spolupráci s NHL a Hráčskou asociáciou NHL oznámili, že víťazom Kraft Hockeyville 2022 sa stalo mesto Sidney z Nového Škótska. Miestna hala Canada Games Complex, ktorá bola postavená pred 35 rokmi, nie je momentálne využívaná napriek veľkému dopytu. Tento titul umožní jej renováciu, aby mohla opäť fungovať. Na vylepšenia dostane mesto 250 000 amerických dolárov a následne bude mať aj príležitosť hostiť prípravný zápas NHL. Ďalších 10 000 dolárov pôjde do vybavenia pre mládežnícky hokej.

07. 05. 2022

Coyotes a ASU sa dohodli na trojročnom partnerstveCraig Morgan z PHNX Sports informuje, že tím Arizona Coyotes a Arizonská štátna univerzita (ASU) sa oficiálne dohodli na trojročnej spolupráci, ktorá umožní Coyotes hrať na zimnom štadióne školy v nasledujúcich troch sezónach. V zmluve je aj opcia na štvrtý rok, ak by Coyotes dovtedy nemali pripravený novú arénu. Kapacita tej univerzitnej bude 4700 divákov, pričom časť bude v zľavnenej cene dostupná aj študentom. V strede ľadu by mali byť logá oboch tímov. Súčasťou dohody je aj výstavba šatní a tréningového zariadenia tak, aby bol profesionálny tím oddelený od vysokoškolského, čo vyžadujú pravidlá NCAA. Zmluva vraj nezahŕňa výstupnú klauzulu.

06. 05. 2022

Ducks si upísali talentovaného brankára zo ŠvédskaBrankár Calle Clang podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Anaheimom, ktorý ho získal v tomto roku výmenou od Pittsburghu. Ten ho draftoval v roku 2020 zo 77. miesta. Devätnásťročný Švéd, ktorý bol nominovaný aj na juniorské MS, odchytal v poslednej sezóne 17 zápasov za Rögle vo švédskej SHL. Pri bilancii 10-5-0 kryl 91,5 % striel. V play-off dosiahol bilanciu 2-1-0 s 91,2% úspešnosťou zákrokov.
Útočník TPS podpísal zmluvu s Blue JacketsÚtočník Mikael Pyyhtiä podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Columbusom, ktorý ho draftoval v roku 2020 z celkového 114. miesta. Dvadsaťročný Fín má za sebou sezónu v elitnej Liige, kde v drese TPS zaznamenal 35 bodov (21+14) v 56 zápasoch základnej časti a 13 bodov (8+5) v 18 stretnutiach play-off.
Roman Polák zavesil korčule na klinecČeský obranca Roman Polák ukončil hráčsku kariéru po dvoch sezónach v Českej extralige, ktoré strávil v tíme Vítkovíc. Tridsaťšesťročný rodák z Ostravy absolvoval v NHL 806 zápasov, v ktorých zaznamenal 140 bodov (26+114) a 643 trestných minút. V 71 dueloch play-off pridal štyri asistencie a 54 trestných minút. Naposledy hrával za Dallas v sezóne 2019/20. Predtým si zahral aj za St. Louis, ktoré ho draftovalo zo 180. miesta v roku 2004, Toronto a San Jose.

05. 05. 2022

Nastúpi dnes Tom Wilson do akcie?Útočník Washingtonu Tom Wilson nedohral otvárací zápas série prvého kola play-off proti Floride a v stredu absolvoval liečebnú terapiu zranenia dolnej časti tela. O jeho štarte v dnešnom zápase sa rozhodne pred zápasom. Bez ohľadu na to, či bude hrať alebo nie, tréner Peter Laviolette verí, že zranenie bude len krátkodobé.
Canadiens si upísali produktívneho juniora Kanadský útočník Riley Kidney podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Montrealom, ktorý ho draftoval v roku 2021 z celkového 63. miesta. Devätnásťročný rodák z Nového Škótska bol v tejto sezóne siedmy v bodovaní QMJHL, keď v drese Acadie-Bathurst nazbieral 30 gólov a 70 asistencií v 66 stretnutiach.
Rangers sa dohodli na zmluve s draftovaným útočníkom Útočník Ryder Korczak podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Rangers, ktorí ho draftovali v minulom roku z celkového 75. miesta. Devätnásťročný rodák z kanadského Saskatchewanu zaznamenal 79 bodov (25+54) v 68 zápasoch tejto sezóny WHL, v ktorej hrával za Moose Jaw. V prvých piatich dueloch play-off pridal dva góly a tri asistencie v piatich stretnutiach.
Video: Marchand sa dostal do konfrontácie s KočetkovomHviezdny útočník Bostonu Brad Marchand sa v stredajšom zápase proti Caroline dostal po prerušení hry do konfrontácie s brankárom Hurricanes Piotrom Kočetkovom. Všetko nakoniec vyústilo do menších trestov za sekanie.

03. 05. 2022

Marčenko podpísal zmluvu v NHLÚtočník Kirill Marčenko podpísal dvojročný vstupný kontrakt s Columbusom, ktorý ho draftoval v roku 2018 zo 49. miesta. Dvadsaťjedenročný Rus odohral v tejto sezóne KHL 39 zápasov za Petrohrad, v ktorých zaznamenal 20 bodov (12+8). Hral aj v nižšej VHL, v ktorej absolvoval dva zápasy základnej časti a aj play-off. V ňom si pripísal osem bodov (6+2) v 12 stretnutiach.
Capitals si zaistili služby ruského mladíkaÚtočník Bogdan Trinejev podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Washingtonom, ktorý ho draftoval v roku 2020 z celkového 117. miesta. Dvadsaťročný Rus strávil väčšinu uplynulej sezóny v MHL, ale zahral si aj v 11 zápasoch základnej časti KHL a deviatich dueloch bojov o Gagarinov pohár. V nich zaznamenal aj asistenciu.
Avalanche si upísali obrancu z KHLObranca Danila Žuravľjov podpísal dvojročný vstupný kontrakt s Coloradom, ktoré ho draftovala v roku 2018 zo 146. miesta. Dvadsaťdvaročný Rus odohral v poslednej sezóne KHL 43 zápasov základnej časti za Kazaň. Pripísal si v nich gól a päť asistencií. V šiestich dueloch play-off pridal dve asistencie.

|< <   59 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Obaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies