Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Pouliot podpísal zmluvu s Vegas a už si zaň aj zahral Obranca Derrick Pouliot podpísal ako voľný hráč ročný dvojcestný kontrakt s Vegas a debut v jeho drese zažil už vo štvrtok proti Floride. Raz asistoval. Dvadsaťosemročný Kanaďan nehral v NHL od sezóny 2019/20. Doteraz v nej odohral 203 zápasov so ziskom 49 bodov (8+41). Aktuálne ročník trávil v Hendersone pod zmluvou AHL. V 42 dueloch si pripísal 19 bodov (2+17). V minulosti si zahral za Penguins, Canucks a Blues.

28. 05. 2021

Ďalší dvaja hráči Vegas pribudli na covidovú listinuElliotte Friedman zo Sportsnet informuje, že k Braydenovi McNabbovi sa vo štvrtok na covidovej listine pridali dvaja spoluhráči – útočníci Ryan Reaves a Peyton Krebs. Kým Krebs v prvom kole play-off nehral, Reaves zasiahol do piatich zo šiestich stretnutí.

27. 05. 2021

Honka opäť opúšťa organizáciu StarsObranca Julius Honka strávil sezónu 2019/20 vo Fínsku, no po nej sa opäť pripojil k organizácii Dallas Stars. Kým v ročníkoch 2016/17 až 2018/19 dostal šancu aj v prvom tíme, v tejto sezóne hrával výhradne v AHL, kde zaznamenal päť kanadských (1+4) a sedem mínusových bodov v 17 stretnutiach. Aj preto sa zrejme opäť rozhodol pre návrat do Európy. Dohodol sa na zmluve s tímom Lulea HF zo švédskej SHL.
Avalanche si upísali produktívneho junioraKanadský krídelník Alex Beaucage podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Coloradom, ktoré ho draftovalo v roku 2019 z celkového 78. miesta. Devätnásťročný rodák z Quebecu má za sebou štvrtú sezónu v juniorskej QMJHL. Strávil ju v tímoch Rouyn-Noranda Huskies a Victoriaville Tigres. Spolu odohral 22 zápasov so ziskom 17 gólov a 28 bodov.
Na covidovej listine pribudli noví hráčiNHL umiestnila v stredu na svoju covidovú listinu obrancu Braydena McNabba z tímu Vegas Golden Knights a útočníka Jaydona Magnu z tímu Colorado Avalanche. McNabb odohral štyri z prvých piatich zápasov série proti Minnesote a zaznamenal jeden bod. Megna v play-off šancu ešte nedostal.

26. 05. 2021

Obranca Oilers sa stal krátko po maratóne predĺžení otcomObranca Edmontonu Darnell Nurse sa stal po prvýkrát otcom len pár hodín po tom, čo skončil posledný zápas série proti Winnipegu, ktorý sa rozhodol v treťom predĺžení. Nurse v zápase odohral viac ako 62 minút, čo je tretí najvyšší „ice-time“ v NHL odkedy sa začal pobyt hráčov na ľade merať.

Colorado si upísalo devätnásťročného centraCenter Jean-Luc Foudy podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Coloradom, ktoré ho draftovalo v minulom roku z celkového 75. miesta. Devätnásťročný Kanaďan, ktorý sa javí ako slušný tvorca hry, má za sebou prvú profesionálnu sezónu v kariére. V nižšej AHL odohral za Colorado Eagles 34 zápasov, v ktorých strelil tri góly a pridal 11 asistencií.

25. 05. 2021

Hurricanes si upísali mladučkého centraCenter Blake Murray podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Carolinou, ktorá ho draftovala v roku 2019 z celkového 183. miesta. Devätnásťročný Kanaďan hral naposledy v minulej sezóne, keď si v 63 dueloch obliekol dres Sudbury z juniorskej OHL. Nazbieral v nich 72 bodov za 35 gólov a 37 asistencií.
Kaše si už v play-off nezahráČeský útočník Ondřej Kaše si v tohtoročnom play-off už na seba zápasový dres Bostonu neoblečie. Informuje o tom Joe Haggerty. Dôvodom je zranenie hornej časti tela, pre ktoré vynechal aj väčšinu základnej časti. Do akcie sa síce vrátil 10. mája proti Islanders, ale jeho stav sa opäť zhoršil a odvtedy už nehral. Na konte tak má v sezóne 2020/21 len tri bezbodové duely.

24. 05. 2021

Video: Podania rúk sa u Cháru zmenili na objatiaSlovenský obranca Zdeno Chára v decembri veril, že by s Washingtonom mohol získať Stanleyho pohár. Nakoniec ho o túto nádej obral jeho bývalý tím, ktorý si spečatil postup do druhého kola play-off v nedeľu. Takto vyzeralo podanie hráčov Bostonu s bývalým kapitánom, ktoré sa pochopiteľne, miestami zmenilo na objímanie:

Weise obnoví svoju kariéru v EurópePo tom, čo vynechal celý ročník 2020/21, sa niekdajší útočník Montrealu Dale Weise rozhodol pokračovať v hraní v Európe. Podľa SportExpressen sa rodák z Winnipegu dohodol na spolupráci z tímom IK Oskarshamn zo švédskej SHL. Weise v NHL hrával aj za Rangers, Canucks, Blackhawks a Flyers. V 513 dueloch si pripísal 125 bodov (55+70). V 45 dueloch play-off pridal 11 bodov (6+5).

23. 05. 2021

Video: Hörnqvist poslal Černáka k ľadu. Ten dostal trest za „objímanie“Dôraz obrancu Tampy Bay Erika Černáka v sobotnom zápase proti Floride sa nepáčil útočníkovi Panthers Patricovi Hörnqvisti. Ten ho na oplátku sekol do ľavej nohy, následkom čoho sa košický rodák porúčal k ľadu. Švéd následne na trestnú lavicu.


Na trestnej lavici skončil aj Slovák, keď sa ešte v druhej tretine dopustil hrubosti voči Gustavovi Forslingovi. Viac-menej došlo len k výmene názorov, ale ruka okolo krku rozhodcom stačila na vylúčenie Černáka:

Video: Takto sa rodia rivality. Hromadná šarvátka Bolts a PanthersZáver sobotného zápasu zo série prvého kola play-off medzi Lightning a Panthers skutočne pripomínal boje o Floridu. Niečo cez tri minúty pred koncom tretej tretiny sa strhla hromadná šarvátka, po ktorej rozhodcovia udelili 60 trestných minút trom hráčom Tampy a trom hráčom Floridy.

22. 05. 2021

Video: Marchand si zalietal po masívnom hite OvečkinaKapitán Washingtonu Alex Ovečkin sa v piatkovom zápase proti Bostonu zviditeľnil aj masívnym bodyčekom, ktorým v úvode tretej tretiny vystrelil do vzduchu Brada Marchanda:

21. 05. 2021

Red Wings si upísali mladého ŠvédaKrídelník Jonatan Berggren podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Detroitom, ktorý ho draftoval v roku 2018 z celkového 33. miesta. Dvadsaťročný Švéd strávil posledné štyri sezóny v tíme Skelleftea AIK zo švédskej SHL. V poslednom ročníku zaznamenal 12 gólov a 33 asistencií v 49 stretnutiach.
Bishop predĺžil zmluvu so SenatorsCenter Clark Bishop podpísal novú jednoročnú, dvojcestnú zmluvu s Ottawou, za ktorú v tejto sezóne odohral 13 zápasov so ziskom troch asistencií. Dvadsaťpäťročný Kanaďan bol draftovaný Carolinou v roku 2014 z celkového 127. miesta. V NHL doteraz odohral 38 duelov za Hurricanes a Senators, v ktorých nazbieral sedem bodov (1+6). Nová zmluva mu na úrovní NHL vynesie 800 000 amerických dolárov.
Video: Na Long Islande hráčom nestačili trestné laviceV úvode tretej tretiny štvrtkového zápasu medzi Islanders a Penguins došlo k hromadnej šarvátke, po ktorej sa nadreli aj rozhodcovia. Urobili toľko vylúčení, že na oboch stranách už nestačili svojou kapacitou trestné lavice – skončilo na nich všetkých 5 hráčov z každej strany:

20. 05. 2021

Video: Zápas ešte nezačal a Chára už dopadol tvrdo na ľadStredajší zápas Washingtonu na ľade Bostonu končil nešťastne. Zdeno Chára mal pritom smolu na korčuliach aj predtým, ako sa vhodilo úvodné buly. Pri predzápasovom rozkorčuľovaní do štyridsaťštyriročného obra narazili hneď dvaja spoluhráči. Bola to kolízia, ktorej sa dalo vyhnúť, no nestalo sa tak. Dobrá správa bola, že Slovák bol v poriadku a na zápas nastúpil:

Video: Ovečkin zaváhanie nezniesol. Vykričal sa na SamsonovaKapitán Washingtonu Alex Ovečkin bol zreteľné vytočený. Jeho tím v stredu dvakrát viedol, no nakoniec podľahol Bostonu 2:3 po druhom predlžení. To pritom rozhodol moment, pri ktorom brankár Iľja Samsonov zaváhal pri komunikácii so svojím obrancom. Aj preto na neho Ovečkin poriadne kričal v materskej ruštine:



A tu je spomínaný moment:

Držitelia dvoch individuálnych trofejí sú už oficiálniV stredu sa v NHL skončila základná časť. Znamenalo to aj to, že žiadnym zázrakom už nebudú môcť prísť o trofeje do svojej zbierky Connor McDavid z Edmontonu a Auston Matthews z Toronta. Prvý menovaný sa stal po tretíkrát v kariére oficiálnym držiteľom Trofeje Arta Rossa, keď ovládol kanadské bodovania so 105 bodmi (33+72) v 56 dueloch. Matthews zase získal svoju prvú Trofej Mauricea Richarda, keď viedol ligu so 41 gólmi. Dosiahol ich v 52 dueloch. Obaja svoje štatistické kategórie ovládli suverénne. Kanaďan s náskokom 21 bodov, Američan s náskokom 8 gólov.
Video: Taylor Hall strelil famózny gól z otočkyTaylor Hall potvrdil, že sa mu po výmene vrátila láska k hokeju, aj v stredajšom zápase Bostonu proti Washingtonu, v ktorom sa postaral o jeden z najkrajších gólov celej sezóny:

Olympijská víťazka sa stala členom vedenia DevilsMeghan Dugganová, ktorá bola kapitánkou zlatého tímu Spojených štátov amerických na Zimných olympijských hrách v roku 2018, bola v stredu menovaná za manažérku v oddeleniach hráčskeho rozvoja a hokejových operácií v tíme New Jersey Devils. Spolupracovať bude najmä s asistentom generálneho manažéra Danom MacKinnonom a zameraná bude na zbieranie informácií z ľadu i mimo neho.

19. 05. 2021

Video: Černák zamieril už rovno do šatne po tejto šarvátkeSlovenský obranca Erik Černák sa na konci predposlednej minúty tretej tretiny utorkového zápasu medzi Tampou a Floridou zapojil do šarvátky, z ktorej traja hráči zamierili rovno pod sprchy. Košický rodák za účasť v nej dostal dvojminútový trest za hrubosť. Lightning si ustrážili dvojgólové vedenie a v sérii vedú už 2:0 na zápasy.

Lightning si upísali mladučkého obrancuObranca Jack Thompson podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Tampou Bay, ktorá ho draftovala v minulom roku z celkového 93. miesta. Devätnásťročný rodák z kanadského Ontária v tejto sezóne hosťoval vo Švédsku, kde v drese Surahammars IF z tretej najvyššej súťaže Hockeyettan zaznamenal 18 bodov (9+9) v 18 dueloch. Zahral si aj jeden zápas AHL za Syracuse. Pripísal si v ňom asistenciu.

18. 05. 2021

Video: Vo Washingtone bolo horúco aj medzi fanúšikmiEšte ani len druhý zápas série medzi Washingtonom a Bostonom v utorok nezačal a už sme boli svedkami prvej bitky. Odohrala sa v hľadisku medzi fanúšikmi:

Video: Cháru nerozhodí ani Ovečkinov uterák na hlaveObranca Zdeno Chára v pondelkovom zápase Washingotnu proti Bostonu ukázal, aký koncentrovaný a odhodlaný vie byť. Stalo sa to netypickým spôsobom, v momente, keď na jeho hlavu hodil uterák Alexander Ovečkin:

Devils si upísali nádejného švajčiarskeho brankáraBrankár Akira Schmid podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s New Jersey, ktoré ho draftovalo v roku 2018 z celkového 136. miesta. Dvadsaťjedenročný Švajčiar odchytal v tejto sezóne 36 zápasov za Sioux City v USHL. Pri bilancii 22-13-1 dosiahol 92,1% úspešnosť zákrokov a priemer 2,01 inkasovaného gólu na zápas. V play-off kryl 92 % striel pri bilancii 2-2.
Sharks podpísali nováčikovskú zmluvu s mladým RusomKrídelník Daniil Guščin podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu so San Jose, ktoré ho draftovalo vlani z celkového 76. miesta. Devätnásťročný rodák z ruského Jekaterinburgu strávil posledné tri sezóny v zámorskej USHL. V tej poslednej odohral v drese Muskegonu 46 zápasov so ziskom 32 gólov a 32 asistencií.
Wickenheiserová sa dočkala v Toronte povýšeniaTím Toronto Maple Leafs v pondelok povýšil do funkcie vyššej riaditeľky hráčskeho rozvoja Hayley Wickenheiserovú len dva dni po tom, čo získala doktorský titul. Od roku 2018 bola asistentkou riaditeľa a popritom študovala na Univerzity v Calgary. Riaditeľkou oddelenia sa stala aj ďalšia legenda kanadského ženského hokeja, Danielle Goyetteová.
ESPN bude mať na NHL aj ženskú komentátorkuAndrew Marchand z New York Post informuje, že televízia ESPN najala za komentátorku zápasov NHL Leah Hextallovú. Ide o historický krok. Hoci ženy už zápasy komentujú, no Hextallová bude prvou, ktorej sa to podarí na celonárodnej úrovni pri plnom úväzku. Televízie tiež vraj najala do pozícii televíznych analytikov aj Raya Ferrara a Briana Bouchera, ktorých poznáme z obrazoviek TSN a NBC.

16. 05. 2021

Chára napodobnil Jágra, Bergeron vyrovnal jeho zápisSlovenský obranca Washingtonu Zdeno Chára sa v sobotu stal siedmym hráčom histórie NHL, ktorý odohral zápas play-off vo veku 44 a viac rokov. Naposledy to dokázal tiež v 44 rokoch Jaromír Jágr v drese Floridy pred piatimi rokmi. Rovnaký vek mali aj Johnny Bower, Lester Patrick a Jacques Plante. Chris Chelios hral v play-off aj ako 47-ročný, Gordie howe drží rekord s 52 rokmi. Chára hral v sobotu proti Bostonu vo vyraďovacích bojoch premiérovo. V drese Bruins odohral 150 zápasov play-off, čo v sobotu vyrovnal Patrice Bergeron. Rekord drží Ray Bourque so 180 duelmi.

|< <   80 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies