Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Pouliot podpísal zmluvu s Vegas a už si zaň aj zahral Obranca Derrick Pouliot podpísal ako voľný hráč ročný dvojcestný kontrakt s Vegas a debut v jeho drese zažil už vo štvrtok proti Floride. Raz asistoval. Dvadsaťosemročný Kanaďan nehral v NHL od sezóny 2019/20. Doteraz v nej odohral 203 zápasov so ziskom 49 bodov (8+41). Aktuálne ročník trávil v Hendersone pod zmluvou AHL. V 42 dueloch si pripísal 19 bodov (2+17). V minulosti si zahral za Penguins, Canucks a Blues.

16. 05. 2021

Ottawa dosiahla zaujímavý úspech, ktorým sa iný tím nemôže pochváliťOttawa síce v tejto sezóne obsadila predposledné miesto v Severnej divízii, no môže sa pochváliť niečím, čo nedokázali ani tie najlepšie mužstvá ligy – ako jediný tím strelili Senators gól v každom zápase. Ostatných 30 klubov bolo aspoň raz svojím súperom vynulovaných. Ottawa pri bilancii 23-28-5 strelila 157 gólov, inkasovala 190.

15. 05. 2021

Daňo bol aktivovaný z taxi zostavySlovenský útočník Marko Daňo bol v piatok na pohotovostnej váze aktivovaný z taxi zostavy. Do duelu Winnipegu proti Torontu však nenastúpil. V tejto sezóne neodohral v NHL ani jeden zápas a súčasťou prvého tímu je od 28. apríla, keď bol z AHL povolaný do taxi zostavy. V piatok bol odvtedy aktivovaný druhýkrát. V drese Manitoby odohral 13 zápasov so ziskom gólu a dvoch asistencií.

14. 05. 2021

Bývalý kapitán Rangers bude pracovať pre ESPNBývalý útočník a kapitán tímu New York Rangers, Ryan Callahan, bude v budúcej sezóne pracovať pre televíziu ESPN. Informuje o tom denník New York Post. Callahan naposledy hral v ročníku 2018/19, v ktorom odohral 52 duelov za Tampu Bay. Doteraz pracoval ako analytik NHL Network a NBC, jeho nová pozícia je zatiaľ neznáma. Pravdepodobne bude pracovať v štúdiu i priamo v arénach.
Chicago si upísalo švédskeho brankáraBrankár Arvid Söderblom podpísal ako voľný hráč dvojročnú vstupnú zmluvu so Chicagom. Dvadsaťjedenročný Švéd chytával v poslednej sezóne za Skellefteau AIK v SHL. V 22 dueloch dosiahol bilanciu 13-8-0 s 92,1% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,03 inkasovaného gólu na zápas. V dvoch dueloch play-off kryl 95,1 % striel a inkasoval 1,54 gólu na zápas.
Islanders podpísali nováčikovskú zmluvu s kanadským centromCenter Reece Newkirk podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Islanders, ktorí ho draftovali v roku 2019 z celkového 147. miesta. Dvadsaťročný Kanaďan pôsobil od sezóny 2017/18 v juniorskej WHL. V tejto sezóne odohral za Portland 24 zápasov so ziskom 27 bodov (9+18). Vlani si vytvoril osobné maximá s 29 gólmi, 36 asistenciami a 65 bodmi, pričom odohral 55 duelov.

13. 05. 2021

Djoos opúšťa NHLObranca Christian Djoos sa dohodol na zmluve so švajčiarskym tímom EV Zug z NLA. Dvadsaťšesťročný Švéd odohral v tejto sezóne 36 zápasov za Detroit, v ktorých zaznamenal dva góly a deväť asistencií. Šancu dostával v priemere na 15 minút na zápas a býval aj zdravým náhradníkom. V minulosti si zahral aj za Washington a Anaheim. NHL opúšťa so ziskom 38 bodov (7+31) v 155 stretnutiach.
Canadiens si upísali mladého útočníkaKrídelník Rafael Harvey-Pinard podpísal dvojročný vstupný kontrakt s Montrealom, ktorý ho draftoval v roku 2019 z celkového 201. miesta. Dvadsaťdvaročný rodák z Quebecu debutoval v tejto sezóne medzi mužmi v AHL. V 32 zápasoch v drese Lavalu zaznamenal 19 bodov za osem gólov a 11 asistencií. Predtým pôsobil v juniorskej QMJHL.
Lightning si upísali hviezdu zo švédskej SHLCenter Simon Ryfors podpísal ako nedraftovaný voľný hráč ročný vstupný kontrakt s Tampou Bay. Dvadsaťtriročný Švéd pôsobí od sezóny 2016/17 v najvyššej švédskej súťaži SHL. Táto sezóna bola zďaleka jeho najvydarenejšia, keď v drese Rögle BK strelil 25 gólov a nazbieral 45 bodov v 51 stretnutiach. Bol najlepším strelcom tím a jeho druhým najproduktívnejším hráčom. V celej lige nestrelil nikto viac gólov a len piati hráči boli produktívnejší.

12. 05. 2021

Video: Chára nastolil mier, zažil nepríjemný hit a nezabudol na spoluhráčaSlovenský obranca v službách Washingtonu, Zdeno Chára, sa v poslednom zápase základnej časti prezentoval ako mierotvorca, keď vstúpil do potýčky medzi Trentom Frederikom z Bostonu a Tomom Wilsonom:


Okrem toho však bol terčom zákroku, po ktorom nepríjemne narazil na mantinel. Duel našťastie dohral:


A po jeho skončení nezabudol zobrať puk pre spoluhráča Michaela Raffla, ktorý rozhodol o výhre 3 sekundy pred koncom:

Hurricanes podpísali zmluvu s americkým obrancomObranca Cavan Fitzgerald podpísal ako voľný hráč dvojročný, dvojcestný kontrakt s Carolinou. Dvadsaťštyriročný rodák z Bostonu hráva od ročníka 2017/18 v nižšej AHL. Naposledy si obliekol dres Chicaga Wolves a v 26 zápasoch si pripísal tri góly a osem asistencií. V NHL nebol nikdy draftovaný.

11. 05. 2021

Z „farmy“ Islanders sa stanú Islanders + videoZáložný tím New Yorku Islanders v nižšej AHL už nebude známy ako Bridgeport Sound Tigers. V pondelok klub oznámil, že sa premenoval na Bridgeport Islanders, hoci mesto neleží na ostrove. Týmto krokom však zväčšil svoje prepojenie s tímom NHL, ktorému je partnerom už 20 rokov. Odhalil tiež aj nové logo:

Video: Vatrano bol naštvaný na Černáka. Poslal ho k ľaduSéria prvého kola play-off medzi Floridou a Tampou Bay by mohla byť poriadne zaujímavá. Opäť to iskrilo aj v pondelkovom dueli. V ňom sa aj Erik Černák prezentoval zákrokom, ktorým poslal k ľadu Franka Vatrana. Ten z toho vôbec nemal radosť. Otázkou je len to, ako veľmi a či vôbec ho chcel slovenský obranca poslať k ľadu:

Sharks podpísali zmluvu s fínskym bekomObranca Santeri Hatakka podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu so San Jose, ktoré ho draftovalo v roku 2019 z celkového 184. miesta. Dvadsaťročný Fín strávil posledný ročník v drese Ilves Tampere z najvyššej fínskej súťaže Liigy. V 44 zápasoch si pripísal gól, šesť asistencií a 34 trestných minút. V piatich dueloch play-off nebodoval.

09. 05. 2021

Bude Parise sledovať play-off len ako divák?Skúsený útočník Zach Parise sa v tejto sezóne trápil a v sobotu bol po druhýkrát po sebe len zdravým náhradníkom. Michael Russo z The Athletic sa pýta: Videli sme preview toho, čo sa stane v play-off? Ak Wild nebudú trápiť zranenia, pravdepodobne v play-off vsadia na mladších a rýchlejších krídelníkov. Parise, ktorý posledných 15 zápasov strávil len v štvrtom útoku, zaznamenal 18 bodov (7+11) v 44 dueloch tejto sezóny.
Subban si v sezóne už nezahráObranca New Jersey P.K. Subban nehral v sobotnom zápase proti Islanders a nebude hrať ani v poslednom zápase sezóny, v pondelok proti Flyers. Uviedol to hlavný tréner Devils Lindy Ruff. Subban podľa neho ešte nezačal korčuľovať a stále sa zotavuje z koronavírusu, pre ktorý nehral od 18. apríla. V 44 dueloch tejto sezóny nazbieral 19 bodov (5+14) a hrával skoro 22 a pol minúty na zápas.
Keith a Connolly vynechajú záver sezónyObranca Duncan Keith a útočník Brett Connolly vynechajú posledné dva zápasy Chicaga v tejto sezóne. Obaja pociťujú následky otrasu mozgu, ktorí utrpeli vo štvrtkovom zápase proti Caroline. Blackhawks odohrajú v nedeľu a pondelok zápasy proti Dallasu. Hrať by v nich nemali ani Ryan Carpenter a Calvin de Haan, hoci obaja v sobotu trénovali. Chicago do play-off nepostúpilo.

08. 05. 2021

Marián Studenič je v taxi zostaveTím New Jersey Devils zapísal v piatok do taxi zostavy obrancu Matta Tennysona a útočníka Mariána Studeniča. Do Binghamtonu zase poslal obrancu Coltona Whitea a útočníka Bretta Seneyho. Studenič odohral v tejto sezóne osem zápasov NHL so ziskom gólu a asistencie. Devils odohrajú do konca sezóny ešte dva zápasy - v sobotu proti Islanders, v pondelok proti Flyers.
Boston očakáva návrat českého útočníkaÚtočník Ondřej Kaše by sa mohol vrátiť do zostavy Bostonu v pondelkovom alebo utorkovom zápase. Tréner Bruce Cassidy povedal, že v sobotu hrať ešte nebude, no do konca základnej časti by si ešte mohol zahrať. Pripomeňme, že pre zranenie hornej časti tela nehral od 16. januára. V prvých dvoch dueloch sezóny nebodoval.
Eichel poslal 450 kytíc sestričkám v Buffale + fotoKapitán Sabres Jack Eichel rozžiaril tváre mnohých žien, keď vyjadril vďačnosť za služby zdravotným sestričkám v Roswell Park Comprehensive Cancer Center venovaním 450 kytíc. Stalo sa tak pri príležitosti Týždňa zdravotných sestier.

07. 05. 2021

Nádej Canadiens vynechá po operácii zvyšok sezónyNádejný útočník Ryan Poehling zo systému Montrealu podstúpi operáciu zápästia, ktorá mu ukončí tento ročník. Dvadsaťdvaročný Američan, ktorého Canadiens draftovali v roku 2017 z celkového 25. miesta, strávil celú sezónu v AHL, kde v drese Lavalu odohral 28 zápasov so ziskom 25 bodov (11+14). Pamätný je jeho debut v NHL, pri ktorom strelil hetrik. V sezóne 2019/20 si však v 27 dueloch v drese prvého tímu pripísal len jeden gól a jednu asistenciu.
Chicago si upísalo českého obrancuObranca Jakub Galvas podpísal dvojročný vstupný kontrakt so Chicagom, ktoré ho draftovalo v roku 2017 z celkového 150. miesta. Dvadsaťjedenročný rodák z Ostravy strávil ostatné dve sezóny v Jukurite. V najvyššej fínskej súťaži odohral v tomto ročníku 47 zápasov, v ktorých zaznamenal 11 kanadských (2+9) a 19 mínusových bodov. Nazbieral aj 16 trestných minút.
Wild podpísali nováčikovské zmluvy s dvoma obrancamiOsemnásťroční kanadskí obrancovia Ryan O’Rourke a Deamon Hunt podpísali trojročné nováčikovské zmluvy s Minnesotou, ktorá je ich draftovala vlani. Prvý menovaný bol vybraný z 39., druhý zo 65. miesta. O’Rourke už v tejto sezóne odohral 28 zápasov v nižšej AHL, kde zaznamenal gól a šesť asistencií. Hunt tiež dostal v Iowe šancu, ale odohral len tri bezbodové diely. Ďalších 23 absolvoval v juniorskej WHL, kde v drese Moose Jaw nazbieral 18 bodov (8+10) v 23 stretnutiach.
Penguins si upísali mladého FínaKrídelník Valtteri Puustinen podpísal dvojročný vstupný kontrakt s Pittsburghom, ktorý ho draftoval v roku 2019 z celkového 203. miesta. Dvadsaťjedenročný rodák z fínskeho Kuopia hrával v ostatných troch sezónach za HPK Hameenlinna v najvyššej fínskej lige. V 51 dueloch tejto sezóny zaznamenal 21 gólov a 40 bodov. V oboch prípadoch išlo o kariérne maximá.

06. 05. 2021

Weber si tento týždeň nezahráTréner Montrealu Dominique Ducharme v stredu informoval, že obranca Shea Weber vynechá pre zranenie hornej časti tela aj zvyšné zápasy tohto týždňa, ktoré tím odohrá proti Torontu vo štvrtok a piatok. Je však možné, že by sa stihol vrátiť do akcie budúci týždeň na posledné dva zápasy základnej časti proti Edmontonu.
Flyers podpísali nováčikovskú zmluvu s kanadským útočníkomKrídelník Elliot Desnoyers podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Philadelphiou, ktorá ho draftovala v minulom roku z celkového 135. miesta. Devätnásťročný rodák z kanadského Quebecu odohral v tejto sezóne juniorskej QMJHL 37 zápasov za Halifax, v ktorých si pripísal 49 bodov za 21 gólov a 28 asistencií.

05. 05. 2021

Coyotes si upísali brankára z ČeskaBrankár Karel Vejmelka podpísal ako voľný hráč jednoročný vstupný kontrakt s Arizonou. Dvadsaťštyriročný Čech, ktorý bol draftovaný Nashvillom v roku 2015 zo 145. miesta, pôsobil v posledných sezónach v Komete Brno z najvyššej českej súťaže. V 35 dueloch uplynulej sezóny mal bilanciu 14-21-0 s 91,1% úspešnosťou zákrokov. V play-off kryl 90,9 % striel v ôsmich dueloch.
Flyers si upísali mladého ŠvédaKrídelník Olle Lycksell podpísal dvojročný vstupný kontrakt s Philadelphiou, ktorá ho draftovala v roku 2017 z celkového 168. miesta. Dvadsaťjedenročný Švéd strávil poslednú sezónu v elitnej SHL, kde v drese Färjestad BK zaznamenal 21 bodov (9+12) v 46 dueloch. V šiestich zápasoch play-off pridal gól a dve asistencie.
Blues predĺžili zmluvu s obrancomObranca Steven Santini podpísal novú dvojročnú, dvojcestnú zmluvu so St. Louis, za ktoré v tejto sezóne odohral jeden bezbodový duel. Väčšinu sezóny strávil dvadsaťšesťročný Američan v taxi zostave. V nižšej AHL odohral päť duelov so ziskom gólu a asistencie. Santini odohral v NHL dokopy 117 zápasov, najviac v drese New Jersey, ktoré ho draftovalo zo 42. miesta v roku 2013. Obliekol si však aj dres Nashvillu. Doteraz nazbieral 21 bodov (5+16) a 55 trestných minút. V play-off nehral.
Bývalý hráč NHL čelí vo Švédsku obvineniu zo znásilneniaÚtočník Patrik Berglund, ktorý odohral v NHL viac ako 700 zápasov v tímoch St. Louis Blues a Buffalo Sabres, bol v rodnom Švédsku zatknutí za údajne napadnutie a znásilnenie bývalej priateľky. Hráčov právnik pre Arbetarbladet potvrdil, že jeho klient je vo väzbe a čelí obvineniam, ktoré popiera. Strany by sa mali dostať pred sudcu v stredu. Berglund hrával v tejto sezóne za Brynas a v 45 dueloch si pripísal 27 bodov (13+14). NHL opustil nečakane po sezóne 2018/19 a vzdal sa 12,5 milióna dolárov, ktoré mu garantovala rozviazaná zmluva.

04. 05. 2021

Tomáš Jurčo je opäť v taxi zostaveSlovenský útočník Tomáš Jurčo bol pred pondelkovým zápasom Vegas proti Minnesote zaradený naspäť do taxi zostavy. Dvadsaťosemročný košický rodák počas aktuálneho povolania odohral dva zápasy proti Arizone, v ktorých nazbieral dva mínusové body. V celej sezóne odohral za Golden Knights osem zápasov so ziskom asistencie. V priemere hrával deväť minút na zápas.

|< <   81 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies