Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Pouliot podpísal zmluvu s Vegas a už si zaň aj zahral Obranca Derrick Pouliot podpísal ako voľný hráč ročný dvojcestný kontrakt s Vegas a debut v jeho drese zažil už vo štvrtok proti Floride. Raz asistoval. Dvadsaťosemročný Kanaďan nehral v NHL od sezóny 2019/20. Doteraz v nej odohral 203 zápasov so ziskom 49 bodov (8+41). Aktuálne ročník trávil v Hendersone pod zmluvou AHL. V 42 dueloch si pripísal 19 bodov (2+17). V minulosti si zahral za Penguins, Canucks a Blues.

04. 05. 2021

Video: Náročná cesta Tylera Seguina za návratomPo šiestich mesiacoch a dvoch operáciách sa Tyler Seguin vrátil v pondelok do akcie. Strelil gól, ale k výhre Dallasu nepomohol. Jeho cesta za návratom však bola náročná, čo dokumentuje aj video, ktoré sám zverejnil:

Columbus si upísal najproduktívnejšieho hráča tímu KHLCenter Justin Danforth podpísal ako voľný hráč jednoročnú zmluvu s Columbusom. Dvadsaťosemročný rodák z Ottawy hrával posledné tri roky v Európe. Prvé dve sezóny strávil vo Fínsku, poslednú v KHL. V drese Podoľska odohral 58 zápasov, v ktorých strelil 23 gólov a nazbieral 55 bodov. Bol najproduktívnejším hráčom i najlepším strelcom tímu.
Lightning predĺžili zmluvu s brankárom z AHLBrankár Spencer Martin podpísal novú jednoročnú zmluvu s Tampou. Dvadsaťpäťročný Kanaďan chytával v tejto sezóne výhradné za záložný tím v AHL. V drese Syracuse dosiahol bilanciu 5-4-1 s 90,9% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,77 inkasovaného gólu na zápas. Za sebou už má aj tri zápasy NHL, ktoré odchytal v ročníku 2016/17 za Colorado. Dosiahol v nich 86,5% úspešnosť zákrokov a všetky prehral.

03. 05. 2021

Jets by sa mal v pondelok vrátiť útočníkOčakáva sa, že v pondelkovom zápase proti Ottawe sa do zostavy Winnipegu vráti útočník Adam Lowry, ktorý vynechal predošlé štyri zápasy so zranením hlavy. V nedeľu absolvoval tréning bez obmedzení a cítil sa dobre. Ak sa bude cítiť dobre aj v pondelok, tréner Paul Maurice ho zaradí do zostavy. Vrátil by sa ako center útoku s krídlami Andrewom Coppom a Masonom Appletonom.
Tampa si upísala ďalšieho mladého brankáraPo Švédovi Hugovi Alnefeltovi podpísal tím Tampa Bay Lightning trojročnú nováčikovskú zmluvu aj s brankárom Amirom Miftachovom, ktorého draftoval v minulom roku z celkového 186. miesta. Dvadsaťjedenročný Rus dostal v uplynulej sezóne KHL šancu v siedmich zápasoch v drese rodnej Kazane. Dosiahol v nich bilanciu 4-2-0 s 91,7% úspešnosťou zákrokov. V nižšej VHL kryl 90,7 % striel v 17 dueloch.

02. 05. 2021

Daňo je späť v taxi zostaveTím Winnipeg Jets v sobotu zaradil naspäť do taxi zostavy slovenského útočníka Marka Daňa. Toho aktivoval pred piatkovým zápasom proti Montrealu, do ktorého však nezasiahol. V tejto sezóne ešte v NHL nehral. V nižšej AHL odohral 13 duelov v drese Manitoby so ziskom gólu a dvoch asistencií.

01. 05. 2021

Hurricanes si upísali dvoch európskych brankárovBrankár Piotr Kočetkov a Eetu Makiniemi podpísali v piatok s Carolinou dvojročnú vstupné kontrakty. Kočetkov bol tímom draftovaný v roku 2019 z 36. miesta. Dvadsaťjedenročný Rus chytal v tejto sezóne za Podoľsk a Nižný Novgorod v KHL, ako aj Riazaň v nižšej VHL. Za Torpedo nastúpil aj v dvoch dueloch play-off, v ktorých kryl 93,2 % striel. Len o desatinu horšiu úspešnosť zákrokov dosiahol v jeho drese v šiestich dueloch základnej časti. V drese Viťaza kryl 90,9 % striel v štyroch dueloch. Makiniemi bol Hurricanes vybraný zo 104. miesta draftu v roku 2017. Dvadsaťdvaročný Fín strávil celú sezónu v elitnej fínskej Liige, kde v drese Ilves Tampere odchytal 34 duelov s 90,0% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,59 inkasovaného gólu na zápas.
Video: Po prvýkrát v histórii QMJHL strelil brankár gól v play-offV piatok sa v juniorskej QMJHL menila história, keď brankár Quebecu Thomas Sigouin strelil gól do prázdnej brány v zápase proti Drummondville. Ešte nikdy predtým sa to nepodarilo žiadnemu brankárovi v zápase play-off. Cennejšie to bolo o to, že Voltigeurs mali v tom čase ešte päť minút na to, aby niečo urobili s nepriaznivým stavom 1:3. Sigoun zvýšil na 4:1 a Remparts nakoniec vyhrali 5:2, aby vďaka tretej výhre v sérii postúpil do ďalšieho kola.

30. 04. 2021

Tréner Chicaga má úžasný pohľad na návrat fanúšikov do United CenterVo štvrtok dopoludnia sa oznámilo, že mesto Chicago umožní návrat fanúšikov do haly United Center do 25 % jej kapacity. Hlavný tréner Blackhawks Jeremy Colliton je nadšený z toho, že diváci dodajú mužstvu dávku energie, no mal k tomu aj jednu sarkastickú poznámku: „Je vždy dobré vedieť, kedy máte počas presilovky strieľať. Budeme ich na to potrebovať.“ Nanešťastie, Chicago by potrebovalo aj pomoc okolností, aby sa ešte prebojovalo do play-off.
Rangers si upísali mladého fínskeho krídelníkaKrídelník Lauri Pajuniemi podpísal dvojročný vstupný kontrakt s Rangers, ktorí ho draftovali v roku 2018 z celkového 132. miesta. Dvadsaťjedenročný Fín hráva od sezóny 2017/18 v najvyššej fínskej súťaži. V tomto ročníku odohral za TPS Turku 48 zápasov, v ktorých strelil 22 gólov a pridal 16 asistencií. Vlani bol o trochu produktívnejší, keď strelil 26 gólov a nazbieral 40 bodov v 49 stretnutiach.

29. 04. 2021

Video: Caufielda v NHL „privítal“... rozhodcaŠikovný útočník Montrealu Cole Caufield síce debutoval v NHL v pondelok proti Calgary, no uvítacieho momentu sa dočkal až v stredu proti Torontu. Postaral sa oň však nie súper, ale rozhodca, ktorý ho poslal k ľadu:

28. 04. 2021

Video: Vtipná interakcia Cháru a Wilson s drobným PageauomSlovenský obranca Washingtonu Zdeno Chára sa v utorok zviditeľnil najmä bitkou s Mattom Martinom. Nemala by vám však uniknúť ani ďalšia jeho zaujímavá interakcia s hráčom Islanders. Spolu s Tomom Wilsonom sa „pohrali“ so 175 cm vysokým Jean-Gabrielom Pageauom. Pre pripomenutie, Chára má 206 cm, Wilson 193.

Colorado si upísalo voľbu z prvého kola draftuObranca Justin Barron podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Coloradom, ktoré ho draftovalo v minulom roku z celkového 25. miesta. Devätnásťročný Kanaďan má za sebou štvrtú sezónu v juniorskej QMJHL, kde hrával za rodný Halifax. V 33 dueloch tejto sezóny zaznamenal 31 bodov za 8 gólov a 23 asistencií.
Stars si upísali švédskeho centraCenter Jacob Peterson podpísal dvojročný vstupný kontrakt s Dallasom, ktorý si ho vybral na drafte v roku 2017 z celkového 132. miesta. Dvadsaťjedenročný Švéd doteraz pôsobil len v rodnej krajine. V tomto ročníku hrával za Färjestads BK v elitnej SHL. V 46 zápasoch strelil 14 gólov a pridal 19 asistencií.
Ottawa podpísala zmluvu s fínskym mladíkomKrídelník Roby Jarventie podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Ottawou, ktorá ho draftovala v minulom roku z celkového 33. miesta. Následne putoval na skúšku do Belleville z AHL. Osemnásťročný fínsky rodák má za sebou sezónu v elitnej Liige. V 48 zápasoch v drese Ilves Tampere zaznamenal 25 bodov za 14 gólov a 11 asistencií.
Zdeno Chára svojou bitkou vytvoril rekord NHL + videoĎalší rekord na jeho konte. Slovenský obranca Zdeno Chára sa vo veku 44 rokov a 40 dní stal najstarším hráčom histórie NHL, ktorý dostal väčší trest za bitku, keď v utorkovom zápase Washingtonu proti Islanders pomstil svojho spoluhráča Michaela Raffla, ktorého predtým zozadu narazil na mantinel Matt Martin.

27. 04. 2021

Video: Daňo poslal súpera k ľadu. Cez súpera, ktorého „zlisoval“Slovenský útočník Marko Daňo bol pri návrate do zostavy Manitoby v pondelkovom zápase proti Stocktonu z nižšej AHL plný energie. Dôkazom toho bol aj moment zo stredu druhej tretiny, keď poslal Zaca Leslieho k ľadu cez jeho spoluhráča Coltona Becka, ktorého „zlisoval“ v sendviči. Rozhodcom sa to však nepáčilo a udelili mu dve minúty za nedovolené bránenie.

Demka trápi zranenie dolnej časti telaTím Vancouver Canucks nastúpil v pondelkovom zápase proti Ottawe bez brankára Thatchera Demka, ktorý utrel na dopoludňajšom rozkorčuľovaní zranenie dolnej časti tela. Jeho stav sa posudzuje na dennej báze. V pondelok chytal Braden Holtby, ktorému kryl chrbát dvadsaťročný Arturs Silovs.

25. 04. 2021

Video: Thornton ziapal po Ehlersovi. Ten sa len usmieval a ignoroval hoToronto a Winnipeg si v tejto sezóne rozvinuli veľkú rivalitu ako popredné tímy Severnej divízie. Vo štvrtok sa Alex Galchenyuk, Nick Foligno a Joe Thornton prezentovali pochybnými zákrokmi na trojicu hráčov Jets. V sobotu Thornton pokračoval a dostal sa do niekoľkých vyhrotených výmen s Nikolajom Ehlersom. Thornton najskôr o rameno svojho súpera zlomil hokejku, ten ho neskôr počas zápasu pichol hokejkou. Následne sa obaja ocitli na trestnej lavici, kde Thornton na svojho rivala kričal. Ten sa len usmieval a veterána sa snažil ignorovať, čo zrejme hnev veterána ešte viac podporovalo:

Anisimov musel byť pohotovostným brankárom SenatorsOkolnosti v sobotu zariadili, že útočník Arťom Anisimov musel slúžiť ako pohotovostný náhradný brankár Ottawy. Tej sa totiž pred zápasom na rozkorčuľovaní zranil brankár Anton Forsberg a priamo v zápase proti Vancouver aj Matt Murray. Do brány sa postavil Marcus Hogberg a Anisimov vtedy zrejme dúfal, že tretí brankár už nebude mať smolu na zranenie. Rus inak nehral v posledných siedmich dueloch.
Video: Zdeno Chára dostal dvojnásobnú čelenku Karate KidaV celej sezóne sa v kabíne Washingtonu rozdávajú dve čelenky „Karate Kid“ po každom vyhratom zápase. Jedna je pre najlepšieho ofenzívneho hráča (Cobra Kai), druhá pre najlepšieho defenzívneho (Myiagi-Do). V sobotu si túto poctu vyslúžil Zdeno Chára, ktorý odohral svoj 1600. zápas v kariére. Nedostal však len jednu čelenku, ale rovno obe


Samozrejmosťou veľkou míľnika bola aj tímová fotka:

24. 04. 2021

Video: Nešťastný Halák. Nevyšiel mu úmysel a kapitulovalSlovenský brankár Jaroslav Halák sa v piatok vrátil do brány Bostonu po tom, čo si prešiel koronavírusom. V 42. minúte vystriedal Tuukku Raska a už o tri minúty neskôr vyberal puk z brány aj on. S kúskom šťastia by však zápas opúšťal bez inkasovaného gólu. Snažil sa totiž vyhodiť voľný puk, no svojou dravosťou mu situáciu skomplikoval Sam Reinhart, ktorý sa dostal k puku a poslal ho poľahky cez rozhodeného bratislavského rodáka. Ten nakoniec kryl štyri strely z piatich.

23. 04. 2021

Halák sa vrátil do zostavy, Studenič do „taxíka“Slovenský brankár Jaroslav Halák si vo štvrtok obliekol zápasový dres Bostonu po prvýkrát od prekonania koronavírusu. Pri víťazstve 5:1 nad Bostonom kryl chrbát Jeremymu Swaymanovi. V piatok má plánovaný štart Tuukka Rask, ktorý dostal vo štvrtok voľno. V akcii sme nevideli slovenského útočníka Mariána Studeniča, ktorý bol pred štvrtkovým duelom New Jersey proti Pittsburghu zaradený do taxi zostavy. Predtým odohral prvých päť zápasov v NHL, z ktorých si odniesol gól, dva mínusové body a štyri trestné minúty. V priemere odohral 11 a pol minúty na zápas.

22. 04. 2021

Trouba vynechá dnešný duel. Nahradí ho debutant?Obranca Jacob Trouba nebude hrať vo štvrtkovom zápase Rangers proti Philadelphii. Dôvodom je zranenie hornej časti tela, ktorého stav sa posudzuje na dennej báze. Utrpel ho v utorkovom zápase proti Islanders, keď ho na mantinel narazil Matt Martin. Nahradiť by ho podľa trénera Davida Quinna mohol Zac Jones, ktorý by tak zažil debut v NHL. Alternatívou je Libor Hájek.
Stars si upísali nádejného ŠvédaCenter Oskar Bäck podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Dallasom, ktorý ho draftoval v roku 2018 z celkového 75. miesta. Dvadsaťjedenročný Švéd strávil posledné dve sezóny s Färjestadom v elitnej švédskej SHL. V poslednom ročníku si vytvoril osobné maximá so 4 gólmi, 10 asistenciami a 14 bodmi, pričom odohral 52 stretnutí.

21. 04. 2021

Blackwooda trápi zranenieNew Jersey v utorok vykorčuľovalo do akcie bez svojej brankárskej jednotky. MacKenzie Blackwood totiž v nedeľnom zápase proti Rangers utrpel zranenie hornej časti tela. Jeho stav sa momentálne posudzuje na dennej báze. Dvadsaťštyriročný gólman sa v apríli trápi. Pri bilancii 0-6-1 dosiahol len 85,9% úspešnosť zákrokov.
Coyotes by dnes mohli byť bez 2. najproduktívnejšieho hráčaÚtočník Arizony Conor Garland by mohol vynechať stredajší zápas proti Minnesote po tom, čo opustil posledný tréning so zranením. „Niečo si natiahol, takže pravdepodobne budeme vedieť viac neskôr, či bude zajtra hrať alebo nie,“ poznamenal tréner Rick Tocchet. Ten tiež informoval, že útočník Tyler Pitlick bude pre zranenie dolnej časti tela mimo hry dlhší čas. utrpel ho v sobotu a v pondelok nehral.
Sabres si upísali českého útočníkaKrídelník Lukáš Rousek podpísal dvojročný vstupný kontrakt s Buffalom, ktoré ho draftovalo v roku 2019 z celkového 160. miesta. Dvadsaťdvaročný Čech strávil posledné štyri sezóny v pražskej Sparte. V tej poslednej si pripísal 14 gólov a 24 asistencií v 49 stretnutiach.
Predators si upísali obrancu z univerzityObranca Marc Del Gaizo podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Nashvillom, ktorý ho draftoval v roku 2019 z celkového 109. miesta. Dvadsaťjedenročný rodák z New Jersey strávil posledné tri ročníky na Massachusettskej univerzite. V poslednom odohral 27 zápasov so ziskom 14 bodov (3+11), 4 trestných minút a 21 plusových bodov.
Rangers podpísali vstupný kontrakt so švédskym centromCenter Karl Henriksson podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Rangers, ktorí ho draftovali v roku 2019 z celkového 58. miesta. Dvadsaťročný Švéd strávil celú sezónu 2020/21 v najvyššej švédskej súťaži SHL, kde v drese Frolundy zaznamenal gól a šesť asistencií v 44 stretnutiach.

|< <   82 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies