Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Pouliot podpísal zmluvu s Vegas a už si zaň aj zahral Obranca Derrick Pouliot podpísal ako voľný hráč ročný dvojcestný kontrakt s Vegas a debut v jeho drese zažil už vo štvrtok proti Floride. Raz asistoval. Dvadsaťosemročný Kanaďan nehral v NHL od sezóny 2019/20. Doteraz v nej odohral 203 zápasov so ziskom 49 bodov (8+41). Aktuálne ročník trávil v Hendersone pod zmluvou AHL. V 42 dueloch si pripísal 19 bodov (2+17). V minulosti si zahral za Penguins, Canucks a Blues.

10. 04. 2021

Jets si upísali obrancu a brankáraObranca Simon Lundmark podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Winnipegom, ktorý ho draftoval v roku 2019 z celkového 51. miesta. Dvadsaťročný Švéd strávil aktuálnu sezónu v elitnej švédskej SHL, kde v drese Linkopings HC zaznamenal dva góly a osem asistencií v 47 dueloch. Ako voľný hráč podpísal ročný kontrakt s organizáciou aj brankár Cole Kehler, ktorý väčšinu minulej sezóny strávil v ECHL. Dvadsaťtriročný Kanaďan odchytal v tejto sezóne len dve tretiny v zápase Manitoby z AHL. Inkasoval dva góly z desiatich striel.

09. 04. 2021

Takýto večer NHL zažila len po 16-krát v históriiVo štvrtok sa len po 16. raz v celej histórii NHL stalo, že minimálne štyri tímy strelili gól v otváracej minúte zápasu. Len tri dni mali doteraz viac takýchto prípadov – 1. januára 2000, 24. februára 2018 a 7. novembra 2019 to dokázalo päť tímov. Vo štvrtok to boli Buffalo (Victor Olofsson), Boston (Jeremy Lauzon), Tampa Bay (Blake Coleman) a Winnipeg (Josh Morrissey).
Žiadny hráč Canucks nepribudol na covidovú listinuVyzerá to tak, že by sme mohli vidieť svetlo na konci tunela. Tím Vancouver Canucks nemal po prvýkrát od vypuknutia nákazy koronavírusom žiadneho hráča, ktorý by pribudol na covidovú listinu. Momentálne tak počet pozitívnych hráčov zostáva 21, k čomu treba pridať aj štyroch členov realizačného tímu. Všetci naďalej zostávajú v izolácii.

08. 04. 2021

Tréner Stars sa môže vrátiť k mužstvuHlavný tréner Dallasu Rick Bowness mal nakoniec predsa falošný pozitívny test na koronavírus a pred štvrtkovým duelom proti Chicagu sa môže znova pripojiť k tímu. Bowness opustil nedeľný zápas proti Hurricanes a z preventívnych dôvodov zostal v Raleigh v karanténe. Vynechal tak aj utorkový duel proti Chicagu. Dočasne ho zastúpil jeho asistent John Stevens.
Americký obranca podpísal vstupnú zmluvu s CoyotesObranca Ty Emberson podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Arizonou, ktorá ho draftovala v roku 2018 z celkového 73. miesta. Dvadsaťročný Američan, ktorý bol následne poslaný do Tucsonu z AHL, má za sebou tri roky na Wisconsinskej univerzite. V 31 dueloch tejto sezóny si pripísal 13 bodov (4+9).
Vegas si upísalo mladého ruského centraCenter Maxim Marušev podpísal dvojročnú nováčikovskú zmluvu s Vegas, ktoré ho draftovalo v roku 2020 z celkového 215. miesta. Dvadsaťdvaročný Rus si v ostatných dvoch zápasoch vyskúšal aj KHL, no prevažnú časť sezón strávil v nižšej ruskej súťaži VHL. V tomto ročníku v drese Kazane zaznamenal 21 bodov (8+13) v 37 stretnutiach. Vlani ich nazbieral dokonca až 40 (23+17) v 35 dueloch.

07. 04. 2021

Video: Marchand jedného súpera postrčil do brány, druhého podkopolBrad Marchand zaznamenal v utorkovom zápase gól a tri asistencie, aby sa so 45 bodmi (18+27) z 34 duelov posunul na šieste miesto kanadského bodovania NHL. Zviditeľnil sa však aj akciou, pri ktorej pomohol Justinovi Braunovi ku kolízii s bránou, následkom čoho čelil Seanovi Cuturierovi a potom Oskarovi Linblomovi. Ten stratil rovnováhu a skončil na ľade, pričom sa zdalo, že ho Marchand zozadu podkopol:

Ďalší hráč Canucks pozitívny, ďalšie zápasy odloženéKrídelník Jake Virtanen sa v utorok stal osemnástym hráčom z aktívnej zostavy Vancouveru, ktorý sa ocitol na covidovej listine. Canucks zároveň liga medzitým odložila ďalšie dva zápasy – štvrtkový a sobotný proti Calgary. Celkovo tak už bolo odložených šesť zápasov a momentálne nie je známe, kedy sa hráči Vancouveru vrátia na ľad. Na covidovej listine sú aj Travis Boyd, Jalen Chatfield, Jayce Hawryluk, Nils Hoglander, Bo Horvat, Zack MacEwen, Marc Michaelis, Tyler Motte, Antoine Roussel, Brandon Sutter, Alex Edler, Quinn Hughes, Tyler Myers, Thatcher Demko a Braden Holtby.
Český talent má v rukách zmluvu s CanadiensÚtočník Jan Myšák podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Montrealom, ktorý ho draftoval v minulom roku z celkového 48. miesta. Osemnásťročný rodák z českého Litvínova momentálne hráva v nižšej AHL, kde v drese Lavalu absolvoval 13 duelov so ziskom dvoch gólov. Vlani si so zámorským hokejom zvykal v juniorskej OHL, kde si v 22 dueloch v drese Hamiltonu pripísal 25 bodov (15+10). Medzitým nastupoval aj za HC Litvínov.
Bieloruský obranca smeruje z KHL do organizácie FlamesObranca Iľja Soloviov podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Calgary, ktoré ho draftovalo v minulom roku z celkového 205. miesta. Dvadsaťročný Bielorus strávil aktuálny ročník v KHL, kde nastupoval za Minsk. V 41 zápasoch si pripísal dva góly a sedem asistencií.
Sabres si upísali švédskeho útočníkaÚtočník Linus Weissbach podpísal dvojročný vstupný kontrakt s Buffalom, ktoré ho draftovalo v roku 2017 z celkového 192. miesta. Dvadsaťdvaročný švédsky rodák má za sebou štyri roky na Wisconsinskej univerzite. V poslednom ročníku si vytvoril osobné maximá s 12 gólmi, 29 asistenciami a 41 bodmi, ktoré nazbieral v 31 dueloch.

06. 04. 2021

Colorado si upísalo obrancu z ColoradaObranca Nate Clurman podpísal dvojročný vstupný kontrakt s Coloradom, ktoré ho draftovalo v roku 2016 z celkového 161. miesta. Dvadsaťdvaročný rodák z coloradského Boulderu má za sebou tri sezóny na vysokoškolskej úrovni v drese Notre Dame. V poslednom ročníku si pripísal štyri góly a tri asistencie v 27 dueloch. Jeho ďalšie kroky povedú do AHL.
Nashville podpísal vstupnú zmluvu s americkým útočníkomCenter Grant Mismash podpísal dvojročný vstupný kontrakt s Nashvillom, ktorý ho draftoval v roku 2017 z celkového 61. miesta. Dvadsaťdvaročný rodák z Minnesoty má za sebou štyri roky na Univerzite Severnej Dakoty. V poslednej sezóne strelil 10 gólov a pridal deväť asistencií v 20 stretnutiach.

05. 04. 2021

Foto: Slovenský brankár zaujal špeciálnou, rozlúčkovou maskouSlovenský brankár Dávid Hrenák sa na záverečnom turnaji Frozen Four rozlúči s vysokoškolskou kariérou i svojimi spoluhráčmi zo Štátnej univerzity St. Cloud. Pre túto príležitosť si dal pripraviť špeciálnu masku, ktorá mu bude spoluhráčov pripomínať. Na každej strane sú mená všetkých 47 hráčov, s ktorými za ostatné štyri roky spoločne bojoval za česť Huskies. Prvýkrát ju využil počas regionálneho finále.

Kedy zažije Caufield profesionálny debut?Hlavný tréner Lavalu Rocket z nižšej AHL, Joel Bouchard, v nedeľu povedal, že by vysoko hodnotený nádejný útočník Cole Caufield mohol zažiť profesionálny debut koncom tohto týždňa. V utorok proti Stocktonu hrať nebude, pretože mu tréner chce dopriať ešte niekoľko tréningov. Ak všetko pôjde podľa plánov, tak by mal hrať v piatok proti Torontu. Caufield prišiel do Montrealu 29. marca a karanténa mu skončí v utorok. V tejto sezóne zaznamenal v 20 rokoch 52 bodov (30+22) v 31 dueloch v drese Wisconsinskej univerzity. Je jedným z troch finalistov Ceny Hobeyho Bakera.
Christián Jaroš je opäť v taxi zostaveSlovenský obranca San Jose Christián Jaroš bol v nedeľu zaradený späť do taxi zostavy. Košický rodák z nej bol aktivovaný v piatok, ale debut v drese Sharks ešte nezažil. V tejto sezóne v NHL ešte neodohral ani jeden zápas. Ten najbližší bude je prvým v drese tímu, ktorý ho nedraftoval. Doteraz hrával len za Ottawu, ktorý ho pred sezónou vymenila do San Jose.

04. 04. 2021

Video: Halák umlčal skvelým zákrokom komentátoraSlovenskému brankárovi Jaroslavovi Halákovi pomohla k sobotnej výhre ofenzíva Bostonu, keď inkasoval až päť gólov z 28 striel. Medzi jeho 23 zákrokmi však bola aj táto lahôdka, ktorou umlčal aj skúseného komentátora Jacka Edwardsa, ktorý v prenose NESN nenašiel slová, akoby zákrok opísal:


Halák vytasil zákrok v kľúčový moment, aby udržal Bruins v tesnom vedení 5:4. Menej pozitívne dopadla situácia, ktorá mu prechádzala. Bratislavský rodák bol za bránou podrazený a z následnej akcie skóroval Cody Ceci:

Colorado si upísalo fínskeho útočníkaÚtočník Sampo Ranta podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Coloradom, ktoré ho draftovalo v roku 2018 z celkového 78. miesta. Dvadsaťročný Fín má za sebou tri roky na Minnesotskej univerzite a jeho najbližšie kroky povedú do Colorada z nižšej AHL. V tomto ročníku odohral 31 zápasov, v ktorých zaznamenal 19 gólov a 12 asistencií.
Ottawa podpísala vstupný kontrakt s obrancomObranca Maxence Guenette podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Ottawou, ktorá ho draftovala v roku 2019 z celkového 187. miesta. Devätnásťročný rodák z kanadského Quebecu pôsobí od ročníka 2017/18 v juniorskej QMJHL, kde v drese Val-d’Or odohral v tomto ročníku 36 duelov so ziskom 22 bodov (5+17), 14 trestných minút a 19 plusových bodov.

03. 04. 2021

Eric Staal by mal zažiť debut už v pondelokNajnovší útočník tímu Montreal Canadiens, Eric Staal, by mal svoj debut v novom drese zažiť v pondelkovom zápase proti Edmontonu. V piatok to povedal tréner Dominique Ducharme. Staal, ktorý bol vymenený z Buffala 26. marca, bol v Montreale v karanténe a prvýkrát bude môcť s tímom trénovať v nedeľu.
Mrázek je v prvom tíme, ale kedy sa vráti do zostavy?Brankár Petr Mrázek bol v piatok povolaný z kondičného pobytu v AHL, ale stále nie je známe, kedy by sa mohol vrátiť do základnej zostavy Caroliny. Český rodák vynechal 29 zápasov po operácii palce na pravej ruke. Predtým mal bilanciu 2-1-0 s 95,5% úspešnosťou zákrokov. Medzitým však spoľahlivý tandem vytvorili James Reimer a Alex Nedeljkovic. „Petr ešte nepovedal, že je stopercentne pripravený chytať, takže počkáme a uvidíme. Myslím si, že je, ale chcem sa uistiť, že s ním budem mať najskôr dobrý rozhovor. Berme to deň po dni. Budeme to monitorovať za behu. Momentálne neviem,“ poznamenal tréner Rod Brind’Amour.
Sharks si upísali amerického útočníka, aktivovalo opäť JarošaSan Jose podpísalo dvojročný vstupný kontrakt s útočníkom Scottom Reedym, ktorého draftovalo v roku 2017 z celkového 102. miesta. Dvadsaťjedenročný Američan má za sebou štyri roky na Minnesotskej univerzite. V poslednom ročníku odohral 28 zápasov so ziskom 28 bodov (11+17). Kalifornský tím tiež v piatok aktivoval z taxi zostavy slovenského obrancu Christiána Jaroša a fínskeho centra Anttiho Suomelu.
Dallas podpísal vstupný kontrakt s brankáromBrankár Adam Scheel podpísal ako nedraftovaný voľný hráč dvojročný vstupný kontrakt s Dallasom. Dvadsaťjedenročný Američan má za sebou tri sezóny v drese Univerzity Severnej Dakoty. V poslednom ročníku odchytal 26 zápasov s 93,1% úspešnosťou zákrokov. Jeho najbližšie kroky povedú do AHL.
Canadiens si upísali obrancu z LavaluObranca Corey Schueneman podpísal ako voľný hráč jednoročný, dvojcestný kontrakt s Montrealom. Dvadsaťpäťročný Američan hráva v tejto sezóne za Laval, ktorý je „farmou“ Canadiens v nižšej AHL. V 21 zápasoch si pripísal tri góly, štyri asistencie a šesť trestných minút.

02. 04. 2021

Christián Jaroš bol umiestnený do taxi zostavySlovenský obranca Christián Jaroš bol vo štvrtok zaradený do taxi zostavy San Jose Sharks. Stalo sa tak deň po tom, čo bol povolaný do aktívnej zostavy. Jaroš, ktorý v NHL ešte nedebutoval v drese kalifornského tímu, bol súčasťou prvého tímu od 19. marca. Tento týždeň si však, na jeden deň, odskočil do AHL, kde odohral utorkový duel proti Bakersfieldu. Bol to jeho 11 duelov drese Barracuda a pripísal si v ňom tretiu asistenciu.
Panthers si upísali obrancu z univerzityObranca Matt Kiersted podpísal ako nedraftovaný voľný hráč dvojročný vstupný kontrakt s Floridou, ktorú si ho umiestnila do taxi zostavy. Dvadsaťdvaročný Američan má za sebou štyri roky na Univerzite Severnej Dakoty. V poslednej sezóne odohral 29 zápasov, v ktorých strelil tri góly a nazbieral spolu 22 bodov.
Video: Skinner sa dostal do brejku bez hokejky. Nasledoval gól na druhej straneZaujímavý moment priniesol štvrtkový zápas Buffala proti Rangers, keď sa v druhej tretine dostal do úniku Jeff Skinner. Nebolo by to zvláštne, ak by však v tom momente nemal v rukách hokejku a musel si vystačiť len s nohami. Akciu sa snažil zakončiť prihrávkou, no puku sa chopili hostia, ktorí následne z protiútoku vyrovnali na 1:1:

01. 04. 2021

Video: Stephenson putoval pod sprchy po faule lakťomÚtočník Vegas Chandler Stephenson mal v stredu po zápase už v 19. minúte druhej tretiny, keď dostal päťminútový trest za faul lakťom a rozhodcovia ho poslali predčasne aj pod sprchy. Obeťou jeho nepríjemného zákroku bol Tobias Bjornfot z Los Angeles, ktorý za sebou nechal aj krvavú stopu na ľade:

Generálny manažér Chicaga povedie olympijský tím USAGenerálny manažér tímu Chicago Blackhawks, Stan Bowman, bol v stredu poverený úlohou generálneho manažéra americkej reprezentácie na najbližšom olympijskom turnaji v roku 2022. Ako asistent mu bude slúžiť Bill Guerin, generálny manažér Minnesoty. Bowman doviedol Blackhawks k trom Stanleyho pohárom a vo svojej súčasnej pozícii je od roku 2009. Guerin je pri kormidle Wild od roku 2019.
Dallas podpísal vstupný kontrakt s absolventom univerzityÚtočník Jordan Kawaguchi podpísal ako nedraftovaný voľný hráč ročný vstupný kontrakt s Dallasom. Dvadsaťtriročný kanadský rodák absolvoval posledné štyri sezóny v drese Univerzity Severnej Dakoty. V tom poslednom strelil 10 gólov a pridal 26 asistencií v 28 stretnutiach.

|< <   84 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Obaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies