Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Pouliot podpísal zmluvu s Vegas a už si zaň aj zahral Obranca Derrick Pouliot podpísal ako voľný hráč ročný dvojcestný kontrakt s Vegas a debut v jeho drese zažil už vo štvrtok proti Floride. Raz asistoval. Dvadsaťosemročný Kanaďan nehral v NHL od sezóny 2019/20. Doteraz v nej odohral 203 zápasov so ziskom 49 bodov (8+41). Aktuálne ročník trávil v Hendersone pod zmluvou AHL. V 42 dueloch si pripísal 19 bodov (2+17). V minulosti si zahral za Penguins, Canucks a Blues.

13. 03. 2021

Vráti sa Radulov už dnes?Útočník Alexander Radulov by sa mohol vrátiť do zostavy Dallasu v sobotnom zápase proti Columbusu. Tréner Rick Bowness v piatok povedal, že sa o tom rozhodne pred samotným duelom. Radulov nehral od 5. februára pre zranenie dolnej časti tela. Stars mali bez neho bilanciu 3-7-4.
Eichel vynechá minimálne ďalší týždeňTréner Buffala Ralph Krueger v piatok informoval, že hviezdny center Jack Eichel vynechá minimálne ďalších 7-10 dní pre zranenie hornej časti tela. Informácie k aktuálnemu stavu Dylana Cozensa, ktorý nedohral štvrtkový duel proti Pittsburghu, nemal.
NHL opäť upravila rozpisNárodná hokejová liga v piatok oznámila, že nedeľný zápas medzi Coloradom a Los Angeles nezačne o 19:00 východného času, ale už o 17:30. U nás je to 22:30. Tiež boli preplánované termíny dvoch duelov Vegas. Z 25. februára na 23. apríla sa presúva zápas proti San Jose, a z 23. apríla na 24. apríla zápas proti Anaheimu. Oba sa odohrajú v Kalifornii.
Video: Hral po 365 dňoch. Po 23 sekundách išiel pod sprchuScott Sabourin zažil v drese záložného tímu Toronta svoj prvý zápas za posledných 366 dní. A bol pamätný. Vo svojom prvom striedaní odohral len 23 sekúnd predtým, ako bol vylúčený do konca zápasu. Najskôr vyhral pretek o puk, dostal sa do šance, zrazil brankára Lavalu Caydena Primeaua a následne ubil Lukasa Vejdema, ktorý si šiel pomstiť svojho brankára:

12. 03. 2021

Nasrdený Chára: Súper ho sekol, on jeho dvakrát silnejšie + videoUž dlhší čas sme nevidelo Zdena Cháru takého nasrdeného. Vo štvrtkovom zápase Washingtonu proti Philadelphii ho nahnevalo dobiedzanie Travisa Konecnyho v okolí brány Capitals. Ten ho pri prerušení hry a ústnej komutácii sekol do nohy, čo mu slovenský veterán vrátil aj s úrokmi:

11. 03. 2021

Robin Lehner bol poslaný do AHLTím Vegas Golden Knights v stredu poslal brankára Robina Lehnera do tímu Henderson Silver Knights z AHL, kde absolvuje kondičný pobyt. Dvadsaťdeväťročný Švéd utrpel začiatkom februára zranenie hornej časti tela, pre ktoré vynechal 13 duelov. V prvých piatich zápasoch sezóny dosiahol bilanciu 3-1-1 s 89,0% úspešnosťou zákrokov.
Teräväinen ešte nie je blízko k návratuHlavný tréner Carolina Rod Brind’Amour v stredu povedal, že útočník Teuvo Teräväinen je ešte ďaleko od návratu do akcie. Dvadsaťšesťročný Fín sa stále necíti byť pripravený po tom, čo vynechal posledné dva zápasy pre následky otrasu mozgu. Preň nehral ani v siedmich zápasoch pred štvrtkovým duelom proti Detroitu.
Matthews v stredu chýbal na tréninguToronto v stredu trénovalo bez hviezdneho útočníka Austona Matthewsa, ktorý sa v sezóne vyrovnáva so zranením ruky/zápästia. Jeho miesto v útoku po boku Mitcha Marnera a Joea Thorntona obsadil Travis Boyd. Maple Leafs odohrajú najbližší zápas vo štvrtok proti Winnipegu. Je možné očakáva, že v ňom Matthewsa hrať uvidíme a tréningová absencia je len spôsob manažmentu jeho poranenia.

10. 03. 2021

Video: Obranca Predátorov si vypýtal pozornosť disciplinárkyObranca Nashvillu Dante Fabbro sa v utorkovom zápase proti Caroline prezentoval nepekným zákrokom na Brocka McGinna, ktorého zasiahol lakťom do hlavy. Od rozhodcov dostal – na počudovanie komentátorov – len menší trest, no nie je vylúčené, že by mu mohlo ešte nejaký trest pridať Oddelenie hráčskej bezpečnosti NHL.

Methot: Ottawa bude mať omnoho lepší tím ako TorontoJeden z bývalých hráčov Ottawa, Marc Methot, je presvedčený o tom, že nebude trvať dlho, kým Senators predbehnú kvalitou svojho provinčného rivala z Toronta: „Ottawa bude mať omnoho lepší tím ako Toronto do dvoch až troch rokov. Nebude to ani tesné.“ Hoci je to možno ešte predčasné tvrdiť, no Ottawa má v zbierke veľa nádejných mladíkov, ktorí dodávajú optimizmus, ako sú Thomas Chabot, Tim Stützle, Brady Tkachuk, Josh Norris, Jake Sanderson, Erik Brannstrom či Drake Batherson.
NHL sa dohodla na televíznej zmluve s ESPNChris Johnston z televízie Sportsnet informuje, že NHL rozdelila televízne práva v Spojených štátoch amerických na polovicu a dohodla sa na sedemročnej spolupráci s televíziou ESPN. Tá by mala mať práva na štyri finále Stanleyho pohára medzi rokmi 2022 a 2028 a získať aj streamovacie práve pre spoločnosť Disney. Finančné podmienky nie sú známe a NHL dohodu ešte nepotvrdila. Momentálne dostáva 200 miliónov dolárov od NBC za exkluzívne práva v Spojených štátoch, ktoré vypršia po tejto sezóne.
Lightning predĺžili zmluvu s útočníkom z „farmy“Tím Tampa Bay Lightning podpísal novú dvojročnú zmluvu s útočníkom Danielom Walcottom, ktorý momentálne hráva za Syracuse v nižšej AHL. V prvých troch dueloch sezóny si pripísal asistenciu. Walcott v 27 rokoch ešte neodohral ani jeden zápas NHL. Vlani zaznamenal 19 bodov (7+12) a 86 trestných minút v 55 dueloch AHL.

09. 03. 2021

Video: Tatar ukázal sebavedomie. V situácii o všetko vytiahol parádičkuSlovenský útočník Montrealu Tomáš Tatar nastúpil na tretí nájazd Montrealu za stavu 0:1. Ak by nepremenil, Canadiens by prehrali zápas s Vancouverom pomerom 1:2. Tatar si však aj v situácii o všetko dovolil zakončiť efektne pomedzi nohy. Škoda, že to nakoniec nemalo aj šťastný koniec:

MacKinnon by sa mohol vrátiť v streduHviezdny útočník Colorada Nathan MacKinnon vynechal pondelkový zápas proti Arizone, no jeho absencia by nemusela byť dlhšia ako tri zápasy. V pondelok korčuľoval síce v bezkontaktnom drese, ale cíti sa dobre. Tréner Jared Bednar o ňom povedal: „Darí sa mu skvelo, ale dnes nebol možnosťou pre protokol. Je možné, že by mohol hrať už v najbližšom zápase. Rád by hral zrejme už dnes, no nemôže.“ Avalanche najbližšie nastúpia v stredu proti Coyotes.
O štarte Larkina sa rozhodne v deň zápasuTréner Detroitu Jeff Blashill v pondelok ešte nevedel povedať, či bude útočník Dylan Larkin hrať v utorkovom zápase proti Tampe. Povedal, že sa o tom rozhodne pred samotným zápasom. Kapitán Red Wings vynechal posledné štyri zápasy pre zranenie hornej časti tela. V nedeľu však už trénoval s tímom.
Merzlikins sa už zotavil zo zraneniaBrankár Columbusu Elvis Merzlikins bol v pondelok aktivovaný z listiny zranených hráčov a bude svojmu tímu k dispozícii už v utorok proti Floride. Svedčí o tom, aj to, že brankár Veini Vehvilainen putoval do taxi zostavy. Merzlikins vynechal posledných sedem zápasov pre zranenie hornej časti tela, pod ktorým sa skrývali problémy s ramenom. Už skôr počas sezóny absentoval pre zranenie hornej časti tela. Vtedy však išlo o otras mozgu.
Jonathana Quicka sužuje zranenieBrankár Los Angeles Jonathan Quick vynechal pondelkový zápas proti Anaheimu pre zranenie hornej časti tela, ktoré sa posudzuje na dennej báze. Tréner Todd McLellan povedal, že sa jeho gólman necítil najlepšie po sobotnom zápase, ale nemalo by ísť o nič vážne. Proti Ducks štartoval Cal Petersen, ktorému kryl chrbát Troy Grosenick.

08. 03. 2021

Video: Chára spacifikoval dvoch súperov, prispel tým ku góluDvaja hráči Philadelphie v nedeľnom zápase proti Washingtonu pocítili, aké je ťažké hrať niekedy proti Zdenovi Chárovi. Ten aj v pokročilom veku najskôr zbúral Joela Farabeeho a následne zastrašil aj Jamesa van Riemsdyka. Plusom toho celého bolo, že to umožnila Capitals prečíslenie, z ktorého padol gól na 3:1:

Klingberg vynechal zápas z osobných dôvodovDallas nastúpil na nedeľný zápas proti Nashvillu bez kľúčového obrancu Johna Klingberga. Ten nebol zranený, ale zobral si osobné voľno, aby bol pri narodení svojho dieťaťa. V zostave ho nahradil Mark Pysyk. Dvadsaťosemročný Klingberg doteraz nevynechal v sezóne ani jeden zápas.

07. 03. 2021

Video: Zákulisie Chárovho návratu do BostonuSlovenský obranca Zdeno Chára sa tento týždeň vrátil v drese Washingtonu do Bostonu, v ktorom strávil predošlých 14 sezón. Na oficiálnej ligovej stránke jeho dvojzápasový návrat zdokumentovali zábermi z ľadu i mimo neho:

06. 03. 2021

Foto: Chára už má svoju bobblehead v drese CapitalsSlovenský obranca Zdeno Chára už má svoju figúrku bobblehead aj v drese Washingtonu, ktorý on samotný oblieka od tejto sezóny. Spoločnosť FOCO vytvorila limitovanú edíciu zahŕňajúcu len 333 kusov:

Hurricanes podpísali vstupný kontrakt s brankáromBrankár Beck Warm podpísal ako nedraftovaný voľný hráč dvojročný vstupný kontrakt s tímom Carolina Hurricanes. Dvadsaťjedenročný Kanaďan debutoval v tejto sezóne medzi mužmi a v nižšej AHL odchytal štyri duely za Chicago. Dosiahol v nich bilanciu 4-0-0 s 94,0% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,25 inkasovaného gólu na zápas.
Video: Chára vyštartoval po Marchandovi. Zastavil ho BergeronK zaujímavému stretu bývalých spoluhráčov došlo v piatkovom zápase medzi Bostonom a Washingtonom. Pri jednej šarvátke slovenský obranca Zdeno Chára vyštartoval po Bradovi Marchandovi. Zhoršeniu situácia zabránil kapitán Bruins Patrice Bergeron. Vec, ktorú by sme ešte pár mesiacov dozadu neočakávali:

05. 03. 2021

Foto: Penguins dokreslili fanúšikom na fotke rúškaTím Pittsburgh Penguins bol prichytený, ako do pôvodnej fotky dokreslil rúška, aby záber na tribúny vyzeral korektnejšie vzhľadom k časom, ktoré žijeme. Niekoľko ľudí na to upozornilo na sociálnych sieťach, kde bola zverejnená pôvodná fotka a tá, ktorú na svojom účte zverejnil tím NHL:



Len dodajme, že nosenie rúšok je dôležitou súčasťou prevencie pred šírením koronavírusu.
Zomrel Walter GretzkyWalter Gretzky, otec legendárneho Waynea Gretzkyho, zomrel vo veku 82 rokov. Potvrdil to samotný Wayne. Ten vždy pripisoval svoje úspechy v kariére otcovi, ktorý ho trénoval doma na záhrade, kde mu každoročne pripravoval ľadovú plochu. Walter sa neskôr snažil pomáhať aj deťom v ontárijskom Brantforde, charitám po celej Kanade a napísal aj dve knihy. Jeho žena Phyllis zomrela už v roku 2005 na rakovinu pľúc. O dva roky neskôr dostal Rád Kanady, v roku 2010 nosil olympijskú pochodeň a v roku 2012 po ňom pomenovali základnú školu v Brantforde.

04. 03. 2021

Video: Blichfeld poslal MacKinnona do šatne. Jeho tam poslali rozhodcoviaÚtočník San Jose Joachim Blichfeld sa v tretej tretine stredajšieho zápasu proti Coloradu prezentoval tvrdým bodyčekom na hviezdneho Nathana MacKinnona. Dostal zaň trest do konca zápasu. Útočník Avalanche zostal chvíľu na ľade, potom zamieril do šatne a už sa z nej nevrátil. Hoci to nevyzeralo dobre, tréner Jared Bednar verí, že jeho zverenec bude v poriadku. „Snáď sa zajtra bude cítiť dobre. Momentálne vyzerá fajn,“ skonštatoval.

Video: Ovečkin pichol súpera do slabínHviezdny útočník Washingtonu Alex Ovečkin sa v tretej tretine stredajšieho zápasu proti Bostonu zviditeľnil zákrokom pod pás. Súpera Trenta Frederica poslal k ľadu, keď ho zasiahol hokejkou do slabín po tom, čo do neho mladý Američan dobiedzal. Obaja dostali od rozhodcov menšie tresty:

03. 03. 2021

Foto: Pánik mal na tréningu ružovú šatku cez hlavuRichard Pánik bol jedným zo štyroch hráčov Washingtonu, ktorí mali na utorkovom tréningu cez hlavu ružová šatku. Je nejasné, z akého dôvodu. Okrem slovenského útočníka to boli aj Iľja Samsonov, Nic Dowd a Nick Jensen. Snažili sa uctiť ženy, keďže začal mesiac histórie žien? Alebo len chcú udávať nový módny trend?

Calgary zapísalo útočníka na waiver listinuTím Calgary Flames zapísal v utorok na waiver listinu nechránených hráčov útočníka Dereka Ryana, ktorý v doterajšom priebehu sezóny zaznamenal jednu asistenciu v desiatich zápasoch. V priemere hrával 10 minút na zápas, pričom od 6. februára nehral pre zranenie prsta.
Montreal robí zmenu. Burke príde pomôcť brankáromTím Montreal Canadiens v utorok vyhodil Stephanea Waiteho a najal do pozície nového riaditeľa oddelenia brankárov Seana Burkea. Waite zastával túto pozíciu od roku 2013, aby udržiaval Careyho Pricea v čo najlepšej forme a dohliadal aj nad ďalším rozvojom bránkoviska. Burke pracoval pre Canadiens ako skaut od roku 2016 a má za sebou bohatú brankársku kariéru v NHL. Pred príchodom do tímu bude musieť absolvovať 14-dňovú karanténu, pretože sa nachádzal mimo Kanady.

|< <   87 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Obaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies