Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Zdramatizoval duel. Šimon Nemec po dlhom čase skóroval! Slovenský obranca Šimon Nemec strelil v pondelok svoj tretí gól v sezóne a prvý od 5. januára. Do čierneho sa trafil v ikonickej Madison Square Garden, aby v 58. minúte vrátil Devils do hry znížením na 1:2. Nakoniec však domáci Rangers vyhrali 3:1. Nemec si opäť zahral dosýta, keď na ľade strávil 22 a pol minúty.


14. 07. 2021

Ducks predĺžili zmluvu s troma hráčmiKrídelníci Sam Carrick a Vinni Lettieri, ako aj obranca Trevor Carrick, podpísali s Anaheimom nové jednoročné zmluvy v hodnote 750 000 amerických dolárov na úrovni NHL. Sam Carrick, ktorý ako jediný podpísal jednocestný kontrakt, odohral v poslednej sezóne za Ducks 13 zápasov so ziskom dvoch gólov a štyroch asistencií. Lettieri odohral päť bezbodových duelov a Trevor Carrick šancu v prvom tíme nedostal.

09. 07. 2021

Capitals predĺžili zmluvu s kanadským centromTím Washington Capitals a center Beck Malenstyn podpísali vo štvrtok novú jednoročnú zmluvu v hodnote 750 000 amerických dolárov na úrovni NHL a 90 000 amerických dolárov v nižšej lige. Dvadsaťtriročný Kanaďan má za sebou nováčikovskú zmluvu a dve sezóny v Hershey z AHL, kde v ročníku 2019/20 zaznamenal sedem gólov a osem asistencií v 46 dueloch. V troch dueloch dostal šancu aj v drese Capitals. V uplynulom ročníku po operácii achilovky nehral.
Na lavičku Ducks sa vracia BrownNewell Brown sa po tretíkrát vo svojej kariére stal asistentom trénera tímu Anaheim Ducks. Ducks oznámili jeho najatia už v stredu s tým, že bude tretím novým asistentom Dallasa Eakinsa. Predošlý štyri sezóny strávil vo Vancouveri, kde mal na starosti presilovky. Brown bol asistentom Anaheimu v rokoch 1998 až 2000, neskôr v rokoch 2005 až 2010, a tak bol aj pri zisku Stanleyho pohára v roku 2007.

08. 07. 2021

Bruins predlžili zmluvy s dvoma útočníkmiÚtočníci Joona Koppanen a Cameron Hughes podpísali s Bostonom nové jednoročné, dvojcestné zmluvy. Obaja na úrovni NHL zarobia 750 000 dolárov. Dvadsaťtriročný Koppanen strávil úvod sezóny doma vo Fínsku, no potom absolvoval 21 zápasov za Providence v AHL. V nich strelil tri góly a pridal tri asistencie. O rok starší Hughes odohral na „farme“ 25 duelov so ziskom 21 bodov (5+16) a v jednom zápase dostal šancu aj v prvom tíme. V NHL to bol jeho druhý zápas kariéry. Obaja boli Bruins draftovaní.

01. 07. 2021

Tanguay prichádza pracovať do DetroituHoci Alex Tanguay bol v čase veľkej rivality členom Colorada, teraz posilňuje lavičku Detroitu. Generálny manažér Steve Yzerman v stredu oznámil, že niekdajší útočník bude pracovať v tíme ako asistent trénera. Štyridsaťjedenročný Tanguay strávil v NHL 16 sezón a 1088 zápasov absolvoval v dresoch Avalanche, Flames, Canadiens, Lightning a Coyotes. Pripísal si v nich 863 bodov (283+580). Po konci hráčskej kariéry pracoval ako televízny analytik a od sezóny 2019/20 bol asistentom trénera Iowy v nižšej AHL.
Columbus má nového asistenta tréneraTím Columbus Blue Jackets v stredu oznámil, že sa niekdajší obranca NHL Sylvain Lefebvre pripojí na jeho lavičku ako asistent trénera. Päťdesiattriročný Kanaďan bol naposledy asistentom trénera San Diega, ktoré je v AHL „farmou“ Anaheimu. Predtým pracoval ako hlavný tréner záložných tímov Montrealu z Hamiltonu, St. John´s a Lavalu. Tri roky bol aj asistentom trénera v Colorade. Ako hráč odohral v NHL 945 zápasov za Canadiens, Leafs, Nordiques, Avalanche a Rangers. S Coloradom získal v roku 1996 Stanleyho pohár.
Carey Price prekonal zápis Jaroslava HalákaBrankár tímu Montreal Canadiens, Carey Price, v stredajšom druhom zápase finále Stanleyho poháre urobil svoj 520. zákrok v tohtoročnom play-off, čím prekonal zápis Jaroslava Haláka, ktorý v preslávenom play-off 2010 predviedol 519 zákrokov. Viac ich v jednom play-off urobili už len Ken Dryden (648 v roku 1971) a Patrick Roy (601 v roku 1993). Price je momentálne na čísle 537 a odchytá ešte minimálne dva zápasy.

30. 06. 2021

Ruutu sa postaví na lavičku PanthersBývalý hráč NHL Tuomo Ruutu bude novým asistentom trénera tímu Florida Panthers. Tridsaťosemročný Fín sa postaví na lavičku tímu zo Sunrise po dvoch sezónach, ktoré strávil ako asistent riaditeľa Oddelenia hráčskeho rozvoja tímu New York Rangers. Ako asistent trénera pracoval v reprezentácii Fínska na troch juniorských majstrovstvách sveta, vrátane tých zlatých v roku 2019. Ruutu odohral v NHL 735 zápasov v dresoch Chicaga, Caroliny a New Jersey. Pripísal si v nich 148 gólov a 346 bodov.

29. 06. 2021

ESPN hlási ďalšiu posilu: Chrisa CheliosaTelevízna sieť ESPN buduje hviezdnu zostavu analytikov pre svoje prenosy zápasov NHL. Po legendárnom Markovi Messierovi sa štúdiovým analytikom stane aj legendárny obranca Chris Chelios. Trojnásobný šampión už má s televíziou skúsenosti, keď pre ESPN robil analytika počas Svetového pohára v roku 2016.
Video: Erik Černák strelil svoj prvý gól v play-off i prvý gól fináleSlovenský obranca Erik Černák sa stal hráčom, ktorý otvoril skóre finálovej série medzi Tampou a Montrealom. Bol to pritom jeho prvý gól v play-off v kariére. Potreboval naň odohrať 46 zápasov vyraďovacích bojov. V nich má na konte aj 15 asistencií. V tomto roku zaznamenal už gól a osem asistencií v 17 stretnutiach.

25. 06. 2021

Stars predĺžili zmluvu s kanadským krídelníkomKrídelník Rhett Gardner podpísal s Dallasom novú dvojročnú zmluvu s hodnotou 750 000 amerických dolárov ročne. V druhom roku bude jednocestná. Dvadsaťpäťročný Kanaďan odohral v poslednej sezóne 28 zápasov, v ktorých zaznamenal gól a asistenciu. Prvých osem duelov NHL odohral ešte v ročníku 2019/20, no v nich nebodoval. Stars ho draftovali v roku 2016 z celkového 116. miesta.
Mark Messier bude pracovať v televíziiKým Wayne Gretzky bude v budúcej sezóne pracovať pre televíziu TNT, jeho niekdajší spoluhráč Mark Messier sa dohodol na viacročnej spolupráci s televíziou ESPN. Pracovať bude ako analytik v štúdiu, pričom sa bude objavovať aj na ABC, ESPN+ a Hulu. „Hokej a NHL mi priniesli enormnú príležitosť, úspech a skúsenosti na ľade i v mojom živote. Moja vášeň pre tento šport je stále silná a teším sa, že ju budem zdieľať, plus prinesiem moje pohľady a analýzy neskutočným fanúšikom tohto športu,“ povedal šesťnásobný víťaz Stanleyho pohára, ktorý bol ako jediný hráč v histórii kapitánom dvoch rôznych majstrovských tímov (Oilers a Rangers).

24. 06. 2021

Montreal predĺžil zmluvu so Sedgwickom Tím Montreal Canadiens si na ďalšie tri roky zaistil služby významného člena manažmentu. Novú zmluvu podpísal s viceprezidentom hokejových operácií a právnych záležitostí, Johnom Sedgwickom. Ten je špecialistom na kontrakty a vo vedení tímu pracuje od roku 2013. Vo svojej súčasnej pozícii je od roku 2017.

21. 06. 2021

McNabb udrel súpera päsťou do tváre pred rozhodcom. Beztrestne + videoObranca Vegas Brayden McNabb sa v nedeľu nezviditeľnil len prvým gólom v play-off. Tiež sa do pozornosti dostal, keď útočníka Montrealu Nicka Suzukiho beztrestne priamo pred očami rozhodcu Chrisa Leeho udrel päsťou do tváre:

19. 06. 2021

Legenda Sabres je v nemocnici v ohrození životaRene Robert, niekdajší člen legendárnej „Francúzskej spojky“ v tíme Buffalo Sabres, v ktorej dopĺňal Gilverta Perreaulta a Ricka Martina, je podľa The Athletic v nemocnici na Floride po tom, čo utrpel infarkt. Podľa získaných informácií bol v piatok v život ohrozujúcom stave. Robert, ktorý má už 72 rokov, odohral v NHL 744 zápasov so ziskom 702 bodov (284+418). Hoci sa preslávil najmä v drese Sabres, zahral si aj za Maple Leafs, Penguins a Colorado Rockies. Dvakrát sa predstavil v zápase hviezd.

18. 06. 2021

Bruins predĺžili zmluvu so švédskym krídeníkomKrídelník Anton Blidh podpísal novú jednoročnú, dvojcestnú zmluvu s Bostonom. Na úrovni NHL mu vynesie 750 000 amerických dolárov. Dvadsaťšesťročný Švéd odohral v tejto sezóne za prvý tím 10 zápasov, v ktorých strelil jeden gól. Ďalších 11 zápasov absolvoval v drese Providence v nižšej AHL. V nich zaznamenal tri góly a štyri asistencie.
Capitals podpísali nové kontrakty s dvoma útočníkmiWashington podpísal nové dvojročné, dvojcestné zmluvy s útočníkmi Michaelom Sgarbossom a Garrettom Pilonom. Obe majú na úrovni NHL hodnotu 750 000 amerických dolárov ročne. Dvadsaťosemročný Sgarbossa odohral v tejto sezóne za Capitals päť zápasov so ziskom dvoch asistencií, Ďalších 10 bodov (5+5) pridal v 14 stretnutiach AHL. V nej odohral 14 zápasov aj Pilon, ktorý v drese Hershey nazbieral 16 bodov (4+12). V 23 rokoch zažil aj svoju premiéru v NHL, no v jedinom zápase nebodoval.
Video: Takto si Erik Černák strelil vlastný gólSlovenský obranca Erik Černák mal v štvrtkovom zápase Tampy proti Islanders podiel na dvoch góloch. Najskôr si pripísal asistenciu pri góle svojho spoluhráča, potom nešťastne vyrovnal na 1:1, keď sa zrejme snažil priblížiť puk k Vasilevskému, aby ho prikryl lapačkou pri dotieravých hráčov New Yorku. K tomu však nedošlo a puk nakoniec skončil za chrbtom ruského brankára. Gól bol pripísaný Calovi Clutterbuckovi:

17. 06. 2021

Avalanche predĺžili o dva roky zmluvu s útočníkomCenter Jayson Megna podpísal novú dvojročnú, dvojcestnú zmluvu s Coloradom, ktorá má hodnotu na úrovni NHL 750 000 amerických dolárov ročne. V nižšej lige je jeho plat 350 000 dolárov ročne s tým, že garantovaných má 380 000 dolárov. Tridsaťjedenročný Američan odohral v tejto sezóne za Avalanche sedem duelov a zaznamenal dve asistencie. V nižšej AHL pridal 13 štartov so ziskom siedmich gólov a dvoch asistencií.
Nesterov opúšťa Flames i celú NHLObranca Nikita Nesterov opúšťa tím Calgary Flames i celú NHL. Dohodol sa na spolupráci s moskovským CSKA z KHL. Dvadsaťosemročný rodák z ruského Čeľabinska odohral v tejto sezóne 38 zápasov, v ktorých zaznamenal štyri asistencie, 10 mínusových bodov a 20 trestných minút. V priemere hrával takmer 16 minút na zápas.

16. 06. 2021

Ducks majú nových asistentov tréneraTím Anaheim Ducks najal Geoffa Warda a Mikea Stothersa za nových asistentov trénera Dallasa Eakinsa. Na týchto pozíciách nahradia Marka Morrisona a Martyho Wilforda, ktorí by mohli v organizácii pokračovať na nových postoch. Ward bol od novembra 2019 až do marca hlavným trénerom Calgary. Hlavným trénerom bol aj v Nemecku a ako asistent získal Stanleyho pohár s Bruins v roku 2011. Stothers bol hlavným trénerom záložného tímu Los Angeles medzi rokmi 2014 a 2020. V roku 2015 ho doviedol aj k Calderovmu poháru. Ako asistent pracoval aj v dvoch tímoch NHL, v Atlante a Philadelphii.
Jets už nebudú hrať v Bell MTS CentreTím Winnipeg Jets oznámil, že sa dohodol na spolupráci s poisťovacou spoločnosťou Canada Live Assurance, ktorá zahŕňa 10-ročné práva na pomenovanie arény. Z Bell MTS Centre sa tak od 1. júla stane Canada Life Centre. Hala okrem zápasov NHL hostí aj zápasy AHL a iné spoločenské a kultúrne udalosti.
Wallmark opúšťa NHL, mieri do KHLÚtočník Floridy Lucas Wallmark sa rozhodol, že v sezóne 2021/22 uprednostní pred zámorím Kontinentálnu hokejovú ligu. Dohodol sa na ročnej spolupráci s CSKA Moskva. Dvadsaťpäťročný Švéd odohral v tejto sezóne 20 zápasov, v ktorých zaznamenal tri asistencie. V NHL odohral dokopy 187 duelov so ziskom 23 gólov a 36 asistencií. Zahral si aj za Carolinu a Chicago.
Chicago si upísalo mladého Čecha z extraligy Krídelník Jakub Pour podpísal ako nedraftovaný voľný hráč dvojročný vstupný kontrakt so Chicagom. Dvadsaťdvaročný Čech doteraz pôsobil výhradne v rodnej krajine. V poslednej sezóne extraligy odohral 48 zápasov za Plzeň, pričom strelil 12 gólov a pridal štyri asistencie.

15. 06. 2021

Blue Jackets si upísali švajčiarskeho reprezentanta Center Gregory Hoffmann podpísal s Columbusom ročný kontrakt. Dvadsaťosemročný švajčiarsky rodák bol draftovaný Carolinou v roku 2011 z celkového 103. miesta, ale doteraz hrával len vo Švajčiarsku. V poslednej sezóne odohral za Zug EV 36 duelov, v ktorých strelil 18 gólov a nazbieral 41 bodov. V 13 zápasoch play-off pridal šesť gólov a osem asistencií. Zahral si aj na majstrovstvách sveta, kde v drese Švajčiarska vyprodukoval šesť gólov a dve asistencie v ôsmich stretnutiach.
Flyers podpísali nové zmluvy s dvoma Európanmi Philadelphia podpísala v pondelok nové jednoročné, dvojcestné zmluvy s útočníkom Germanom Rubcovom a Linusom Sandinom. Dvadsaťdvaročný Rubcov, ktorého Flyers draftovali z 22. miesta v roku 2016, sa v uplynulej sezóny vrátil domov, kde v drese Soči z KHL zaznamenal tri góly a osem asistencií v 46 stretnutiach. O tri roky starší Sandin si v tejto sezóne zahral po prvýkrát v Severnej Amerike. V 26 zápasoch AHL strelil šesť gólov a pridal štyri asistencie.

14. 06. 2021

Video: Tento faul na Černáka dal šancu na vyrovnanieSlovenský obranca Erik Černák najskôr v 17. minúte druhej tretiny oslabil Tampu, keď sa dopustil sekania, no po návrate z trestnej lavici nepotreboval ani minútu na to, aby „vybojoval“ presilovku pre svoj tím. Nedovolené bránenie Kylea Palmieriho však Lightning využili a Islanders si udržali vedenie 1:0, ktoré ešte v tretej tretine rozšírili, aby nakoniec prvý duel semifinálovej série vyhrali 2:1. Pre Tampu to bola prvá z dvoch presiloviek v zápase.

Hral za Slovan, teraz sa vracia bojovať o NHLObranca Eric Gelinas ako voľný hráč podpísal ročný, dvojcestný kontrakt s Carolinou. Na úrovni NHL mu vynesie 750 000 amerických dolárov, v nižšej lige 100 000 dolárov, pričom minimálny garantovaný plat bude mať 125 000 dolárov. Tridsaťročný Kanaďan odohral v minulosti 189 zápasov NHL v dresoch New Jersey a Colorada. Pripísal si v nich 55 bodov (14+41). V ročníku 2018/19 si zahral aj za Slovan Bratislava v KHL, následne hrával za Rögle vo švédskej SHL. V poslednom ročníku zaznamenal 34 bodov (8+26) v 46 dueloch.
Blues si upísali kanadského centraCenter Tanner Kaspick podpísal ročný, dvojcestný kontrakt so St. Louis, ktoré ho draftovalo v roku 2016 z celkového 119. miesta. Dvadsaťtriročný Kanaďan sa stal profesionálom v ročníku 2018/19 a odvtedy väčšinu kariéry strávil v AHL. V poslednej sezóne odohral 20 zápasov za Uticu, pričom v nich vyprodukoval dva góly a tri asistencie.

11. 06. 2021

Haas končí v Edmontone i v celej NHLÚtočník Gaetan Haas sa v lete stane v NHL neobmedzeným voľným hráčom. O svojej budúcnosti však už má jasno. Po dvoch rokoch strávených v Edmontone sa dohodol na päťročnej spolupráci so švajčiarskym EHC Biel. Dvadsaťdeväťročný Švajčiar odohral v tejto sezóne 34 zápasov, v ktorých zaznamenal dva góly a asistenciu. V dvoch dueloch play-off nebodoval. Haas je rodákom z Bielu i jeho odchovancom, hoci pred odchodom do zámoria hrával za Bern.

|< <   78 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Obaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies