Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Zdramatizoval duel. Šimon Nemec po dlhom čase skóroval! Slovenský obranca Šimon Nemec strelil v pondelok svoj tretí gól v sezóne a prvý od 5. januára. Do čierneho sa trafil v ikonickej Madison Square Garden, aby v 58. minúte vrátil Devils do hry znížením na 1:2. Nakoniec však domáci Rangers vyhrali 3:1. Nemec si opäť zahral dosýta, keď na ľade strávil 22 a pol minúty.


11. 06. 2021

Flames si pridali dve osobnosti do trénerského zboruTím Calgary Flames vo štvrtok oznámil, že si svoj trénerský zbor rozšíril o Kirka Mullera, ktorý bude pridruženým trénerom, a Caila MacLeana, ktorý sa stane asistentom trénera. Muller predtým pracoval v Montreale po boku Claudea Juliena. MacLean dostane šancu v NHL premiérovo po tom, čo predtým viedol záložný tím Flames v nižšej AHL, Stockton Heat. Niekdajší asistenti Ray Edwards a Martin Gelinas sa na lavičku tímu nevrátia.

10. 06. 2021

Canucks podpisovali zmluvy s členmi trénerského zboruTím Vancouver Canucks predĺžil zmluvy s trénerom brankárov Ianom Clarkom, video trénerom Darrylom Sewardom a asistentmi trénera Nolanom Baumgartnerom a Jasonom Kingom. Podpisom novej zmluvy s Clarkom sa splnilo prianie brankára Thatchera Demka, ktoré vyslovil v máji. Novými posilami trénerského zboru sú Brad Shaw a Kyle Gustafson, kým Newell Brown v ňom končí.

09. 06. 2021

Video: Mal by byť za tento zákrok Palát suspendovaný?Útočník Tampy Ondřej Palát sa v utorkovom zápase proti Caroline prezentoval zákrokom, ktorým zasiahol Bretta Pesceho do hlavy. Od rozhodcov zaň dostal menší trest za úder do hlavy, no mnohí sa pýtajú, či by si zaň nezaslúžil aj dodatočný trest. Posúdiť to môžete aj vy:

Flyers predĺžili zmluvu s brankáromBrankár Felix Sandstrom podpísal s Philadelphiou novú jednoročnú, dvojcestnú zmluvu. Dvadsaťštyriročný Švéd, ktorého Flyers draftovali v roku 2015 z celkového 70. miesta, odchytal v tejto sezóne 11 zápasov za Lehigh Valley v AHL. Pri bilancii 5-3-3 dosiahol 90,3% úspešnosť zákrokov a priemer 3,19 inkasovaného gólu na zápas. V sezóne predtým chytával v ECHL.

08. 06. 2021

Stars si upísali bieloruského mladíkaKrídelník Jevgenij Oksenťjuk podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Dallasom, ktorý ho draftoval v minulom roku z celkového 162. miesta. Dvadsaťročný Bielorus hrával v uplynulej sezóne za Junosť Minsk v najvyššej lige v krajine. V 31 zápasoch si pripísal tri góly a tri asistencie. V 13 stretnutiach play-off pridal štyri góly a asistenciu. Pomohol nimi k majstrovskému titulu.
Capitals predĺžili zmluvu os švédskym útočníkomKrídelník Axel Jonsson-Fjallby podpísal novú dvojročnú, dvojcestnú zmluvu s Washingtonom. Dvadsaťtriročný Švéd, ktorého Capitals draftovali v roku 2016 z celkového 147. miesta, odohral v uplynulej sezóne 31 zápasov za Hershey v AHL. Pripísal si v nich 10 gólov a päť asistencií.
Poznáme nomináciu na Cenu Willieho O’ReehoNHL v pondelok zverejnila nomináciu na Cenu Willieho O’Reeho určenú hrdinovi komunity. O víťazovi rozhodne hlasovanie verejnosti a vážené hlasy od samotného Willieho O’Reeho. Nominovaní sú Renee Hessová, zakladateľka hokejového klubu čiernych dievčat, Kevin Hodgson, ktorého program poskytuje možnosť venovať sa hokeju a osobnému rozvoju deťom zo slabších pomerov, a Howard Smith, ktorý poskytuje možnosť učiť sa a hrať hokej deťom zo všetkých sociálnoekonomických sfér v oblasti Pittsburghu.

07. 06. 2021

Laperriere sa z asistenta stane hlavným tréneromŠtyridsaťsedemročný Ian Laperriere bol v nedeľu vymenovaný za hlavného trénera tímu Lehigh Valley Phantoms, ktorý je záložným tímom Philadelphie v nižšej AHL. Niekdajší útočník strávil posledných osem rokov ako asistent trénera Flyers. Jeho cieľom bude vychovávať hráčov pre prvý tím a zároveň zabojovať o zisk Calderovho pohára.
Video: Záver duelu medzi Habs a Jets spestrila šarvátkaPäť minút pred koncom nedeľného zápasu medzi Montrealom a Winnipegom, za stavu 4:1 pre domáci tím, sa strhla hromadná šarvátka. Z pohľadu výsledku nakoniec nič podstatné už neriešila. Jets sa do duelu nevrátili a Canadiens ešte pridali jeden gól, aby viedli v sérii už 3:0 na zápasy.

05. 06. 2021

Kings si upísali talentovaného ŠvédaObranca Helge Grans podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Los Angeles, ktoré ho draftovalo v minulom roku z celkového 35. miesta. Devätnásťročný Švéd odohral v tejto sezóne švédskej SHL 43 zápasov za Malmö. Strelil v nich tri góly a nazbieral dokopy 12 bodov.
Toronto si upísalo švédskeho krídelníkaCenter Pontus Holmberg podpísal dvojročný vstupný kontrakt s Torontom, ktoré ho draftovalo v roku 2018 z celkového 156. miesta. Dvadsaťdvaročný Švéd strávil posledné tri sezóny v elitnej SHL. V tej poslednej odohral v drese Vaxjo HC 45 zápasov, v ktorých zaznamenal deväť gólov a 14 asistencií.

04. 06. 2021

Skvelý zákrok Černáka: V páde ukončil prečíslenie súpera + videoSlovenský obranca Tampy Erik Černák zažil v tejto sezóne zlepšenie v ofenzíve, ale stále je jeho dominantou skvelá hra smerom dozadu. A potvrdil to aj vo štvrtok, keď ukázal svoju šikovnosť defenzívnym zákrokom pri prečíslení Hurricanes. Kontrolovaným pádom sa snažil súperovi skomplikovať prihrávku a ako čerešničku k tomu pridal ukončenie akcie vypichnutím puku:

Colorado si upísalo švédskeho reprezentantaÚtočník Andrea Wingerli podpísal ako nedraftovaný voľný hráč jednoročný vstupný kontrakt s Coloradom. Dvadsaťtriročný Švéd odohral v tejto sezóne SHL 50 zápasov v drese Skelleftea AIK so ziskom 12 gólov a 28 bodov. V 12 dueloch play-off pridal dva presné zásahy. Zahral si aj na majstrovstvách sveta, na ktorých zaznamenal gól a dve asistencie v siedmich stretnutiach.
Flyers si upísali mladého švédskeho brankáraBrankár Samuel Ersson podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Philadelphiou, ktorá ho draftovala v roku 2018 z celkového 143. miesta. Dvadsaťjedenročný Švéd doteraz pôsobil len v rodnej krajine. V tejto sezóne odchytal 42 zápasov za Brynäs v SHL. Pri bilancii 16-26-0 dosiahol 91,1% úspešnosť zákrokov a priemer 2,96 inkasovaného gólu na zápas. Na prelome rokov 2018 a 2019 si zachytal aj na juniorských majstrovstvách sveta.
Capitals predĺžili zmluvu s útočníkom z „farmy“Krídelník Joe Snively podpísal s Washingtonom nový ročný, dvojcestný kontrakt. Dvadsaťpäťročný Američan strávil posledné dve sezóny v Hershey z nižšej AHL. V tej poslednej strelil šesť gólov a nazbieral 17 bodov v 30 stretnutiach. Nikdy nebol draftovaný a Capitals s ním pôvodne podpísali zmluvu, keď skončil univerzitnú kariéru.

03. 06. 2021

Vegas nemalo k dispozícii LehneraPo tom, čo Robin Lehner štartoval v prvom zápase série 2. kola play-off proti Coloradu, nebol švédsky brankár Vegas k dispozícii v druhom zápase, ktorý sa hral v stredu. Marc-Andre Fleurymu robil náhradníka Logan Thompson. Lehner, ktorý v nedeľu inkasoval sedem gólov z 37 striel, sa nezúčastnil ani dopoludňajšieho rozkorčuľovania. Dôvody jeho absencie neboli špecifikované.

02. 06. 2021

Florida predĺžila zmluvu so skúseným obrancomObranca Kevin Connauton a tím Florida Panthers sa dohodli na podpise novej jednoročnej, dvojcestnej zmluvy. Na úrovni NHL má hodnotu 825 000 dolárov. Tridsaťjedenročný rodák z Edmontonu odohral v tejto sezóne za prvý tím sedem zápasov so ziskom asistencie. V minulosti hrával aj za Dallas, Columbus, Arizonu a Colorado. V 321 zápasoch kariéry si pripísal 27 gólov a 77 bodov.
Blues podpísali zmluvu s nádejným centromCenter Keean Washkurak podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu so St. Louis, ktoré ho draftovalo v roku 2019 z celkového 155. miesta. Devätnásťročný Kanaďan odohral v tejto sezóne tri zápasy za Uticu v AHL. Predtým pôsobil tri sezóny v juniorskej OHL, ktorá tento rok svoju sezónu neodštartovala. V ročníku 2019/20 si v drese Mississaugy pripísal 22 gólov a 30 asistencií v 49 stretnutiach.
Senators si upísali hviezdu z druhej švédskej ligyCenter Viktor Lodin podpísal dvojročný vstupný kontrakt s Ottawou, ktorá ho draftovala v roku 2019 z celkového 94. miesta. Dvadsaťdvaročný Švéd doteraz pôsobil výhradne v rodnej krajine. V poslednom ročníku hral za Timra IK v druhej najvyššej súťaži HockeyAllsvenskan. V 47 zápasoch si pripísal 40 bodov (14+26). V 13 dueloch play-off pridal štyri góly a päť asistencií.
De La Rose a Agostino opúšťajú zámorieÚtočník Jacob De La Rose podpísal zmluvu s tímom Färsjestad BK zo švédskej SHL a útočník Kenny Agostino sa dohodol na spolupráci s Nižný Novgorodom z KHL. Dvadsaťšesťročný De La Rose odohral v tejto sezóne 13 zápasov za St. Louis, v ktorých zaznamenal jednu asistenciu. V NHL doteraz odohral 242 duelov so ziskom 38 bodov (13+25). O tri roky starší Agostino absolvoval v tejto sezóne jeden bezbodový duel za Toronto. Bol to jeho 86. zápas v lige v kariére. V predošlých zaznamenal 30 bodov (8+22).

01. 06. 2021

Perry napodobnil Hossu, ale neprekonal ho + videoMontreal v siedmom zápase série prvého kola zdolal Toronto 3:1 a víťazný gól si nakoniec pripísal Corey Perry. Ten sa stal siedmim hráčom vo veku aspoň 36 rokov, ktorý rozhodol siedmy zápas série play-off. Napodobnil aj Mariána Hossu, ktorý mal v konferenčnom finále 2015 36 rokov a 138 dní a je šiestym najstarším hráčom histórie, ktorý to dokázal. Perry ho v tomto neprekonal, keďže to dokázal vo veku 36 rokov a 15 dní. Najstarším hráčom, ktorému sa to podarilo, je Sergej Fiodorov v drese Washingtonu. V prvom kole play-off v roku 2009 to dokázal vo veku 39 rokov a 136 dní. Až po Hossu ho nasledujú Bill Guerin (PIT 2009 - 38 rokov, 185 dní), Chris Kunitz (PIT 2017 - 37 rokov, 241 dní), Joe Nieuwendyk (TOR 2004 – 37 rokov, 223 dní) a Trevor Linden (VAN 2007 – 37 rokov, 12 dní).

Vegas si upísalo nádejného centraCenter Mason Primeau podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Vegas, ktoré ho draftovalo v roku 2019 z celkového 141. miesta. Devätnásťročný Kanaďan odohral v tejto sezóne štyri zápasy za Fort Wayne v ECHL so ziskom gólu a dvoch asistencií, ako aj 10 duelov za Henderson v AHL so ziskom troch asistencií. Predošlé ročníky trávil v juniorskej OHL, ktorá v tomto ročníku svoj hrací program neotvorila.
Red Wings podpísali kontrakt s americkým obrancomObranca Wyatt Newpower podpísal ako nedraftovaný voľný hráč dvojročný vstupný kontrakt s Detroitom. Dvadsaťtriročný Američan strávil posledný ročník v Clevelande z AHL. V 24 zápasoch si pripísal tri góly a sedem asistencií. Predtým absolvoval štyri roky na Connecticutskej univerzite.
Jets si upísali nedraftovaného útočníkaKrídelník Jeff Malott podpísal ako nedraftovaný voľný hráč ročný vstupný kontrakt s Winnipegom. Dvadsaťštyriročný Kanaďan má za sebou prvú profesionálnu sezónu v kariére. V AHL hrával za Manitobu a v 34 dueloch si pripísal 14 gólov a 20 bodov. Predtým pôsobil na Cornellovej univerzite.
Video: Price nemal lapačku ani vyrážačku pri štarte dueluBrankár Montrealu Carey Price nemal na rukách nasadenú lapačku ani vyrážačku, keď sa úvodným vhadzovaním odštartoval siedmy zápas série proti Torontu. Súper to nevyužil a rýchlo si ich nasadil. Spočiatku si to u fanúšikov vyslúžilo aj kritiku rozhodcov, no po výhre sa to skôr premenilo na žarty typu: „Hral proti Torontu, potreboval ich vôbec?“ V skutočnosti Price predviedol 30 zákrokov, ktorými pomohol k výhre 3:1.

30. 05. 2021

Coyotes opúšťa pravá ruka generálneho manažéraŠpeciálny asistent generálneho manažéra Arizony Billa Armstronga, Brian Daccord, v sobotu oznámil rezignáciu na svoju pozíciu. Daccord bol prvým človekom, ktorého Armstrong najal, keď sa stal generálnym manažérom Coyotes. Momentálne nemá žiadneho asistenta. Daccord bol jeho pravou rukou v mnohých oblastiach.
Video: Fanúšikovia spievali hymnu v Kanade po vyše rokuMontrealu diváci pomohli k tomu, aby v sérii proti Torontu vynútil siedmy zápas. A hoci ich v sobotu v Bell Centre bolo len 2500, dokázali vytvoriť v rámci možností výbornú kulisu. Už pred zápasom sa pustili do spievania kanadskej hymny, čo sme v NHL nevideli od marca 2020.

29. 05. 2021

Predators si upísali fínskeho centraCenter Juuso Parssinen podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Nashvillom, ktorý ho draftoval v roku 2019 z celkového 210. miesta. Dvadsaťročný Fín strávil posledné dve sezóny v najvyššej fínskej súťaži. V tej poslednej odohral za TPS Turku 55 zápasov, v ktorých zaznamenal 42 bodov za 8 gólov a 34 asistencií. V 13 dueloch play-off pridal gól a sedem asistencií.

28. 05. 2021

Coyotes podpísali nováčikovskú zmluvu s útočníkomKrídelník Ben McCartney podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Arizonou, ktorá ho draftovala v minulom roku z celkového 204. miesta. Devätnásťročný Kanaďan odohral v tejto sezóne 24 zápasov za Brandon v juniorskej WHL. Pripísal si v nich 13 gólov a 24 asistencií. Šancu dostal aj v štyroch dueloch profesionálnej AHL. V nich zaznamenal gól a štyri asistencie.
Colorado si upísalo nádejného brankáraBrankár Trent Miner podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Coloradom, ktoré ho draftovalo v roku 2019 z celkového 202. miesta. Dvadsaťročný rodák z Manitoby zažil v tomto ročníku profesionálny debut, keď odchytal šesť duelov v AHL za Colorado. Pri bilancii 2-3-1 dosiahol 90,3% úspešnosť zákrokov. Zachytal si aj za Vancouver v juniorskej WHL. Pri bilancii 7-8-0 kryl 91,5 % striel.

|< <   79 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Obaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies