Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Zdramatizoval duel. Šimon Nemec po dlhom čase skóroval! Slovenský obranca Šimon Nemec strelil v pondelok svoj tretí gól v sezóne a prvý od 5. januára. Do čierneho sa trafil v ikonickej Madison Square Garden, aby v 58. minúte vrátil Devils do hry znížením na 1:2. Nakoniec však domáci Rangers vyhrali 3:1. Nemec si opäť zahral dosýta, keď na ľade strávil 22 a pol minúty.


14. 02. 2021

Thornton robí pokrokyÚtočník Toronta Nick Robertson dostal povolenie k návratu do akcie zo zranenia kolena, a tak ho Maple Leafs poslali k Marlies, kde sa bude môcť dostať do formy. Na návrat ešte nie je pripravený veterán Joe Thornton, no urobil pokrok v zotavovaní zo zranenie rebra a v nedeľu bude opäť trénovať. Od toho sa bude odvíjať ďalší vývoj.

13. 02. 2021

Video: Marchand prehral nevídaný súboj so ZibanejadomV NHL sú hráči, ktorí chcú chodiť z ľadu ako poslední. V piatok sa dvaja takí stretli a vznikol z toho nevídaný moment. Brad Marchand z Bostonu a Mika Zibanejad z NY Rangers nechceli odísť z ľadu skôr, ako ich sok, keď skončilo rozkorčuľovanie. Obaja si pevne trvali na svojom a z ľadu ich nedostala ani roľba. Nakoniec o všetkom rozhodla hra kameň, papier, nožničky. Vyhral ju Švéd, a tak Marchand nespokojne musel odísť z ľadu ako prvý. Všetko to trvalo cez 5 minút.

Dubois nedokončil piatkový tréningÚtočník Pierre-Luc Dubois, ktorý v utorok debutoval v drese Winnipegu, opustil piatkový tréning predčasne. Podľa trénera Paula Mauricea však jeho štart v sobotnom zápase proti Ottawe zostáva „pravdepodobný“. „Necháme ho vyšetriť. Povedal by som, že je jeho štart pravdepodobný pre to, ako prišiel na štadión. Očakávame, že bude hrať. Dnes však podstúpi vyšetrenie,“ poznamenal kormidelník.

12. 02. 2021

Video: Pripravuje sa Chára na ďalší gól? Takto si „zalietal“ na tréninguStarého psa novým kúskom nenaučíš. Toto tvrdenie neplatí, pokiaľ ide o Zdena Cháru. Štyridsaťtriročný slovenský obranca sa od Jevgenija Kuznecova na štvrtkovom tréningu učil jeho „orliu“ oslavu gólov. Že by sa veterán chystal v najbližšej dobe opäť skórovať?

Tréner Avalanche má veľké obavy po prvom tréningu po karanténeTím Colorado Avalanche, ktorý naposledy hral 2. februára, sa vo štvrtok vrátil na ľad a absolvoval prvý tréning za ostatných desať dní. Po karanténe a odložení piatich zápasov by sa mali vrátiť do akcie v nedeľu proti Vegas. Dovtedy ich čaká ťažká úloha – vrátiť sa do formy. „Mám veľké obavy, hlavne po našom dnešnom tréningu. Chlapci vôbec nemali pod sebou nohy. Uvidíme, ako to pôjde v ďalšie dni. Pokúsime sa urobiť to najlepšie, ale áno, mám obavy,“ povedal tréner Jared Bednar.
Bruins odkladajú vyradenie čísla 22Tím Boston Bruins vo štvrtok oznámil, že 18. februára nevyvesí pod strop svojej haly číslo 22, ktorým si chcel uctiť pamiatku Willieho O’Reeho, prvého čierneho hokejistu v NHL. Po konzultácii s ligou sa Bruins rozhodli ceremoniál uskutočniť 18. januára 2022. V daný deň ubehne 64 rokov od jeho debutu a zároveň je nádej, že sa vtedy slávnosti budú môcť zúčastniť aj diváci.
Columbusu sa vracia do akcie brankárTím Columbus Blue Jackets síce poslal vo štvrtkovom zápase proti Chicagu do brány Joonasa Korpisala, ale k dispozícii už mal aj Elvisa Merzlikinsa, ktorého aktivoval z listiny zranených hráčov. Merzlikins bol mimo hry od 3. februára, keď utrpel zranenie v hornej časti tela. Dovtedy zaknihoval bilanciu 2-2-1 s 91,3% úspešnosťou zákrokov.
Video: Erik Černák si strelil vlastencaSlovenský obranca Erik Černák prispel gólom k víťazstvu. Nebolo to však k výhre svojho tímu. Tampa Bay prehrala s Floridou 2:5, pričom štvrtý gól Panthers padol po vlastenci košického rodáka:

11. 02. 2021

Stars nepôjdu cestou MavericksBasketbalový tím Dallas Mavercisk z NBA v tejto sezóne nepúšťa pred zápasmi americkú hymnu. Toto rozhodnutie urobil ako prvý významný profesionálny klub v Severnej Amerike. Jeho hokejový kolega, tím Dallas Stars z NHL, sa však podobnou cestou nevyberie. Klub vo štvrtok vyhlásil, že ide preň o rokmi overenú a ctenú tradíciu, v ktorej bude pokračovať pred každým domácim zápasom.
Panthers si upísali mladíka z FloridyAmerický krídelník Logan Hutsko podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s Floridou, ktorá ho draftovala v roku 2018 z celkového 89. miesta. Dvadsaťdvaročný rodák z Tampy, študuje a hrá na Bostonskej vysokej škole. V tejto sezóne zaznamenal 11 bodov (4+7) v 11 stretnutiach. Vlani si pripísal 19 gólov a 14 asistencií v 30 stretnutiach. Tento ročník je jeho posledný na vysokoškolskej úrovni.
Kings by mali mať k dispozícii aj DoughtyhoLos Angeles dohralo utorkový zápas proti San Jose bez obrancu Drewa Doughtyho. V stredu netrénoval, ale tréner Todd McLellan očakáva, že vo štvrtok proti Sharks bude opäť hrať. „Veľa zápasov nevynecháva. Zajtra bude pripravený hrať, takže to nie je nevyhnutne veľká úľava. Je to pravdepodobne to, čo sa očakávalo,“ poznamenal kormidelník. Doughtyho trafila do pravej ruky strela Brenta Burnsa.

10. 02. 2021

Armia urobil ďalší pokrokÚtočník Montrealu Joel Armia trénoval v utorok v druhý deň po sebe, no tentoraz svetlomodrý dres vymenil za šedý a bol súčasťou tretieho útoku. Podľa Johna Luho z TSN je jeho aktivácia z listiny zranených hráčov čoraz bližšie. Armia nehral od 21. januára, keď utrpel otras mozgu.
Coyotes a Blues odohrajú skôr aj ďalší zápasNHL okrem odkladu utorkového zápasu medzi Washingtonom a Philadelphiou oznámila zmenu v rozpise – zápas Arizony proti St. Louis plánovaný na 15. apríla sa po novom odohrá v piatok 12. februára. Tímy sa stretnú aj v sobotu, pričom štart zápasu bol posunutý z 19:00 na 20:00 východného času (z 01:00 na 02:00 nášho času).

09. 02. 2021

Video: Tomáš Jurčo sa vrátil do tréningového procesuSlovenský útočník Tomáš Jurčo, ktorý figuruje v taxi zostave tímu Vegas Golden Knights, zaujal svojou prítomnosťou na pondelkovom tréningu zámorského reportéra Davida Schoena. Košický rodák pár posledných tréningov z nešpecifikovaných dôvodov vynechal:

Fínsky útočník Canadiens sa vrátil na ľadÚtočník Joel Armia sa pripojil k spoluhráčom z Montrealu na pondelkovom tréningu. Mal na sebe svetlomodrý dres ako útočník navyše. Tím ešte neinformoval, či Fína aktivuje z listiny zranených hráčov. Bol to pre neho prvý tréning od 21. januára, keď utrpel otras mozgu.
Canucks umiestnili útočníka na listinu zranenýchVancouver v pondelok umiestnil na listinu zranených hráčov útočníka Tylera Motteho, ktorého sužuje zranenie dolnej časti tela. Tím aj povolal Olliho Juoleviho, ktorý v utorok proti Torontu odohral svoj ôsmy zápas v sezóne. Nebodoval. Doteraz si pripísal len jeden gól. Motte zaznamenal v prvých 15 dueloch päť gólov a asistenciu.

08. 02. 2021

Chárovi už v zámorí gratulujú k druhému Stanleyho poháruNebolo by fajn, ak by sa Zdeno Chára tešil zo Stanleyho pohára po tom, čo mu Boston nechcel garantovať pevné miesto v zostave a musel ho vymeniť za Washington? S touto myšlienkou sa stretol nejeden slovenský fanúšik. V zámorí však už na sociálnych sieťach slovenskému obrancovi k titulu gratulujú vopred z iného dôvodu. Nové Anglicko totiž opustili pred sezónou traja velikáni – okrem Cháru aj baseballista Mookie Betts a ikona amerického futbalu Tom Brady. A dvaja z nich v prvej sezóne v novom tíme získali majstrovské tituly! Naposledy Brady včera, keď prestížny Super Bowl ovládla Tampa Bay Buccaneers. Ak by sa zachoval trend, Stanley Cup by mali získať Capitals. Samozrejme, je to teraz len hypotetické a v roviny zábavnej zaujímavosti, no nebolo by to skvostné?

Musíte vidieť: Ovečkin vie byť aj skvelý nahrávačAlex Ovečkin mal prsty vo všetkých štyroch góloch Washingtonu pri nedeľnej prehre 4:7 s Philadelphiou. Dva strelil a na dva prihrával. Jeho prihrávky však boli z takej kategórie, že si zaslúžia zvýšenú pozornosť. Najskôr po skvelom prieniku našiel Toma Wilsona:


Potom bol poslednou spojkou v peknej kombinácii, ktorá viedla ku gólu Nicklasa Bäckströma, ktorý si pochvalu zaslúžil za svoje zakončenie:

Český obranca dostal maximálnu pokutuObranca tímu San Jose Sharks, Radim Šimek, dostal od Oddelenia hráčskej bezpečnosti NHL pokutu vo výške 5000 amerických dolárov, ktorá je maximálna možná podľa podmienok kolektívnej zmluvy, za pichnutie hokejkou do útočníka Adama Henriquea v sobotnom zápase proti Anaheimu. Peniaze poputujú na účet hráčskeho rezervného fondu.

07. 02. 2021

Bozak je na listine zranenýchTím St. Louis Blues zapísal na listinu zranených hráčov útočníka Tylera Bozaka, ktorý vynechal posledné štyri zápasy pre zranenie hornej časti tela. Utrpel ho 26. januára v zápase proti Vegas. Dovtedy zaznamenal dve asistencie v siedmich dueloch.

06. 02. 2021

Zaujímavá štatistika: Toto NHL zažila len po šiesty razTáto sezóna je šiesta, v ktorej viac ako jeden tím vstúpil do ročníka s minimálne osemzápasovou bodovou sériou. Stalo sa tak vďaka Washingtonu (9 zápasov) a Floride, ktorá si v piatok vylepšila bilanciu na 6-0-2. Naposledy sme to videli v ročníku 2012/13, keď Chicago bodovalo v 24 zápasoch od štartu ročníka po sebe a San Jose v ôsmich. Videli sme to aj v sezónach 2006/07 (Anaheim – 16, Buffalo – 12), 2000/01 (Colorado – 11, Ottawa – 9), 1981/82 (Montreal – 10, Philadelphia – 8) a 1972/73 (Montreal – 13, Buffalo – 10).
Dermott proti Canucks nenastúpiTréner Toronta Sheldon Keefe v piatok informoval, že obranca Travis Dermott nebude hrať v sobotnom zápase proti Vancouveru po tom, čo nedohral štvrtkový zápas pre presilený sval. V piatok netrénoval. V sobotu ho v zostave nahradí Mikko Lehtonen.
Romanov nedokončil piatkový tréning MontrealuPočas piatkového tréningu sa tímu Montreal Canadiens zranil obranca Alexander Romanov, ktorého trafil do tváre puk z hokejky Jonathana Drouina. A hoci vznikli obavy, či bude tímu k dispozícii v sobotnom zápase proti Ottawe, tréner Claude Julien povedal, že nováčik potreboval len pár stehov a neutrpel žiadne väčšie zranenie, ktoré by mu v sobotnom štarte bránilo.
DeBoer sa znovu pripojil k tímuTím Vegas Golden Knights sa po nútenom voľne v piatok vrátil do akcie a pri výhre nad Los Angeles bol na lavičke aj tréner Peter DeBoer, ktorý vynechal tréningy pred duelom. Na rozdiel od neho, obranca Alex Pietrangelo, stále nie je k tímu k dispozícii a dodržiava covidový protokol.
Johansena trápi zranenieTím Nashville Predators si v piatkovom zápase proti Floride musel poradiť bez útočníka Ryana Johansena, ktorého trápi zranenie hornej časti tela. Jeho stav sa posudzuje na dennej báze. Johansen nedohral štvrtkový duel proti Panthers, ktorý bol jeho desiaty v sezóne. V nej doteraz nazbieral štyri asistencie.

05. 02. 2021

Hextall absolvoval pohovor s PenguinsProces hľadania nového generálneho manažéra pokračoval v Pittsburghu aj vo štvrtok. Podľa Darrena Dregera z TSN vtedy absolvoval virtuálny pohovor Ron Hextall, ktorý sa spája najmä s odvekým rivalom Penguins, Philadelphiou. Päťdesiatšesťročný odborník najskôr za Flyers chytal 11 rokov a medzi rokmi 2014 a 2018 bol aj ich generálnym manažérom.
Bennett bol vo štvrtok zdravým náhradníkomÚtočník Sam Bennet nehral vo štvrtkovom zápase Calgary proti Winnipegu (1:4), pretože bol zdravým náhradníkom. Tréner Geoff Ward ho poslal na tribúnu po tom, čo v prvých deviatich zápasoch sezóny zaznamenal len jednu asistenciu. Minulý týždeň pritom hráčov agent Darren Ferris povedal, že požiadali o výmenu. Flames to prekvapilo a povedali, že sa tak nestalo. Bennett je v poslednom roku zmluvy s „cap-hitom“ 2,55 milióna amerických dolárov.
Vegas je stále bez Pietrangela a DeBoeraVegas sa už v piatok vráti do akcie v zápase proti Los Angeles. Stále pritom nie je známe, či v akcii uvidíme aj obrancu Alexa Pietrangela a hlavného trénera Petera DeBoera. Obaja vynechali prvý tréning po uzavretí tréningových zariadení, ku ktorému došlo 27. januára, a na ľade chýbali aj vo štvrtok, kedy sa vrátil do služby asistent trénera Ryan Craig. Asistent Ryan McGill zostal mimo ľadu.

04. 02. 2021

Abdelkader si našiel nové pôsobiskoÚtočník Justin Abdelkader, ktorý odohral viac ako 700 zápasov NHL v drese Detroitu, si našiel nové pôsobisko v Európe. V 33 rokoch sa dohodol na spolupráci do konca sezóny s klubom EV Zug z najvyššej švajčiarskej ligy. Abdelkader mal tri roky vo svojom kontrakte, ktoré po minulej sezóne Red Wings vykúpili. V nej si pripísal len tri asistencie v 49 dueloch.
Vegas opäť trénuje. Pietrangelo a DeBoer chýbaliTím Vegas Golden Knights absolvoval v stredu svoj prvý tréning od 27. januára, keď sa zavreli tímové zariadenia pre šírenie koronavírusu. Na ľade však chýbali obranca Alex Pietrangelo a tréner Peter DeBoer. Momentálne nie je známe, či budú tímu k dispozícii v piatok, keď by mali Golden Knights odohrať zápas proti Los Angeles. Tréningu sa nezúčastnili ani asistenti trénera Ryan Craig a Ryan McGill. Viedol ho tak asistent Steve Spott s pomocou trénera brankárov Mikea Rosatiho a riaditeľa hokejových operácií Mishu Donskova.

|< <   90 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Habs rozhodli o štarte Slafkovského i Mešára: Stretnú vo vzájomnom dueli s Nemcom? Kontroverzný obranca predsa len opúšťa NHL a mieri do RuskaCanadiens rozdelili hráčov do skupín: Povzbudzujúce znamenie pre Mešára?Naplní Regenda očakávania? Jedna vec sa stať nemôže, lebo bude zlá pre jeho budúcnosť v NHL Top hráči Devils do 25 rokov: Šimon Nemec sa dostal do najlepšej päťky. Polepšil si Dvorský nebodoval, ale svojím výkonom zaujal: Odohral fantastický zápas? Expert sa obul do Mešára: Nebral by som ho ani do Lavalu. Treba ho vymeniť! Šatan mal dôvod na radosť. Slovenský brankár proti nemu nestál Lehner zrejme ešte stále dúfa v návrat do NHLMajitelia sa stretnú, aby rozhodli o ďalšej expanzii NHL. Bude v nej 36 tímov?Kane má po operácii. Bude pauzovať dlho. Do kedy? Útočník Kings utrpel v úvode kempu nepríjemné zranenie Honzek dvojbodový, Pekarčík prihrával nádherne. Kelemen bodoval a bol pri kurióznom momenteObaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies