Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Zdramatizoval duel. Šimon Nemec po dlhom čase skóroval! Slovenský obranca Šimon Nemec strelil v pondelok svoj tretí gól v sezóne a prvý od 5. januára. Do čierneho sa trafil v ikonickej Madison Square Garden, aby v 58. minúte vrátil Devils do hry znížením na 1:2. Nakoniec však domáci Rangers vyhrali 3:1. Nemec si opäť zahral dosýta, keď na ľade strávil 22 a pol minúty.


15. 01. 2021

Video: Štart zápasu pozdržal sumec. Nebojte, mal aj rúškoV Nashville sa v ostatných rokoch stalo tradíciou hodiť na ľad sumca. A ten sa objavil na ľade aj pred štvrtkovým zápasom Predators proti Blue Jackets, čo spôsobilo krátke odloženie úvodného buly. Pozitívne však bolo, že sa myslelo aj na bezpečnosť – ryba mala na sebe aj rúško.

Video: Washingtonský „viiiiiiibe“ aj s triom SlovákovZdeno Chára pri strečingu, Martin Fehérváry s futbalovou loptou, usmievajúci sa Richard Pánik. Aj trio slovenských hokejistov sa dostalo do zaujímavého videa, ktoré zverejnil tím Washington Capitals na sociálnej sieti Twitter. Vychutnajte si ho:

Video: Mladý Dahlin to skúsil na Cháru. Skúsenosti rozhodliMladý obranca Buffala Rasmus Dahlin ukázal vo štvrtok svoju šikovnosť zoči-voči veteránovi Zdenovi Chárovi, ktorý to proti podobným dynamickým mladíkom nebude mať v tejto sezóne ľahké. Podarilo sa mu ho rozhodiť a so šťastím poslať puk Dylanovi Cozensovi. Nakoniec si však mladíci proti veteránovi, ktorému vypomohol aj spoluhráč, neporadili a k zakončeniu sa nedostali.

Florida si upísala skúseného obrancuObranca Kevin Connauton podpísal ako neobmedzený voľný hráč jednoročnú dvojcestnú zmluvu s Floridou. Na úrovni NHL zarobí 700 000 dolárov, v nižšej lige 125 000. Tridsaťročný rodák z Edmontonu strávil posledný ročník v organizácii Avalanche. Za prvý tím odohral štyri bezbodové zápasy, za Eagles v AHL 38 duelov so ziskom 27 bodov (5+22). V NHL hrával aj za Dallas, Columbus a Arizonu. V 314 dueloch nazbieral 76 bodov (27+49).

14. 01. 2021

Disciplinárka má prvý prípad na prešetrenie + videoOddelenie hráčskej bezpečnosti bude mať vo štvrtok pojednávanie s útočníkom St. Louis Sammym Blaisom, ktorý čelí možnému trestu za zákrok zo stredajšieho duelu mierený na hlavu obrancu Colorada Devona Toewsa. Ten duel opustil, ale neskôr sa doň vrátil. Blais dostal od rozhodcov dvojminútový trest za faul lakťom.

Foto: Holtbyho nová maska už nikoho neurazíBrankár tímu Vancouver Canucks, Braden Holtby, už má novú masku po tom, čo tú úvodnú pre kritiku z radov domorodých obyvateľov radšej stiahol z používania skôr, ako si ju vôbec nasadil na hlavu. Tento raz mu ju namaľoval domorodý umelec Luke Marston v spolupráci so Švédom Davidom Gunnarssonom, ktorý bol aj autorom kritizovanej masky, na ktorej bol zobrazený vták z miestnej domorodej mytológie.

Video: Vesey strelil svoj prvý torontský gól. Asistoval aj rozhodcaÚtočník Jimmy Vesey nepotreboval veľa zápasov na to, aby strelil svoj prvý gól v drese Toronta. Podarilo sa mu to hneď pri debute, pri stredajšej výhre 5:4 nad Montrealom. Výrazne mu k tomu pomohlo šťastie. Jonathan Drouin sa pokúša vyhodiť puk, no trafil len rozhodcu, od ktorého sa puk odrazil k Williamovi Nylanderovi, ktorý ho následne poslal Veseymu:

Oilers si upísali bývalého centra Stars, Ducks a JacketsCenter Devin Shore podpísal ako neobmedzený voľný hráč jednoročnú, dvojcestnú zmluvu s Edmontonom, ktorý ho následne umiestnil na waiver listinu. Dvadsaťšesťročný rodák z kanadského Ontária odohral vlani 45 zápasov za Columbus a Anaheim, pričom v nich získal 12 bodov (5+7). V NHL doteraz odohral 288 duelov so ziskom 106 bodov (39+67). Hrával aj za Dallas, ktorý ho draftoval v roku 2012 zo 61. miesta.

13. 01. 2021

Video: Kuznecov si vyskúšal Chárovu dlhočiznú hokejkuZdeno Chára urobil na utorkovom tréningu veľkú radosť Jevgenijovi Kuznecovovi. Požičal mu jednu zo svojich dlhočizných hokejok, ktoré v NHL pre svoju dĺžku dostali výnimku. „Môžem si ju požičať na pár minút?“ opýtal sa ruský útočník slovenského obrancu. Ten odvetil: „Áno, áno... len mi ju nezlom, nemám ich dosť veľa.“

Foto: Smith odhalil novú masku. Hlavným hrdinom FuhrSkúsený brankár tímu Edmonton Oilers, Mike Smith, bude mať na svojej novej maske legendu „olejárov“ Granta Fuhra. Na čelnej strany masky je vyobrazená niekdajšia maska Fuhra, na ktorú sa v zvyšku masky napája jeho telo vo výstroji. Zaujímavý počin vytvoril David Arrigo. Na zadnej časti je aj nápis „JOEY“, okolo ktorého je fráza: „Raz Olejár, navždy Olejár.“ To je na pamiatku Joeyho Mossa, ktorý bol dlhou súčasťou kabíny tímu a zomrel 27. októbra vo veku 57 rokov.

Gostisbehere nebude hrať v stredajšom derbyObranca Philadelphie Shayne Gostisbehere je neschopný účasti a nebude v základnej zostave svojho tímu v otváracom zápase proti Pittsburghu, ktorý sa uskutoční v stredu. Jeho dostupnosť v piatkovej odvete je neznáma. V utorok vynechal tretí tréningový deň po sebe. Nehral ani v nedeľnom modelovom zápase.
Söderberg otvárací zápas sezóny nestihneÚtočník Carl Söderberg je už v Chicagu, ale nepripojí sa k Blackhawks v ich otváracom zápase sezóny, ktorý odohrajú v stredu proti Tampe. Švéd, ktorý podpísal zmluvu s tímom 28. decembra, dokončuje karanténu a k tímu by sa mal pripojiť, keď sa mužstvo vráti z Floridy. Tam absolvuje úvodný výjazd, ktorý zahŕňa dve zastávky v Tampe a dve v Sunrise.
Lightning si upísali amerického útočníkaÚtočník Boo Nieves podpísal ako neobmedzený voľný hráč jednoročnú, dvojcestnú zmluvu s tímom Tampa Bay Lightning. Dvadsaťšesťročný Američan odohral v minulej sezóne štyri bezbodové zápasy za Rangers. Newyorský tím ho draftoval z 59. miesta v roku 2012 a odvtedy si zaň zahral 76-krát. Strelil pritom päť gólov a pridal 14 asistencií.
ECHL oznámila expanziu. Zamieri aj do KanadyNižšia zámorská hokejová liga ECHL v utorok oznámila, že v ročníku 2021/22 pribudnú na jej mapu tímy z Coralville z amerického štátu Iowa a Trois-Rivieres z kanadskej provincie Quebec. Obe organizácie bude vlastniť Dean McDonald, ktorý už teraz vlastní tím Newfoundland Growlers. Obe mestá vybudovali v poslednom roku nové arény. Xtreme Aréna v Coralville má kapacitu 5100 divákov, hala v Trois-Rivieres 4390. Trois-Rivieres bude tretím kanadským tímom v lige po Newfoundlande a Bramptone.

12. 01. 2021

Marchand vynechal modelový zápasHviezdny útočník Bostonu Brad Marchand, ktorý nedokončil nedeľný tréning, chýbal aj v pondelkovom modelovom zápase. Tréner Bruce Cassidy hovoril o preventívnom opatrení. Inak očakáva, že Marchand, ktorý v septembri absolvoval operáciu prietrže, bude na otvárací zápas pripravený. Bruins ho odohrajú vo štvrtok proti New Jersey.
Hischier by nemusel stihnúť štart ročníkaÚtočník Nico Hischier stále nevie, či stihne otvárací zápas sezóny, ktorý New Jersey odohrá vo štvrtok proti Bostonu. Mladý Švajčiar doteraz s tímom netrénoval a momentálne čaká na názor doktorov na jeho zranené chodidlo. Kondíciu medzitým budoval aspoň v posilňovni. „Keď dostane zelenú, bude to len otázka toho, ako pohodlne sa bude cítiť s nohou v korčuli. Máme skvelých kustódov, takže by mu ten prechod mali uľahčiť. Čakáme tak len na to, aká bude jeho ďalšia kontrola,“ povedal generálny manažér Tom Fitzgerald.
Útočník Toronta sa vrátil do tréningu, štart sezóny stihneÚtočník Alexander Kerfoot v pondelok trénoval so spoluhráčmi po prvýkrát od 5. januára, keď si zranil nohu. Po tréningu povedal, že bude pripravený na otvárací zápas, ktorý Toronto odohrá v stredu proti Montrealu. Kerfoot robil v pondelok centra útoku so Zachom Hymanom a Iľjom Michejevom na krídlach.
Niekdajší útočník Toronta podpísal zmluvu s CoyotesÚtočník Frederik Gauthier sa dohodol na jednoročnej dvojcestnej zmluve s tímom Arizona Coyotes. Na úrovni NHL zarobí 700 000 dolárov, v nižšej lige 150 000 dolárov. Dvadsaťpäťročný Kanaďan bol u Coyotes na skúške. Vlani odohral 61 zápasov za Toronto, pričom si v nich pripísal 12 bodov (7+5). V jedinom zápase play-off nebodoval. Predošlú kariéru strávil v organizácii Maple Leafs. V 168 zápasoch nazbieral 31 bodov (13+18) a v ôsmich dueloch play-off nebodoval.
Porter ukončil kariéruÚtočník Kevin Porter v pondelok ukončil vo veku 34 rokov kariéru. Rodák z Detroitu odohral v NHL 249 zápasov, v ktorých zaznamenal 29 gólov a 29 asistencií. Obliekol si dresy Coyotes, Avalanche, Sabres a Penguins. V roku 2016 získal Stanleyho pohár. Posledné tri sezóny hrával výhradne v nižšej AHL, v ktorej dokopy absolvoval 528 duelov so ziskom 354 bodov (129+225). Kariéru ukončil aj krídelník Carter Bancks, ktorý však v NHL odohral len dva bezbodové zápasy za Calgary.

11. 01. 2021

Marchand nedokončil posledný tréningHviezdny útočník Brad Marchand nedokončil nedeľný tréning Bostonu, no tréner Bruce Cassidy verí, že jeho problémy nie sú vážne a jeho zverenec stihne otvárací zápas, ktorý Bruins odohrajú vo štvrtok proti New Jersey. Pripomeňme, že Marchand v septembri podstúpil operáciu prietrže, z ktorej sa mal pôvodne zotavovať do stredu januára. S Bruins trénoval od začiatku kempu, ale v modelovom zápase nehral. Či odohrá ten pondelkový, to nie je momentálne známe.
Granlund vynechá úvod sezónyÚtočník Mikael Granlund pravdepodobne vynechá minimálne pár zápasov v úvode základnej časti pre záležitosti týkajúce sa imigrácie a karantény. Tréner Nashvillu, John Hynes, povedal, že Fín je veľmi blízko k tomu, aby dostal víza. Dúfa, že do Nashvillu pricestuje už tento týždeň.
Švédsky obranca podpísal zmluvu so SharksObranca Fredrik Claesson podpísal ako neobmedzený voľný hráč jednoročnú dvojcestnú zmluvu s tímom San Jose Sharks. Na úrovni NHL mu vynesie 700 000 amerických dolárov, v nižšej AHL 200 000 dolárov. Garantovaný príjem má však 300 000 dolárov. Dvadsaťosemročný Švéd má skúsenosti zo 155 zápasov NHL, ktoré odohral za Senators, Rangers a Devils. Pripísal si v nich 28 bodov (7+21). Väčšinu minulej sezóny strávil v Charlotte z AHL.

10. 01. 2021

Gostisbehere v modelovom zápase hviezdny pár nevytvoríObranca Shayne Gostisbehere strávil tréningový kemp trénovaním po boku Ivana Provorova v prvom obrannom páre tímu Philadelphia Flyers. Ten chcel toto duo vidieť v akcii aj v nedeľnom modelovom zápase, no Gostisbehere ho vynechá po tom, čo bol „neschopný účasti“ aj na sobotnom tréningu. „Chceli sme mať príležitosť vidieť hrať Provyho a Ghosta spolu. V minulosti už spolu hrali a moje pochopenie je, že spolu zažili nejaké dobré úspechy,“ povedal tréner Alain Vigneault. Obaja spolu hrali aj v sezóne 2017/18, v ktorej Provorov strelil 17 gólov (najviac v NHL) a Gostisbehere nazbieral 65 bodov (4. najvyšší počet v NHL).
Hörnqvist sa pripojil k tréningovému kempu PanthersSkúsený útočník Patric Hörnqvist sa v sobotu po prvýkrát zapojil do tréningového kempu tímu Florida Panthers po tom, čo predošlé tréningy vynechal. „Myslím si, že vyzeral dobre na to, že sa vrátil po takej absencii. Jedna vec, ktorú poskytol nášmu tímu pred kempom, bolo veľa entuziazmu a vodcovských kvalít. Hneď od začiatku bolo pekné vidieť jeho prístup,“ poznamenal tréner Joel Quenneville.
Tampa Bay bude nakoniec bez divákovTím Tampa Bay Lightning mal patriť medzi tímy, ktoré odštartujú sezónu aj s obmedzeným počtom divákom vo svojej aréne. Spoločnosť Vinnik Sports Group, ktorá vlastní tím i Amelie Arénu, však v sobotu oznámila, že nakoniec divákov na zápasy nepustí pre nárast prípadov koronavírusu v centrálnej Floride. Týkať sa to bude aj basketbalového tímu Toronto Raptors z NBA, ktorý v Tampe odštartuje svoju sezónu. Opatrenie bude trvať minimálne do 5. februára.
Columbus si upísal amerického brankáraBrankár Cam Johnson podpísal v sobotu s tímom Columbus Blue Jackets jednoročný dvojcestný kontrakt. Dvadsaťšesťročný Američan strávil minulý ročník v ECHL, kde v drese Floridy dosiahol bilanciu 13-5-1 s 92,5% úspešnosťou zákrokov a priemerom 2,32 inkasovaného gólu na zápas. V úvode aktuálnej sezóne mal pri bilancii 6-1-0 94,1 % úspešnosť zákrokov. V kariére odchytal aj 32 zápasov AHL, v ktorých kryl 97,3 % striel.
WHL obmedzí sezónu 2021 na 24 zápasovJuniorská WHL ešte neoznámila, aký bude nový termín začiatku sezóny 2021, no v piatok zverejnila informáciu, že je odhodlaná usporiadať ročník pre svojich hráčov. Bude však skrátený na 24 zápasov základnej časti. Dátum jej štartu bude stanovený na základne stanovísk zdravotníckych autorít v kanadských provinciách Britská Kolumbia, Alberta, Saskatchewan a Manitoba, ako aj amerických štátoch Washington a Oregon. Pôvodne mala liga štartovať 8. januára.

09. 01. 2021

Hurricanes majú nových asistentov generálneho manažéraTím Carolina Hurricanes povýšil Erica Tulskyho a Darrena Yorkeho – stali sa z nich noví asistenti generálneho manažéra Dona Waddella. Okrem toho, tím najal Aarona Schwartza do pozície riaditeľa hokejových operácií. Tulsky je jedným z najviac rešpektovaných špecialistov na štatistiky v NHL. Pre Hurricanes pracuje na plný úväzok od roku 2015. Yorke vstupuje už do svojej 12. sezóny v Caroline. Predtým bol riaditeľom hráčskeho personálu, teraz sa zameria na skauting a hráčsky rozvoj. Schwartz pracoval v minulosti v oddeleniach hokejových operácií u Canadiens a Capitals. Bol tiež agentom.

08. 01. 2021

Video: „Novým kapitánom Bostonu je Brad Marchand“Každý vedel, kto bude novým kapitánom Bostonu po odchode Zdena Cháru. Patrice Bergeron bol takým jasným adeptom, že to musel očakávať aj on samotný. Možno aj preto sa Bruins rozhodli vystreliť si z neho. Generálny manažér Don Sweeney v šatni zobral do rúk dres s kapitánskym „céčkom“ a číslom 63, ktoré patrí Bradovi Marchandovi. Toho aj vyzval, aby si prevzal novú úlohu. Samozrejme, ten následne povedal, že každý vie, kto je skutočným kapitánom. Bergeron si potom mohol prevziať skutočný dres pre kapitána (viac v tomto článku: Bruins vymenovali nástupcu Zdena Cháru):

Puljujärvi si v Edmontone zmení čísloMladý útočník Jesse Puljujärvi sa po ročnom pôsobení vo Fínsku vracia do Edmontonu ukázať, že patrí do NHL. Na ľade ho však neuvidíme s číslom 98, ktoré nosil predtým. Po novom bude nosiť číslo 13. Pôvodne číslo si zvolil podľa roku narodenia. Mnohí mu pritom vyčítali, že je príliš blízko k číslu 99, ktoré nosil legendárny Wayne Gretzky. Zmena čísla by mohla značiť aj čerstvý začiatok a začiatok úspešnejšieho obdobia.

|< <   93 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Habs rozhodli o štarte Slafkovského i Mešára: Stretnú vo vzájomnom dueli s Nemcom? Kontroverzný obranca predsa len opúšťa NHL a mieri do RuskaCanadiens rozdelili hráčov do skupín: Povzbudzujúce znamenie pre Mešára?Naplní Regenda očakávania? Jedna vec sa stať nemôže, lebo bude zlá pre jeho budúcnosť v NHL Top hráči Devils do 25 rokov: Šimon Nemec sa dostal do najlepšej päťky. Polepšil si Dvorský nebodoval, ale svojím výkonom zaujal: Odohral fantastický zápas? Expert sa obul do Mešára: Nebral by som ho ani do Lavalu. Treba ho vymeniť! Šatan mal dôvod na radosť. Slovenský brankár proti nemu nestál Lehner zrejme ešte stále dúfa v návrat do NHLMajitelia sa stretnú, aby rozhodli o ďalšej expanzii NHL. Bude v nej 36 tímov?Kane má po operácii. Bude pauzovať dlho. Do kedy? Útočník Kings utrpel v úvode kempu nepríjemné zranenie Honzek dvojbodový, Pekarčík prihrával nádherne. Kelemen bodoval a bol pri kurióznom momenteObaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies