Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Zdramatizoval duel. Šimon Nemec po dlhom čase skóroval! Slovenský obranca Šimon Nemec strelil v pondelok svoj tretí gól v sezóne a prvý od 5. januára. Do čierneho sa trafil v ikonickej Madison Square Garden, aby v 58. minúte vrátil Devils do hry znížením na 1:2. Nakoniec však domáci Rangers vyhrali 3:1. Nemec si opäť zahral dosýta, keď na ľade strávil 22 a pol minúty.


08. 01. 2021

Kariéru ukončil brankár so Stanleyho pohárom na konteBrankár Jeff Zatkoff oznámil, že v 33 rokoch končí aktívnu hráčsku kariéru. Rodák z Detroitu strávil posledné dve sezóny v Nemecku, ale predtým odchytal 48 zápasov NHL s bilanciou 18-21-4 a 90,8% úspešnosťou zákrokov. Draftovalo ho Los Angeles zo 74. miesta v roku 2006. Ešte predtým, ako si zachytal za Kings, absolvoval pôsobenie v Pittsburghu, s ktorým v roku 2016 získal Stanleyho pohár. V NHL naposledy chytal v ročníku 2016/17. Väčšinu kariéry strávil v AHL, kde dosiahol bilanciu 102-91-13 s 91,3% úspešnosťou zákrokov. Dvakrát v nej získal Cenu Harryho „Hapa“ Holmesa.
Predators oznámili, s ktorým tímom AHL budú spolupracovaťTím Nashville Predators nezostal dlho bez záložného tímu po tom, čo sa organizácie Milwaukee Admirals rozhodla vynechať ročník 2020/21 pre prísne opatrenia súvisiace s koronavírusom vo Wisconsine. Novým partnerom sa stal tím Chicago Wolves, ktorý bude prvou sezónou „farmou“ aj pre tím Carolina Hurricanes.

07. 01. 2021

Stolarz podpísal jednocestný kontrakt s DucksAmerický brankár Anthony Stolarz podpísal v stredu novú dvojročnú jednocestnú zmluvu s tímom Anaheim Ducks, ktorá začne platiť od ročníka 2021/22. Ročne mu vynesie 950 000 amerických dolárov, čo je o 200 000 dolárov viac, ako zarába v súčasnosti. Dvadsaťšesťročný rodák z New Jersey odchytal v minulej sezóne za Ducks len jeden zápas, v ktorom kryl 34 z 36 striel. V nižšej AHL dosiahol bilanciu 21-12-8 s 92,2% úspešnosťou zákrokov. V kariére už má za sebou 26 duelov NHL, šesť z nich vyhral. V priemere inkasoval 2,99 gólu na zápas a kryl 91,0 % striel.
Sabres pozvali do kempu vicemajstrov svetaTím Buffalo Sabres podpísal v stredu profesionálnu skúšobnú zmluvu s obrancom Ryanom Jonesom a pozval do kempu aj juniorov Jacka Quinna a Dylana Cozensa, ktorí pomohli Kanade k zisku strieborných medailí na juniorských majstrovstvách sveta. Quinn bol osmičkou minuloročného draftu, Cozens sedmičkou toho predošlého. Jones bol draftovaný Pittsburghom zo 121. miesta v roku 2016 a posledné štyri sezóny strávil na vysokej škole.
Panthers začnú predávať vstupenky. Majú však podmienkyTím Florida Panthers v úvode novej sezóny pustí do svojej arény 5000 divákov, čo je zhruba štvrtina jej kapacity. Toto číslo sa bude priebežne prehodnocovať a prispôsobovať vzhľadom na epidemiologickú situáciu. Miesta budú rozložené tak, aby sa udržal primeraný odstup. Odstupy sa budú dodržiavať aj v koridoroch. Fanúšikovia budú musieť mať na sebe rúška a pred vstupom do interiéru vyplnia dotazník. Všetky platby budú bezhotovostné a aj toalety boli inovované tak, aby boli bezkontaktné. Taktiež v hale pribudli ochranné plexisklá a pribudli cedule pripomínajúce dodržiavanie opatrení.

06. 01. 2021

Perry sa už pripojil ku CanadiensSkúsený útočník Corey Perry sa objavil v utorok prvýkrát v tréningovom kempe Montrealu Canadiens, s ktorým 28. decembra 2020 podpísal ročnú zmluvu. 35-ročný člen Triple Gold Clubu korčuľoval v piatok útoku A-skupiny spolu s Frolíkom a Poehlingom.
Perrona operácia nebrzdíÚtočník St. Louis Blues, David Perron, absolvoval v mimosezónnom období operáciu prietrže, ale stihol sa z nej zotaviť dostatočne skoro na to, aby stihol prvé tréningy svojho tímu v kempe. A cítil sa na nich dobre. „Bol som schopný zotaviť sa s tým množstvom času, čo som strávil s tunajšími trénermi, našimi doktormi a pomohli mi veľmi aj to, že som mohol trénovať a korčuľovať v našich zariadeniach,“ poznamenal.

05. 01. 2021

Coloradu chýbalo v prvý deň kempu viacero zvučných mienTím Colorado Avalanche, od ktorého sa v sezóne očakávajú veľké veci, otvoril svoj tréningový kemp bez niekoľkých kľúčových hráčov. V pondelok na ľade chýbali Gabriel Landeskog, Brandon Saad, Erik Johnson a Philipp Grubauer, ktorí „neboli schopní účasti“. Nie je známe, kedy by sa mohli vrátiť do akcie. NHL nebude počas tréningového kempu zverejňovať mená pozitívne testovaných hráčov, no počas ročníka tak robiť bude. Momentálne nie je jasné, či za absenciou spomínaných hráčov stál práve Covid-19.
Foto: Price bude mať na novej maske odhalený mozogBrankár Montrealu Carey Price v pondelok trénoval v bielej maske. Dlho ju však využívať nebude, pretože jeho nová maska má už dizajn hotový. Postaral sa oň Jordon Bourgeault a vyzerá takto:

Chicago dalo na waiver listinu útočníka, Seabrook v kempe chýbaTím Chicago Blackhawks odštartoval tréningový kemp bez obrancu Brenta Seabrooka, ktorý „nebol schopný účasti“. Nie je známe, čo za absenciou rodáka z Britskej Kolumbie stojí. Vlani pre viacnásobné operácie odohral len 32 zápasov. Tím bol v pondelok aj bez Carla Söderberga, ktorý sa k nemu pripojí po vyriešení imigračných záležitostí. Tím medzitým umiestnil na waiver listinu útočníka Zacka Smitha, ktorý zaň vlani odohral 50 zápasov so ziskom štyroch gólov a siedmich asistencií. Smith zaťažuje rozpočet sumou 3,25 milióna amerických dolárov.
Chudobin a Pavelski vynechali prvý deň kempuBrankár Anton Chudobin a útočník Joe Pavelski neboli na ľade počas prvého tréningu Dallasu pred štartom ročníka. Chudobinovi v tom zabránili imigračné problémy, pre ktoré nie je známe, kedy by sa k tímu mohol pripojiť. Pavelski zase čaká na ďalšie výsledky testov. „Joe by mohol byť späť zajtra alebo o deň neskôr,“ poznamenal generálny manažér Jim Nill.
Girgensons utrpel na tréningu zranenieÚtočník tímu Buffalo Sabres, Zemgus Girgensons, utrpel zranenie dolnej časti tela, keď sa v modelovom zápase snažil bodyčekovať spoluhráča Stevena Fogartyho. Ten sa bodyčeku vyhol a Girgensons nepríjemne spadol na ľad. Nie je známe, ako dlho bude mimo hry. Momentálne ho ešte čakajú vyšetrenia. Girgenson začal tréningový kemp v útoku s Kyleom Okposom a Codym Eakinom.
Quebec dal zelenú zápasom CanadiensZdravotnícke úrady v provincii Quebec povolili tímu Montreal Canadiens odohrať domáce zápasy novej sezóny NHL v Bell Centre. Zelenú tak sezóne dali oficiálne už tri provincie. Momentálne sa čaká len na vyjadrenia Manitoba a Ontária, ktoré sa týkajú Winnipegu, Ottawy a Toronta.

04. 01. 2021

Foto: Chára má už pripravené svoje miesto v šatniSlovenský obranca Zdeno Chára podpísal pred novou sezónou jednoročnú zmluvu s tímom Washington Capitals. Ten už v nedeľu pre niekdajšieho kapitána Bostonu pripravil miesto v šatni. Bude vedľa miesta ďalšej posily do zadných radov, Justina Schultza:

03. 01. 2021

Ottawa dá šancu brankárovi z nižšej ligyBrankár Francois Brassard podpísal profesionálnu skúšobnú zmluvu s Ottawou, ktorá mu dá šancu zaujať v tréningovom kempe. Dvadsaťšesťročný rodák z quebeckého Gatineau strávil poslednú sezónu v nižšej ECHL, kde mal bilanciu 6-6-1 s 90,8% úspešnosťou zákrokov. Chytával za Maine Mariners.

02. 01. 2021

Toronto zapísalo na waiver listinu obrancuTím Toronto Maple Leafs zapísal v piatok na waiver listinu nechránených hráčov obrancu Davida Warsofskyho. Tridsaťročný Američan naposledy hral v NHL za Colorado v ročníku 2017/18, v ktorom zaznamenal päť asistencií v 16 zápasoch. Dokopy odohral 55 zápasov za Bruins, Devils, Avalanche a Penguins. Leafs ho získali z Pittsburghu vo výmene Kasperiho Kapanena.

01. 01. 2021

Vegas podpísalo nováčikovský kontrakt s obrancomObranca Lukas Cormier podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s tímom Vegas Golden Knights, ktorý ho draftoval z celkového 68. miesta v roku 2020. Osemnásťročný Kanaďan strávil posledné dve sezóny v juniorskej QMJHL. V 44 dueloch minulej sezóny si pripísal 36 bodov (6+30) v 44 dueloch. Hrával za Charlottetown.

31. 12. 2020

Sharks si upísali nádejného útočníkaKrídelník Tristen Robins podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu so San Jose, ktoré ho draftovalo v tomto roku z celkového 56. miesta. Devätnásťročný rodák z britského Londýna strávil posledné dve sezóny v Saskatoone z juniorskej WHL. V 62 zápasoch si pripísal 33 gólov a 40 asistencií.
Kučerov už podstúpil operáciuHviezdny útočník tímu Tampa Bay Lightning, Nikita Kučerov, podstúpil v utorok v New Yorku operáciu pravého bedrového kĺbu. Joe Smith informuje, že doktori sú presvedčení o úspechu operácie, ktorá by mala vyriešiť hráčov problém. Zotavovať by sa mal do konca základnej časti.

30. 12. 2020

Subban a Vonnová: Namiesto svadby rozchodLindsey Vonnová a P.K. Subban tvorili hviezdny športový pár, ktorý dlho vyzerať harmonicky. Obranca New Jersey Devils dokonca bývalý lyžiarku požiadal o ruku. O rok neskôr však pár oznámil rozchod. Chodiť spolu začali v roku 2018 po Zimných olympijských hrách v Pjongčangu. Svadbu mali mať v lete, ale pre pandémiu ju odložili. Rozchádzajú sa však v dobrom. „Lindsey je jedným z najláskavejších a najstarostlivejších ľudí, akých poznám. Vždy si budem vážiť náš spoločný čas a veľa smiechu, ktorý sme zdieľali. Po dlhom zvažovaní sme sa rozhodli ísť vpred oddelene. Navždy zostaneme priateľmi a nesmierne sa ľúbime. Žiadame vás, aby ste počas tohto obdobia rešpektovali naše súkromie,“ napísal Subban na sociálnu sieť.
Predators umiestnili na waiver listinu dvoch hráčovTím Nashville Predators umiestnil na waiver listinu nechránených hráčov obrancu Frederica Allarda a krídelníka Michaela Carconeho. Prvý menovaný strávil posledné tri sezóny v záložnom tíme Predators v AHL. V drese Milwaukee absolvoval vlani 61 zápasov so ziskom 21 bodov (2+19). Carcone minulý ročník odohral za Belleville, „farmu“ Ottawy. V 59 dueloch strelil 13 gólov a pridal 14 asistencií. Ani jeden z dvojice v NHL ešte nehral.

29. 12. 2020

Flames si pozvali do kempu brankáraSkúšku v tréningovom kempe Calgary absolvuje brankár Garret Sparks, ktorý s kanadským tímom podpísal profesionálnu skúšobnú zmluvu. Dvadsaťsedemročný Američan vlani odchytal jeden zápas za Vegas v NHL. Ďalších 26 s 90,8% úspešnosťou zákrokov odchytal v AHL. V minulosti chytával aj za Maple Leafs. V NHL má bilanciu 14-18-2 s 89,7% úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,10 inkasovaného gólu na zápas.
Coyotes dajú šancu v kempe bývalému hráčovi BluesArizona podpísala profesionálnu skúšobnú zmluvu s tretím hráčom, tentoraz obrancom Jordanom Schmaltzom, ktorý v minulosti odohral 42 zápasov so ziskom piatich asistencií za St. Louis Blues. V minulej sezóna však pôsobil výhradne v nižšej AHL, kde v dresoch Bridgeportu a Toronta nazbieral 14 bodov (2+12) v 43 dueloch.

24. 12. 2020

Lightning predĺžili zmluvu s dvoma útočníkmiTampa Bay v stredu podpísala jednocestné zmluvy s dvoma dvadsaťtriročnými útočníkmi, Mathieuom Josephom a Alexandrom Volkovom. Prvý menovaný zarobí ročne 737 500 amerických dolárov pri dvojročnom kontrakte, druhý 700 000 dolárov pri jednoročnom. Joseph odohral v minulej sezóne za Lightning 37 zápasov so ziskom 7 bodov (4+3) a zvyšok ročníka strávil na „farme“. Volkov dostal šancu v prvom tíme v prvých 9 stretnutiach v rámci NHL, v ktorých si pripísal jednu asistenciu.
Canucks urobili zmeny v trénerskom zboreTím Vancouver Canucks v stredu najal Jasona Kinga do pozície asistenta trénera a Chrisa Higginsa do pozícií trénera zručností a rozvojového trénera. King strávil posledných päť sezón ako asistent trénera v tíme Utica Comets z AHL a u Canucks nahradí Mannyho Malhotru. Higgins bol predtým asistentom riaditeľa hráčskeho rozvoja. V pozícii trénera zručností nahradí Glena Carnegieho, ktorý tím opúšťa po 12 sezónach, aby nasledoval nové príležitosti.

23. 12. 2020

Panthers si upísali brankáraTím Florida Panthers podpísal novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s brankárom Samuelom Montembeaultom, ktorý na úrovni NHL zarobí 700 000 amerických dolárov a v nižšej lige 85 000 amerických dolárov. Dvadsaťštyriročný rodák z Quebecu vlani odchytal 14 zápasov v drese Panthers s 89,0% úspešnosťou zákrokov. V NHL debutoval v ročníku 2018/19 a doteraz v nej odchytal 25 duelov s bilanciou 9-8-3 a 89,2% úspešnosťou zákrokov. V nižšej AHL má kariérnu bilanciu 31-44-16 s 90,1% úspešnosťou zákrokov. V nižšej lige chytáva za Springfield od ročníka 2017/18.

11. 12. 2020

Video: Aréna Kraken má už svoju „korunu“Najnovší profesionálny rezident Seattlu už o sebe dal okoliu vedieť. Na strete Climate Pledge Arény, domova tímu Seattle Kraken, pristala „koruna“, ktorú za tmy neprehliadnete. Jej názov síce poriadne žiari, ale vďaka LED svetlám ušetrí o 30 percent viac energie, ako bežné svetelné nápisy.

Canucks si upísali amerického obrancuObranca Jalen Chatfield podpísal novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s tímom Vancouver Canucks, ktorá mu vynesie 700 000 dolárov na úrovni NHL a 125 000 dolárov v nižšej lige. Dvadsaťštyriročný rodák z amerického Michiganu nebol nikdy draftovaný. Posledné tri sezóny však hrával za Uticu, ktorá je „farmou“ Canucks v AHL. Vlani odohral 48 zápasov so ziskom štyroch asistencií.

10. 12. 2020

Maple Leafs uvoľnili útočníka do nemeckej DELTím Toronto Maple Leafs umožnil hosťovanie útočníkovi Kallemu Kossilovi v tíme EHC Red Bull Mníchov z nemeckej DEL. Dvadsaťsedemročný Fín strávil minulý ročník v Toronte Marlies z AHL, pričom v 12 dueloch nazbieral šesť bodov. S Torontom podpísal dvojročnú zmluvu v roku 2019. Štart sezóny DEL bol pre pandémiu posunutý na 17. decembra.

09. 12. 2020

Video: Hudáček zaujal Hurricanes. Zdieľajú ho na sociálnej sietiSlovenský brankár Július Hudáček momentálne chytáva v KHL za moskovský Spartak. Aj tam sa stal obľúbencom fanúšikov pre svoje svojrázne víťazné oslavy. A tie zaujali aj tím Carolina Hurricanes, ktorý v NHL dokáže oslavovať víťazstva podobne okázalo. A preto na sociálnu sieť v utorok Hurricanes zverejnili video so statusom: „Upíšme si tohto chlapíka len pre Storm Surge.“

|< <   94 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Habs rozhodli o štarte Slafkovského i Mešára: Stretnú vo vzájomnom dueli s Nemcom? Kontroverzný obranca predsa len opúšťa NHL a mieri do RuskaCanadiens rozdelili hráčov do skupín: Povzbudzujúce znamenie pre Mešára?Naplní Regenda očakávania? Jedna vec sa stať nemôže, lebo bude zlá pre jeho budúcnosť v NHL Top hráči Devils do 25 rokov: Šimon Nemec sa dostal do najlepšej päťky. Polepšil si Dvorský nebodoval, ale svojím výkonom zaujal: Odohral fantastický zápas? Expert sa obul do Mešára: Nebral by som ho ani do Lavalu. Treba ho vymeniť! Šatan mal dôvod na radosť. Slovenský brankár proti nemu nestál Lehner zrejme ešte stále dúfa v návrat do NHLMajitelia sa stretnú, aby rozhodli o ďalšej expanzii NHL. Bude v nej 36 tímov?Kane má po operácii. Bude pauzovať dlho. Do kedy? Útočník Kings utrpel v úvode kempu nepríjemné zranenie Honzek dvojbodový, Pekarčík prihrával nádherne. Kelemen bodoval a bol pri kurióznom momenteObaja Slováci si dnes zahrajú za Blues: Obaja aj v presilovkách, Dvorský v prvej formácii!Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoZobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies