Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Zdramatizoval duel. Šimon Nemec po dlhom čase skóroval! Slovenský obranca Šimon Nemec strelil v pondelok svoj tretí gól v sezóne a prvý od 5. januára. Do čierneho sa trafil v ikonickej Madison Square Garden, aby v 58. minúte vrátil Devils do hry znížením na 1:2. Nakoniec však domáci Rangers vyhrali 3:1. Nemec si opäť zahral dosýta, keď na ľade strávil 22 a pol minúty.


30. 09. 2020

Predators si upísali vysokoškolského brankáraTím Nashville Predators v utorok podpísal dvojročný vstupný kontrakt s brankárom Devinom Cooleym, ktorý posledné tri sezóny strávil na Denverskej univerzite. Celkovo tam mal 92,7% úspešnosť zákrokov a priemer 1,93 inkasovaného gólu na zápas. V uplynulom ročníku dvadsaťtriročný Kalifornčan kryl 90,8 % striel, ale odchytal len deväť duelov. V NHL nebol nikdy draftovaný.

29. 09. 2020

Stewart sa stane trénerom v organizácii FlyersÚtočník Chris Stewart v nedeľu oznámil koniec svojej hráčskej kariéry a netrvalo dlho, aby si v NHL našiel novú prácu. Tím Philadelphia Flyers ho v pondelok najal do pozície rozvojového trénera. Práve Flyers boli tímom, za ktorý nastupoval v kariére naposledy. V uplynulej sezóne odohral 16 zápasov. „Teším sa na začiatok novej kapitoly. Flyers sú prvotriedna organizácia s množstvom ľudí, od ktorých sa môžem učiť. Pokúsim sa využiť moje skúsenosti z viac ako 13 rokoch profesionálneho hrania, aby som pomohol mladším hráčom dosiahnuť ich vytúžený cieľ,“ poznamenal Stewart.
Canadiens podpísali novú zmluvu s útočníkom z „farmy“Tím Montreal Canadiens podpísal novú jednoročnú, dvojcestnú zmluvu s útočníkom Jakeom Lucchinim, ktorý na úrovni NHL zarobí 700 000 amerických dolárov a v nižšej lige 85 000 dolárov. Dvadsaťpäťročný rodák z Britskej Kolumbie odohral v uplynulom ročníku osem zápasov za Laval (AHL) so ziskom štyroch gólov a asistencie po tom, čo doň prišiel výmenou z organizácie Pittsburghu. Predtým odohral za Wilkes-Barre/Scranton (AHL) 53 duelov so ziskom 15 bodov (7+8).
NHL nemala ani v 9. týždni pozitívny nálezVedenie Národnej hokejovej ligy v pondelok opäť vydalo správu o testovaniach na nový koronavírus. Ani deviaty týždeň dohrávky nepriniesol pozitívny nález. Vykonaných bolo 773 testov, od otvorenie bublín ich bolo už 33 174.

26. 09. 2020

Dallas dnes nastúpi bez mladého Fína. Kto ho nahradí?Útočník Roope Hintz bol definitívny označený za neschopného hrania v piatom zápase finálovej série proti Tampe, v ktorom pôjde Dallasu o prežitie. V piatok utrpel zranenie pri nepríjemnom náraze na mantinel a duel nedohral. V play-off zaznamenal 13 bodov (2+11) v 25 zápasoch. Jeho absencia otvorí dvere do zostavy Justinovi Dowlingovi, ktorý zažije debut v tohtoročnom play-off.
Stamkos nebude hrať ani v dnešnom zápaseTím Tampa Bay Lightning bude aj v sobotnom zápase číslo 5 z finálovej série proti Dallasu bez služieb kapitána Stevena Stamkosa. "Dnes večer ho neuvidíme," skonštatoval tréner Jon Cooper. Tridsaťročný Kanaďan sa vrátil do akcie v 3. zápase finále, v ktorom strelil gól, ale odohral len necelé tri minúty. Od druhej tretiny duel len sledoval pasívne zo striedačky. V dohrávke predtým nehral pre zranenie dolnej časti tela, ktoré utrpel pred tréningovým kempom.
Video: Hintz zamieril do šatne po nepríjemnom náraze do mantineluDallas prehral štvrtý zápas finálovej série proti Tampe, v ktorej prehráva už 1:3 na zápasy. Okrem toho však v piatok prišiel o útočníka Roopeho Hintza, ktorý po súboji s Tylerom Johnsonom nepríjemne spadol na ľad a následne narazil do mantinelu:

Ayres sa dočká filmu o svojom príbehuSarah Ayresová v tohtotýždňovom podcaste PP1 prezradila, že spoločnosť Disney pracuje na filme o jej manželovi Davidovi, ktorý porazil organizáciu, ktorá ho zamestnáva. Ayres sa stal hitom vo februári, keď sa Caroline zranili obaja brankári a on musel naskočiť do zápasu proti Torontu, v ktorom pracuje ako kustód. Stal sa pritom prvým pohotovostným brankárom v histórii NHL, ktorý zaknihoval výhru. Do brány išiel za stavu 3:1 a Hurricanes nakoniec vyhrali 6:3, takže výhra bola pripísaná jemu.

25. 09. 2020

NHL ukázala obetu hráčov v play-off. Video musela potom stiahnuťKaždý, kto sleduje hokej, vie, že hráči často nastupujú aj so zraneniami, najmä ak ide o play-off, v ktorom sa bojuje o Stanleyho pohár. Preto NHL aj pred pár dňami zverejnila video, v ktorom ukázala, akú obetu hráči prinášajú – ukázala ich v bolestiach na striedačke, niektorých s krvácaním či tržnými ranami. Toto video však neskôr stiahla, keď sa na internete stalo terčom kritiky a sťažností, že by liga nemala ukazovať bolesť, cez ktorú hráči musia hrať. V týchto dňoch je to citlivá téma po dokumente TSN Problém bolesti, v ktorom hráči NHL niekoľkí hovoria o tom, ako sa museli uchýliť k liekom s nepríjemnými vedľajšími účinkami na ich zdravie, aby mohli pokračovať v hraní.
Útočník Islanders sa stane spolumajiteľom tímu QMJHLÚtočník Islanders Jean-Gabriel Pageau sa stane spolumajiteľom tímu Gatineau Olympiques z QMJHL, za ktorý hral dva a pol roka počas svojej juniorskej kariéry. V 152 dueloch nazbieral 149 bodov (71+78). Jeho súčasný spoluhráč Derek Brassard už vlastní 10 % tímu.
Trofej Lestera Patricka získa ženaAmerická hokejová sieň slávy odovzdá v decembri budúceho roka Lynn Olsonovej do rúk Trofej Lestera Patricka za mimoriadny prínos hokeju v Spojených štátoch. Olsonová pomohla zorganizovať Minnesotskú hokejovú ligu žien a v roku 1984 sa stala jej prezidentkou. Aj vďaka nej má štát Minnesota 116 stredoškolských programov a odchovala 126 hráčok, ktoré v ročníku 2019/20 pôsobili v NCAA. Tiež sa podieľala na zaradení ženského hokeja na ZOH. Americká hokejová sieň slávy v tomto roku nebude slávnosť uvádzať do svojich radov nových členov, ale uvedie ich až o rok spolu s triedou 2021.

24. 09. 2020

Bývalí hráči Toronta sú obvinení z finančných podvodovDvaja bývalí hráči známi z pôsobenia v tíme Toronto Maple Leafs, Darcy Tucker a jeho švagor Shayne Corson, čelia obvineniu zo strany kanadských daňových úradov, že sa snažili minimalizovať platenie daní zapojením sa do podvodnej schémy, prostredníctvom ktorej mali na oko investovať do zahraničných mien a vykázať straty z investície, ku ktorým v skutočnosti nedošlo. Obaja obvinenia popreli. Do schémy sa podľa denníka Toronto Star zapojilo viac ako 150 ľudí.
Video: Legoland podporil Lighting úctyhodnou skladačkouViac ako 1,4 milióna dielikov legendárneho Lega bolo použitých na vyskladanie mini mesta s nádychom Tampy vo floridskom Legolande v rámci podpory Lightning v boji o Stanleyho pohár proti Dallasu. Aj preto sa v meste nachádzali figúrky v modrom, nápisy „Go Bolts“ i mini hokejky. Pozrieť si to môžete na nasledujúcom videu:

Predators predĺžili zmluvu s McCarronomTím Nashville Predators a krídelník Michael McCarron sa v stredu dohodli na novej jednoročnej dvojcestnej zmluve, ktorej hodnota na úrovni NHL je 700 000 amerických dolárov. V nižšej lige zarobí 300 000 dolárov. Dvadsaťpäťročný Američan hral naposledy v NHL v ročníku 2017/18 a doteraz v nej odohral 69 zápasov so ziskom 8 bodov (2+6) v drese Montrealu. V uplynulej sezóne pôsobil výhradne v AHL, kde v 29 dueloch v drese Lavalu zaknihoval 14 bodov (5+9) a v 27 stretnutiach v drese Milwaukee 13 bodov (10+3).

23. 09. 2020

Musíte vidieť: Upútavka na dokument o Zdenovi Chárovi + videoAko sme už dávnejšie informovali, Zdeno Chára sa v zámorí dočká dokumentu. Joe Haggerty v pondelok svetu ukázal upútavku na štvordielnu sériu „Z: Made For This“, ktorú odvysiela televízia NBC Sports. A ako poznamenal – je to séria, ktorú fanúšikova Bruins musia vidieť. A určite aj tí slovenskí, ak sa k nej dostanú.

22. 09. 2020

Hviezda Penguins získala Cenu EmmyKapitán Pittsburghu Sidney Crosby získal svoju druhú Cenu Emmy stredoatlantického regiónu za svoju úlohu producenta vo športovom špeciále „Merci Sidney“, ktoré mapuje jeho príchod do quebeckého Rimouski, kde mu tím Oceanic vyvesil pod strop miestnej haly dres s jeho číslo 87. Svoje prvé ocenenie získal v roku 2016. Niekdajší Crosbyho spoluhráč Matt Cullen tiež získal ocenenie za úlohu producenta vo videu „Matt Cullen, môj príbeh“, na ktorom hovoril o svojej kariére a rozhodnutí ukončiť ju.
NHL zverejnila ďalšie výsledky testovaní na Covid-19Bublina zostáva efektívna v chránení hráčov a personálu pred novým koronavírusom. NHL v pondelok informovala, že v deviatom týždni po sebe nezaznamenala žiaden pozitívny test. Medzi 13. a 19. septembrom sa vykonalo 1127 testov.

19. 09. 2020

Už vieme, kedy spoznáme víťazov najprestížnejších oceneníV nedávnych dňoch sme spoznávali víťazov prvých výročných ocenení. Už nám zostali neodhalení len víťazi piatich najprestížnejších – Calderovej trofeje (Q. Hughes, Kubalík, Makar), Vezinovej trofeje (Hellebuyck, Rask, Vasilevskij), Norrisovej trofeje (Carlson, Hedman, Josi), Hartovej trofeje a Ceny Teda Lindsaya (obe Draisaitl, MacKinnon, Panarin). NHL v piatok oznámila, že odhalené budú v pondelok 21. septembra 30 minút pred začiatkom druhého zápasu finále medzi Lightning a Stars.
Colorado predĺžilo zmluvu s mladým krídelníkomTím Colorado Avalanche a krídelník Logan O’Connor sa v piatok dohodli na novej dvojročnej zmluve, ktorej hodnota je 725 000 amerických dolárov ročne. Dvadsaťštyriročný Albertčan odohral v tejto sezóne 16 zápasov so ziskom dvoch gólov za Avalanche a 40 zápasov so ziskom 25 bodov (12+13) za Eagles v AHL. Vlani odohral svojich prvých päť zápasov NHL, no v nich ešte nebodoval. V tomto roku si zahral aj v dohrávke, pričom z piatich duelov si odniesol asistenciu.
Sprong podpísal s Capitals novú dvojročnú zmluvuTím Washington Capitals podpísal novú dvojročnú zmluvu s útočníkom Danielom Sprongom, ktorý ročne zarobí 725 000 amerických dolárov. Dvadsaťtriročný Holanďan prišiel do organizácie z hlavného mesta USA vo februári z Anaheimu. Zaň odohral osem zápasov so ziskom gólu a asistencie. Inak odohral 44 zápasov v AHL, kde si pripísal 12 gólov a 21 asistencií. V NHL doteraz odohral 97 duelov, v ktorých zaznamenal 19 gólov a 11 asistencií.

18. 09. 2020

Postup cez bolesť: Černáka trafil do hlavy puk + videoSlovenský obranca Erik Černák si počas tohtoročného play-off vytrpel nejednu fyzickú ujmu. Aj vo štvrtkovom zápase proti Islanders sa musel vyrovnať s bolesťou, keď ho do oblasti hlavy a krku trafil puk. Okamžite spadol k ľadu a na striedačke sa mu venoval lekár. Bolesť mu však určite dokonale vykompenzovala radosť z postupu Tampy do finále Stanleyho pohára.

Video: Lightning sa dotkli Prince of Wales TrophyTím Tampa Bay Lightning sa vo štvrtok okrem postupu do finále Stanleyho pohára mohol tešiť aj zo zisku Trofeje Princa Waleského. Mnoho tímov sa jej odmieta dotýkať, no hráči Lighning poverčivosť nechali za sebou a trofeje pre šampióna Východnej konferencie sa dotkli. Na ľade bol aj Steven Stamkos.

Capitals predĺžili zmluvu s centromTím Washington Capitals a center Brian Pinho sa dohodli na novej dvojročnej zmluve. Dvadsaťpäťročný Američan zažil v dohrávke ročníka svoj debut v NHL, ale v dvoch dueloch nebodoval. Odohral však len necelých šesť minút na zápas. Väčšinu ročníka strávil v AHL, kde si v 62 dueloch v drese Hershey pripísal 20 gólov a 17 asistencií. Capitals ho draftovali v roku 2013 z celkového 174. miesta.

17. 09. 2020

Zomrel bývalý generálny manažér Whalers a prezident PenguinsV utorok zomrel vo veku 93 rokov člen Americkej hokejovej siene slávy a bývalý generálny manažér tímu Hartford Whalers, Jack Kelley. Kelley bol prvým trénerom a generálnym manažérom tímu New England Whalers vo WHA. Po tom, čo v roku 1973 doviedol tím k ligovému titulu, získal ocenenie tréner roka. S organizáciou zostal do roku 1975 a vrátil sa do nej v ročníku 1977/81. Hartford sa pripojil k NHL v roku 1979. Neskôr pracoval aj ako riaditeľ hokejových operácií Adirondacku v AHL a ako prezident Pittsburghu v NHL. Jeho syn Mark je viceprezidentom amatérskeho skautingu Blackhawks a jeho vnuk Andy Saucier je videotrénerom Penguins.

16. 09. 2020

Video: Byť Černákom je často bolestivé. V tomto je šiesty v NHLSlovenský obranca Erik Černák viedol utorkový zápas číslo päť zo série medzi Tampou a Islanders (1:2 P2) so šiestimi blokmi. S nimi sa mu vyrovnal len Johnny Boychuk z newyorského tímu. V play-off ich košický rodák urobil už 46 a medzi nimi bolo viacero, ktoré ho boleli. Jeden taký zažil aj v utorok:

Corey Perry si postupom do finále finančne polepšíVíťazstvo Dallasu 3:2 po predĺžení nad Vegas v piatom zápase finále Západnej konferencie malo pre útočníka Stars Coreyho Perryho ešte jeden význam. Postupom do finále sa totiž splnila požiadavka na jeden z jeho výkonnostných bonusov – na účet mu pribudne 100 000 amerických dolárov. Súčasťou jeho jednoročnej zmluvy so základným platom 3,25 milióna dolárov je aj ďalší bonus – ak by tím získal Stanleyho pohár, zarobil by ďalších 150 000 amerických dolárov. Pre samotný tím to nie je najpozitívnejšie z hľadiska platového rozpočtu, pretože sa mu zvýšila pokuta pre budúci ročník na 3 047 866 dolárov, ktoré nebude môcť využiť na platy hráčov.
Video: Boychuk prišiel o nôž. Pomôcť mu musel počas hry VarlamovObranca Islanders Johny Boychuk zažil rušné chvíle v závere prvej tretiny utorkového duelu, v ktorom si jeho tím vynútil šiesty zápas finále Východnej konferencie proti Tampe. Victor Hedman ho strelou trafil do korčule, z ktorej mu odletel nôž. Následne sa s problémami snažil dostať na striedačku. Išlo mu to horko-ťažko, a tak mu počas hry musel pomôcť brankár Semion Varlamov.

15. 09. 2020

Séria negatívnych testov sa opäť natiahlaNHL v pondelok už tradične zverejnila výsledky testovania na nový koronavírus za uplynulý týždeň. Už po siedmy raz bola výsledkom nula. Dokopy sa medzi 6. a 12. septembrom urobilo 1357 testov. Liga tak bezchybne zvládla aj proces prepravy dvoch tímov z Toronta do Edmontonu.
Video: Clarence S. Campbell Bowl má svojho majiteľa. Kapitán sa jej nedotkolStars vyhrali sériu finále Západnej konferencie proti Vegas pomerom 4:1 a tešia sa z prvej účasti vo finále od roku 2000 a piatej v klubovej histórii (tretej od presťahovania). Po štvrtýkrát v histórii (po tretíkrát od presťahovania) získali Clarence S. Campbell Bowl.

14. 09. 2020

Majiteľ Canadiens pomohol zachrániť pilota havarovaného lietadlaMajiteľ tímu Montreal Canadiens, Geoff Molson, pomohol v sobotu zachrániť pilota obojživelného lietadla, ktoré núdzovo pristálo na jazere v Quebecu. Molson bol v tom čase na svojej lodi, keď malé lietadlo narazilo do vody. Pilota pomohol vytiahnuť z vody predtým, ako sa na scénu dostali záchranári. Pilot utrpel len ľahšie zranenia.

|< <   97 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies