Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Zdramatizoval duel. Šimon Nemec po dlhom čase skóroval! Slovenský obranca Šimon Nemec strelil v pondelok svoj tretí gól v sezóne a prvý od 5. januára. Do čierneho sa trafil v ikonickej Madison Square Garden, aby v 58. minúte vrátil Devils do hry znížením na 1:2. Nakoniec však domáci Rangers vyhrali 3:1. Nemec si opäť zahral dosýta, keď na ľade strávil 22 a pol minúty.


13. 09. 2020

Musíte vidieť: Veľká reťaz za veľký výkon. Radulov ocenil Sekeru + videoV šatniach tímov NHL býva zvykom oceniť po každej výhre hráča, ktorý mal na nej hlavný podiel. V prípade Dallasu sa odovzdáva veľký prívesok s logom klubu, ktorým mal po sobotnej výhre 2:1 nad Vegas niekoho oceniť jeho predošlý držiteľ Alex Radulov. Tejto pocty sa za výbornú prácu oslabení dočkal slovenský obranca Andrej Sekera:

Trio mladíkov smeruje do Európy. Jeden na SlovenskoZ tímov NHL mieria do Európy ďalší mladíci, ktorí dostanú šancu pravidelne hrať. Carolina uvoľnila dvadsaťročného krídelníka Dominika Bokka do nemeckého Krefeldu, Colorado dvadsaťročného krídelníka Martina Kauta do českých Pardubíc a Montreal dvadsaťdvaročného centra Haydena Verbeeka do Banskej Bystrice z najvyššej slovenskej súťaže. Verbeek v uplynulej sezóne odohral šesť bezbodových zápasov za Laval v AHL a 21 zápasov nižšej ECHL za Adirondack, v ktorých zaznamenal 19 bodov (5+14).
Video: Radulov trafil Lehnera pukom do krkuNepríjemný moment zažil v sobotnom zápase brankár Vegas Robin Lehner. V druhej tretine ho počas presilovky trafil strelou do krku Alex Radulov. Švéd sa však z toho otriasol a duel dochytal.

12. 09. 2020

Bude Vegas chýbať Čech, ktorý sa zranil pri náraze do Sekeru? + videoŠtvrtkový zápas medzi Dalasom a Vegas nedohral útočník hostí Tomáš Nosek, ktorý utrpel zranenie pri kontakte so slovenským obrancom Andrejom Sekerom. Štart českého útočníka v sobotnom zápase Golden Knights je otázny a ak by nehral, jeho stav sa bude posudzovať zrejme pred každým zápasom. V sobotu bude na svoju šancu pripravený Nick Cousins. Aj Stars by v sobotu mohol chýbať český útočník – posledný duel nedohral Radek Faksa. O jeho štarte sa rozhodne v deň zápasu.

11. 09. 2020

Dva tímy NHL menia svoj záložný tímTím Carolina Hurricanes vo štvrtok oznámil, že od sezóny 2020/21 bude jeho „farmou“ v nižšej AHL tím Chicago Wolves. Organizácie sa dohodli na trojročnej zmluve. Wolves získali vo svojej histórii dva Calderove poháre a posledné roky boli záložným tímom Vegas Golden Knights. Predošlou „farmou“ Hurricanes bol tím Charlotte Checkers, ktorý sa vo štvrtok dohodol na viacročnej spolupráci s tímom Florida Panthers. Checkers už oznámili, že po tejto zmene neplánujú meniť klubové farby, dresy ani značku.
Edmonton si upísal CracknellaCenter Adam Cracknell podpísal ako voľný hráč jednoročný dvojcestný kontrakt s Edmontonom. Tridsaťpäťročný veterán strávil minulý ročník v KHL, kde v drese Kunlunu odohral 52 zápasov so ziskom 10 gólov a 24 bodov. V minulosti odohral 210 zápasov NHL v dresoch Blues, Blue Jackets, Canucks, Oilers, Stars, Rangers a Ducks. Pripísal si v nich 21 gólov a 43 bodov.
Blues predĺžili zmluvu so švédskym útočníkomTím St. Louis Blues podpísal vo štvrtom nový jednoročný kontrakt v hodnote 700 000 amerických dolárov s útočníkom Jacobom de la Rosem. Dvadsaťpäťročný Švéd prišiel do St. Louis v novembri z Detroitu. Pred výmenou odohral 16 zápasov so ziskom štyroch bodov (1+3), po výmene 34 so ziskom piatich bodov (1+4). Dostal dôveru aj v piatich dueloch play-off. V nich nebodoval. hráč, ktorého draftoval Montreal v roku 2013 z 34. miesta, má za sebou v NHL už 229 zápasov, v ktorých zaznamenal 37 bodov (13+24). Pred príchodom do Detroitu hrával len za Canadiens.

10. 09. 2020

Tampa podpísala vstupný kontrakt s obrancomObranca Alexander Green podpísal dvojročný vstupný kontrakt s tímom Tampa Bay Lightning, ktorý ho draftoval v roku 2018 zo 121. miesta. Dvadsaťdvaročný rodák z Chicaga bol najlepším defenzívnym obrancom vysokoškolskej konferencie ECAC uplynulej sezóny. Odohral v nej 29 zápasov za Cornell so ziskom 16 bodov (7+9). Bol to jeho tretí ročník na škole.

09. 09. 2020

Oilers posielajú na hosťovanie mladú nádej i HaasaTím Edmonton Oilers uvoľnil na hosťovanie mladého obrancu Evana Boucharda, ktorý bude do začiatku tréningového kempu hrávať za Södertalje SK zo švédskej Allsvenskan. Útočník Gaetan Haas zase začne ročník doma vo Švajčiarsku, kde si oblečie dres SC Bern z NLA. Bouchard odohral v uplynulej sezóne 54 zápasov za Berskefidl v AHL, pričom v nich nazbieral 36 bodov. Haas odohral 58 zápasov za Oilers, v ktorých zaznamenal päť gólov a päť asistencií. V jednom zápase play-off nebodoval.
Ďalší dvaja mladí Česi začnú ročník domaČeský tím Kometa Brno sa môže tešiť na talentovanú mladú krv. V úvode sezóny využije služby obrancov Jakuba Zbořila a Libora Hájka, ktorých na hosťovanie uvoľnili Boston, resp. NY Rangers. V uplynulej sezóne si NHL zahral len Hájek, ktorý odohral za newyorský tím 28 zápasov so ziskom piatich asistencií. V ročníku 2018/19 absolvoval päť zápasov so ziskom gólu. V rovnakej sezóne zažil ligový debut aj Zbořil, ktorý v dvoch dueloch nebodoval. Ročník 2019/20 strávil výhradne v AHL. Obaja sa vrátia k svojím tímom na začiatku tréningového kempu.

08. 09. 2020

Colorado vraj opúšťa obranca. Mieri do ŠvajčiarskaObranca Colorada Mark Barberio sa rozhodol odísť z NHL. Po vyradení z play-off sa začal pripravovať na odchod do švajčiarskeho tímu Lausanne HC, v ktorom bude pôsobiť celú sezónu 2020/21 a možno aj dlhšie. Informuje o tom 24 Heures Sports s tým, že po príchode do Švajčiarska nebude musieť podstúpiť karanténu. V tejto sezóne odohral za Avalanche len 21 zápasov, v ktorých zaznamenal dve asistencie. Tím ho povolal aj na play-off, ale šancu v ňom nedostal. Doteraz odohral v lige 272 duelov so ziskom 14 gólov a 56 bodov. Hrával aj za Montreal a Tampu Bay.
NHL zverejnila výsledky testovania na Covid-19Bubliny, ktoré NHL pripravila pre dohrávku sezóny, fungujú z epidemiologického hľadiska bezchybne. Liga siedmy týždeň po sebe oznámila, že nakazený novým koronavírusom nebol nikto. V uplynulom týždni sa pritom vykonalo 2534 testov.

06. 09. 2020

Lehner poďakoval Twitteru za motiváciu pred 7. zápasom„Twitter ma naštartoval na dnešný zápas. Ďakujem za motiváciu!“ napísal brankár Robin Lehner po piatkovom zápase proti Vancouveru, v ktorom vychytal svoje tretie čisté konto v sérii a pomohol Vegas k postupu do finále Západnej konferencie. Reagoval tak na úvahy fanúšikov, ktorí na spomínanej sociálnej sieti riešili to, či by v zápase o všetko nemal dostať šancu Marc-Andre Fleury po tom, čo Lehner prehral predošlé dva štarty.

Devils si prečistili trénersky i skautský zborTím New Jersey Devils bude mať od novej sezóny nového trénera brankárov. Klub totiž po vypršaní zmluvy opúšťa Roland Melanson, ktorý pre tím z Newarku pracoval od roku 2017. Devils tiež neobnoví zmluvu s riaditeľom amatérskeho skautingu Gatesom Orlandom a rozlúči sa aj s viacerými členmi oddelenia skautingu.
Video: Barzal mal smolu. Jeho tvár trafili puk i hokejkaHviezdny útočník Islanders Mathew Barzal sa musel v siedmom zápase série proti Flyers vyrovnať aj s trochou smoly. V druhej tretine ho hokejkou trafil do tváre spoluhráč Jordan Eberle, pričom už počas predzápasového rozohrievania ho do nej trafil puk odrazený od bránkovej konštrukcie:

05. 09. 2020

Canadiens predĺžili zmluvu s mladým útočníkomMontreal podpísal novú jednoročnú, dvojcestnú zmluvu s útočníkom Lukasom Vejdemom, ktorý mohol byť obmedzeným voľným hráčom. Na úrovni NHL zarobí 700 000 amerických dolárov, v nižšej AHL 105 000. Dvadsaťštyriročný rodák zo Švédska odohral v uplynulom ročníku prvých sedem duelov NHL, v ktorých strelil jeden gól. Ďalších 47 duelov so ziskom deviatich gólov a desiatich asistencií odohral za Laval v AHL. Canadiens ho draftovali v roku 2015 z celkového 87. miesta.
Roy oznámil koniec kariéryObranca Mathieu Roy, ktorý od ročníka 2012/13 pôsobil v Európe, oznámil koniec aktívnej kariéry. Tridsaťsedemročný Kanaďan odohral v NHL 66 zápasov so ziskom dvoch gólov a 11 asistencií. Zahral si za Edmonton, Columbus a Tampu Bay. Oilers ho draftovali v roku 2003 z celkového 215. miesta.

04. 09. 2020

Toto NHL nezažila od roku 2014V stredu si siedmy zápas série vynútilo Colorado, vo štvrtok Philadelphia a Vancouver. Až tri zo štyroch sérií druhého kola sme videli rozhodovať v poslednom siedmom zápase naposledy pred šiestimi rokmi. Z historického pohľadu sa v NHL stane len po šiestykrát, čo niečo také zažívame. Tri série rozhodoval siedmy zápas aj v rokoch 1986, 1987, 2001, 2009 a 2014.
Asistent trénera Columbusu končí len po jednej sezóneTím Columbus Blue Jackets informoval asistenta trénera Paula MacLeana, že s ním nepredĺži zmluvu. Šesťdesiatdvaročný odborník tak odchádza z pozície len necelý rok po tom, čo bol do nej najatý. Jeho cieľom bolo zlepšiť presilovky tímu, ale nakoniec skončili ako piate najhoršie v lige. MacLean v minulosti pracoval aj ako hlavný tréner Ottawy.

01. 09. 2020

Video: Chára a Halák si podali ruku s Černákom a jeho spoluhráčmiTím Boston Bruins vyhral Prezidentovu trofej, no stal sa prvým vyradeným tímom v druhom kole play-off. Po prehra 2:3 v piatom zápase série proti Tampe nechýbal tradičný rituál podávania rúk, ktorý sa týkal aj troch Slovákov, ktorí sa stretli v sérii – smutných Jaroslava Haláka a Zdena Cháru, ako aj radujúceho sa Erika Černáka.

Video: Pacquette nebezpečne zozadu vrazil do McAvoyaObranca Bostonu Charlie McAvoy sa v pondelkovom zápase proti Tampe dostal do zraniteľnej pozície v rohu klziska. Následne do neho nebezpečne vrazil útočník Cedric Paquette, ktorý obľubuje tvrdú hru a už nedokázal hit odvrátiť. McAvoy narazil hlavou do mantinelu a musel zo zápasu odísť. Neskôr sa však do hry opäť zapojil a duel dohral.

Kanadský indián predĺžil po debute v NHL zmluvu s PanthersBrady Keeper, prvý zástupca národa Pimicikamak Cree z Manitoby v NHL, podpísal s Floridou nový jednoročný dvojcestný kontrakt. Dvadsaťštyriročný obranca zažil v druhom zápase kvalifikačného predkola proti Islanders svoj debut v NHL. Odohral 13 a štvrť minúty s jedným mínusovým bodom. V 61 zápasoch nižšej AHL si v uplynulom ročníku pripísal 18 bodov (6+12).
Silver Knights poznajú svojho prvého tréneraTím Henderson Silver Knights, ktorý bude od sezóny 2020/21 novou „farmou“ tímu Vegas Golden Knights, v pondelok vymenoval za svojho prvého hlavného trénera Mannyho Viveirosa. Ten bol v uplynulej sezóne hlavným trénerom juniorského tímu Spokane Chiefs z WHL, v ktorý doviedol k bilancii 41-18-5. Predtým pracoval aj ako asistent trénera Edmontonu Oilers či ako generálny manažér, trénera a riaditeľ hráčskych záležitostí tímu WHL Swift Current Broncos. Päťdesiatšesťročný kormidelník odohral ako hráč aj 29 zápasov NHL medzi rokmi 1985 a 1987 za Minnesotu North Stars. Väčšinu profesionálnej kariéry strávil v Európe.
NHL informovala o testovaniach na Covid-19Národná hokejová liga opäť v pondelok zverejnila aktuálne čísla týkajúce sa testovania účastníkov dohrávky na nový koronavírus. Minulý týždeň sa urobilo 2814 testov a všetky boli negatívne. Od začiatku štvrtej fázy návratu tak zatiaľ nebol vírusom infikovaný nikto z hráčov, trénerov ani ostatného personálu.

31. 08. 2020

Video: Tréner Canucks vo výmene názorov s ReavesomHlavný tréner Vancouveru Travis Green a tvrdý útočník Vegas Ryan Reaves mali medzi sebou v nedeľnom zápase výmenu názorov. Greenovi sa nepáčil bodyček, ktorý Reaves urobil na mladíka Quinna Hughesa a útočník Golden Knights mu daj aj gestom najavo, čo si o jeho slovách myslí:

Poznáme víťaza Hockeyville USASpoločnosť Kraft Heinz, NHL a Hráčska asociácia NHL v nedeľu oznámili, že mesto El paso z Texasu vyhralo právo hostiť v tomto roku prípravný zápas NHL v rámci Hockeyville USA. Prevádzkovateľ miestnej haly El Paso County Coliseum, ktorá bola vybudovaná v roku 1942 pôvodne pre rodeo, dostane 150 000 amerických dolárov na jej rekonštrukciu a nový hokejový výstroj v hodnote 10 000 dolárov pre mládež.

30. 08. 2020

Foto: McElhinney si novou maskou uctil čiernych športovcovBrankár tímu Tampa Bay Lightning, Curtis McElhinney, sa pochválil dizajnom svojej novej masky z dielne Davida Lerouxa. Sú na nej zobrazení známi športovci čiernej pleti, konkrétne: Willie O'Ree, Jackie Robinson, Muhammad Ali, Tommy Smith, John Carlos a Alice Coachman. Figuruje však na nej aj Martin Luther King.

27. 08. 2020

Video: Rantanen krosčekoval Heiskanena. Colorado dalo následne gólÚtočník Colorada Mikko Rantanen nebol vylúčený po tom, čo v strednom pásme nevyberane krosčekoval obrancu Dallasu Mira Heiskanena, ktorý bol z toho rozhodený. Pierre-Edouard Bellemare následne spečatil výhru Avalanche 6:4 gólom do prázdnej brány.

26. 08. 2020

Video: Whitecloud doslova prepadol v snahe o bodyček, Tuch sa pustil do VirtanenaPosledné minúty tretej tretiny medzi Vegas a Vancouverom boli divoké. Za pozornosť stojí aj nasledujúca sekvencia, počas ktorej sme videli prepadnúť Zacha Whiteclouda pri snahe bodyčekovať na striedačku a následne Alexa Tucha, ako sa pustil do Jakea Virtanena, s ktorým mal predtým pri mantineli osobný súboj.

Video: Gól Černákovho spoluhráča, ktorý musíte vidieťObranca Zach Bogosian prekorčuľoval od jedného konca ľadu po druhý, prešiel cez dvoch obrancov Bruins a v páde prihral puk Blakeovi Colemanovi. Ten taktiež v páde zakončil a prekonal Jaroslava Haláka, aby vyrovnal stav utorkového zápasu na 1:1. Lightning ho nakoniec vyhrali 4:3 po predĺžení.

|< <   98 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies