Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
NHL live
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
NHL live
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
NHL live
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Video: Zdramatizoval duel. Šimon Nemec po dlhom čase skóroval! Slovenský obranca Šimon Nemec strelil v pondelok svoj tretí gól v sezóne a prvý od 5. januára. Do čierneho sa trafil v ikonickej Madison Square Garden, aby v 58. minúte vrátil Devils do hry znížením na 1:2. Nakoniec však domáci Rangers vyhrali 3:1. Nemec si opäť zahral dosýta, keď na ľade strávil 22 a pol minúty.


25. 08. 2020

Predators uvoľnia Tolvanena do KHLEeli Tolvanen sa vracia späť do Fínska. Nashville v pondelok oznámil, že dvadsaťjedenročného útočníka uvoľnil na hosťovanie do tímu Jokerit Helsinki z KHL. K Predators sa znova pripojí včas na to, aby stihol tréningový kemp. Tolvanen strávil celú sezónu v AHL, kde si pripísal 21 gólov a 15 asistencií v 63 dueloch.

24. 08. 2020

Coyotes predĺžili zmluvu s centrom, ktorého získali s HallomCenter Blake Speers podpísal s Arizonou nový jednoročný dvojcestný kontakt. Dvadsaťtriročný Kanaďan prišiel do tímu vo výmene Taylora Halla z New Jersey, ktorého ho draftovalo v roku 2015 zo 67. miesta. Po výmene odohral 32 zápasov za Tucson v AHL so ziskom štyroch gólov, piatich asistencií a 20 trestných minút. Predtým zaznamenal jednu asistenciu v 10 dueloch v drese Binghamtonu. V kariére odohral 147 zápasov AHL, v ktorých zaznamenal 19 gólov a 37 bodov.
Gritty zavítal do Toronta. Omylom do iného, ako chcel + foto a videoGritty, populárny maskot tímu Philadelphia Flyers, sa pokúsil ísť podporiť hráčov svojho mužstva do Toronta. V nedeľu doň pricestoval, no omylom to nebolo kanadské mesto z Ontária, ale americké mesto zo štátu Ohio.


Gritty si tiež pomýlil miestnu rieku s riekou Niagara a samotným mestom bol prekvapený. Čakal, že bude vyzerať inak.



Maskota však najviac prekvapila americká vlajka. Následne volal komisárovi NHL Garymu Bettmanovi, aby mu to vysvetlil. Následne sa vrátil domov do Philadelphia, odkiaľ bude podporovať Flyers v pondelkovom zápase proti Islanders.


23. 08. 2020

Clutterbuck robí pokroky. Bude v pondelok hrať?Krídelník Islanders Cal Clutterbuck vynechal piaty zápas série prvého kola proti Washingtonu, ale v sobotu opäť trénoval. Newyorský tím čaká prvý zápas série proti Flyers v pondelok. Tréner Barry Trotz po tréningu povedal: „Dnes korčuľovať po ľade dosť dobre. Nevidím pred touto sériou nič, čím by sme mohli byť príliš znepokojení.“

22. 08. 2020

Video: Flyers a Canadiens v šarvátke aj po skončení sérieEšte predtým, ako si vzdali rešpekt podaním rúk, absolvovali hráči Flyers a Canadiens po skončení posledného zápasu série ešte jednu šarvátku. Na začiatku toho bol Derek Grant, ktorý po záverečnej snahe Montrealu o vynútenie predĺženia, poťapkal po hlave Nicka Suzukiho tak, ako to Suzuki urobil skôr v sérii Carterovi Hartovi. Flyers ju nakoniec vyhrali 4:2 na zápasy.

Penguins si upísali obrancu z PennsylvánieAmerický obranca Josh Maniscalco podpísal trojročnú nováčikovskú zmluvu s tímom Pittsburgh Penguins po druhej sezóne na Arizonskej štátnej univerzite. Dvadsaťjedenročný rodák z pennsylvánskeho Perkiomenville zaznamenal 11 gólov a 21 asistencií v 36 zápasoch. V NHL draftovaný nikdy nebol.
Ducks uvoľnili svoj talent do ŠvédskaTím Anaheim Ducks umožní hosťovanie mladého obrancu Axela Anderssona v tíme Södertälje SK, ktorý hráva v druhej najvyššej súťaži vo Švédsku. Dvadsaťročný Švéd bol draftovaný v roku 2018, keď si ho vybral Boston z 57. miesta. Do Anaheimu prišiel vo februára spolu s Davidom Backesom a voľbou v prvom kole draftu za Ondřeja Kašeho. Andersson strávil ročník 2019/20 v Monctone z juniorskej QMJHL. V 43 dueloch nazbieral 24 bodov (3+21).
Oilers poslali ďalšieho hráča na hosťovanie do ŠvédskaVo Švédsku absolvuje hosťovania v úvode sezóny 2020/21 ďalší hráč patriaci tímu Edmonton Oilers. Uvoľnený na hosťovanie bol aj krídelník Joakim Nygard, ktorý si zahrá za Färjestad BK z elitnej SHL, kým nezačne v zámorí tréningový kemp. Dvadsaťsedemročný Švéd odohral v základnej časti 33 zápasov NHL so ziskom troch gólov a šiestich asistencií.
Foto: Empire State Building vo farbách IslandersEmpire State Building bola opäť vysvietená vo farbách tímu, na ktorý môžu byť obyvatelia New Yorku hrdí. Oslávila tak postup Islanders do druhého kola play-off NHL. Známy mrakodrap bol počas dohrávky vysvietený na oranžovo a modro po tretí raz – prvýkrát bol pred štartom kvalifikačného kola, druhý raz po vyradení Floridy. Teraz tím vyradil Washington.

21. 08. 2020

Video: Pánik mal veľkú šancu na otvorenie skóreSlovenský útočník Richard Pánik mal prvú veľkú šancu Washingtonu v štvrtkovom zápase o všetko. Po peknej prihrávke Brendana Dillona ho však vychytal Semion Varlamov a neuspel už ani z dorážky. Len o minútu a pol neskôr uderil na druhej strane Anthony Beauvillier, ktorý začal cestu Islanders za výhrou 4:0 a postupom. Pánik si v sérii proti Islanders pripísal dva mínusové body a štyri trestné minúty. V celej osemzápasovej dohrávke zaznamenal len jeden gól.

Tim Heed opúšťa San JoseObranca San Jose Tim Heed sa po tejto sezóne stane neobmedzeným voľným hráčom, no už teraz má jasno v tom, kde bude pôsobiť v budúcej sezóne. Dvadsaťdeväťročný Švéd sa dohodol na spolupráci s tímom HC Lugano zo švajčiarskej NLA. V tejto sezóne odohral 38 zápasov, v ktorých zaznamenal gól, štyri asistencie a 10 mínusových bodov. V priemere hrával 13 minút na zápas. V organizácii Sharks pôsobil od ročníka 2016/17.
Edmonton uvoľňuje top nádeje. Budú pôsobiť vo ŠvédskuTím Edmonton Oilers umožnil hosťovanie v tíme Rögle BK zo švédskej SHL kanadskému útočníkovi Raphaelovi Lavoiemu, ktorý zaznamenal 38 gólov a 44 asistencií v 55 zápasoch uplynulej sezóny QMJHL. Devätnásťročný hokejista, ktorý bol draftovaný vlani z 38. miesta, sa v tomto roku má stať profesionálom. Oilers ponechajú vo Švédsku aj rovnako starého obrancu Philipa Broberga, ktorý bo vlani osmičkou draftu. Aj naďalej bude pôsobiť v tíme Skelleftea AIK, za ktorý v uplynulom ročníku odohral 45 zápasov so ziskom ôsmich bodov (1+7). Broberg bol povolaný do Edmontonu na dohrávku, ale v sérii proti Chicagu šancu hrať nedostal.

20. 08. 2020

Video: Pohotová vyrážačka Haláka, raz ho zachránil aj CháraSlovenský brankár Jaroslav Halák sa v stredajšom zápase proti Caroline, v ktorom Boston spečatil svoj postup do druhého kola, zapotil. V druhej tretine urobil sériu zákrokov, aby udržal puk mimo brány. V jednom okamihu mu pomohol aj krajan Zdeno Chára, ktorý z blízkosti bránkovej čiary odpratal do bezpečia puk, ktorý za bratislavského rodáka prepadol.



Ešte v prvej tretine Halák takto zneškodnil veľkú šancu Justina Williamsa:

Capitals si upísali brankára, od ktorého sa v minulosti čakalo veľaBrankár Zach Fucale podpísal ako voľný hráč jednoročnú dvojcestnú zmluvu s Washingtonom, ktorej hodnote na úrovni NHL je 700 000 amerických dolárov. V nižšej lige zarobí 75 000 dolárov. Dvadsaťpäťročný rodák z quebeckého Lavalu bol draftovaný Montrealom v roku 2013 z celkového 36. miesta. Doteraz nenaplnil svoj potenciál a pohyboval sa na rozmedzí AHL a ECHL. V uplynulej sezóne odchytal jeden zápas za Syracuse v AHL a 24 za Orlando v ECHL, kde kryl 92,8 % striel.

19. 08. 2020

Muller priniesol pozitívne novinky o JulienoviPred utorkovým zápasom proti Philadelphii priniesol zaskakujúci tréner Montrealu Kirk Muller novinky ohľadom stavu hlavného trénera Claudea Juliena, ktorý bol minulý týždeň hospitalizovaný s problémami so srdcom. „Rozprával som sa s ním a povedal mi, že už chodí von na prechádzky, čo je skvelá novinka. Najdôležitejšie je jeho zdravie, takže bolo fajn počuť to,“ povedal Muller o svojom nadriadenom, ktorý vo štvrtok podstúpil aj menšiu operáciu a momentálne sa zotavuje doma v Montreale.
Blackhawks si upísali krídelníka draftovaného v 2. koleKrídelník Cam Morrison podpísal ako voľný hráč dvojročný vstupný kontrakt s tímom Chicago Blackhawks. Dvadsaťjedenročný kanadský rodák sa stal voľným hráčom po tom, čo s ním nepodpísalo nováčikovskú zmluvu Colorado. To ho dokonca pred štyrmi rokmi draftovalo v druhom kole z celkového 40. miesta. Posledné štyri roky strávil na Univerzite Notre Dame. V poslednom ročníku odohral 37 duelov so ziskom 13 gólov a 27 bodov.
Dallas podpísal zmluvu s obrancomObranca Ryan Shea podpísal ako voľný hráč dvojročný vstupný kontrakt s tímom Dallas Stars. Dvadsaťtriročný Američan má za sebou štyri roky na Severovýchodnej univerzite, pričom v uplynulom ročníku zaznamenal 31 bodov (5+26) v 34 zápasoch. Voľným hráčom sa stal po tom, čo s ním nepodpísalo nováčikovskú zmluvu Chicago. To si ho vybralo zo 121. miesta na drafte v roku 2015.

18. 08. 2020

Foto: Mattel vytvoril barbinu v hokejovom výstrojiKanadské dievčatá, ktoré prepadli hokeju, už nemusia riešiť dilemu, či sa budú skôr zaoberať hokejom alebo hrať s barbinami. Teraz môžu robiť oboje naraz. Firma Mattel, výrobca legendárnej bábiky Barbie, vytvorila špeciálnu hokejovú kolekciu Tim Hortons Barbie, v ktorej má bábika na sebe hokejový výstroj s červeným dresom. Vyrobí sa jej len obmedzený počet kusov a stáť bude bezmála 30 kanadských dolárov.

Video: Hviezdny MacKinnon si zastal svojho mladého spoluhráčaHviezdny útočník Colorada Nathan MacKinnon sa v pondelkovom zápase proti Arizone ukázal ako správny spoluhráč. Po tom, čo Lawson Crouse nepríjemne narazil šikovného mladíka Caleho Makara na mantinel, zhodil rukavice, aby sa pobil s Christianom Fischerom:

Boston uvoľnil českého mladíka do Českej extraligyTím Boston Bruins uvoľnil na hosťovanie do tímu HC Karlovy Vary z Českej extraligy nádejného útočníka Jakuba Lauka. Dvadsaťročný rodák z Prahy bol draftovaný v roku 2018 z celkového 77. miesta a Bruins vkladajú do neho veľké nádeje. V tomto ročníku debutoval v zámorí medzi mužmi, keď nastúpil do 22 dueloch AHL v drese Providence. Strelil v nich päť gólov a pridal štyri asistencie. Potom si zranil koleno.
Majitelia Devils venujú 20 miliónov na boj s rasizmomSpoločnosť Harris Blitzer Sports and Entertainment, ktorá vlastní tímy New Jersey Devils z NHL a Philadelphia 76ers z NBA, venujú počas nasledujúcich piatich rokov 20 miliónov amerických dolárov na boj so systémovým rasizmom. Súčasťou toho bude aj program na podporu marketingu podnikov vlastnených Afroameričanmi.
Opäť žiaden pozitívny hráčVedenie NHL v pondelok zverejnilo výsledky testovaní na nový koronavírus počas uplynulého týždňa. V období medzi 9. a 15. augustom sa vykonalo 5640 testov, z ktorých žiaden nemal pozitívny výsledok. Je to už tretí týždeň po sebe, čo nebol zistený nakazený hráč, tréner alebo iný zamestnanec tímu v dejiskách dohrávky.

17. 08. 2020

Bruins si upísali útočníka z miestnej univerzityKrídelník Matt Filipe podpísal ako voľný hráč dvojročný vstupný kontrakt s Bostonom. Dvadsaťdvaročný rodák Zo štátu Massachusetts má za sebou štyri roky na Severovýchodnej univerzite sídliacej v Bostone. V uplynulej sezóne si vytvoril osobné maximum s 22 bodmi a vyrovnal osobné maximum s deviatimi gólmi. Odohral 30 zápasov.
Lindblom trénoval s Flyers + videoÚtočník Oskar Lindblom sa v nedeľu po prvýkrát od diagnostikovania rakoviny kostí pripojil k svojim spoluhráčom na tréningu. Termín jeho návratu do akcie je stále nejasný. „Toto bol môj cieľ, vrátiť sa k tímu, vrátiť sa k životu,“ poznamenal Švéd, ktorý v sobotu oslávil 24. narodeniny.

16. 08. 2020

V play-off ťaháme zaujímavú sériu. Len tri boli dlhšieSean Kuraly z Bostonu a William Karlsson z Vegas v sobotu skórovali v oslabení. To znamená, že sme gól v tejto hernej situácii videli už v piatom dni po sebe. Od ročníka 1933/34 sme v NHL zažili len tri dlhšie série: šesťzápasovú v roku 1996 (21.-26. apríl) a sedemzápasové v rokoch 1992 (18.-24. apríl) a 2004 (9.-15. apríl). Natiahne sa v nedeľu tá aktuálna?
Coyotes predĺžili zmluvu s centrom z nižšieho tímuTím Arizona Coyotes podpísal novú jednoročnú dvojcestnú zmluvu s centrom Laneom Pedersonom, ktorý mohol byť obmedzeným voľným hráčom. Dvadsaťtriročný Kanaďan má za sebou tretiu sezónu v drese Tucsonu z AHL. V 37 zápasoch nazbieral 34 bodov (16+18) a prvýkrát si zahral aj v zápase hviezd. Arizona s ním podpísala zmluvu v roku 2016 ako s nedraftovaným voľným hráčom. V NHL ešte šancu nedostal.
Lightning končia zmluvu s ruským obrancomObranca Oleg Sosunov bol tímom Tampa Bay Lightning umiestnený na nepodmienečnú waiver listinu s cieľom ukončenia jeho kontraktu. Dvadsaťdvaročný Rus bol draftovaný floridským tímom v roku 2016 z celkového 178. miesta. Posledné dve sezóny trávil len na rozmedzí AHL a ECHL. V uplynulom ročníku zaznamenal len jednu asistenciu v 21 dueloch nižšej ligy. Za „farmu“ Tampy odohral len štyri bezbodovú duely.

15. 08. 2020

Sexuálne obťažovanie: Maskot Kings má problémLos Angeles nezažilo dobrý rok na ľade a nanešťastie, teraz zažíva problémy aj mimo ľadu. Maskot tímu Bailey bol totiž zažalovaný za sexuálne obťažovanie bývalou členkou Ice Crew. Žena v anonymite tvrdí, že Tim Smith, muž, ktorý pracuje ako maskot, mal na starosti aj manažovanie Ice Crew, vrátane najímanie a vyhadzovania zamestnancov. Žena bola terčom nevhodných vtipov, nevhodných sexuálnych komentárov a pravidelných pohľadov na jej prsia a zadok, vďaka čomu sa cítila nepohodlne. Tím sa mal údajne snažiť, aby sa vrátila naspäť a sľúbil jej pred Smithom ochranu, čím prakticky priznal jeho vinu. Po návrate so svojím správaním neprestal a ona následne odišla nadobro. Na súde žiada odškodné 1 milión dolárov. Žaluje Smitha, Kings i vlastnícku firmu AEG.
QMJHL plánuje začať sezónu skôrĎalší člen CHL plánuje odštartovať sezóny 2020/21 na začiatku októbra. Po diskusiách s provinčnou vládou a zdravotnými agentúrami sa QMJHL rozhodla, že nový ročník odštartuje 1. októbra. V Quebecu sa bude hrať bez divákov, s ostatnými provinciami sa ešte diskutuje. WHL už v júni informovala, že plánuje sezónu začať 2. októbra. OHL zase minulý týždeň oddialila štart na 1. december.

14. 08. 2020

Bäckström vynechá dnešný zápasTím Washington Capitals sa v piatok pokúsi vyrovnať stav série proti Islanders bez hviezdneho centra Nicklasa Bäckströma, ktorý nedohral predošlý zápas po tvrdom bodyčeku Andersa Leeho. „Je na protokole,“ povedal tréner Todd Reirden. Jeho štart v treťom zápase série je zatiaľ otázny.

|< <   99 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies