Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
V drese Kings by mohol debutovať Akil ThomasLos Angeles povolalo z Ontaria z AHL útočníka Akila Thomasa, ktorý by mohol zažiť debut v NHL v pondelkovom zápase proti Winnipegu. Dvadsaťštyriročný rodák z Toronta zaznamenal v tejto sezóne 43 bodov (22+21) v 61 dueloch v drese Reing. Kings ho draftovali v roku 2018 z 51. miesta.

05. 10. 2023

Video: Slafkovský utrpel poranenie, potreboval menšie ošetrenie Slovenský útočník tímu Montreal Canadiens, Juraj Slafkovský, potreboval počas stredajšieho tréningu menšie ošetrenie priamo na striedačke, keď utrpel menšiu ranu na brade. Následne sa vrátil k aktivitám na ľade. Jeho tím čaká posledný prípravný zápas v sobotu proti Ottawe. V predošlých štyroch zaznamenal košický rodák gól a asistenciu.

04. 10. 2023

Netrénujú s tímom, ale Oilers s nimi pre štart sezóny počítajúObranca Mattias Ekholm a útočník Ryan McLeod momentálne netrénujú s tímom a nezasiahnu už ani do prípravných zápasov, no tím Edmonton Oilers očakáva, že budú obaja k dispozícii na začiatku základnej časti. Ekholma trápi podľa trénera Jaya Woodcrofta zranenie bedrového svalu, McLeod má nešpecifikované zranenie „mäkkého tkaniva“. Oilers otvoria sezónu 11. októbra proti Vancouveru.
Musíte vidieť: Milano strelil proti Bruins krásny gólÚtočník Washingtonu Sonny Milano sa v utorkovom prípravnom zápase proti Bostonu zaskvel krásnym zakončením gólovej akcie. Skórovať mu neznemožnil aj držiteľ Vezinovej trofeje, Linus Ullmark:

03. 10. 2023

Krug zažil debut v prípraveObranca St. Louis Torey Krug absolvoval v pondelok svoj prvý prípravný zápas pred sezónou 2023/24. Proti Columbusu odohral 24 a pol minúty s troma „mínuskami“ a asistenciou. Blues 13. septembra oznámili, že Krug utrpel zranenie pravej nohy, a minulý týždeň sa začal zapájať naplno do tréningov.
Obranca Colorada by mal stihnúť štart sezónyObranca Colorada Josh Manson by mal byť pripravený hrať v otváracom zápase sezóny, ktorý Avalanche odohrajú 11. októbra proti Los Angeles. V príprave ešte nehral po tom, čo v lete absolvoval operáciu natrhnutého šikmého brušného svalu a hlbokého svalu quadratus lumborum.
Troch hráčov Montrealu sužujú zraneniaTím Montreal Canadiens v pondelok oznámil, že útočníkov Alexa Newhooka a Joela Armiu, ako aj obrancu Gustava Lindstroma, trápia zranenia v hornej časti tela. Stav všetkých troch sa posudzuje na dennej báze.
Musíte vidieť: Nemec bol súčasťou pekného „tic-tac-toe“ gólu Slovenský obranca Šimon Nemec bodoval aj v treťom prípravnom zápase, keď bol v pondelok súčasťou peknej gólovej kombinácie, po ktorej Jack Hughes zvyšoval na 5:3. Nakoniec to viedlo k výhre New Jersey 6:5 nad Islanders.

Sumár noci: Všetci Slováci bodovali pri výhrach, Ružička aj skóroval + video

Video: Ružička skóroval ako piaty Slovák v prípraveSlovenský útočník Adam Ružička v prvých troch prípravných zápasoch nazbieral tri asistencie. V pondelkovom zápase Calgary proti Winnipegu sa už presadil aj strelecky. Stal sa tak piatym Slovákom z gólom v príprave na novú sezónu NHL po Kelemenovi, Nemcovi, Slafkovskom a Chromiakovi.

Sumár noci: Všetci Slováci bodovali pri výhrach, Ružička aj skóroval + video

02. 10. 2023

Podkolzin neprežil škrtyMedzi hráčov, ktorí v nedeľu neprežili škrty, sa zaradil aj útočník Vasilij Podkolzin, ktorého Vancouver poslal do Abbotsfordu z AHL. Desiatka draftu 2019 má skúsenosti zo 118 zápasov NHL a do tréningového kempu vstupoval s tým, že bude bojovať o miesto v prvých dvoch útokoch. „Hranie 10-12 minút na zápas nie je pre neho prínosom a máme chlapcov, ktorí sú pred ním, pokiaľ ide o hokejové IQ,“ poznamenal tréner Rick Tocchett, ktorý aj ocenil hráčovu pracovitosť. „Pokiaľ ide o tvrdú prácu, spĺňa všetky kritéria, no čítanie hry a hokejové IQ sú veľmi dôležité veci pre jeho rozvoj.“

01. 10. 2023

Penguins najali bývalého asistenta GM SenatorsTím Pittsburgh Penguins v sobotu oznámil, že najal do pozície poradcu hráčskeho rozvoja a skautingu Trenta Manna, ktorý strávil predošlých 12 sezón v organizácii Ottawa Senators, na záver ako asistent generálneho manažéra. Mann skončil v Ottawe v júli, šesť mesiacov po tom, čo dostal v organizácii prekvapujúcu výpoveď jeho brat Troy, ktorý trénoval záložný tím z AHL.

30. 09. 2023

Video: Mladý fanúšik sa dostal do vytrženia. Crosby mu daroval pukMladý fanúšik Pittsburghu zažil vo štvrtok svoj najlepší deň v živote po tom, čo mu medzi tretinami prípravného zápasu Penguins proti Sabres daroval domáci kapitán Sidney Crosby puk. Jeho reakcia sa stala v zámorí hitom internetu:

Staios opúšťa Edmonton. Smeruje do Ottawy Steve Staios rezignoval na post špeciálneho poradcu Oddelenia hokejových operácií tímu Edmonton Oilers a pripojil sa k tímu Ottawa Senators, kde bude pracovať ako prezident Oddelenia hokejových operácií. Klub z hlavného mesta Kanady tiež potvrdil, že aj po príchode nového majiteľa zostane v sezóne 2023/24 generálnym manažérom Pierre Dorion. Staios ním bol v tíme Hamilton Bulldogs z juniorskej OHL, ktorý tiež vlastní Michael Andlauer.
Romanov je pripravený na návrat do akcieObranca Alexander Romanov z tímu New York Islanders by mal odohrať svoj premiérový prípravný zápas v tomto roku v sobotu. Romanov doteraz v tréningovom kempe len trénoval a zapájal sa do modelových zápasov. V lete absolvoval operáciu ramena. V sobotu by mal nastúpiť v páre s Ryanom Pulockom.
Guentzel pocestuje s PenguinsÚtočník Jake Guentzel v piatok po prvýkrát od operácie pravého členka trénoval a pocestuje s Penguins do Halifaxu, kde v pondelok odohrajú prípravný zápas proti Senators. Guentzel robí pokroky, no stále sa očakáva, že vynechá okolo prvých piatich zápasov základnej časti.
Video: Chromiak zoči-voči hviezdnemu brankárovi. A góóól!V piatok sme sa v príprave NHL dočkali štvrtého slovenského gólu. Ako štvrtý Slovák ho strelil útočník Los Angeles Martin Chromiak, ktorý uspel z úniku proti brankárovi Anaheimu Johnovi Gibsonovi, aby na konci prvej tretiny obnovil vedenie svojho tímu na 2:1.

Sumár noci: Príprava: Štyria Slováci v akcii, Chromiak skóroval v súboji Slovákov + video

29. 09. 2023

Video: Ružička skóroval v nájazdoch. Po trpezlivom zakončení odletela fľašaBrankári tímu Calgary Flames Jakob Markstrom a Dan Vladař boli vo štvrtok pri nácviku samostatných nájazdov prekonateľní len ťažko. A jedným z mála hráčov, ktorí na nich našli recept, bol aj slovenský útočník Adam Ružička. Kamaráta Vladařa sa mu podarilo prekonať efektne s využitím trpezlivosti. Čerešničkou na pomyselnej torte bola lietajúca fľaša.

Tkachuk vynechá niekoľko tréningov, kedy si zahrá Norris?Tréner Ottawy D.J. Smith informoval, že kapitán Brady Tkachuk, ktorého počas tréningu zasiahla vysoká hokejka do oka, vynechá pár dní tréningu po tom, čo mu museli ranu zašiť. Vážnemu poškodeniu sa vyhol. Medzitým, útočník Josh Norris, ktorý pre zranenie ramena nechodil na začiatku kempu do kontaktov, vyjadril nádej, že zhruba do týždňa odohrá prvý prípravný zápas. Smith očakáva, že jeho zverenec bude na štart sezóny pripravený.
Ehlers sa vrátil k tímu, ako je na tom Perfetti?Útočník Nikolaj Ehlers sa vo štvrtok objavil na ľade medzi spoluhráčmi z tímu Winnipeg Jets. Do kontaktov chodiť ešte nemohol. Doteraz v príprave nehral pre problémy s krkom, no tím dúfa, že bude hrať v pondelok v Calgary. V predošlom zápase proti Flames utrpel zranenie útočník Cole Perfetti, ktorého do hlavy zasiahol ramenom Martin Pospíšil. Vo štvrtok nebol súčasťou hlavnej tréningovej skupiny. Podľa trénera Ricka Bownessa sa cíti dobre a jeho stav sa posudzuje denne.
Video: Mišiak zažil tvrdé privítanie v NHL. Hviezdni veteráni ho pomstiliMladý slovenský útočník Martin Mišiak odohral vo štvrtok v drese Chicaga svoj prvý prípravný zápas v NHL. V druhej tretine ho tvrdo narazil Huntek Skinner zo St. Louis, do ktorého sa následne obuli Corey Perry a Nick Foligno. Prvý menovaný ho nakoniec zložil na ľad, čo ocenili aj fanúšikovia v United Center potleskom. Dobrou správou bolo, že Mišiak po zákroku duel dohral.

Sumár noci: Mišiak debutoval, Nemec sa opäť presadil. Bedard okamžite faktorom + video

Video: Nemec opäť bodoval, dostal sa do potýčky s draftovou jednotkouSlovenský obranca Šimon Nemec bodoval aj vo svojom druhom prípravnom zápase, tentoraz prihrával na gól pri výhre New Jersey 3:2 nad Rangers. Tyler Toffoli po jeho krížnej prihrávke otvoril skóre zápasu:

Sumár noci: Mišiak debutoval, Nemec sa opäť presadil. Bedard okamžite faktorom + video


Nemec sa zviditeľnil aj potýčkou s Alexisom Lafreniereom na konci druhej tretiny. Draftová dvojka z roku 2022 i draftová jednotka z roku 2020 následne dostali menšie tresty za hrubosť.

28. 09. 2023

Mirošničenko dostane šancu po boku legiend CapitalsÚtočník Ivan Mirošničenko, ktorého Washington draftova v minulom roku z 20. miesta, odohrá svoj prvý prípravný zápas, vo štvrtok proti Detroitu, v útoku s Alexom Ovečkinom a Nicklasom Bäckströmom. Potvrdil to tréner Spencer Carbery. Devätnásťročný Rus sa zúčastňuje svojho prvého tréningového kempu v NHL. Vo februári 2022 mu diagnostikovali Hodgkinov lymfóm, ale už je bez rakoviny.
Kľúčový útočník Senators urobil pokrokÚtočník Josh Norris si v stredu po prvýkrát v tréningovom kempe tímu Ottawa Senators obliekol bežný dres. Napriek tomu, že trénoval naplno, tréner D.J. Smith upozornil, že oficiálne stále nedostal povolanie chodiť do kontaktov. Očakáva sa, že stihne odohrať prípravné zápasy, len sa stále nevie, ktoré. Norris nehral od 21. januára, kedy si zranil rameno. Pred dvoma týždňami v ňom začal pociťovať diskomfort.
Skúsený obranca Blues by sa mal vrátiť na ľadObranca Justin Faulk by sa mal vo štvrtok vrátiť na ľad po tom, čo v druhej tretine utorkového prípravného zápasu St. Louis proti Columbusu utrpel zranenie dolnej časti tela. V stredu netrénoval. Stredajší tréning vynechal aj útočník Kasperi Kapanen (horná časť tela), ktorý by sa mal tiež vrátiť do tréningového procesu vo štvrtok. V stredu netrénovali ani Jordan Kyrou (dolná časť tela) a Isaac Ratcliffe (horná časť tela).
Video: Slafkovský strelil svoj prvý gól v príprave! Ďalší mu ukradol brankár Slovenský útočník Juraj Slafkovský pomohol Montrealu k výhre 4:3 v stredajšom prípravnom zápase svojím prvým bodom – gólom, ktorým v prvej tretine zvyšoval vedenie na 2:0:

Pozri aj: Príprava: Osem Slovákov v akcii, Slafkovský skóroval, Pospíšil nedohral + video


Slafkovský mal na hokejke aj druhý gól v zápase, ale jeho zakončenie vo vyloženej príležitosti vychytal lapačkou Joonas Korpisalo:

27. 09. 2023

Panarina trápi poranenie, tímu sa zranil aj Čech Tím New York Rangers absolvoval utorkový tréning bez hviezdneho útočníka Artemija Panarina. Trápi ho zranenie dolnej časti tela. Zranenie hornej časti tela počas tréningu utrpel útočník Filip Chytil. Stav oboch sa posudzuje na dennej báze.
Capitals sa zranil skúsený obrancaTímu Washington Capitals nebol v utorok k dispozícii obranca Joel Edmundson, ktorý v nedeľnom modelovom zápase utrpel zranenie hornej časti tela. V utorok absolvoval vyšetrenia, ktorých závery by mali byť známe v stredu. „Pravdepodobne to nie je dobré, ale budeme vedieť viac až zajtra,“ poznamenal tréner Spencer Carbery.
Guentzel urobil krok k návratu Útočník Jake Guentzel sa v utorok pripojil k tréningu Penguins. Je to ďalší krok v ceste za návratom zo zranenia členka, ktoré si vyžiadalo aj operáciu. Doteraz korčuľoval len individuálne. Stále sa očakáva, že by mohol vynechať úvodné zápasy základnej časti.
Vasilevskij trénoval s tímomBrankár Andrej Vasilevskij v utorok po prvýkrát trénoval s tímom v rámci tréningového kempu Tampy Bay. Prvé štyri dni vynechal pre nešpecifikované zdravotné problémy. V utorok dokonca absolvoval aj modelový zápas a podľa trénera Jona Coopera bude k dispozícii na posledné tri prípravné zápasy.

26. 09. 2023

Žena na lavičke Kraken V pondelkovom prípravnom zápase proti Calgary stála na lavičke Seattlu Jessica Campbellová, asistentka trénera záložného tímu Coachella Firebirds (AHL). Alison Lukanová z oficiálnej stránky Kraken tvrdí, že by malo ísť o prvú ženu v trénerskej funkcii v zápase NHL.
Zibanejad späť na ľade Hviezdny útočník Rangers Mika Zibanejad sa v pondelok vrátil do tréningového procesu. Stalo sa tak len deň po tom, čo v modelovom zápase utrpel zranenie hornej časti tela. Trénoval však v drese, ktorý zakazuje fyzické kontakty. Newyorský tím čaká prvý prípravný zápas v utorok proti Islanders.

|< <   31 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies