Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Montreal najal pre farmu bývalého trénera NHLTím Montreal Canadiens v utorok oznámil, že na pozíciu hlavného trénera záložného tímu Laval Rocket z nižšej AHL najal Pascala Vincenta. Ten v minulej sezóne viedol Columbus Blue Jackets, kde predtým pracoval dva roky ako asistent. Rodák z Lavalu dostal výpoveď v júnu po tom, čo jeho mužstvo dosiahlo bilanciu 27-43-12. V minulosti pracoval ako hlavný tréner aj v QMJHL a AHL, kde sa stal aj trénerom roka.

28. 10. 2023

Lauko zverejnil svoju fotku: Modelingová kariéra je v ohrození + fotoČeský útočník tímu Boston Bruins, Jakub Lauko, bol v utorkovom zápase nebezpečne zasiahnutý korčuľou útočníka Chicaga Jasona Dickinsona do tváre, pričom utrpel aj reznú ranu v blízkosti oka. Pozitívne bolo, že neprišiel o zrak. Negatívne, že sa asi bude musieť rozlúčiť s kariérou modela, ako sám zhodnotil v piatok, kedy zverejnil svoju fotografiu:


A tu je ešte nepríjemný moment:

Toronto vrátilo Mintena medzi juniorovToronto v piatok poslalo útočníka Frasera Mintena naspäť k jeho juniorskému tímu Kamloops Blazers z WHL. Devätnásťročný mladík sa v tréningovom kempe dostal nečakane až do otváracej zostavy Maple Leafs ako center tretej formácie. V prvých štyroch zápasoch však nebodoval a posledné dva sledoval ako zdravý náhradník z tribúny. Tím tiež povolal obrancu Williama Lagessona z AHL.
Video: Nešťastný moment Fehérváryho. Napriahol sa k strele a Capitals prišli o vedenieSlovenský obranca Martin Fehérváry nezažil vydarený vstup do tretej tretiny piatkového zápasu. Washington prišiel v jej druhej minúte o vedenie, keď sa bratislavský rodák pokúsil o strelu, no puk mu ukradol Ryan Hartman, ktorý z úniku stav vyrovnal. Nakoniec sa však Capirals tešili z výhry 3:2 nad Minnesotou, no rozhodli o nich až nájazdy.

27. 10. 2023

Hviezdny obranca Vegas hlási návratTím Vegas Golden Knights by mal mať v piatkovom zápase proti Chicagu k dispozícii už aj obrancu Alexa Pietrangela, ktorý vynechal posledných päť zápasov pre zranenie hornej časti tela. To mu spôsobil zásah puku do hlavy v zápase proti San Jose. Vo štvrtok trénoval naplno. Tímu by mal v piatok aj v sobotu v L.A. chýbať Nicolas Roy, ktorý v utorok proti Flyers utrpel nešpecifikované poranenie.
Nedeljkovic mení listinu zranenýchBrankár Pittsburghu Alex Nedejlkovic bol v stredu zapísaný na listinu zranených hráčov, no vo štvrtok ho tím zapísal na listinu dlhodobo zranených hráčov. Vynechá tak minimálne 10 zápasov alebo 24 dní. Nedeljkovic utrpel v utorkovom zápase proti Dallasu zranenie dolnej časti tela, ktorého stav sa posudzuje na týždennej báze.
Video: Slafkovský sa zapojil do šarvátky Slovenský útočník Juraj Slafkovský sa vo štvrtkovom zápase Montrealu proti Columbusu nestránil ani konfrontácii so súperom a zapojil sa do menšej šarvátky. Jeho súperom bol Justin Danforth. Ani jeden z nich za to trest nedostal. Slovák mal po zápase viac dôvodov na radosť, keď Canadiens vyhrali 4:3 po predĺžení. Opäť však nebodoval. Počas necelých 14 minút strávených na ľade zaznamenal dve strely.

26. 10. 2023

Desivý moment vystrašil každého: Hráča Canucks po ňom previezli do nemocnice + videoMoment, aký nechce nikto vidieť. Ten sa udial v stredajšom zápase nižšej AHL medzi Abbotsfordom a Coloradom. Útočník Canucks Vasilij Podkolzin bol narazený na mantinel Keatonom Middletonom a následne veľmi nepekne spadol na ľad, o ktorý si udrel hlavu. Okamžite mu museli prísť pomôcť zdravotníci a za prítomnosti hráčov oboch tímov na ľade bol na nosidlách prenesený do záchranky, ktorá ho previezla do nemocnice. Pozitívne bolo, že pri odchode bol pri vedomí. Duel sa nakoniec dohral, hoci toto rozhodnutie AHL mnohí kritizovali.


Musíte vidieť: Devils vyrovnali stav troma bleskovými gólmi New Jersey prehrávalo po prvej tretine stredajšieho zápasu proti Washingtonu 0:3, no už na začiatku druhej dvadsaťminútovky sa dostalo späť do zápasu, keď Tyler Toffoli, Timo Meier a Nico Hischier strelili tri góly za 2 minúty a 11 sekúnd. Toffoli skóroval neskôr ešte raz a strede zápasu Devils viedli 4:3! Nakoniec však prehrali 4:6.

Barabanov nejaký čas vynechá Tím San Jose Sharks bude nejaký čas bez služieb útočníka Alexandra Barabanova, ktorého trápi zranenie hornej časti tela. Potvrdil to hlavný tréner David Quinn, ktorý však ešte nevedel povedať očakávanú dĺžku absencie. Jeho zverenec sa zranil v tretej tretine utorkového zápasu proti Floride. Ten opustil po striedaní, v ktorom ho trafila strela spoluhráča Mikea Hoffmana, bol krosčekovaný Gustavom Forslingom a do chrbta ho kolenom trafil Oliver Ekman-Larsson.
Video: Fehérváry s OBROVSKÝM bodyčekom na hviezdu súpera Slovenský obranca Martin Fehérváry zaujal v stredajšom zápase Washingtonu proti New Jersey (6:4) veľkým bodyčekom, ktorým v predposlednej minúte tretej tretiny prišpendlil na mantinel hviezdneho útočníka Devils Jacka Hughesa. Bol to jeden zo šiestich hitov, ktoré v zápase urobil.

Video: Jedno z najnepochopiteľnejších zlyhaní rozhodcov v NHLV utorok sa v NHL uskutočnil večer, počas ktorého bolo v akcii všetkých 32 tímov. Ozdoba tohtosezónneho rozpisu však priniesla aj jeden moment, pri ktorom rozhodcovia nepochopiteľne nevylúčili Jadena Schwarza zo Seattlu, ktorý hodil hokejku, aby zabránil potenciálnemu skórovaniu Olliho Määttäho z Detroitu do odkrytej brány. Najhoršie na tom bolo, že Kraken sa následne dostali do šance, ktorú zúročili na strelenie gólu.

25. 10. 2023

Video: Jeho efektná oslava bola predčasná. Bedardovi odobrali krásny gól Connor Bedard využil zaváhanie Bostonu na strelenie svojho druhého gólu v kariére po peknej strele z prvej. Okamžite predviedol efektnú oslavu a tešili sa aj fanúšikovia domáceho Chicaga. Nanešťastie, hostia následne uspeli s trénerkou výzvou a pre predchádzajúci ofsajd bol gól nakoniec neuznaný. Opäť sa tak dostalo pod paľbu kritiky pravidlo o trénerskej výzve, pretože k postaveniu mimo hry došlo dávno predtým, ako nastala situácia vedúca ku gólu.



Video: Ovečkin konečne skóroval, ale hitom sa stal iný moment zo zápasu Kapitán Washingtonu Alex Ovečkin sa v utorkovom zápase proti Torontu (1:4) dočkal svojho prvého gólu v sezóne. Viac ako tento moment si však na sociálnych sieťach získal popularitu moment z úplne iného súdka – ako pomohol Leah Hextallovej z televízie ESPN dostať sa na striedačku:

Pozri aj: Video: Ovečkin nepremenil trestné strieľanie, ale 1. gól v sezóne nakoniec strelil z 13. strely

Video: Český mladík zažil desivý moment. Obavy o stav oka sa nenaplnili! V utorkovom zápase medzi Chicagom a Bostonom došlo k strašidelnému momentu, keď nôž korčule domáceho útočníka Jasona Dickinsona trafil do tváre útočníka hostí Jakuba Lauka. Mladý Čech následne v rýchlosti odišiel do šatne s reznou ranou a vznikli obavy o stav jeho oka. Hlavný tréner Bruins Jim Montgomery však po zápase informoval, že našťastie oko nebolo poškodené a rana je len v jeho blízkosti: „Našťastie je v poriadku. Bolo to desivé, dostal korčuľou do kútika oka, ale nezasiahla očnú buľvu. Ránu ma zašitú, chvíľu nebude vyzerať dobre.“

Video: Dvorského gól je na čele rebríčka Top 5Slovenský útočník Dalibor Dvorský dával o sebe vedieť okamžite po pripojení sa k tímu Sudbury Wolves, keď v dvoch zápasoch zaznamenal gól a asistenciu a aj napriek ceste z Európy podal slušné výkony. svoj prvý gól v OHL strelil pri debute a dostal sa s ním do rebríčka Top 5 akcií jeho tímu z minulého týždňa. Je na prvej priečke:

Petryho sužuje zranenieObranca Detroitu Jeff Petry vynechal utorkový zápas i dopoludňajšie rozkorčuľovanie pre nešpecifikované zranenie, ktoré sa podľa trénera Dereka Lalondeho posudzuje na dennej báze. Hoci jeho pôvod nie je známy, zdá sa, že zranenie nebude vážne. Petry nehral ani v nedeľu, no vtedy bol vedený ako zdravý náhradník.
Video: Tatar zabojoval a poslal peknú prihrávku Rantanenovi! Slovenský útočník Tomáš Tatar v tretej tretine utorkového zápasu Colorada proti Islanders zabojoval o voľný puk, tiesnený protihráčom ho poslal Mikkovi Rantanenovi a ten následne strelil gól, ktorý sa pri výhre 7:4 ukázal ako víťazný. Pre Tatara išlo o štvrtú asistenciu v sezóne. Po šiestich zápasoch nemá na konte ešte ani jeden gól.

Video: Ovečkin nepremenil trestné strieľanie, ale 1. gól v sezóne nakoniec strelil z 13. strely!Kapitán Washingtonu Alex Ovečkin sa v utorkovom zápase Washingtonu proti Torontu dočkal svojho prvého gólu v sezóne. Padol z jeho 13. strely na bránu v zápase, ktorý bol pre neho piatym v sezóne. Dokopy na bránu vyslal 14 striel (rekord NHL je až 19), ale k výhre nepomohol – Capitals prehrali 1:4. Bol to jeho 300. presilovkový gól v kariére.



Ovečkin už skôr v zápase mohol skórovať z trestného strieľania:

24. 10. 2023

Vráti sa dnes Bučnevič do akcie?Útočník Pavel Bučnevič by sa mohol vrátiť do zostavy St. Louis Blues už v utorkovom zápase proti Winnipegu. Predošlé dva zápasy vynechal pre zranenie hornej časti tela, ktoré utrpel 14. októbra proti Seattlu. V pondelok trénoval v drese zakazujúcom kontakty, čo by návrat značiť nemuselo, v závere tréningovej jednotky však začal chodiť aj do kontaktov. Ak by aj v utorok nehral, s tímom pocestuje na výjazd, ktorý zahŕňa aj zastávky v Calgary (štvrtok) a Vancouveri (piatok). „Je blízko. Dnes sa cítil dobre, tak sme ho poslali do kontaktov, aby sme zistili, ako sa bude cítiť. Je tu šanca, že by mohol hrať,“ povedal tréner Craig Berube.
Hviezdny útočník Hurricanes urobil pokrok Útočník tímu Carolina Hurricanes, Andrej Svečnikov, v pondelok absolvoval tréning bez toho, aby musel nosiť žltý dres zakazujúci fyzické kontakty. Ten mával na sebe od začiatku sezóny, ktorej úvod vynecháva pre zotavovanie sa z operácie kolena. Tá mu ukončila minulý ročník už v marci. Stále nie je známe, kedy sa vráti do základnej zostavy.
Gagner podpísal zmluvu v AHLSkúsený útočník Sam Gagner podpísal v pondelok jednoročnú zmluvu s tímom Bakersfield Condors z AHL. Tridsaťštyriročný Kanaďan nehrával v nižšej lige od sezóny 2019/20, v ktorej absolvoval štyri duely práve za Bakersfield. V minulej sezóne odohral za Winnipeg Jets 48 zápasov so ziskom 14 bodov (8+6). V tréningovom kempe Edmontonu pred touto sezónou absolvoval skúšku, ale neabsolvoval ani jeden prípravný zápas, pretože sa ešte zotavoval z operácie bedra.
Video: Takto sa manželka Demitru dozvedela o jeho uvedení do Siene slávyTím St. Louis Blues v pondelok zverejnil video, ktoré zachytáva reakciu Márie Demitrovej na to, že jej zosnulého manžela Pavla uvedie klub do svojej Siene slávy. Oznámil jej to rodinný priateľ a bývalý spoluhráč Demitru, Keith Tkachuk.

Pozri aj: Veľká pocta v Missouri: Pavol Demitra bude súčasťou Siene slávy!

23. 10. 2023

Moment hrôzy: Brankár podrazil Ružičku, ten padal hlavou do mantinelu! Slovenský útočník Adam Ružička sa opäť zviditeľnil, tentoraz však nie gólom, ale omnoho nepríjemnejším momentom. V nedeľnom zápase Calgary proti Detroitu ho v tretej tretine pri pohybe za bránu podrazil brankár James Reimer on následne letel smerom do zadného mantinelu hlavou napred. Od vážnych následkov ho zachránilo, že na poslednú chvíľu stihol pred seba dať ruky. Za ním korčuľoval ešte Moritz Seider, ktorý už nestihol zastaviť svoj pohyb, ale moment ustál, aby Ružičkovi v nepríjemnej pozícii neublížil. Následne ho skontroloval, či je v poriadku. Slovák sa po chvíli postavil a po vlastných odišiel na lavičku.

22. 10. 2023

Michejev zažil sezónny debutÚtočník Vancouveru Iľja Michejev zažil v sobotnom zápase proti Floride svoj sezónny debut, počas ktorého odohral 13 minút so ziskom asistencie. Bol to jeho prvý zápas od 27. januára, kedy si natrhol vonkajšie krížne väzivo v kolene a musel ísť na operáciu. Canucks duel vyhrali 5:3.
Canadiens povolali ArmiuTím Montreal Canadiens povolal v sobotu zo záložného tímu Laval Rocket (AHL) útočníka Joela Armiu. V minulej sezóne odohral za Canadiens 43 zápasov so ziskom siedmich gólov a siedmich asistencií. V štyroch zápasoch tejto sezóny AHL zaznamenal štyri góly a asistenciu.
Carter Hart nebol v zostave FlyersTím Philadelphia Flyers nastúpil na sobotný zápas proti Dallasu bez brankára Cartera Harta v zostave – štartoval Samuel Ersson, dvojku robil Felix Sandstrom. Tréner John Tortorella povedal, že Hart je zdravý. Po tom, čo štartoval v prvých štyroch dueloch sezóny, mu chcel dopriať voľno.

21. 10. 2023

Dvojicu hráčov Sabres sužuje zranenieTím Buffalo Sabres oznámil, že brankár Devon Levi a útočník Zach Benson majú zranenia v dolnej časti tela, ktoré sa posudzujú na dennej báze. Levi odchytal vo štvrtok celý zápas a pri prehre 3:4 s Calgary urobil 32 zákrokov. Benson odohral v danom zápase len 12 minút, čo bol jeho najnižší hrací čas v sezóne. Obaja v piatok vynechali tréning. Sabres v sobotu hostia Islanders.
Vynechá Letang dnešný zápas?Obranca Pittsburghu Kris Letang vynechal štvrtkový tréning pre zranenie dolnej časti tela, ktoré sa však nezdá byť vážne. V piatok sa totiž vrátil do tréningu, absolvoval ho bez obmedzení a očakáva sa, že bude hrať v sobotu proti St. Louis. „Cítil som sa celkom dobre, v poriadku. Nie je to nič vážne, len to monitorujeme,“ povedal po tréningu.
Zub vynechá zápas proti Red WingsObranca Ottawy Arťom Zub nebude hrať v sobotnom zápase proti Detroitu pre zranenie hornej časti tela, ktoré sa posudzuje na dennej báze. Utrpel ho v stredajšom zápase proti Washingtonu, v ktorom ho do hlavy trafila strela Alexa Ovečkina.

20. 10. 2023

Letanga trápia zdravotné problémyObranca Pittsburghu Kris Letang vo štvrtok netrénoval po tom, čo odohral 24 a pol minúty pri stredajšej prehre s Detroitom. Absolvoval totiž vyšetrenia dolnej časti tela. V obrannom páre s Ryanom Gravesom ho nahradil Ryan Shea. Hlavný tréner Mike Sullivan neposkytol odhad dĺžky absencie. Shea by v sobotu proti Blues mohol zažiť debut v NHL. Vo štvrtok netrénoval ani útočník Noel Accieri, ktorého sužuje zranenie hornej časti tela.

|< <   28 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies