Účet používateľaVyhľadávanie
Menu
Vyhľadávanie Zavrieť SlovakNHL.sk
»
04. 10.
kurzy
19:00info
BUF
NJD
05. 10.
kurzy
16:00info
NJD
BUF
06. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
07. 10.
kurzy
Žiadne zápasy
08. 10.
kurzy
22:30info
SEA
STL
01:00info
FLA
BOS
04:00info
UTA
CHI
«

Krátke správy

Túto krátku správu vám prináša SlovakFitness.sk
Montreal najal pre farmu bývalého trénera NHLTím Montreal Canadiens v utorok oznámil, že na pozíciu hlavného trénera záložného tímu Laval Rocket z nižšej AHL najal Pascala Vincenta. Ten v minulej sezóne viedol Columbus Blue Jackets, kde predtým pracoval dva roky ako asistent. Rodák z Lavalu dostal výpoveď v júnu po tom, čo jeho mužstvo dosiahlo bilanciu 27-43-12. V minulosti pracoval ako hlavný tréner aj v QMJHL a AHL, kde sa stal aj trénerom roka.

26. 09. 2023

Wahlstrom urobil významný krokÚtočník Islanders Oliver Wahlstrom v pondelok po prvýkrát od 27. decembra 2022, kedy utrpel zranenie kolena, korčuľoval v zápasovej situácii. V modelovom zápase hral vo formácii so Simonom Holmstromom a Caseym Cizikasom. „Cítil som sa dobre. Pľúca ešte dobiehajú, ale bolo fajn odohrať prvý modelový zápas,“ poznamenal Wahlstrom.
Musíte vidieť: Nemec strelil v Montreale gól. Neplánovane, kuriózneSlovenský obranca Šimon Nemec sa v pondelok stal druhým Slovákom po Milošovi Kelemenovi s gólom v tohtoročnej príprave NHL, aby pomohol New Jersey k výhre 4:2 nad Montrealom. V danej situácii však skórovať neplánoval – len zo stredného pásma nahodil puk, ktorý sa od zadného mantinelu odrazil k brankárovi Montembeaultovi a od neho do brány:

Sumár noci: Nemec skóroval proti Slafkovskému, Pospíšil asistoval, Studenič nedohral + video

24. 09. 2023

Hall po prvýkrát trénoval. S Bedardom Útočník Taylor Hall si v sobotu po prvýkrát zatrénoval s hráčmi tímu Chicago Blackhawks. Prvé dve dni tréningového kempu vynechal pre zranenie dolnej časti tela, ktoré nechcel rozoberať. Hall dostal dôveru po boku Connora Bedarda. Na pravom krídle figuroval Ryan Donato.
Foto: Quick odhalil svoju newyorskú maskuBrankár Jonathan Quick je už na svoj debut v drese tímu New York Rangers pripravený. Jeho tím odhalil podobu jeho novej masky. Zadná časť je dielom jeho syna a je inšpirovaná gólovou pesničkou Slapshot od Bad Apple.

Video: Mešár predviedol trpezlivosť a následne skvelú prihrávkuSvoj moment zažil počas sobotného modelového zápasu tímu Montreal Canadiens aj Filip Mešár. Ten pripravil vysoko nebezpečnú šancu pre Joela Armiu, keď preukázal svoju trpezlivosť, videnie a hokejové IQ. Nanešťastie, jeho skvelá prihrávku ku gólu neviedla.


23. 09. 2023

Musíte vidieť: Slafkovský premenil trestné strieľanie skvelým spôsobomSlovenský útočník Juraj Slafkovský zaujal v sobotnom modelovom zápase v rámci tretieho dňa tréningového kempu Montrealu Canadiens efektným premenením trestného strieľania:



Tréner Rangers zažil nepríjemný momentArthur Staple z The Athletic informoval, že hlavný tréner Rangers Peter Laviolette utrpel počas piatkového programu tréningového kempu poranenie, keď ho do boku hlavy trafil puk. Do šatne musel odísť s asistenciou. Viac informácií nie je známych.

22. 09. 2023

Lehner putuje na listinu dlhodobo zranenýchOčakávané sa potvrdilo a tím Vegas Golden Knights oznámil, že brankár Robin Lehner začne sezónu na listine dlhodobo zranených hráčov. Absentovať bude neurčitú dobu. Lehner podstúpil v auguste 2022 operáciu bedrového kĺbu a vynechal celý minulý ročník. Mnohí veria, že sa už do NHL nikdy nevráti. Jeho zmluva končí po sezóne 2024/25.
Wideman bude chýbať pre zranenieTím Montreal Canadiens vo štvrtok oznámil, že obranca Chris Wideman vynechá neurčitý čas pre zranenie chrbta. Tridsaťtriročný veterán vstupuje do posledného roka svojej dvojročnej zmluvy v hodnote 775 000 amerických dolárov ročne. V minulej sezóne odohral 46 zápasov so ziskom šiestich asistencií a 81 trestných minút.
Chicago prichádza o asistenta generálneho manažéraJeff Greenberg opúšťa pozíciu asistenta generálneho manažéra tímu Chicago Blackhawks. Dôvodom bolo jeho vymenovanie za nového generálneho manažéra bejzbalového tímu Detroit Tigers z MLB. Greenberg pracoval v bejzbale aj pred príchodom do NHL v minulom roku.
Oilers majú vo vedení nového riaditeľaTím Edmonton Oilers vo štvrtok oznámil, že najal Michaela Parkattiho za vrchného riaditeľa oddelenia dát a analytiky. Parkatti, ktorý bude úzko spolupracovať s oddelením hokejových operácií, strávil roky zaznamenávaním a vyhodnocovaním dát v ľadovom hokeji. V rokoch 2013 až 2015 poskytoval klubu svoje služby ako konzultant. Naposledy pracoval pre spoločnosť Suncor Energy.

21. 09. 2023

Norris začne kemp v špeciálnom dreseCenter Ottawy Josh Norris bude na začiatku tréningového kempu nosiť dres zakazujúci kontakty. Generálny manažér Pierre Dorion povedal, že si jeho zverenec „niečo natiahol“ počas minulotýždňového neformálneho tréningu. Tréner D.J. Smith povedal, že ak by sezóne začínala o niekoľko dní, bol by schopný hrať. Norris vynechal väčšinu minulej sezóny a v januári absolvoval operáciu ramena.
Michejev nepôjde do kontaktovÚtočník Vancouveru Iľja Michejev začne tréningový kemp v drese zakazujúcom kontakty. Pre zranenie kolena, s ktorým absolvoval aj operáciu, nehral od 27. januára. Vo štvrtok bude trénovať len s C skupinou, no jeho stav sa bude posudzovať na dennej báze a podľa generálneho manažéra Patrika Allvina je len otázkou času, kedy sa pripojí k hlavnej skupine.
Štvorica „Modrokabátnikov“ bude limitovaná Tím Columbus Blue Jackets oznámil, že útočníci Kirill Marčenko (chrbát) a Mathieu Olivier (noha), ako aj obranca Jake Bean (rameno) a brankár Daniil Tarasov (koleno) sa pre svoj zdravotný stav budú úvodu tréningového kempu zúčastňovať len v obmedzenej miere. Ich stav sa bude posudzovať priebežne.
Ritchie absolvuje skúšku na FlorideÚtočník Brett Ritchie podpísal profesionálny skúšobný kontrakt s tímom Florida Panthers. Tridsaťročný Kanaďan si rozdelil minulú sezónu medzi Calgary a Arizonu. V 50 zápasoch zaznamenal 13 bodov (8+5). V NHL odohral dokopy už 391 duelov aj za Dallas a Boston, v ktorých si pripísal 85 bodov (50+35).
Islanders pozvali do kempu nedraftového centraCenter Jackson Cates podpísal profesionálny skúšobný kontrakt s tímom New York Islanders. Dvadsaťpäťročný nadraftovaný Američan strávil väčšinu minulej sezóny v AHL, no absolvoval aj päť bezbodových dueloch v drese Philadelphie v NHL. V nej hráva len za Flyers. Doteraz si pripísal gól a asistenciu v 20 stretnutiach.

20. 09. 2023

Aréna Floridy ponesie nový názovTím Florida Panthers predal práva na názov svojej arény novému partnerovi. Z FLA Live Arény sa teraz stáva Amerant Bank Aréna. Tím nespresnil detaily spolupráce, ale oznámil, že ide o viacročnú dohodu. Panthers hrávajú v rovnakej hale od roku 1998. V minulosti niesla aj názvy National Car Rental Center, Office Depot Center, Bank Atlantic Center a BB&T Center.

15. 09. 2023

Brankárov Penguins bude mať pod dohľadom nový šéf Tím Pittsburgh Penguins najal do pozície riaditeľ brankárskeho úseku Jona Elkina. Ide o jedno z prvých zmien, ktoré sa realizujú vo vedení od príchodu Kylea Dubasa. Pod ním Elkin pracoval od roku 2021 v Toronte a počas sezóny 2013/14 aj v juniorskom tíme Sault Ste. Marie Greyhounds. Penguins majú v hierarchii týchto brankárov: Tristan Jarry, Alex Nedeljkovic, Joel Blomqvist, Taylor Gauthier a Magnus Hellberg.

14. 09. 2023

Jets si upísali posledného obmedzeného voľného hráčaTím Winnipeg Jets a obranca Declan Chisholm sa dohodli na ročnej dvojcestnej zmluve, ktorej hodnota je 775 000 amerických dolárov na úrovni NHL a 90 000 amerických dolárov v nižšej AHL. Dvadsaťtriročný Kanaďan odohral v sezóne 2021/22 za Jets dva bezbodové zápasy, no celý minulý ročník strávil v AHL. V 59 zápasoch vyprodukoval päť gólov a 43 bodov. V piatich dueloch play-off si pripísal štyri asistencie. Jets ho draftovali v roku 2018 zo 150. miesta.
Canadiens získali útočníka od SenatorsTím Montreal Canadiens urobil v stredu výmenu s tímom Ottawa Senators, prostredníctvom ktorej získal práva na útočníka Jakova Novaka za budúce vyrovnanie. Dvadsaťštyriročný Kanaďan ukončil v poslednej sezóne pôsobenie na Severovýchodnej univerzite a odohral 14 zápasov za Allen v ECHL. Pripísal si v nich 12 bodov (7+5). Senators ho draftovali v roku 2018 zo 188. miesta. V júli podpísal zmluvu s Lavalom z AHL, no jeho práva v NHL zostali v rukách Ottawy.

12. 09. 2023

Ottawa povýšila Sextona a Murphyho. Prichádza aj nový člen Tím Ottawa Senators v pondelok povýšil Bena Sextona z člena trénerského zboru Belleville Senators z nižšej AHL na asistenta trénera prvého tímu. Klub tiež oznámil, že riaditeľom hokejovej analytiky sa stal Sean Tierney, ktorý do klubu prichádza zo spoločnosti Sportlogiq. Povýšenia sa dočkal aj Rob Murphy, ktorý bude hlavným profesionálnym skautom.

09. 09. 2023

Bývalý brankár Islanders ukončil kariéruTridsaťtriročný brankár Kevin Poulin v piatok oznámil koniec profesionálnej kariéry. Počas nej odchytal aj 50 zápasov NHL za tím New York Islanders, ktorý ho draftoval zo 126. miesta v roku 2008. Mal v nich bilanciu 18-25-3 s 89,9% úspešnosťou zákrokov. Posledné dve sezóny trávil v nižších zámorských súťažiach ECHL a AHL, pričom v minulosti pôsobil aj v Európe. Jeho najväčším úspechom bol zisk bronzovej olympijskej medaile s Kanadou v roku 2018.

07. 09. 2023

Boudreau bude pracovať v juniorkeBývalý tréner NHL Bruce Boudreau sa v stredu stal poradcom juniorského tímu Niagara IceDogs z OHL. Pripojí sa v ňom k synovi Benovi, ktorý je v klube od júla pridruženým trénerom. Šesťdesiatšesťročný kormidelník absolvoval v NHL 1087 zápasov na lavičkách Capitals, Ducks, Wild a Canucks. Dosiahol v nich bilanciu 617-342-128. V roku 2008 získal Cenu Jacka Adamsa a o dva roky neskôr pomohol Washingtonu k Prezidentovej trofeji.
Coyotes končia kontrakt s Angličanom Tím Arizona Coyotes umiestnil v stredu na nepodmienečnú waiver listinu útočníka Liama Kirka, s ktorým po vzájomnej dohode končí kontrakt. Prvý hráč narodený a odchovaný v Anglicku, ktorý bol draftovaný v NHL, pôsobil v poslednej sezóne v troch kluboch – po jednom bezbodovom zápase v AHL smeroval z Tucsonu do Atlanty z ECHL, kde absolvoval ďalších 15 duelov so ziskom 11 bodov (5+6). Nakoniec sa presunul do fínskej Liigy, kde v drese Jukuritu Mikkeli odohral 25 duelov so ziskom 19 bodov (7+12). Coyotes ho draftovali v roku 2018 zo 189. miesta.

06. 09. 2023

Video: Vydarené dielo? Halákova lapačka našla druhé využitie Slovenský brankár Jaroslav Halák mával počas svojej kariéry výstroj, ktorého dizajn patril vždy medzi tie originálnejšie a kreatívnejšie v NHL. Teraz za pozornosť stojí výrobok, ktorý vznikol z jeho lapačky využívanej ešte počas pôsobenia na Long Islande. Spoločnosť Second String Leather Company z nej vyrobila peňaženku:

Minoritný majiteľ Coyotes má po problémochMinoritný vlastník tímu Arizona Coyotes, Andrew Barroway, už nečelí obvineniu z domáceho násilia. On samotný oznámil, že kancelária prokuratúra v coloradskom Pitkine sa rozhodla obvinenie zamietnuť, čím sa prípad uzavrel. Barroway bol zatknutý a strávil noc vo väzbe minulý rok po hádke s manželkou, ktorá sa z ústnej mala stať fyzickou. Následne bol zo strany NHL suspendovaný na neurčito.

30. 08. 2023

Penguins oznámili nové posily vo vedeníTím Pittsburgh Penguins v utorok oznámil nové posily svojho Oddelenia hokejových operácií. Mark Osiecki a Matt Lorito boli najatí ako profesionálni skauti, Robbie Sandland a Brandon DeFazio ako amatérski skauti, a Cam Charron ako analytik hokejového výskumu a rozvoja.

28. 08. 2023

Ottawa najala do vedenia rešpektovaného analytikaTím Ottawa Senators obohatil svoje vedenie o Seana Tierneyho, ktorý je rešpektovaným analytikom. Predtým pracoval pre juniorský tím Hamilton Bulldogs z OHL, ktorý vlastní nový majiteľ Ottawy Michael Andlauer. U Senators bude prvým analytikom na plný úväzok. Presná pozícia nebola špecifikovaná, no nie je vylúčené, že by mohol byť aj riaditeľom nového oddelenia zameraného na analytiku.

26. 08. 2023

Jets oznámili spoluprácu s tímom ECHLTím Winnipeg Jets vstúpi do novej sezóny s novým partnerom – tímom Norfold Admirals z ECHL. Ten bude úzko spolupracovať predovšetkým so záložným tímom Jets z AHL, Manitoba Moose. Admirals skončili v poslednej sezóne posledný v Severnej divízii s bilanciou 21-46-2-3. Bola to ich siedma sezóna v ECHL.
Niekdajšia voľba Flyers z prvého kola sa upísala MarliesTím Toronto Marlies z nižšej AHL podpísal jednoročný kontrakt s Jayom O’Brienom. Dvadsaťtriročný americký center bol draftovaný Philadelphiou z 19. miesta v roku 2018, no s Flyers nepodpísal vstupný kontrakt pred 15. augustom, vďaka čomu sa stal voľným hráčom. V poslednej sezóne na Bostonskej univerzite zaznamenal 32 bodov (8+24) v 39 dueloch.

|< <   32 z 390   > >|

Krátke správy
Najnovšie články
Hrať centra v NHL nie je ľahké. Pospíšil sa na to teší a verí v úspech. Pred sezónou má dva ciele Pri druhom útoku Montrealu je potrebná väčšia trpezlivosť Devils už rozhodli: Nastúpi Nemec už v dnešnom zápase?Fanúšikovia sa majú na čo tešiť: Bedard je na druhú sezónu omnoho pripravenejší Slafkovský rozosmial: Peňaženka? Je veľká! Dúfa, že tento rok bude hra ešte pomalšia V NHL začala príprava: Minnesota víťazne, St. Louis prehralo. Padli 2 hetriky + videoSlovenský brankár pri premiére kapituloval len raz. Jeho krajan z tímu bodoval Mohli by Bruins zvážiť výmenu hviezdneho Swaymana?Súboj slovenských brankárov, Císar bodoval, Šatan debutoval Odmietol Sidney Crosby väčší balík peňazí od Penguins? Canucks podpísali zmluvu s fínskym brankárom Tatar a Nemec v jednej formácii. Dopĺňa ich aj Čech3 rýchle otázky: Slafkovský pobavil bitkou s Xhekajom a prezradil, že bude v novej reklameŤažší život pre Slafkovského a spol.? St. Louis už musí byť tvrdší Kde leží budúcnosť Martina Pospíšila? Nemec zažil ťažký rok, ale naučil sa dôležitú vec. Veľmi sa teší, že nebude v tíme jediným SlovákomRantanen sa k zmluve neponáhľa, ale: Prečo by som chcel odísť? Cooper: Stamkosa nenahradí nikto. Guentzel si bude tvoriť vlastný odkaz Slovenský brankár bol pri debute hviezdou duelu, jeden krajan bodoval Začali sezóny v QMJHL a WHL. V akcii boli aj traja slovenskí debutanti Zobraziť viacArchív článkov
Aktuálne v diskusii
SlovakFitness.sk

Prečítajte si na SlovakFitness.sk

SlovakNHL.sk - správy, výsledky, štatistiky z NHL Facebook   Instagram   Twitter   RSS Webdesign and Internet media - Streftec
© 2005 - 2024 SlovakNHL.sk. Všetky loga a známky NHL a tímov, ako aj dalšie tu zobrazené materiály sú majetkom NHL, NHL Enterprises, L. P. a príslušných tímov.

Reklama na webe   |   O nás & kontakt   |   Mapa webu   |   Osobné údaje   |   Cookies